Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
bgm radnik se ne sali, koji li su im planovi
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Taj stadion ukoliko se bude radio po ovom zadnjem projektu uopšte neće raditi klu i općina. Klub i općina su zaduženi da izvrše pripremne radnje, što se tiče idejnog i izbedbenog projekta, čistih imovinsko pravnih odnosa i to je to. Onda se projekat nudi investitorima, koji će ako izgrade stadion dobiti mjesta za izgradnju stambeno poslovnih objekata vrijednijih puno više od samog stadiona.FaustinoAsprilla je napisao/la:Nadam se da cu sam sebe demantirat, ali Zeljo nece napravit onaj stadion sa makete za 50 godina. Jedan zagreb koji drzi 1/4 proracuna hrvatske ne uspjeva zavrsit stadion, a ne da jedna mala opcina i klub ono sagrade.
umjesto da se svi klubovi bave manjim projektima, poboljsanjima trenutnog stanja (recimo u konkretnom primjeru nastavak istocne tribine na sjevrnu, ili adaptacija juga po uzoru na sjever. bar jedno od tog dovje u iducih par godina), lupa se megalomanskim projektima.
Isto se rastuzim kad vidim neke makete bijelog brijega koje su genijalne ali su nazalost samo produkt maste studenata gradjevine u mostaru. Realno je kod nas za prihvatljiv novac podici neku tribinicu umjesto sadasnjeg stajanja, eventualno prilagoditi gornju zapadnu tribinu za europske nastupe. vec rusenje gornje tribine zapada je preksup projekt.
DRUG NEBI TI PUNCA
Isti kao i nama prošle godinegodrina je napisao/la:bgm radnik se ne sali, koji li su im planovi
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
pardon, nisam bio do kraja upućen.bagrcavi je napisao/la:Taj stadion ukoliko se bude radio po ovom zadnjem projektu uopšte neće raditi klu i općina. Klub i općina su zaduženi da izvrše pripremne radnje, što se tiče idejnog i izbedbenog projekta, čistih imovinsko pravnih odnosa i to je to. Onda se projekat nudi investitorima, koji će ako izgrade stadion dobiti mjesta za izgradnju stambeno poslovnih objekata vrijednijih puno više od samog stadiona.FaustinoAsprilla je napisao/la:Nadam se da cu sam sebe demantirat, ali Zeljo nece napravit onaj stadion sa makete za 50 godina. Jedan zagreb koji drzi 1/4 proracuna hrvatske ne uspjeva zavrsit stadion, a ne da jedna mala opcina i klub ono sagrade.
umjesto da se svi klubovi bave manjim projektima, poboljsanjima trenutnog stanja (recimo u konkretnom primjeru nastavak istocne tribine na sjevrnu, ili adaptacija juga po uzoru na sjever. bar jedno od tog dovje u iducih par godina), lupa se megalomanskim projektima.
Isto se rastuzim kad vidim neke makete bijelog brijega koje su genijalne ali su nazalost samo produkt maste studenata gradjevine u mostaru. Realno je kod nas za prihvatljiv novac podici neku tribinicu umjesto sadasnjeg stajanja, eventualno prilagoditi gornju zapadnu tribinu za europske nastupe. vec rusenje gornje tribine zapada je preksup projekt.
to vec ima smisla, ako je zemljiste u vlasnistvu kluba (pretpostavljam da u slucaju zeljezničara jeste), ovaj nacin je jedini da se dobije moderan stadion.
Sada će ti pitar reći da nije
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ja nisam siguran, ali stadion u ugljeviku mislim da ispunjava neke osnovne uslove, jedino ako nisu bas zapustili stadion tamo...Elegant je napisao/la:Ima li Radnik neka dugovanja ili probleme koji bi utjecali na dobijanje licece za europu ? Predpostavljam da bi oni europske utakmice igrali u Banja Luci.
Pojacali su se sa pet igraca, nece lako odustati od vrha, imaju opsnog trenera i motivatora.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
vidim ja da se furaju na nas, fina pojacanja su doveliGator je napisao/la:Isti kao i nama prošle godinegodrina je napisao/la:bgm radnik se ne sali, koji li su im planovi
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Radnik svaka cast!

- Suljo20002
- Kontakt:
Totalno je zapusten stadion tamo.Neki dan bas prolazim i ne lici na stadion kakav je izgledao prije 10 -ak godinajovanmaksimovic je napisao/la:ja nisam siguran, ali stadion u ugljeviku mislim da ispunjava neke osnovne uslove, jedino ako nisu bas zapustili stadion tamo...Elegant je napisao/la:Ima li Radnik neka dugovanja ili probleme koji bi utjecali na dobijanje licece za europu ? Predpostavljam da bi oni europske utakmice igrali u Banja Luci.
Pojacali su se sa pet igraca, nece lako odustati od vrha, imaju opsnog trenera i motivatora.
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Beduin je napisao/la: Ima li neki video dokaz, intervju, politicka emisija po pitanju povratka Veleza pod BB, da im se zabranjuje povratak ili odobrava pod tim i tim uslovima?
Sve mi se cini da sam nekad davno negdje citao (slusao, nebitno) da Uprava Veleza ne zeli se vratiti pod BB, nisam siguran kojim povodom!?
A ovako kad se glava ohladila od prepucavanja i zaj3bancije, bas mi zao svega sto se desava u i oko Veleza i iskreno se nadam da ce se iskoprcati, pa zasto ne napraviti i podvig kakav je Sloboda napravila u 2. dijelu prosle sezone.
sva sustina povratka pod BB je u ovome
Novinar Predrag Lucić tvrdi da je to rezultat golog nasilja: "Velež se ne može vratiti na svoj Stadion pod Bijelim Brijegom zato što mu to ne dopušta onaj instrument golog nasilja koji se eufemistički naziva politikom. Iskreno, ne znam hoće li se taj Veležov povratak otetome domu ikada dogoditi, ali ako se dogodi, mislim da znam kakav on neće biti. Nikoga se neće protjerivati, ničiji se trofeji neće bacati u smeće, ničija se klupska povijest neće uništavati, niti će stadion i na sekundu funkcionirati kao sabirni centar. Jer ako bi se išta od navedenoga dogodilo, tada to ne bi bio Velež, barem ne onaj kakvoga pamtim."
Ovaj je stadion postao egzemplar osvojene teritorije, a ti se egzemplari ne vraćaju. Drugim riječima, kada bi se dopustio povratak na stadion pod Bijelim Brijegom, pogotovo pod uvjetima koje je naveo Lucić (da se nitko ne protjeruje, niti da se nečiji trofeji bacaju u smeće) sve ono što Mostar drži kao podijeljen grad bi naprosto palo u vodu. Zato se oko ovog stadiona vode tolike borbe. Za one koji istrajavaju na aparthejdu i konceptu osvojeno-prisvojeno, ovaj je stadion ishodišni topos tog ratničkog identiteta. Za one koji Stadion pod Bijelim Brijegom vide kao opće dobro svih ljudi u Mostaru, bez bacanja trofeja i uništavanja ičije klupske povijesti, vraćanje pod Bijeli Brijeg bi značilo osnovu za budućnost Mostara kao nepodijeljenog grada. A baš je u tome problem. Jer, da se ne lažemo, podijeljeni grad nije želja samo hrvatskih političkih elita, već i bošnjačkih budući da je podjela najbolji jamac za pljačku i nezakonito bogaćenje. U podijeljenom gradu je lako biti "glavni baja". Otuda se pitanje povratka Veleža pod Bijeli Brijeg može promatrati kao jedan od prioriteta u Mostaru. Prije svega zbog činjenice da bi to značilo temeljitu i ideološku i prostornu reorganizaciju samoga grada, a samim time i kraj vladavine HDZ-SDA elita koje profitiraju na podijeljenosti. Za one koji insistiraju na podijeljenosti Mostara, Stadion pod Bijelim Brijegom je najjače simboličko mjesto tog njihovog novostvorenog poretka.
evo kakav je stav bio uprave prije a i danas je isti
Ivan Beus, predsjednik Nogometnog kluba Zrinjski, ostao je danas nedostupan za naše pitanje, dok Ahmet Džubur, predsjednik Fudbalskog kluba Velež i vijećnik Stranke za BiH u Gradskom vijeću naglašava:
«Ne mogu se klubovi tu dogovoriti, jer to je više nego političko pitanje. Znači, to je samo njihov izgovor. Beus je vrlo korektan, međutim, nit je moje, nit je njegovo da se mi međusobno dogovaramo, zna se ko je gazda i vlasnik. Mi ćemo tražiti to na 106 godina da se da i nama, pa sad ako je zajednički grad, to će se dozvoliti- ako nije, onda neka to javno kažu.»
Džubur također demantira kako postoji politički dogovor o dva stadiona, ali i dodaje kako bi u trenutnoj situaciji dva stadiona moglo biti rješenje:
«Vidjećemo. Možda je rješnje za grad Mostar izgradnja drugog, još jednog stadiona, ali u gradskoj zoni, najvjerovatnije u Sjevernom logoru, koji će se graditi godinama i koje će biti možda adekvatno rješnje.»
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
U suštini vaš problem i jeste što vam pamet prosipaju likovi ko lucić koji s mostarom imaju veze ko i ja sa splitom, ili markovina koji je u mostaru živio par godina u djetinjstvu i to u doba blagostanja pa ga gleda kroz te oči. o onom djuturumu matvejeviću da na govorim.
Džubur je opet s druge strane pametan i sposoban čovjek samo ne znam u kojoj je sad partiji i kakav je njihov plan. Koliko se sjećam uveo je velež u premijer ligu i napustio klub u dobroj situaciji
Džubur je opet s druge strane pametan i sposoban čovjek samo ne znam u kojoj je sad partiji i kakav je njihov plan. Koliko se sjećam uveo je velež u premijer ligu i napustio klub u dobroj situaciji
- Suljo20002
- Kontakt:
Nabijem gaSuljo20002 je napisao/la:http://****/clanak/13612/said-h ... biti-prvak
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
sta ce iko prosipati pamet kad je upravo ovako,grad se vjestacki drzi u nekoj podjeli,strahu jednih od drugih,Mostar mora ici ka normalizaciji odnosa upravo radi njegovih gradjana.Svi drugi gradovi se razvijaju samo Mostar stagnira upravo radi ove segregativne politike hdz-sda.Slucaj "Ante" ti je najbolji primjer kakvi se ljudi "stvaraju" od takvih politika a "Anta" ima koliko god hoces na obadvije strane.FaustinoAsprilla je napisao/la:U suštini vaš problem i jeste što vam pamet prosipaju likovi ko lucić koji s mostarom imaju veze ko i ja sa splitom, ili markovina koji je u mostaru živio par godina u djetinjstvu i to u doba blagostanja pa ga gleda kroz te oči. o onom djuturumu matvejeviću da na govorim.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
99% dijasporića kao što si ti predstavljaju tog Antu. Konkretno u Mostaru postoji samo 1% takvih "Anti"...rodjak je napisao/la:sta ce iko prosipati pamet kad je upravo ovako,grad se vjestacki drzi u nekoj podjeli,strahu jednih od drugih,Mostar mora ici ka normalizaciji odnosa upravo radi njegovih gradjana.Svi drugi gradovi se razvijaju samo Mostar stagnira upravo radi ove segregativne politike hdz-sda.Slucaj "Ante" ti je najbolji primjer kakvi se ljudi "stvaraju" od takvih politika a "Anta" ima koliko god hoces na obadvije strane.FaustinoAsprilla je napisao/la:U suštini vaš problem i jeste što vam pamet prosipaju likovi ko lucić koji s mostarom imaju veze ko i ja sa splitom, ili markovina koji je u mostaru živio par godina u djetinjstvu i to u doba blagostanja pa ga gleda kroz te oči. o onom djuturumu matvejeviću da na govorim.
goveđigulašmajka
ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
Nisi odgovorio ni ti ni Rondo na moje pitanje :
dakle da li bi vi kao pravi mostarci(ako se smatrate mostarcima,ako ne smatrate onda znam odgovor) javno i glasno podrzali bezuslovan i pravedan povratak Veleza(samo takav) u svoje staro "gnijezdo",imas dva odgovora:
pod (A)......DA i bez ikakvih uslova i
pod (B).... NE (ne treba ni objasnjavati iz kojeg razlog) .
Molim kratak odgovor ako moze
dakle da li bi vi kao pravi mostarci(ako se smatrate mostarcima,ako ne smatrate onda znam odgovor) javno i glasno podrzali bezuslovan i pravedan povratak Veleza(samo takav) u svoje staro "gnijezdo",imas dva odgovora:
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Oni tebi ili nama kad kazu dijasporac prvo trebaju da znaju da vecina posebno vas navijaca Veleza je valjala svom klubu nego oni sto su dole...barem ovi iz Chicaga su uvjek znali organizovat nesto za Velez I tdrodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- hule_barca
- Kontakt:
Na prvu gledano Željo se fino 'pojačao', ali kao što je Osimova izjava da su prinove Sarajeva upitnici a ne pojačanja važila za Sarajevo, isto tako važi i za Želju. Treba to sve posložiti i upakovati, bodovni zaostatak na tabeli je dosta visok, utakmica je malo, pritisak iz meča u meč sve veći, tako da biće im gutavo ganjati Europu kroz ligu, jer je previše kredita potrošeno u prvom dijelu. Kup je bolja šansa.
Mes Que Un Club
da, ukoliko ste spremni placati sve troskove osiguranja i organizacije svojih utakmica bez da se to ikoga drugog tice.rodjak je napisao/la:ti rigotino opet ono svoje.Bitno je da sam ja dijasporic (cuj dijasporic haha jesi smjesan stare mi)a nije bitno ono sto pisem.Bola ja jesam vani i to ne krijem ali sam i u Mostaru dosta ,to nema nikakve veze gdje sam.Vjeruj mi da ima "Anta" dosta jos, ali ja te necu ubjedjivati jer sam se uvjerio sam da ih ima dosta koji kazu ne idem ti ja tamo na onu stranu.
sto odma ujutro ne dodete?
i vi sami znate da ukoliko bi vam se to ponudilo vasi bi to odmah to odbili, al je lakse srat da vam netko neda radi nekog nacionalizma ili neznam vec cega
goveđigulašmajka
Da je u pitanju neki nacionalizam kao što ti baljezgaš, Velež bi se davno vratio gdje je igr'o nekada.rigotina je napisao/la:da, ukoliko ste spremni placati sve troskove osiguranja i organizacije svojih utakmica bez da se to ikoga drugog tice. sto odma ujutro ne dodete?
i vi sami znate da ukoliko bi vam se to ponudilo vasi bi to odmah to odbili, al je lakse srat da vam netko neda radi nekog nacionalizma ili neznam vec cega
Igrale bi dvije ekipe na jednom stadionu, mog'o bi normalno sa šalom jedne ili druge ekipe hodati po čitavom gradu bez da se osjećaš životno ugroženim, vodio bi dijete pješke na utakmicu bez ikakvih problema.
Ovako bi davao desetine hiljada brat-bratu za osiguravanje utakmice i dolazak navijača u oklopnjacima.
Da li je to taj neki nacionalizam o kojem ti pričaš?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.