Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

marconato
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 18:44

FaraonTM je napisao/la: Što se tiče njih sveukupno naravno da je to daleko od odbrane Njemačke ili Španije recimo al' ovaj skup igrača gledajući ostale reprezentacije je sve samo ne loš. Kad gledam spisak reprezentacija koje su trenutno na Euru izuzev ovih 5,6 najjačih ja ne vidim reprezentaciju koja ima nešto aman bolje igrače u odbrani od nas. I na osnovu toga formiram mišljenje, a to je da za neke Europske uslove imamo jednu i više nego solidnu skupinu igrača u odbrani.
U Evropi imas 10-ak reprezentacija koje su pojedinacno, sto se odbrane tice, kvalitetnije od BiH. Od ovih sto su na EP: Francuska, Engleska, Njemacka, Španija, Hrvatska, Italija, Belgija i Portugal, mimo EP Srbija, mozda i Holandija...Ostali su tu negdje, slican ili slabiji kvalitet od BiH.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2016, 18:49

Ajax je napisao/la:
soko je napisao/la:Slazem se sa tobom sto se tice odbrane. Do nedavno su nam odbranu cinili Mravac, Jahic, Nadarevic i Pandza. Oni nisu ni blizu kvaliteta ovih momaka.
Spaha je veoma kvalitetan stoper, samo je kikser. Dosta puta nas je debelo kostao.
Svi stoperi grijese bas svi pa i oni najbolji od najboljih. Pa jedan Brazil je primio 7 golova od Njemacke kao domacin SP. A imaju jedne od najboljih stopera na svijetu. Sta bi se tek o njima trebalo pisati. Gleda se ucinak stopera kroz sve utakmice i onda se donosi zakljucak koliki je njegov kvalitet. I koliko je sklon greskama. Mada Spaha je svakako vjerovatno zavrsio jer tesko da moze pratiti vise ovaj tempo zbog godina. Svi stoperi grijese posebno ako se previse napada ne zaustavi zbog losije sredine terena defanzivno. Odnosno ako nas protivnik nadigra u sredini terena. Sto znaci vise posla i duela za stopere sto opet znaci vise golova u konacnici. Zato je prebitno da Besic igra svaku ili da imamo bar slicnu zamjenu njemu. Eh da je vise igraca i potencijala kao sto je Besic :roll:
Razlika je u greskama i prese.ravanju ili ti udaranje igrace laktom u ledja i tako te stvari. Onaj penal protiv Francuza, sta on ima driblati Nasria, imao je sansu da izbije loptu. Uvjek takve stvari radi. Protiv Walesa u Zenici, prvo poluvrijeme je bio uzasan, pokusava driblati kad ne treba. Gubi lopte i onda u drugom poluvremenu razlika derasticna, kao da mu je Mesa rekao da ne ser.e. Uvjek kad je bio u nezgodnoj situaciji je izbacio loptu u aut.
Ja sam ga uvjek branio, al sto je previse previse. Nije ono morao raditi u Dublinu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 18:51

@marconato kakav ti se cini Besic ?? Na cemu treba da radi da se priblizu Maticu ??
Po meni ga najvise **** to sto nije siguran starter jer njemu je potrebno samo sto vise da igra sada, kvalitet je tu. I Matic je pametno otisao prvo u Portugal i Vitesse pa tek onda u Englesku.

@soko **** ga losiji je Spaha u zadnjoj godini jer godine su tu ( 35 ). Samo Spaha u najboljim igrackim godinama je bio top igrac. Sevilla, tada jak Monpellier pa ovaj "zadnji voz" Bayer gdje je bio izabran u prvih 11 lige prvaka. Mogao je on i vecu karijeru napraviti. Jer tada kad je on pocinjao ova reprezentacije nije prodavala igrace kao sada i bilo se je teze probiti do boljih klubova preko reprezentacije. Bilo pa proslo treba nam novih Spaha i mudonja.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 19:02

Ajax je napisao/la:@marconato kakav ti se cini Besic ?? Na cemu treba da radi da se priblizu Maticu ??
Po meni ga najvise **** to sto nije siguran starter jer njemu je potrebno samo sto vise da igra sada, kvalitet je tu. I Matic je pametno otisao prvo u Portugal i Vitesse pa tek onda u Englesku.
Dobar, ima veliki potencijal! Ne znam da li da ga poredim s Matićem jer su fizicki i po karakterisitkama razliciti igraci, ali za tu poziciju koju igra on ima vsve predispozicije da postane veliki igrac. Agresivan je, ima veliki radijus kretanja, solidna tehnika...Da, mozda ga malo zeza sto nema kontinuitet igrara + povrede, ali sam svakako misljenja da je Engleska za njega, upravo zbog te doze drskosti i sportske prljavosti u igri. Iako nije standardan jos, mora se priznati da je dosta napredovao od kako je u Evertonu, tako da se odlazak na ostrvo ne moze (jos) okarakterisati kao bilo kakva greska, ako na to aludiras...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2016, 19:04

marconato je napisao/la:U Evropi imas 10-ak reprezentacija koje su pojedinacno, sto se odbrane tice, kvalitetnije od BiH. Od ovih sto su na EP: Francuska, Engleska, Njemacka, Španija, Hrvatska, Italija, Belgija i Portugal, mimo EP Srbija, mozda i Holandija...Ostali su tu negdje, slican ili slabiji kvalitet od BiH.
Nekako mi je nejvjerovatno da je odbrana koju čine Mujdža - Šunjić - Spahić - Kolašinac među 10-12 u Evropi, posebno kad vidiš kakve golove primaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 19:07

marconato je napisao/la:Dobar, ima veliki potencijal! Ne znam da li da ga poredim s Matićem jer su fizicki i po karakterisitkama razliciti igraci, ali za tu poziciju koju igra on ima vrhnske predispozicije da postane veliki igrac. Agresivan je, ima veliki radijus kretanja, solidan tehnika...Da, mozda ga malo zeza sto nema kontinuitet igrara + povrede, ali sam svakako misljenja da je Engleska za njega upravo zbog te doze drskosti i sportske prljavosti u igri. Iako nije standardan jos, mora se priznati da je dosta napredovao od kako je u Evertonu, tako da se odlazak na ostrvo ne moze (jos) okarakterisati kao bilo kakva greska ako na to aludiras...
Ma odlicna je Engleska za njega a i trener je pravi. Samo steta je da je takav igrac na klupi pa bio to i Everton. Jer ima sve za defanzivnog veznog + odlican je ofanzivno. Sljedece sezone treba da bude standardan ili da zamjeni klub. Mada cini mi se da je Barry potpisao na tri godine ( izborio se na ime :D ) znaci jos jedna poslje ove. Mada Pjanic, Besic i Dzeko koji je skoro uvijek dobar za reprezentaciju su nas najmanji problem nazalost. Ali ovdje vise mislim na igracku karijeru Besica ne na reprezentaciju. Jer on kao igrac zasluzuje samo najbolje a to nije da bude povremeni igrac Evertona.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 jan 2016, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 19:09

Virtu4l je napisao/la:
marconato je napisao/la:U Evropi imas 10-ak reprezentacija koje su pojedinacno, sto se odbrane tice, kvalitetnije od BiH. Od ovih sto su na EP: Francuska, Engleska, Njemacka, Španija, Hrvatska, Italija, Belgija i Portugal, mimo EP Srbija, mozda i Holandija...Ostali su tu negdje, slican ili slabiji kvalitet od BiH.
Nekako mi je nejvjerovatno da je odbrana koju čine Mujdža - Šunjić - Spahić - Kolašinac među 10-12 u Evropi, posebno kad vidiš kakve golove primaju.
Pa dobro, za ove gore se moze reci da su objektivno kvalitetnije, a o ostalim bi se dalo diskutovati...Npr, Poljska, Česka, Turska, Rusija... su ekipe koje se mahom oslanjaju na igrace iz domacih liga, nema tu sad prevelikog individualnog kvaliteta da bi se moglo tvrditi da su bolje od BiH, ali su vjerovatno koordinisanije i uigranije njihove odbrane, cim su tu gdje jesu... ;)

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 13 jan 2016, 19:15

Realnost je da smo mi bili i u doba dobrih rezultata prosječna ekipa, sa jednom klasom - Džekom i par vrlo dobrih igrača koja je imala pozitivni balans i koja je igrala u najboljim igračkim godinama i imali smo sreće sa realtivno lakom grupom.
Sada dolazi do pada, stari se, nisu više toliko konstantni, nisu neki bili ni onda, ali jednostavno je takva atmosfera vladala.
Da smo prošli u osminu finala, vjerovatno bi napredovali, a ovako, nakon ovih propuštenih kvalifikacija, treba čekati novi historijski momenat.
Naša liga slabo izbacuje kvalitetne igrače, ponestaje onih iz stranih država i bojim se za budućnost, kada ova generacija prođe, jer se ništa ne radi na napredovanju omladinskih pogona i kvaliteta lige.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 19:22

Omark je napisao/la:Realnost je da smo mi bili i u doba dobrih rezultata prosječna ekipa, sa jednom klasom - Džekom i par vrlo dobrih igrača koja je imala pozitivni balans i koja je igrala u najboljim igračkim godinama i imali smo sreće sa realtivno lakom grupom.
Sada dolazi do pada, stari se, nisu više toliko konstantni, nisu neki bili ni onda, ali jednostavno je takva atmosfera vladala.
Da smo prošli u osminu finala, vjerovatno bi napredovali, a ovako, nakon ovih propuštenih kvalifikacija, treba čekati novi historijski momenat.
Naša liga slabo izbacuje kvalitetne igrače, ponestaje onih iz stranih država i bojim se za budućnost, kada ova generacija prođe, jer se ništa ne radi na napredovanju omladinskih pogona i kvaliteta lige.
Nacekat cemo se mi ako budemo cekali novi igracki kostur: Begovic - Spaha - Besic - Pjanic - Dzeko. Mozda bude 3/5 ali tesko svi. Ono je bila prava generacija i prava sansa. Steta sto Seo nije poceo on bi ih razbacao po terenu samo tako njihove igrace i Emenikea. On je bio upravo igrac koji je bio potreban protiv jednog takvog protivnika a ne da igramo sa igracem manje na toj poziciji i rovitim Spahom. Zato ne treba cekati nove generacije jer je premala igracka baza i prelose domace prvenstvo da izbacimo 15-tak dovoljno dobrih igraca. Treba iskoristiti jos ovu generaciju dok su na okupu dok nije prekasno. Ove kvalifikacije sada bi mogle biti odlucujuce. Mada i Grcka sa novim trenerom ce se nesto pitati. Tesko da oni mogu biti ovoliko losi vise kvalifikacija zaredom.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 13 jan 2016, 19:26

Ajax je napisao/la:
Omark je napisao/la:Realnost je da smo mi bili i u doba dobrih rezultata prosječna ekipa, sa jednom klasom - Džekom i par vrlo dobrih igrača koja je imala pozitivni balans i koja je igrala u najboljim igračkim godinama i imali smo sreće sa realtivno lakom grupom.
Nacekat cemo se mi ako budemo cekali novi igracki kostur: Begovic - Spaha - Besic - Pjanic - Dzeko. Mozda bude 3/5 ali tesko svi. Ono je bila prava generacija i prava sansa. Steta sto Seo nije poceo on bi ih razbacao po terenu samo tako njihove igrace i Emenikea. On je bio upravo igrac koji je bio potreban protiv jednog takvog protivnika a ne da igramo sa igracem manje na toj poziciji i rovitim Spahom. Zato ne treba cekati nove generacije jer je premala igracka baza i prelose domace prvenstvo da izbacimo 15-tak dovoljno dobrih igraca. Treba iskoristiti jos ovu generaciju dok su na okupu dok nije prekasno. Ove kvalifikacije sada bi mogle biti odlucujuce. Mada i Grcka sa novim trenerom ce se nesto pitati. Tesko da oni mogu biti ovoliko losi vise kvalifikacija zaredom.
Tačno tako, zato sam i napisao da se bojim budućnosti kada ne bude tih igrača.
Žalit ćemo mi za Džekom, volio bih da ne bude tako, ali..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 19:32

Omark je napisao/la:Tačno tako, zato sam i napisao da se bojim budućnosti kada ne bude tih igrača.
Žalit ćemo mi za Džekom, volio bih da ne bude tako, ali..
Naravno i za Dzekom ali vise za propustenim sansama protiv Nigerije i Irske. Jer da se je proslo u drugi krug na SP i odigralo kvalitetno protiv Francuske ( sto je bilo itekako realno da ne govorim sta bi se desilo u slucaju bar produzetaka ili izjednacene utakmice svi bi pricali o nama ) i sada da se je izborilo EP protiv velesila Irske i Walesa lakse bi neki nasi igraci pravili transfere a mozda bi se i domace prvenstvo malo diglo. A ovako sve se vraca na pocetak ako se ne iskoriste ove sada kvalifikacije uz par vanserijskih igraca po generaciji sto nece biti skoro nikad dovoljno za neki ozbiljniji rezultat. ( Salihamidzic, Dzeko ).
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 jan 2016, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2016, 19:33

Ajax je napisao/la:@marconato kakav ti se cini Besic ?? Na cemu treba da radi da se priblizu Maticu ??

@soko **** ga losiji je Spaha u zadnjoj godini jer godine su tu ( 35 ). Samo Spaha u najboljim igrackim godinama je bio top igrac. Sevilla, tada jak Monpellier pa ovaj "zadnji voz" Bayer gdje je bio izabran u prvih 11 lige prvaka. Mogao je on i vecu karijeru napraviti. Jer tada kad je on pocinjao ova reprezentacije nije prodavala igrace kao sada i bilo se je teze probiti do boljih klubova preko reprezentacije. Bilo pa proslo treba nam novih Spaha i mudonja.
Udaranje lika ovog puta sa oba lakta i dobivanje 8 utakmica zabrane, radi cega. Njegove gluposti.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 19:38

@soko slazemo se da je pravio previse gluposti. Napisao sam da vjerovatno i zbog toga nije napravio bolju karijeru. Ovdje je bilo govora vise dali je imao igracki kvalitet i kakav je bio kroz karijeru. **** ga bilo pa proslo. Treba se okrenuti novim nadama.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 19:41

marconato je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Što se tiče njih sveukupno naravno da je to daleko od odbrane Njemačke ili Španije recimo al' ovaj skup igrača gledajući ostale reprezentacije je sve samo ne loš. Kad gledam spisak reprezentacija koje su trenutno na Euru izuzev ovih 5,6 najjačih ja ne vidim reprezentaciju koja ima nešto aman bolje igrače u odbrani od nas. I na osnovu toga formiram mišljenje, a to je da za neke Europske uslove imamo jednu i više nego solidnu skupinu igrača u odbrani.
U Evropi imas 10-ak reprezentacija koje su pojedinacno, sto se odbrane tice, kvalitetnije od BiH. Od ovih sto su na EP: Francuska, Engleska, Njemacka, Španija, Hrvatska, Italija, Belgija i Portugal, mimo EP Srbija, mozda i Holandija...Ostali su tu negdje, slican ili slabiji kvalitet od BiH.
Ma yebo pojedinačno, gdje odbrana Srbije igra pojedinačno a kako izgledaju ekipno? Hrvatska, Portugal sve je to u pet deka sa BiH, jedine izrazito kvalitetnije odbrane od naše Francuska, Engleska, Njemačka, Belgija, Španija i Italija.

Nema druge za koju bih se kladio da je toliko kvalitetnija od naše, ako ne gledamo samo imena klubova gdje igraju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jan 2016, 19:42

Ma mi padamo u prosjek vec u ovim kvalifikacijama ne dobijemo li friska pojacanja na beku, krilima i ofanzivnom veznom redu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 19:44

Goalgetter je napisao/la:Ma mi padamo u prosjek vec u ovim kvalifikacijama ne dobijemo li friska pojacanja na beku, krilima i ofanzivnom veznom redu.
Upravo tako. Desni bek, bar jedno kvalitetno krilo i taj treci igrac veznog reda. To je ono sto nam treba sto prije to bolje. I na toj trojici pozicija treba Mesa najvise da radi a ovo ostalo je sve bonus. Mislim dobar je Jajalo samo tesko da ce on odluciti. Potrebnije je kvalitetno krilo, ofanzivni vezni i desni bek.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 jan 2016, 19:52

FaraonTM je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Ma yebo pojedinačno, gdje odbrana Srbije igra pojedinačno a kako izgledaju ekipno? Hrvatska, Portugal sve je to u pet deka sa BiH, jedine izrazito kvalitetnije odbrane od naše Francuska, Engleska, Njemačka, Belgija, Španija i Italija.

Nema druge za koju bih se kladio da je toliko kvalitetnija od naše, ako ne gledamo samo imena klubova gdje igraju.
A sta je tebi parametar ako ne (izmedju ostalog) klubovi u kojima igraci igraju i jos vaznije partije kakve tamo pruzaju?!

Pa sam si aludirao na pojedinacni kvalitet igraca! Ako mislis timski, onda je dosta njih prosle kvalifikacije izgledalo bolje od BiH. Jedan Island je primio 6 golova, Wels i Ukrajina 4, Rumunija samo 2 itd itd..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jan 2016, 19:54

Portugal sve je to u pet deka sa BiH,
Fonte, Neto, Coentrao, Almeida, Carrico,... je izrazito jace od onoga cime BiH raspolaze. Cak sam izostavio iskusnog Brunu Alvesa.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 20:22

marconato je napisao/la:
A sta je tebi parametar ako ne (izmedju ostalog) klubovi u kojima igraci igraju i jos vaznije partije kakve tamo pruzaju?!

Pa sam si aludirao na pojedinacni kvalitet igraca! Ako mislis timski, onda je dosta njih prosle kvalifikacije izgledalo bolje od BiH. Jedan Island je primio 6 golova, Wels i Ukrajina 4, Rumunija samo 2 itd itd..
A stani, tebi odbrana Srbije djeluje bolje od odbrane BiH?

Aludirao sam i na pojedinačni kvalitet i na klubove gdje igraju a i na to kako izgledaju na terenu u reprezentativnom dresu. A sve to kad se zbroji naši igrači ne zaostaju puno za ostalim reprezentacijama u tom segmentu izuzev tih 5,6 najjačih koje si i sam nabrojao gore i koji jesu klasa iznad za sve ostale.

@Asteriks

Fino je to kad gledaš imena al' džaba kad Portugal lagano riješi svaka ozbiljnija reprezentacija.

Inače rasprava vodi u nedogled i vrtit ćemo se oko istog. Poenta mog prvog posta nije uopšte bila poenta poređenja sa ostalim reprezentacijama bar ne bukvalno da mi sad svaki drugi forumaš lijepi imena igrača iz odbrane reprezentacija koje ne spadaju u ovih 5,6 nabrojanih. Kontekst je skroz drugačiji i onaj ko je pročitao post je to mogao skontati :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jan 2016, 20:34

Portugal lagano riješi svaka ozbiljnija reprezentacija
Tu je jos mnogo faktora u opticaju.

Msm da su se dobro stabilizovali pozadi, a nakon blama na sp, korektno odradili grupu, bez obzira na okolnosti, a pet primljenih golova je nista naspram kvala za pomenuto sp gdje su npr. na svom terenu primili 4 od Sj. Irske.

Naprosto se vidi jedna sirina bilo na poz stopera il beka.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 13 jan 2016, 20:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: rishovski i 19 gostiju.