FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lisander
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lisander » 14 jan 2016, 19:23

HenryLloyd je napisao/la:Mogu samo zamisliti sta ce sve biti i sta ce se sve pisati za upravu ako igrom slucaja ne izborimo europu.
Zato malo me strah ovog gomilanja pojedinaca.
valjda to nije do uprave, uprava je evo dovela poajačanja, i to u najmanju ruku korektna pojačanja, a ostalo je na stručnom štabu da to posloži, mada, mišljenja sam da se treba i stručni štab pojačati.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 14 jan 2016, 19:45

:clap: :clap: :njanjanja: :njanjanja:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 14 jan 2016, 19:46

Merhaba je napisao/la:Hocemo Nedu za vodju Neduuu za vodjuu hocemo Nedu za vodju
Pokrenut da nedo vidi navijanje protiv sirokog...hocemo jug da se vrati...btw prica se da je harba bio u opticaju da dodje kod nas...zna li ko sta vise ?

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 14 jan 2016, 19:50

Vodit ce amidza ne sikirajte se nista :D
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 14 jan 2016, 19:53

starigrad je napisao/la: sta ce se, po tvom, pisati? ljudi ucinili sve da poboljsaju igracki kadar i sanse da se izbori evropa. iskreno, ja sam, malo je reci, (pozitivno) sokiran ovakvom transfer politikom. e, sad... to sto su sanse za evropu znacajno umanjene, nastupima i rezultatima u prvom dijelu sezone, je drugi par cipela. pisao sam neki dan, kada bih se pitao, uopste ne bih nabijao preveliki pritisak po pitanju rezultata ove sezone, jer moze biti kontraproduktivan, mada ovakav roster daje za pravo da se nadamo evropi. da su se ljetos imali ovi novci na raspolaganju i tim bi ranije bio bolji. prema tome, po meni, obzirom na sve sto se desava posljednjih dana (i mjeseci), nemamo pravo nista ruzno reci ljudima iz uprave, ni sada, a ni na kraju sezone, bez obzira izborili evropu ili ne. makar cemo imati iskristalisanu ekipu za ligu 12 naredne sezone, samim tim ce biti daleko manje turbulenicija nego ove.
Znas i sam da ce se svasta pisati u slucaju ako ne izborimo europu. Mi ovdje pricamo o neki planovima za ligu 12, a Zolotic nam dosao kao posudjeni igrac na 6 mjeseci. Po meni ovo nije bas toliko planiranje vec se jednostavno trazi taj instant rezultat (Europa).

Fino je ovo gostovanje Bekrica na OBN.
Plavo proljece! 1921

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 14 jan 2016, 19:54

tmtmtmtm je napisao/la:
Merhaba je napisao/la:Hocemo Nedu za vodju Neduuu za vodjuu hocemo Nedu za vodju
Pokrenut da nedo vidi navijanje protiv sirokog...hocemo jug da se vrati...btw prica se da je harba bio u opticaju da dodje kod nas...zna li ko sta vise ?
Harba je desetka valjda jbt kolko sam puta s njim igrao lopte bas je opasan na malom

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 14 jan 2016, 19:56

lisander je napisao/la:
HenryLloyd je napisao/la:Mogu samo zamisliti sta ce sve biti i sta ce se sve pisati za upravu ako igrom slucaja ne izborimo europu.
Zato malo me strah ovog gomilanja pojedinaca.
valjda to nije do uprave, uprava je evo dovela poajačanja, i to u najmanju ruku korektna pojačanja, a ostalo je na stručnom štabu da to posloži, mada, mišljenja sam da se treba i stručni štab pojačati.
Nećemo sada biti licemjerni i lopticu prebacivati na Edisa i ekipu. Svaka čast upravi na ovim pojačanjima, ali još uvijek su mi svježa sjećanja na Livaju, Stokića i ostale fudbalske virtuoze zelenih terena.. a svi dobro znamo da je ista ova uprava njih dovela. Prema tome, nemojte mi šuplje da će Edis ili neko drugi biti kriv ako ne izborimo Evropu. U redu, recimo da nije problem ako ne izborimo Evropu, mada se ja iskreno nadam da neće biti tako, bitno je da se polako slaže respektabilna ekipa za iduću sezonu i bitno je, barem tako kažu, nadam se da ne lažu, da finansijski relativno dobro stojimo. Mada, naravno, za mene je katastrofa ako se Evropa ne izbori.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 jan 2016, 20:01

Da smo mi protiv Standarda imali ovoliki broj igraca ... ko zna sta bi bilo. Sad imamo na svakoj poziciji po 2-3, u slucaju ne daj Boze povreda ili umora uvjek neko ima da uskoci.

Ovo je buducnost, duplo ce nam se vratiti u europi i ligi 12.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 14 jan 2016, 20:05

HenryLloyd je napisao/la:
starigrad je napisao/la: sta ce se, po tvom, pisati? ljudi ucinili sve da poboljsaju igracki kadar i sanse da se izbori evropa. iskreno, ja sam, malo je reci, (pozitivno) sokiran ovakvom transfer politikom. e, sad... to sto su sanse za evropu znacajno umanjene, nastupima i rezultatima u prvom dijelu sezone, je drugi par cipela. pisao sam neki dan, kada bih se pitao, uopste ne bih nabijao preveliki pritisak po pitanju rezultata ove sezone, jer moze biti kontraproduktivan, mada ovakav roster daje za pravo da se nadamo evropi. da su se ljetos imali ovi novci na raspolaganju i tim bi ranije bio bolji. prema tome, po meni, obzirom na sve sto se desava posljednjih dana (i mjeseci), nemamo pravo nista ruzno reci ljudima iz uprave, ni sada, a ni na kraju sezone, bez obzira izborili evropu ili ne. makar cemo imati iskristalisanu ekipu za ligu 12 naredne sezone, samim tim ce biti daleko manje turbulenicija nego ove.
Znas i sam da ce se svasta pisati u slucaju ako ne izborimo europu. Mi ovdje pricamo o neki planovima za ligu 12, a Zolotic nam dosao kao posudjeni igrac na 6 mjeseci. Po meni ovo nije bas toliko planiranje vec se jednostavno trazi taj instant rezultat (Europa).

ti se uhvatio zolotića jelde a ostali potpisali na tri mjeseca :nene: :nene: :nene:

PlavaPorodica
Kontakt:

Post Postao/la PlavaPorodica » 14 jan 2016, 20:12

Sve do kraja Željo nema predaje!!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 14 jan 2016, 20:13

ja ne znam sta ce se pisati, nisam vidovita dzemila. ponavljam, po meni, uprava je odradila sve sto je mogla, obzirom na trenutne okolnosti. dalje je do struke i igraca. shodno rezulatitima u takmicarskim utakmicama, moci cemo dati svoj sud o njima. sto se zole tice, bukvalno je dosao kao kec na desetku, jer nemamo valjanog igraca na poziciji koju on pokriva. pominje se par igraca, koji igraju te pozicije, ali je danas receno da su vezani ugovorima i sve je na dugom stapu. bolje zola na posudbi (u njegovo znanje, borbenost, postenje, ljubav prema zelji... ne sumnjam), nego da i dalje nemamo nikoga tu. na kraju, svi su izgledi da gent ne racuna na njega ozbiljno, pa zasto ne pricamo o mogucnosti da on ostane kod nas duze od te polusezone? neki govore kako je ovo gomilanje igraca. moguce, ali postoji i druga strana price. svi se slazemo da treba forsirati amira. sta ako bljesne na proljece i dodje dobra ponuda? treba li se ponovo kockati kao ranije sa svrakom, jamakom i sl.? po meni ne treba. u trenutnoj situaciji sa igrackim kadrom, na ljeto mozemo prodati 1-2-3 igraca, a da se to ne osjeti toliko na rosteru i da se bacas na glavu zbog krpljenja ekipe (sada smo u toj situaciji). izlazit ce i novi igraci iz omladinskog pogona, koji ce stvarati prostor za bezbolnu prodaju starijih. ovim potezima me uprava kupila i od mene imaju podrsku. ucinili su sve sa svoje strane (cak i vise od trazenog, sami forumasi pisu da smo poceli gomilati igrace) i smatram da ih treba pustiti da nastave raditi ovim tempom i intezitetom. ako sta, u medjuvremenu, i pogrijese u svojim namjerama, uputiti kritiku, ali ne pljuvati.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 14 jan 2016, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 14 jan 2016, 20:15

Jos Bobic, Stanic i Radinovic. :D
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 14 jan 2016, 20:23

struja je napisao/la: ti se uhvatio zolotića jelde a ostali potpisali na tri mjeseca :nene: :nene: :nene:
Samo sam uzeo njega kao dobar primjer, pa cu ti objasniti sada zasto. Recimo da se pokaze i bude vazna karika u nasoj formaciji (to svi ocekujemo), izborimo europu i on nam hladno ode. Kako god da zavrsimo sezonu mi ponovo moramo traziti njegovu zamijenu, za jednu jako vaznu poziciju na terenu.

@starigrad, Cijenim tvoje postove i slazem se vecinom sto si napisao. Samo me strah u slucaju ako ne izborimo europu, pa sta onda?

@shzna, I ti svi navedeni igraci ako dodju nemaju pravo nastupa u kupu.
Plavo proljece! 1921

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 14 jan 2016, 20:36

Pa sta ako ne izborimo europu bice kraj svijeta

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

blueheart
Kontakt:

Post Postao/la blueheart » 14 jan 2016, 20:58

europa jeste jako jako bitna i svako je svjestan da ce dati sve od sebe da je se domognemo pa kako bilo, isto tako mislim da je vecina svjesna da ce to biti zaista jako tesko i zbog toga treba ipak, kako Maaajka kaze misliti pozitivno, a ako je ne obezbjedimo evo danasnja info o budzetiranju igraca ulijeva sigurnost i sa tog finansijskog aspekta... vec sada se moze reci da cemo imati mnogo raznovrsnija rjesenja i u vezi i napadu sto u mnogome olaksava pristup protivnickom golu i ja se nadam da cemo dati makar 5 golova vise nego jesenas

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 jan 2016, 21:38

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 14 jan 2016, 21:48

struja je napisao/la: ti se uhvatio zolotića jelde a ostali potpisali na tri mjeseca :nene: :nene: :nene:
Samo sam uzeo njega kao dobar primjer, pa cu ti objasniti sada zasto. Recimo da se pokaze i bude vazna karika u nasoj formaciji (to svi ocekujemo), izborimo europu i on nam hladno ode. Kako god da zavrsimo sezonu mi ponovo moramo traziti njegovu zamijenu, za jednu jako vaznu poziciju na terenu.

@starigrad, Cijenim tvoje postove i slazem se vecinom sto si napisao. Samo me strah u slucaju ako ne izborimo europu, pa sta onda?

@shzna, I ti svi navedeni igraci ako dodju nemaju pravo nastupa u kupu.
To ti je prilično retrogradno gledanje na stvari. Lewandowski potpisao sa Bayernom, pa opet još pola godine igrao u prvih 11 u Dortmundu. Što? Zato što je dobar igrač. Predobar da bi sjedio na klupi.

Pogledaj našu prošlu sezonu. Mi igramo bez Tomića, koji nam je pod ugovorom, plaćamo ga. Da je igrao, možda bi osvojili titulu i uzeli u startu 200 hiljada eura više. Svejedno je otišao na kraju sezone. Je li lakše naći zamjenu sa 100 ili sa 300 hiljada € na računu? Isto tako, je li lakše naći zamjenu sa šampionskom titulom ili bez nje? Igrač potpisuje ugovor da bi igrao, a ne da sjedi na klupi, nismo mi trgovačko preduzeće.

Isto je i sada, ako ne izborimo evropu mi gubimo od 100 do 200 hiljada eura, pa ti je svejedno imaš li Zolotića ili nemaš na kraju sezone. Niti jednom igraču nije cilj da ostane u našoj ligi, a mi samo smanjujemo atraktivnost kluba za dobre igrače ako idemo u kontra smjeru. Naravno da ne treba da čitav tim bude na posudbi, ali ako je dobar igrač i može doprinijeti izlasku u evropu ili osvajanju neke od titula, što da ne.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 14 jan 2016, 21:54

mavi je napisao/la:Mada, naravno, za mene je katastrofa ako se Evropa ne izbori.
pa i biće katastrofa, za mene lično širih razmjera, i normalno je da trener bude glavni krivac ako se ne izbori, isto tako što će biti jedan od najvećih heroja ako rezultati budu zadovoljavajući.

HenryLloyd
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la HenryLloyd » 14 jan 2016, 22:08

Drug nisi ti svijestan sta mi gubimo ako ne izadjemo u europu, kakvih bolan 100-200k to je duplo vise, jer nisi ni svijestan koliko nam pada cijena igraca u slucaju prodaje a da ne pricam o sponzorima i ostalim poslljedicama. Ja samo hocu da se radi planski, a ne da stalno trazimo neke instant rezultate. Omladinci ce u nastavku sezone dobro trpiti na klupi zbog rezultata, tako da ne ocekujte previse da oni uopste igraju. Kad smo kod omladinaca, pitari nam upravo klepise Ergina Mehuljica!!!!
Plavo proljece! 1921

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 14 jan 2016, 22:31

Ljigata is back :)
FORZA ZELJO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.