rondo je napisao/la:Sutra kad bi grad krenuo pravit stadion u sjevernom logoru, koji ce takodjer biti gradski (tako stoji u regulacionom planu sjeverni logor), onda ce i zrinjski imati jednaka prava na njega kao i velez, zar ne?
E vidit cemo onda kako ce se prica okrenuti
Vi morate shvatiti da vas nitko nije sjebao vec vi sami. Politika je ****, ne valjaju ni nasi ni vasi, i ako vi mislite da se oni ne mogu dogovorit za dan da se velez vrati da ima obostranog interesa, i ako mislite da vasi to tako silno zele a nasi ne daju, onda se s vama nema sta pricati..
Politici ovakvo stanje odgovara, vase budale loze sa pricom o povrtaku, nase budale plase sa pricom o povratku. Normalan svijet vidi sta treba da vidi..
Slazem se jedino sa ovim sto si napiso da "Politici ovakvo stanje odgovara",ali se ne slazem sa time da je jedino politika "kriva" sto Velez ne moze pod BB.Bola evo i ti i ova rigotina se ubiste da dokazete da je to ispravno i da je tome kao samo Velez kriv jer mu se kao nudilo a oni nece ni po koju cijenu

Da vi hocete(mislim na vecinu sa "zapada") to bi se moglo odmah desiti,dzaba sto politicari mute(ima i ovih da tako kazem i "mojih" politicara koji pomazu HDZ-u da se odrzi sadasnje stanje.
Ima "normalnih" hrvata sa kojima popricam o svemu pa i o stadionu(i koji se slazu sa ovom pricom da se svima treba omoguciti da koriste sve gradske terene bez obzira gdje se nalaze)a ima i onih kojima se oci zacrvene i pjena im pocne cim spomenes Velez

,a posto zivimo u kaubojskom gradu(vlada zakon jaceg)ovi normalni se ne cuju od ovih divljih.(i oni kroje stanje u Mostaru)Dakle normalni ljudi normalno polemisu o bilo kojoj stvari ,i ako postoje neki nesporazumi nastoje zgladiti to radi lakseg zivljenja,a divlji ljudi drze takvo stanje da se ne promjeni ni centa da bi oni mogli prosperirati(inace takvih ne bi nigdje bilo da je pravna drzava)Ima tih divljih na obadvije strane(nemoj misliti da ja njih branim ako su na "mojoj" strani ,ma jok,jabranim "normalne" ljude bez obzira na naciju,ja branim suzivot u gradu,a da bi to doslo moraju se neke stvari izgladiti(jedna velika stavka od tih stvari je stadion).
Rigotina eto sam kazes da ne znas puno o tom ugovoru,a jos manje znas koliko je Velez dobijao od grada.I Velez i zrinjski su dobijali lovu od grada za te neke projekte ali kad pogledas to nisu neke pare,kad sve saberes par stotina hiljada maraka,a recimo samo postavljanje reflektora bi kostalo oko milion km(mozda nesto manje)Grad je morao vise izdvajati za obadva kluba,ali evo vidis kakvo je stanje i u gradu.
To je jos jedna od floskula (da je Velez dobio milione od grada za izgradnju Vrapcica a da su to ovi vamo sve spickali)ovih divljih ljudi koji to provlace kroz usi svima pa i "normalnim " hrvatima kako bi ih pridobili i stali zajedno sa njima u stit koji ce odbiti povratak Veleza pod BB(a normalni ljudi koji ne znaju sta se zapravo desavalo u to cesto i povjeruju)
Na stranu politika ali nema volje kod obicnog svijeta da se to dogodi(jedni se boje da daju podrsku a drugi su glasniji u iskazivanju protivljenja).Evo recimo i ti i Rondo kad bi javno i glasno rekli (barem ovdje na forumu) da, sto se tice vas Velezu bezuslovno dopustate koristenje BB i na ravnopravnim osnovama(a u mom prvom postu ovdje sam napiso sta je to ravnopravno koristenje stadiona)zajedno sa zrinjskim,to bi bio jedan mali korak ka normalizaciji stanja u gradu i medju klubovima,a i meni kao Velezovcu bi to znacilo puno.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA