Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

marconato
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 20:37

FaraonTM je napisao/la:
marconato je napisao/la:
A sta je tebi parametar ako ne (izmedju ostalog) klubovi u kojima igraci igraju i jos vaznije partije kakve tamo pruzaju?!

Pa sam si aludirao na pojedinacni kvalitet igraca! Ako mislis timski, onda je dosta njih prosle kvalifikacije izgledalo bolje od BiH. Jedan Island je primio 6 golova, Wels i Ukrajina 4, Rumunija samo 2 itd itd..
A stani, tebi odbrana Srbije djeluje bolje od odbrane BiH?

Aludirao sam i na pojedinačni kvalitet i na klubove gdje igraju a i na to kako izgledaju na terenu u reprezentativnom dresu. A sve to kad se zbroji naši igrači ne zaostaju puno za ostalim reprezentacijama u tom segmentu izuzev tih 5,6 najjačih koje si i sam nabrojao gore i koji jesu klasa iznad za sve ostale.
Meni odbrana Srbije ne djeluje bolje od odbrane Javora iz Ivanjice, ali ne zato sto ti igraci nisu kvalitetni (naprotiv), nego zato sto je Srbija jedna neozbiljna reprezentacija iz raznoraznih razloga, pa njihov kvalitet ne moze doci do izrazaja...

Tvoj stav bi imao smisla da ta odbrana BiH u praksi izgleda sigurno i ozbiljno, medjutim to nije bas tako, jer da jeste, BiH ne bi primila 12 golova u kvalifikacijama! Po tvojoj prici mozemo reci da kada se sve sabere Wels (izmedju ostalih) ima bolju odbranu od BiH, jer je u toj istoj grupi primio troduplo manje golova?! Gdje ces bolji pokazatelj... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2016, 20:50

Sve u svemu odbrana nam je prosjecna koja ukoliko se uigra, izvuce vise od maximuma iz igraca, i uz dobru potporu veznog reda, a to imamo s obzirom na Besica, moze biti iznadprosjecna a isto tako moze izgledati i veoma smijesno, a nije da nam se nije to desilo.
Kako god i sa boljim odbranama nismo igrali defanzivno tako da je najbitnije da odlicno poslozimo vezni red i napad, gdje ima potencijala da se nadoknadi nedostatak u odbrani i da na tome gradimo reprezentaciju, kao i dosada.
Nad tobom sunce najljepše sja

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 20:54

marconato je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
marconato je napisao/la:
A sta je tebi parametar ako ne (izmedju ostalog) klubovi u kojima igraci igraju i jos vaznije partije kakve tamo pruzaju?!

Pa sam si aludirao na pojedinacni kvalitet igraca! Ako mislis timski, onda je dosta njih prosle kvalifikacije izgledalo bolje od BiH. Jedan Island je primio 6 golova, Wels i Ukrajina 4, Rumunija samo 2 itd itd..
A stani, tebi odbrana Srbije djeluje bolje od odbrane BiH?

Aludirao sam i na pojedinačni kvalitet i na klubove gdje igraju a i na to kako izgledaju na terenu u reprezentativnom dresu. A sve to kad se zbroji naši igrači ne zaostaju puno za ostalim reprezentacijama u tom segmentu izuzev tih 5,6 najjačih koje si i sam nabrojao gore i koji jesu klasa iznad za sve ostale.
Meni odbrana Srbije ne djeluje bolje od odbrane Javora iz Ivanjice, ali ne zato sto ti igraci nisu kvalitetni (naprotiv), nego zato sto je Srbija jedna neozbiljna reprezentacija iz raznoraznih razloga, pa njihov kvalitet ne moze doci do izrazaja...

Tvoj stav bi imao smisla da ta odbrana BiH u praksi izgleda sigurno i ozbiljno, medjutim to nije bas tako, jer da jeste, BiH ne bi primila 12 golova u kvalifikacijama! Po tvojoj prici mozemo reci da kada se sve sabere Wels (izmedju ostalih) ima bolju odbranu od BiH, jer je u toj istoj grupi primio troduplo manje golova?! Gdje ces bolji pokazatelj... ;)
Wels je otočka reprezentacija i kao svaka druga reprezentacija odatle ima jaku i čvrstu odbranu, što nije ništa čudno. Ali u prošlim kvalifikacijama su uspjeli primiti 6 golova od Srbije što je pokazatelj da nisu tako dobri odnosno da su tu bara-bara sa svim reprezentacijama osim ovih 5,6 najboljih. Sa njima se ne možeš porediti, dok bi se o svemu drugom dalo raspravljati.

Niko od ovih reprezentacija nema neku konstantu u odbranu izuzev ovih najboljih, tako da smatrati ovu odbranu BiH lošom i nema neke logike bar gledajući ovako kako sam napisao.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jan 2016, 21:00

Pa nemaju ni Englezi tu konstantu bez obzira na igrace poput Cahilla, Jagielke, Smalla, Shawa, Bainesa,... Cesto ponizavani od top protivnika, kao npr. na sp, gdje su upravo ova imena bila gl oslonac pozadi.

To je do truhlog sistema, te ponavljam, mnogo faktora. Ove kvale su uzeli na misice jer budimo realni i nije to neka bauk grupa. Ako cemo se voditi tom logikom, nisu uopce ispred Portugala u ovom segmentu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 21:10

FaraonTM je napisao/la:
Wels je otočka reprezentacija i kao svaka druga reprezentacija odatle ima jaku i čvrstu odbranu, što nije ništa čudno. Ali u prošlim kvalifikacijama su uspjeli primiti 6 golova od Srbije što je pokazatelj da nisu tako dobri odnosno da su tu bara-bara sa svim reprezentacijama osim ovih 5,6 najboljih. Sa njima se ne možeš porediti, dok bi se o svemu drugom dalo raspravljati.

Niko od ovih reprezentacija nema neku konstantu u odbranu izuzev ovih najboljih, tako da smatrati ovu odbranu BiH lošom i nema neke logike bar gledajući ovako kako sam napisao.
Niko ne kaze da je losa, ali nije nesto pretjerano ni dobra, cisti prosjek...Cak se moze reci da je i losiji dio tima, jer pozadi nema igraca kvaliteta Pjanića ili Džeke...Takodje, ne mozes poreci da sve reprezentacije koje sam gore naveo, uklucujuci i Portugal i Hrvatsku imaju bolju i konstantniju odbranu, jer su to ekipe koje maltene stalno ucestvuju na velikim takmicenjima, igraci im igraju u boljim klubovima itd...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 22:19

marconato je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

Niko ne kaze da je losa, ali nije nesto pretjerano ni dobra, cisti prosjek...Cak se moze reci da je i losiji dio tima, jer pozadi nema igraca kvaliteta Pjanića ili Džeke...Takodje, ne mozes poreci da sve reprezentacije koje sam gore naveo, uklucujuci i Portugal i Hrvatsku imaju bolju i konstantniju odbranu, jer su to ekipe koje maltene stalno ucestvuju na velikim takmicenjima, igraci im igraju u boljim klubovima itd...
Prosjek kao i većina ostalih odbrana, ne može me niko uvjeriti u suprotno. Imaju oni konstantniju odbranu donekle al' daleko je to od toga da možeš odbrani pripisati njihove plasmane a ne gledati kakav potencijal imaju naprijed i paralelno sa tim između redova govoriti kako BiH nije na Euru radi odbrane.

Niti su Portugal i Hrvatska na Euru zbog odbrane niti BiH ne učestvuje na Euru radi odbrane.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 23:10

FaraonTM je napisao/la:
Niti su Portugal i Hrvatska na Euru zbog odbrane niti BiH ne učestvuje na Euru radi odbrane.
Pa ne bih se bas slozio! BiH je primila 8 komada od prosjecnih ekipa poput Izraela i Kipra, dok je recimo Portugal u citavim kvalifikacijama primio 5 golova, a napadaci im nisu bil bas nesto raspucani, 2 tijesna trijumfa nad Srbijom od po 2-1, odnosno Danskom po 1-0, 2 pobjede od 1-0 nad Jermenijom i Albanijom. Znaci, to ti je 18 bodova gdje je odbrana imala ogromnu ulogu!
Hrvatska je s druge strane takodje primila samo 5 golova...

Po tvojoj logici skoro sve reprezentacije imaju odbrane koje su barem prosjek, osim ovih koje sluze za gol razliku tipa Andora, San Marino, Lihtenstajn itd...Da bi bio prosjek u tim uslovima, dovoljno ti je da na raspolaganju imas 5-6 odbrambenih igraca koji igraju profesionalan fudbal i to je to...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 23:22

Ma sve je to uredu al' ne možeš to tako gledati, to što smo primili tri gola od Izraela najmanje je kriva odbrana, bilo je x puta više problema od odbrane prije te utakmice koji su uzrokovali takav rezultat.

Recimo druga tekma protiv Izraela skroz druga stvar, što se tiče Kipra takva tekma se može desiti al' se i desila utakmica protiv Belgije u Zenici gdje je odbrana (i to ne u punom sastavu) djelovala zaista odlično i izuzev pacerskog gola za koji je najviše kriv Begović djelovali su veoma dobro.

Svaka odbrana ima oscilacija i svaka u jednoj utakmici liči kao dobro uigrana dok u drugoj može imati problema. Izuzev TOP reprezentacija čije su odbrane mahom konstantno odlične.

To je poenta onoga što ja želim da kažem.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 23:39

Normalno da se nista ne moze usko gledati i odvojeno posmatrati odbranu od veze i napada itd, ali ja sam ti samo na ovim primjerima pokusao dokazati da minimiziras uticaj konkretno portugalske odbrane! Napad je u ove 4 utakmice sasvim korektno odradio posao, izuzev tog meca u Izraelu, dok je odbrana na svakom mecu primala barem po gol, tamo 3 komada...Pa cak i sa Welsom i Belgijom je to korektno izgledalo s napadacke strane!
Ruku na srce, korektno je i odbrana izgledala, ali tu ima i do pristupa i nacina na koji ces igrati utakmicu. Logicno je da ces s Belgijancima igrati zatvorenije i opreznije, pa je veca vjerovatnoca da ces bolje sacuvati gol...Ovim jos vise dobija na tezini samo 5 primljenih golova Portugalaca (sasvim slucajno uzesmo njih kao primjer), jer oni skoro sa svima igraju otvoreno i napadacki, pa im se ne desavaju bas cesto Kipar i Izrael...

Jednostavno, ako neko ima bolje igrace i bolje rezultate od tebe, onda tu nema sta da se diskutuje!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jan 2016, 03:01

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Zamislite da smo ovako nesto procitali u vremenu Susica:
"Susic pokusava preoteti hrvatskog reprezentativca, putuje za Italiju i prati njegove utakmice."
Kod Sušića nisi čitao o tome, Sušić je bez pompe dovodio igrače, ovaj nije još niti jednog, a samo nešto obilazi.
Susicu su dovodjeni igraci, koji su vec htjeli da igraju za nas, djelomicno od strane amatera, a on je sve cinio da ih otjera. O njegovim sposobnostima govori i aktuelna noga iz francuskog drugoligasa. Mozda sad bude trenirao Iran. A sad da li su Hadzic, Susic, Vrsko i tako dalje nesto cim bi trebao da se dici... Susic svojim sposobnostima nije doveo ni jednog igraca koji se dvoumio izmedju dvije reprezentacije, ako tome naravno ne pridodamo Tinu kojeg su Belgijanci cupali svom snagom. :mrgreen:

Mesa se do sada nije pokazao dosta eficijentnim, ali eto doveo je Djurica, pa nas je to dovelo do baraza. Susic je radije igrao bez napadaca, pa smo primili 3 golcine od strasnog Izraela. Mesa sad ima sansu da pokaze sta moze, sta nemoze. Ako dovede Jajala, svaka cast.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 jan 2016, 09:17

Susicu su dovodili igrace , a on ih otjerao. Pa kako tolike utakmice odigrase?

Pitaj Juku je li i sa jednim mogao razgovarati bez dozvole Safeta.

Usput, Juka ti je i dan danas aktuelan ;)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 jan 2016, 02:07

Ovaj Kolumbo jos putuje a nigdje kopna da nadje. Krcka izgleda poslednje Safetove pare od SP a posle ce k moj da krcka. Najgori selektor kojeg smo ikada imali, jos mi se place kad se sjetim postavke protiv irskih levatina. Najgore sto se to vidjelo na svakoj utakmici do Iraca ali stoka u savezu nije reagovala cak ni posle Irske. Daj bose da budemo ispre Grka koje su Farski Otoci razbijali prosle kvalifikacije.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 16 jan 2016, 11:19

sta mislite o ovoj formaciji??4-4-2,krenut cu od srednjeg reda.lula lijevo krilo,besic dm,pjanic play,susic(visca,hajrovic) desno krilo,u napadu dzeko kao target man i hodzic kao lutajuca spica.mi nemamo krilnih napadaca(najbitniji igraci u modernom fudbalu),nemamo ni prave 10ke,tako da stvarno ne vidim razloga,zasto se uvijek forsira ta 4-2-3-1 formacija.nas najbolji igrac je dzeko i njemu bi ova formacija najvise odgovarala,jer je slicna onoj iz wolfa dzeko kao dzeko,a hodzic kao grafite,iza njih pjanic kao nekad misimovic

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 16 jan 2016, 13:11

vracamo se na provjerenu efikasnu cirinu 3-5-2 ili tacnije unaprijedjenu 3-6-1 (osimovsku)

--------------------begovic------------------------
----vranjes-------sunjic---------zukanovic-----
--------------besic-------cimirot-----------------
milicevic----pjanic------krunic------------lulic
--------------------dzeko-------------------------

begovic (sehic)
sunjic (cocalic)
vranjes (bicakcic)
zukanovic (kolasinac)
cimirot (jajalo)
krunic (vrancic)
milicevic (visca)
lulic (hodzic)
dzeko (ibisevic)

u zagradi alternative igracima na pozicijama i obratno ovisno o formi i povredama.

mi mozemo igrati napadacki
3-5-2
sa jakom sredinom
3-6-1
ili defanzivno iz veznog u zadnju liniju
5-4-1

nemamo bekove koji mogu povuci na krila i nemamo krila koja mogu igrati u vezi
i zbog te pozicije 2 beka + 2 krila gubimo na sredini 2 igrača

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 jan 2016, 13:59

Valjda ce u februaru biti nesto konkretno po pitanju novih igraca, nadam se da je do sada Savez, Mesa zajedno sa saradnicima nesto poduzeo po ovom pitanju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 16 jan 2016, 14:04

Dzaba ti da imas barsu na terenu,kad nas vodi dzuturum.
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 14:30

Sta ce nam koji k Jajalo? Imamo cimirota i treba ga izgradjivat, kakav crni Jajalo.
Na golu cemo jos dugo gledat Begovica.
Odbrana je okej Spaha. Kolasinac, Zuka, Sunjic, Vranjes, Bičo, Mujdža, Cocalić (treba nam samo kvalitetan desni bek, mada bi ja tu probavao sa Vranjesom i Bicom)
Vezni, citam maloprije treba nam 3 vezni ? Imamo Besica i Pjanica zasigurno, i treba forsirat malog Cimirota, Vrancic, Jajalo i ostali su za odbacit. IMamo tu i malog Susica, imamo i Hadzica. Krila Visca i Lulic oba dosta kvalitetni.
O napadu da ne trosim rijeci, zalit cemo za Dzeksonom jer zadugo necemo imat napdaca njegovog kalibra
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 14:44

JavierBosnia je napisao/la:Sta ce nam koji k Jajalo? Imamo cimirota i treba ga izgradjivat, kakav crni Jajalo.
Na poziciji koju Jajalo pokriva imamo samo Pjanica, izuzmemo li Salihovica i Medunjanina koji su se oprostili od ozbiljnog fudbala. Besic je napredovao u ofanzivi ali nije bas da od njega trebamo ocekivati asistencije i golove, Cimirot je jos mlad i tek trebamo vidjeti kako ce se uklopiti u reprezentaciju.
Jajalo je svestran igrac i moze pokriti vise pozicija u veznom redu i svakako bi nas koliko-toliko pojacao. Sta god da bude, odlucio se on za nas ili ne, glupo je reci da nam ne treba.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 14:54

pinoglavi je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Sta ce nam koji k Jajalo? Imamo cimirota i treba ga izgradjivat, kakav crni Jajalo.
Na poziciji koju Jajalo pokriva imamo samo Pjanica, izuzmemo li Salihovica i Medunjanina koji su se oprostili od ozbiljnog fudbala. Besic je napredovao u ofanzivi ali nije bas da od njega trebamo ocekivati asistencije i golove, Cimirot je jos mlad i tek trebamo vidjeti kako ce se uklopiti u reprezentaciju.
Jajalo je svestran igrac i moze pokriti vise pozicija u veznom redu i svakako bi nas koliko-toliko pojacao. Sta god da bude, odlucio se on za nas ili ne, glupo je reci da nam ne treba.
Daj ba ima vec 27 godina, citav zivot se mrcvari po balkanu sto po hrvatskoj sto eto malo kod nas, svratio do njemacke i sad u italiji cini mi se.
U 14 utakmica ove sezone 1 asistencija.. Igrao za hrvatske mladje selekcije i nastupao je cini mi se mozda i za A tim, al vidili ovi da im ne treba, sta cemo mi skupljat stari otpad? Ubacit ove mlade pa nek guraju pred njima je buducnost.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 14:58

JavierBosnia je napisao/la:
Daj ba ima vec 27 godina, citav zivot se mrcvari po balkanu sto po hrvatskoj sto eto malo kod nas, svratio do njemacke i sad u italiji cini mi se.
U 14 utakmica ove sezone 1 asistencija.. Igrao za hrvatske mladje selekcije i nastupao je cini mi se mozda i za A tim, al vidili ovi da im ne treba, sta cemo mi skupljat stari otpad? Ubacit ove mlade pa nek guraju pred njima je buducnost.
To sto Hrvatska ima Kovacica, Modrica, Rakitica i Mamiceve projekte pa nema mjesta za Jajala nije nasa briga. Standardan igrac Palerma, nema bas dobru statistiku s obzirom kako mu igra klub a i on igra malo defanzivnije. Box2box igrac koji nam treba, makar za klupe.
Evo napisi vezni red u slucaju povrede ili kartona Pjanica? Besic-Cimirot a naprijed Susic/Milosevic/Krunic? Premlado i tupo ofanzivno s obzirom da nemamo dobra krila i da bi nam vezni red trebao biti najjaci dio tima.
Opet kazem dosao, ne dosao nije bas ogromna razlika ali glupo je izjaviti da nam ne treba taj igrac.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.