FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 15 jan 2016, 17:20

Minjore je napisao/la:@Elegant Sto se Mailsona tice, radi vrijedno i vidi se da zna, al treba tu jos rada za prvih 11..
Treba njega sa zemljakom uparit, ima da lete po terenu. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 15 jan 2016, 17:22

Koliko okrecemo janjadi zaboravi na trolehetn boj,ovaj šved na klipovima izgleda ko igracina.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 15 jan 2016, 17:23

Alipasino je napisao/la:Vjerujte najvece pojacanje CE bit onaj iz Svedske.On je prebrz za ovu ligu a centrira ko rukom da daje.
Ja nekako najvise od njega,Mailsona i Lendrića ocekujem u nastavku..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 15 jan 2016, 17:25

Okolele je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Vjerujte najvece pojacanje CE bit onaj iz Svedske.On je prebrz za ovu ligu a centrira ko rukom da daje.
Ja nekako najvise od njega,Mailsona i Lendrića ocekujem u nastavku..
vjeruj te mi Stevanovic ce vas sve iznenaditi naravno pozitivno
sutra na trening ako bude da vidim svedanina kako rece onaj svedanin vilkomen bla bla u Želju :lol: :lol:

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 15 jan 2016, 17:30

ublehas je napisao/la:
dell21 je napisao/la:Svaki trening je dao , ako nesto to znaci eheh
Davao je i Bajro Spahić svaki trening...
Jedan je haubica :mrgreen:
Volim te Željo !

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 jan 2016, 17:33

ChWilla je napisao/la:pa zovu ga gatuzo, i još iz ilijaša.
Frajer isao s mojim haverom u onovnu bjezao iz skole da igra lopte na betonu :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 15 jan 2016, 17:47

Ima li Đermanović naše državljanstvo?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 15 jan 2016, 17:50

DooVe je napisao/la:Ima li Đermanović naše državljanstvo?
po transfermarktu samo slovensko

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 15 jan 2016, 17:53

DR.HOUSE je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Ima li Đermanović naše državljanstvo?
po transfermarktu samo slovensko
Vala mu je prezime "naše" :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 15 jan 2016, 17:55

Sta je sa novim fan shopom sto su govorili iz kluba, kao selidba iz onog manjeg u veci prostor, promjena cjelokupnog asortimana itd itd.. Govorilo se da ce posle nove sredinom januara, zna li neko nesto o tome ?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 jan 2016, 18:15

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 jan 2016, 18:17

Ovako ja gledam na dosadašnje transfere.

Mladenović-Kramarić
Uzelac-Bogičević
Stokić-Lendrić
Livaja-Stevanović
Diatta-Halvadžić

Na mjesto igrača koji su pokazli malo toga ili skoro ništa su dovedeni drugi koji bi trebali biti znatno bolji. Mladenović je pokazao nešto, ali to nešto jednostavno nije dovoljno, dok je Uzelac već dugo u klubu kao zamjena, četiri trenera su se promijenila a njegov status je uvijek isti. Uz to ima i status stranca.
Stokić je trebao biti najveće pojačanje ili bar pojačanje, nije opravdao taj epitet i logično je da se sa njim raskine ugovor. Ja sam bio za to da mu se pruži još jedna šansa, da prođe pripreme, ali onda se samo sjetim kako se šetka po terenu i shvatim da je teško bilo očekivati da će on biti znatno bolji na proljeće sa takvim pristupom. Nije ni Thiago prošao pripreme pa je pokaže u jednom utakmici više nego Joco u polusezoni.
Preostala dvojica su bezveze sjedili i uzimali platu, realno. Diatti hvala za izborenu loptu prije gola Beganovića u Budimpešti, ostalo je za zaborav.

Kokot-Đermanović
Đelmić-Mailson

Kokot sigurno ima mjesta među 20-ak igrača jer, iako je prosječan igrač, ima iskustvo i neke kvalitete koji ostali nemaju, ali, mada ga ne poznajem, vjerujem da ima prgav karakter i da je na neki narušavao atmosferu u klubu.
Na njegovo mjesto je došao jedan pristojan igrač od kojeg se ne očekuje mnogo, a koji bi mogao pokazati nešto. Predugo se Đermanović spominje da bi bio "flop". Mislim da je prvi igrač koji se povezivao sa Željom i vjerujem da su ga naši koliko toliko skautirali, da su upoznat sa njegovim kvalitetama i da ga nisu doveli tek tako. I on ima status stranca, takvi bi trebali biti bar solidni igrači koji će na neki način podići kvalitet ekipe, da ne kažem pojačanja.

Đelmić je bio najbolji ofenzivni igrač prošle polusezone, ali ja na to gledam kao dobar među lošima, ne najbolji među dobrim. Nije toliko teško biti dobar kada imaš Jocu kakvog imaš, Beganovića koji igra toplo hladno i Kokota koji je prosječan igrač sa ispodprosječnom polusezonom. Sigurno je da posjeduje kvalitet da bude u Želji, ali ako on sam sebe ne vidi tu onda nema potrebe plakati za njim.
Umjesto njega imamo Mailson koji je dugo bio na probi i koji je vjerovatno pokazao dovoljno toga da se sa njim potpiše ugovor. Još ne znamo kakav je igrač u pitanju, ali vjerujem da je bar blizu Đelmićevog kvaliteta.

Pored njih imamo još dvojicu koji su dovedeni da budu prava pojačanja.
Berkić, kao neko ko će biti vođa ove ekipe i tip veznjaka koji je itekako bio potreban ovoj ekipi i Zolotić, zadnji vezni koji je također bio potreban u ekipi.

Dvojac iz Borca koji se spominje bi trebao biti zalog za budućnost, igrači koji bi se vjerovatno tražili na ljeto, ali bi došli par mjeseci ranije.
Stanić, polivalentan, konkurencija igračima na četiri pozicije, po meni pojačanje ukoliko je na nivou na kojem je bio čak i nakon povrede. Kramarić nema pravu konkurenciju na svojoj poziciji osim Mailsona koji bi treba biti više ofenzivno nego defenzivno orijentisan jer Šehić vjerovatno odlazi na posudbu, za Stevanovića i Memiju vrijedi manje više isto, a od Halvaždića i Hiroša je teško odmah očekivati neki ogroman doprinos.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 15 jan 2016, 18:25

pile87 je napisao/la:
Ne kontam sta pricaju, al nas Ivica je stvarno velicina, kolko covjeka cijene u velikim zemljama poput Japana i Austrije to je za nepovjerovat, evo u Gracu dobija ulicu, dok kod nas nije mogao dobiti dozvolu za onaj lift iako je sam trebao finansirat, a kamol da se neko sjeti da se pokrene preimenovanje neke od ulica na Grbavici, stvarno se ne cijene legende u ovom gradu nije to samo Ivica ima ih jos..

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 15 jan 2016, 18:28

pile87 je napisao/la:
:bow: koja ljudina :bih:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

PlavaPorodica
Kontakt:

Post Postao/la PlavaPorodica » 15 jan 2016, 18:53

Može li neko upućeniji odgovoriti ima li sutra trening?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 jan 2016, 18:58

PlavaPorodica je napisao/la:Može li neko upućeniji odgovoriti ima li sutra trening?
13h
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

PlavaPorodica
Kontakt:

Post Postao/la PlavaPorodica » 15 jan 2016, 19:03

pile87 je napisao/la:
PlavaPorodica je napisao/la:Može li neko upućeniji odgovoriti ima li sutra trening?
13h
Hvala

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 15 jan 2016, 19:26

[youtube][/youtube]

:opaopa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 15 jan 2016, 19:36

cikazubo je napisao/la:Sta je sa novim fan shopom sto su govorili iz kluba, kao selidba iz onog manjeg u veci prostor, promjena cjelokupnog asortimana itd itd.. Govorilo se da ce posle nove sredinom januara, zna li neko nesto o tome ?
Od prvog februara počinje. Radovi idu malo sporije.

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 15 jan 2016, 20:20

Naše najveće pojačanje će IZGLEDA stići, na prvoj ili nekoj od utakmica druge polusezone ;)
Đermanoviću, dobro nam došao, strpit ću se malo da se kompletira igrački kadar, a zatim i ostaviti opširniji post, te moje viđenje oko svega.. Krenuo sam to sada uraditi, ali ću to prolongirati za još koji dan..
Ajzea je forumaš godine !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.