FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
e pa fino
, nadam se da postoji mogucnost da se pravi stream utakmica

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Joj koji bi vrh bio kad bi imali stream tih pripremnih
Kako ce Ipe ostaviti svoje zene sameroleeee je napisao/la:Joj koji bi vrh bio kad bi imali stream tih pripremnih

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Minjore je napisao/la:Kako ce Ipe ostaviti svoje zene sameroleeee je napisao/la:Joj koji bi vrh bio kad bi imali stream tih pripremnih![]()

-
- Kontakt:
Ma nek ganja ove iz Turske, ima finih po ovim serijama
bilo bi prejako kad bi imali stream za svaku prijateljsku 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- Jaozinho22
- Kontakt:
Minjore je napisao/la:Kako ce Ipe ostaviti svoje zene sameroleeee je napisao/la:Joj koji bi vrh bio kad bi imali stream tih pripremnih![]()

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Plavo proljeće u najavi..18+
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
I danas dođe par finih igrača, neka, neka 
Mene je također bilo strah nekog eventualnog gomilanja, ali trebamo biti svjesni da klub trenutno odrađuje dva prelazna roka, zimski kao i svaki drugi klub, ali i ljetni koji je odrađen jako loše i koje se sad sanira. Da su igrači poput Livaje, Mladenovića, Stokića, Diatte i ostalih koji su otišli opravdali svoj dolazak i svoje mjesto u klubu, ovaj prelazni rok bi bio kao i svaki drugi, došlo bi tek nekoliko igrača kako bi se pojačao klub na određenim pozicijama i to bi bilo to. Zaista treba upravi odati priznanje za ove igrače koji su došli jer svi znamo koliko je teško dovesti igrače u januaru.
Zolotić je sigurno pojačanje, stariji je i iskusniji nego što je bio kad je zadnji put igrao, uz to, iza sebe ima jednu godinu u klubu koji je za nas Bayern i jednu polusezonu u ligi koja je sigurno za klasu jača od naše. Vjerujem da Istra nije imala ništa protiv toga da on ostane i drugu polsezonu, ali kod njih su se neke stvari zakomplikovale sa vlasnicima iz Amerike, imaju i neke finansijske probleme.
Halvaždić je doveden kao zalog za budućnost i šteta bi bila da se tako jedan perspektivan igrač nije doveo kad se već ukazala prilika. Ova njegova priča mi malo liči na Kovačićevu koji je isto ovako došao iz inostranstva (Austrije) u domovinu svojih roditelja. Kakav je igrač u pitanju, malo ko od nas zna, ali da obećava, itekako.
Bogičević je jako dobra opcija za igrača koji će ući sa klupe kada zatreba, do prije par sezona bio je vjerovatno najbolji stoper lige, sada to više nije, ali daleko od toga da je bezveze igrač. Uz to, Željo ima jako mladu ekipu, skoro pola ekipe su igrači mlađi od 23 godina i potrebno je par iskusnijih igrača poput Bekrića i Bogija.
Sad je sve na Mulaliću, ima jako dobru ekipu, na njemu je da je posloži i tako dokaže da je pravi čovjek koji će voditi Želju.

Mene je također bilo strah nekog eventualnog gomilanja, ali trebamo biti svjesni da klub trenutno odrađuje dva prelazna roka, zimski kao i svaki drugi klub, ali i ljetni koji je odrađen jako loše i koje se sad sanira. Da su igrači poput Livaje, Mladenovića, Stokića, Diatte i ostalih koji su otišli opravdali svoj dolazak i svoje mjesto u klubu, ovaj prelazni rok bi bio kao i svaki drugi, došlo bi tek nekoliko igrača kako bi se pojačao klub na određenim pozicijama i to bi bilo to. Zaista treba upravi odati priznanje za ove igrače koji su došli jer svi znamo koliko je teško dovesti igrače u januaru.
Zolotić je sigurno pojačanje, stariji je i iskusniji nego što je bio kad je zadnji put igrao, uz to, iza sebe ima jednu godinu u klubu koji je za nas Bayern i jednu polusezonu u ligi koja je sigurno za klasu jača od naše. Vjerujem da Istra nije imala ništa protiv toga da on ostane i drugu polsezonu, ali kod njih su se neke stvari zakomplikovale sa vlasnicima iz Amerike, imaju i neke finansijske probleme.
Halvaždić je doveden kao zalog za budućnost i šteta bi bila da se tako jedan perspektivan igrač nije doveo kad se već ukazala prilika. Ova njegova priča mi malo liči na Kovačićevu koji je isto ovako došao iz inostranstva (Austrije) u domovinu svojih roditelja. Kakav je igrač u pitanju, malo ko od nas zna, ali da obećava, itekako.
Bogičević je jako dobra opcija za igrača koji će ući sa klupe kada zatreba, do prije par sezona bio je vjerovatno najbolji stoper lige, sada to više nije, ali daleko od toga da je bezveze igrač. Uz to, Željo ima jako mladu ekipu, skoro pola ekipe su igrači mlađi od 23 godina i potrebno je par iskusnijih igrača poput Bekrića i Bogija.
Sad je sve na Mulaliću, ima jako dobru ekipu, na njemu je da je posloži i tako dokaže da je pravi čovjek koji će voditi Želju.
Kantonalne lige su amaterske, igrači koji igraju te lige nisu vezani ugovorima i zbog toga mislim da nema nikakavih problema što se toga tiče osim ako se utakmica ne igra isti dan i samo u tom slučaju igrač ne može igrati i za prvi i za drugi tim, u svim ostalim kombinacijama može. Neka me neko ispravi ako griješim.boccaccio je napisao/la:I ja idem tom logikom da moze. Kako to biva u jakim ligama, a pogotovo zato sto mi nismo konkurentni za poziciju u toj federalnoj ligi i nas status na tabeli nas ne gura u gornji rang. Bar sam ja tako shvatio da igraci i koji nisu u trenutnom ciklusu od 18 igraca koji bi trebali biti za neko kolo kao A tim. Ostali su po meni, automatski dio tog "B" tima. Moguce je da grijesim i da se nije ovako razmisljalo, vec da to bude samo tim sacinjen od iskljucivo mladih igraca u prelazu za prvi tim. Ali mi ima logike i da neko kroz B tim vraca formu i da se povrijedjeni na taj nacin oporavljaju i ulaze u formu kroz takve utakmice. Bas kao sto je i u jakim ligama slucaj. Pa Falcao odigra u Manchesteru dosta takvih utakmica nekad, i masa slicnih primjera. Ja sam se poveo takvim primjerima, jer bi mi to imalo logike. U svakom slucaju i da nije tako, opet je to dobra motivacija za mlade igrace.jaludovolimte je napisao/la:
A da li bi igrači mogli nastupati i za prvi tim i za B tim? Npr. nešto kao u Španiji da Halilović može igrati u B ekipi, a po potrebi može biti pozvan i u prvi tim?
P.S. Jako sam sretan i zadovoljan zbog potpisa novog mladog igraca. Nadam se da ce nas obradovati dobrim odnosom prema klubu i jos boljim igrama na terenu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
fakat kako će pič...djevojke bez ipeta?
To je jedina mogucnost, tesko da ce neka TV stanica prenositi te utakmc a pogotovo da neko nas iz Sarajeva ide dole radi toga.ZZtop10 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim pojacanjima koja su obezbjedili![]()
![]()
Jos mjesec i 14 danaali nesto kontam, ako na ovim pripremama u Antaliji budemo imali malo ozbiljnije protivnike mozda ce oni praviti stream preko svojih youtube kanala
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ovo oko formiranja B tima...
Nema nikakvih ogranicenja oko nastupa igraca za A ili(i)B tim. Nema posebne registracije igraca.Svi su registrovani u FK Zeljeznicaru.
Uglavnom smo provrtili tu temu i jasno je sta je cilj.Osim nabrojanih prednosti, jos vazno i sljedece:za pola godine bi se ubrzali procesi sa pomjeranjem mladih igraca iz jedne u drugu selekciju. Na polusezoni bi se najbolji juniori koji su izlazno godiste(kao sad Kemo,Isko,Cutahija...) prebacivali u B tim,a najbolji kadeti u juniore. Itd...Naravno,bice uvijek i onih koji ce ici jos brze i preskakati po neku stepenicu(kao sad Amir,Zera,Mujaga...).I dabogda uvijek bilo takvih.
Nije ova prica ni jeftina,ali,ako se sve poreda kako treba,morala bi biti rentabilna.
Nema nikakvih ogranicenja oko nastupa igraca za A ili(i)B tim. Nema posebne registracije igraca.Svi su registrovani u FK Zeljeznicaru.
Uglavnom smo provrtili tu temu i jasno je sta je cilj.Osim nabrojanih prednosti, jos vazno i sljedece:za pola godine bi se ubrzali procesi sa pomjeranjem mladih igraca iz jedne u drugu selekciju. Na polusezoni bi se najbolji juniori koji su izlazno godiste(kao sad Kemo,Isko,Cutahija...) prebacivali u B tim,a najbolji kadeti u juniore. Itd...Naravno,bice uvijek i onih koji ce ici jos brze i preskakati po neku stepenicu(kao sad Amir,Zera,Mujaga...).I dabogda uvijek bilo takvih.
Nije ova prica ni jeftina,ali,ako se sve poreda kako treba,morala bi biti rentabilna.
Ode joco u radnik
roleeee je napisao/la:Ode joco u radnik

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Zao mi je Hirosa,koji sad oceigledno nece dobiti nesto minuta.Dobar igrac,odlican je bio na onom prvom treningu Hirke.
Ako zasluzi dobit ce. Ne vjerujem da kod Sablje ima neko povlasten, osim mozda Ace 

I onda kada više ne bude me ovdje
Joj Želje ocam'... 

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
-
- Kontakt:
Jao, jao, prpa, prpica, sad se vade na to da to Edis nece znati posloziti, kakav je strucnjak celo sa koseva pokazao je u derbiju i na Pecari.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Meni nekako djeluje da je Marjan ,valjda što je kapiten i dugo godina već tu...al eto nije ničija do zore sijalaZZtop10 je napisao/la:Ako zasluzi dobit ce. Ne vjerujem da kod Sablje ima neko povlasten, osim mozda Ace

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Ne znam fakat.. Ne želim da sastavljam prvih 11, drugih 11, Željo B, Željo C itd itd ... Nek se o tome brinu ljudi koji su nadležni za to.. Ja samo jedno znam.. Molim Boga samo da se ovako pozitivna atmosfera nastavi, i da ako dragi Bog dadne da svi zajedno dignemo iz ovog sivila... Ne znam, ali duboko u sjećanu urezana mi je utakmica sa Borcem (4:2). Mislim da sam tada bio najponosniji čovjek na svijetu. Od koreografije do pjesme Grbavice. Od navijača do igrača na terenu. Ma sve je bilo kao iz snova. Evo danas kad pogledam, pa Bože moj, imamo opet kakvu takvu respektabilnu ekipu, još samo da se mi navijači dohavizamo i stanemo jedan uz drugog da budemo kao nekad.. Ali bit' će, ako Bod da sve kao nekad... 

Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !
Trenutno korisnika/ca: Anpa, F1921B, Pablo11, WeekendOffender i 38 gostiju.