bice ovo **** polusezona, jedna utakmica sve odlucuje, dvije eventualnohule_barca je napisao/la:Na prvu gledano Željo se fino 'pojačao', ali kao što je Osimova izjava da su prinove Sarajeva upitnici a ne pojačanja važila za Sarajevo, isto tako važi i za Želju. Treba to sve posložiti i upakovati, bodovni zaostatak na tabeli je dosta visok, utakmica je malo, pritisak iz meča u meč sve veći, tako da biće im gutavo ganjati Europu kroz ligu, jer je previše kredita potrošeno u prvom dijelu. Kup je bolja šansa.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Vrlo moguce 12Heller je napisao/la:bice ovo **** polusezona, jedna utakmica sve odlucuje, dvije eventualnohule_barca je napisao/la:Na prvu gledano Željo se fino 'pojačao', ali kao što je Osimova izjava da su prinove Sarajeva upitnici a ne pojačanja važila za Sarajevo, isto tako važi i za Želju. Treba to sve posložiti i upakovati, bodovni zaostatak na tabeli je dosta visok, utakmica je malo, pritisak iz meča u meč sve veći, tako da biće im gutavo ganjati Europu kroz ligu, jer je previše kredita potrošeno u prvom dijelu. Kup je bolja šansa.

Da hoce taj nastavak prvenstva, da se smanji broj ovih napacenih i sto puta prozvakanih tema, na forumu odmah ljepse.
ako je iskreno skidam kapu ali cisto sumnjam,jer si odmah dao neki uslov dakle da mi snosimo troskove organizovanja i osiguranja odrzavanja utakmice u citavom gradu.Mi cemo snositi samo odrzavanje utakmice na samom stadionu(ko sto to radimo i u Vrapcicima,nema tu nikakve velike razlike,i u Vrapcicima smo placali jako osiguranje za utakmice sa gradskim rivalom,to isto mozemo placati i pod BB)ali za to u gradu,organizaciju i sigurnost treba da preuzmu na sebe gradske vlasti i politika grada(to nije u Velezovoj nadleznostirigotina je napisao/la:da, ukoliko ste spremni placati sve troskove osiguranja i organizacije svojih utakmica bez da se to ikoga drugog tice.rodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
Nisi odgovorio ni ti ni Rondo na moje pitanje :
dakle da li bi vi kao pravi mostarci(ako se smatrate mostarcima,ako ne smatrate onda znam odgovor) javno i glasno podrzali bezuslovan i pravedan povratak Veleza(samo takav) u svoje staro "gnijezdo",imas dva odgovora:
pod (A)......DA i bez ikakvih uslova i
pod (B).... NE (ne treba ni objasnjavati iz kojeg razlog) .
Molim kratak odgovor ako moze
sto odma ujutro ne dodete?
i vi sami znate da ukoliko bi vam se to ponudilo vasi bi to odmah to odbili, al je lakse srat da vam netko neda radi nekog nacionalizma ili neznam vec cega

P.S.Pozdrav za mog jarana tuzlaka SaltCityAttack,da mu kazem da sam i ja ucestvovo i svakoj toj akciji za Velez,ni jedna me nije promasila.Odes li u Picolo tamo su Rodjeni(vlasnik iso sa mnom u osnovnu),oni cesto organizuju akcije za Velez i "Crvene Veceri"
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Naravno da odem kod Ede u Picolo znam da se organizovalo bio sam prisutan na skoro svakoj sa drugovima..samo Jasko brat Ede mi je veci Velezovac ima I on kafic..cak je on I igrao za Velez neki pokusaji I to ..pozz brate!!!rodjak je napisao/la: P.S.Pozdrav za mog jarana tuzlaka SaltCityAttack,da mu kazem da sam i ja ucestvovo i svakoj toj akciji za Velez,ni jedna me nije promasila.Odes li u Picolo tamo su Rodjeni(vlasnik iso sa mnom u osnovnu),oni cesto organizuju akcije za Velez i "Crvene Veceri"
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
tocno, uz sve to ja bih jos uveo da vi startate sezonu sa +15 bodova u odnosu na ostale, da svake sezone imate unaprijed osiguran opstanak da ne slusamo revanje kao i obicno.rodjak je napisao/la:ako je iskreno skidam kapu ali cisto sumnjam,jer si odmah dao neki uslov dakle da mi snosimo troskove organizovanja i osiguranja odrzavanja utakmice u citavom gradu.Mi cemo snositi samo odrzavanje utakmice na samom stadionu(ko sto to radimo i u Vrapcicima,nema tu nikakve velike razlike,i u Vrapcicima smo placali jako osiguranje za utakmice sa gradskim rivalom,to isto mozemo placati i pod BB)ali za to u gradu,organizaciju i sigurnost treba da preuzmu na sebe gradske vlasti i politika grada(to nije u Velezovoj nadleznostirigotina je napisao/la:da, ukoliko ste spremni placati sve troskove osiguranja i organizacije svojih utakmica bez da se to ikoga drugog tice.rodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
dakle da li bi vi kao pravi mostarci(ako se smatrate mostarcima,ako ne smatrate onda znam odgovor) javno i glasno podrzali bezuslovan i pravedan povratak Veleza(samo takav) u svoje staro "gnijezdo",imas dva odgovora:
i vi sami znate da ukoliko bi vam se to ponudilo vasi bi to odmah to odbili, al je lakse srat da vam netko neda radi nekog nacionalizma ili neznam vec cega)U tom slucaju bi Ra bila na stajanju a ultrasi u manjem broju gore u kafezu i ne bi bilo nikakvih problema Treba dovesti policiju i iz drugih gradova i nek drze grad pod kontrolom.Ako vecina kaze to sto si i ti reko da (navodno) bezuslovno podrzava Velezov povratak pod BB onda nece ni trebati puno policije,pa je li,niko se nece buniti.
![]()
P.S.Pozdrav za mog jarana tuzlaka SaltCityAttack,da mu kazem da sam i ja ucestvovo i svakoj toj akciji za Velez,ni jedna me nije promasila.Odes li u Picolo tamo su Rodjeni(vlasnik iso sa mnom u osnovnu),oni cesto organizuju akcije za Velez i "Crvene Veceri"
goveđigulašmajka
-
- Kontakt:
O Tuzlaci imal kakva pîčka za stiskavac . Imal kod vas šta novo? Nisam stigao uprariti?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mozda bude, kod nas nema predstavljanja. Moras otici na trening da vidis jel ima neka nova facajurisicduska je napisao/la:O Tuzlaci imal kakva pîčka za stiskavac . Imal kod vas šta novo? Nisam stigao uprariti?

- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ma niko nista ne zna jer nasi ne govore..oni kazu samo da su dogovorili jos dva igraca pored Haurdica ali ne daju imena ..valjda dok ne stignu na prozivku I ne stave potpis ne iznose u javnost...valjda neko ko je igrao vani negdje tako da migu I u kupu igrat..ma da ja mislim da ce I Djelmic kako zavrsit kod nas pored tih igraca jer nam treba jedino to desno krilo.jurisicduska je napisao/la:O Tuzlaci imal kakva pîčka za stiskavac . Imal kod vas šta novo? Nisam stigao uprariti?
Trojici smo.se zahvalili iz prvih 16 tako da 100% dolaze trojica cetvorica
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
rigotino labo.nista mi ne revemo nego samo trazimo svoje,e sad sto se to nekome ne svidja to je njegov problem
PS.SaltCityAttack,u stvari Jasko je iso u osnovnu sa mnom,a Edo mu je stariji brat,on je drzo kafic i u Mostaru dok je bio a sada on drzi Picolo.Jasko je igro dobro lopte pravo
i znam da je i on nesto slicno bio otvorio,ne znam radi li i sad

PS.SaltCityAttack,u stvari Jasko je iso u osnovnu sa mnom,a Edo mu je stariji brat,on je drzo kafic i u Mostaru dok je bio a sada on drzi Picolo.Jasko je igro dobro lopte pravo

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Da ste pametni onog Dušana Hodžića i Đelmića i to sa Haurdićem bi bila bombona, a kapitalac neki ako uleti dobro i jest.
Ima li ko kakvih ponuda iz vana prije svega ordagić, pirić, ivetić?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Piric 1 mil eura, na kraju sezone 2 mil da eura-Musemicjurisicduska je napisao/la:Da ste pametni onog Dušana Hodžića i Đelmića i to sa Haurdićem bi bila bombona, a kapitalac neki ako uleti dobro i jest.
-
- Kontakt:

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Iskreno, sto se mene tice, bujrum. Ali da ja mogu normalno zivjeti na dan kada velez igra, da ne moram gledat hoce li neka budala (i s jedne i druge strane) me zamjeniti za nekoga, da mi policija ne ogranicava kretanje i slicno..rodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.

To nazalost se jos dugo nece moci ostvariti i mislim da je svatko u gradu toga svjestan..
Pa covjece policija ne moze organizirati gradski derbi kako treba, vi se vozite autobusom umjesto da dodjete pjeske a mi idemo okolo pa do vrapcica put traje skoro pola sata. A da ne govorim o ogranicavanju broja.. kad se derbi mogne organizirati normalno onda ce se moci i pricati o zajednickom stadionu..

Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
dolaskom Haurdica potrebna su nam jos 2 igraca, ali dva dobra igraca za prvu postavu...krilni napadac i desni bek, to su jedine dvije deficitarne pozicije...eventualno cetvrti igrac moze biti ili lijevi bek za klupe ako ode Moranjkic ili napadac za klupe ako ode Krpic
ja bih licno to najvise i volio..2 igraca za prvog tima i 2-3 igraca za klupe ali ne vjerujem da ce Husref toliko dovoditi ako ne bude odlazaka..na ostalim mjestima je jako tesko naci pojacanja kvalitetnija od postojecih igraca...
ja bih licno to najvise i volio..2 igraca za prvog tima i 2-3 igraca za klupe ali ne vjerujem da ce Husref toliko dovoditi ako ne bude odlazaka..na ostalim mjestima je jako tesko naci pojacanja kvalitetnija od postojecih igraca...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Vezano za ovu Jesicevu izjavu, po meni glupost i on moze reci da mi Dulju ne damo ni za 10m i ima to pravo ali nije realno i niko nece platiti ni 2m a tek 4m...
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Nisi kompetentan da pričaš o tome.Bolanos je napisao/la:Vezano za ovu Jesicevu izjavu, po meni glupost i on moze reci da mi Dulju ne damo ni za 10m i ima to pravo ali nije realno i niko nece platiti ni 2m a tek 4m...
Izvinjavam se, necu vise.Pappy je napisao/la:Nisi kompetentan da pričaš o tome.Bolanos je napisao/la:Vezano za ovu Jesicevu izjavu, po meni glupost i on moze reci da mi Dulju ne damo ni za 10m i ima to pravo ali nije realno i niko nece platiti ni 2m a tek 4m...
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
- Beduin
- Kontakt:
I ono proziva nekoga nepismenim.rigotina je napisao/la:da, ukoliko ste spremni placati sve troskove osiguranja i organizacije svojih utakmica bez da se to ikoga drugog tice.rodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
i vi sami znate da ukoliko bi vam se to ponudilo vasi bi to odmah to odbili, al je lakse srat da vam netko neda radi nekog nacionalizma ili neznam vec cega

Samo jos jedan u nizu koji ismijava tudji pravopis i gramatiku a da je i sam propustio podosta casova maternjeg jezika.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
To ti je forumska hipokrizija. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Kako kazu pitari pojedini, mi iz Širokog krademo i lažemo državu i ostalo? Ccc
SRAMOTA
Di su pare i ostali mega-giga budzeti divovima sa Koseva??? A svima se rugaju
Klubovi nastavili s praksom probijanja rokova za plaćanje dugova
Vedran Radenović
14.01.2016 20:30
Najefiksniji način da N/FS BiH naplati potraživanja od klubova je početak sezone, odnosno zabrana igranja utakmica, objasnio je generalni sekretar ove kuće fudbala Jasmin Baković.
Učestala praksa da klubovi probijaju postavljene rokove i izmirenje dugovanja odgađaju gotovo do posljednjeg dana prvenstvene pauze nastavljena je i ove zime. Iako je odlukom Izvršnog odbora bh. kuće fudbala rok za uplatu dugovanja bio 31. decembar prošle godine, gotovo svi klubovi su se oglušili na to upozorenje.
"Po principu najbolji način i mogućnost da klubovi izmire svoje obaveze prema nama je početak prvenstva. To je onaj pravi tajming, jer kad klubovi znaju da ne mogu igrati prvo kolo proljećnog dijela prvenstva onda i reaguju. Sve prije toga je teško realizovati. Možemo dati rok, ali nemamo efikasne instrumente da klubove natjeramo da plate", kazao je Baković.
Savez jedino što u ovom trenutku može učiniti jeste da dužnike proslijedi Disciplinskoj komisiji. Međutim, svjesni su da bi to izazvalo samo kontraefekat.
"Ako govorimo o pravom efektu realizacije odluke o naplati, to je onda početak prvenstva, jer niko ne može igrati nastavak sezone ako ne uplati. Pokretanje disciplinskog postupka jeste jedan od načina. Međutim, to bi samo dodatno zakomplikovalo ionako tešku situaciju klubovima. Pokušavamo da shvatimo da su u nezavidnom položaju. Bez obzira na to što je N/FS BiH putem sponzorstva lige, 'BH Telecoma', olakšao situaciju pa ne moraju plaćati kotizaciju za učešće u Premijer ligi BiH, a oslobođeni su i troškova za službena lica u istom takmičenju, razumijemo da su i dalje u finansijskim poteškoćama", istakao je Baković.
Klubovi su dužni plaćati troškove snimanja utakmica, te službena lica u Kupu BiH. Osim tih potraživanja, Savezu su dužni izmiriti i obaveze na osnovu disciplinskih kazni. Od svega toga dosad je samo dio klubova izmirio obaveze za snimanje, a to su Zrinjski, Radnik, Sloboda, Željezničar, Vitez i Široki Brijeg, koji je platio i službena lica. Sve ostalo, kao i ostali klubovi još su na čekanju. U N/FS BiH tvrde da nisu u mogućnosti izlaziti u javnost s preciznom listom dugovanja svih klubova.
"Trenutno ne možemo dati takvu vrstu informacije. Svi klubovi su dužni za službena lica, izuzetak je jedino Široki Brijeg. Ekipa s 'Pecare' zapravo je najuredniji platiša, a i sada su praktično dužni još samo jednu beznačajnu cifru na osnovu disciplinskih kazni", istakao je Nešo Borovčanin iz sektora za ekonomsko-finansijske poslove.
N/FS BiH pokušava upozorenjima i prolongiranjem datuma plaćanja natjerati klubove da izvrše obaveze. Međutim, kada dođe početak sezone praštanje nema i neće biti. Ipak, dosadašnja praksa pokazuje da se nijedan klub nikada nije doveo u takvu situaciju da ne odigra meč zbog duga prema Savezu. Dešavalo se po drugom osnovu da se ne odigra utakmica, a najsvježiji primjer je meč prošle sezone između Sarajeva i Zvijezde, koji nije odigran jer tim iz Gradačca nije ispoštovao obaveze prema jednom od bivših igrača.
12.000
KM iznosi kotizacija za učešće u ligi koju klubovi sada ne moraju plaćati jer je pokrivena sponzorskim ugovorom.
50.000
KM otprilike na godišnjem nivou uštede klubovi jer nisu dužni plaćati službena lica u Premijer ligi BiH.
468
KM košta klubove snimanja utakmica u Kupu BiH.
SRAMOTA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.