Meni odbrana Srbije ne djeluje bolje od odbrane Javora iz Ivanjice, ali ne zato sto ti igraci nisu kvalitetni (naprotiv), nego zato sto je Srbija jedna neozbiljna reprezentacija iz raznoraznih razloga, pa njihov kvalitet ne moze doci do izrazaja...FaraonTM je napisao/la:A stani, tebi odbrana Srbije djeluje bolje od odbrane BiH?marconato je napisao/la:
A sta je tebi parametar ako ne (izmedju ostalog) klubovi u kojima igraci igraju i jos vaznije partije kakve tamo pruzaju?!
Pa sam si aludirao na pojedinacni kvalitet igraca! Ako mislis timski, onda je dosta njih prosle kvalifikacije izgledalo bolje od BiH. Jedan Island je primio 6 golova, Wels i Ukrajina 4, Rumunija samo 2 itd itd..
Aludirao sam i na pojedinačni kvalitet i na klubove gdje igraju a i na to kako izgledaju na terenu u reprezentativnom dresu. A sve to kad se zbroji naši igrači ne zaostaju puno za ostalim reprezentacijama u tom segmentu izuzev tih 5,6 najjačih koje si i sam nabrojao gore i koji jesu klasa iznad za sve ostale.
Tvoj stav bi imao smisla da ta odbrana BiH u praksi izgleda sigurno i ozbiljno, medjutim to nije bas tako, jer da jeste, BiH ne bi primila 12 golova u kvalifikacijama! Po tvojoj prici mozemo reci da kada se sve sabere Wels (izmedju ostalih) ima bolju odbranu od BiH, jer je u toj istoj grupi primio troduplo manje golova?! Gdje ces bolji pokazatelj...