FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Jaozinho22
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Jaozinho22 » 13 jan 2016, 00:19

E čuj cuclaj one djidje :rol: :rol:
@boccaccio ti si moralna heroina ovog PDF-a ! :kralj: :bow:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 13 jan 2016, 00:20

logme je napisao/la:Mislim da sada i najveci skeptici mogu vidjeti da se Uprava trudi, da rade ljudi, da uce na greskama. Klub ide naprijed, vracaju se dugovi. Dugorocno siguran sam da ce sve ovo izaci na dobro.
Puno igraca se promjenilo, kazu doci ce jos, nije to lako uklopiti. Prave rezultate rada mozemo ocekivati tek naredne sezone. Bilo bi dobro uhvatiti evropu, ali najbitnije je da se ide naprijed.
Neko moje laicko razmišljanje a tice se finansija je to da mislim da ce i kratkorocno a i dugorocno to biti dobro jer od para od Bajića i Šehića možemo vratiti tekuce obaveze i onda nam ostane samo dug prema poreznoj koji se može dodatno smanjiti do ljeta i onda ako Roma kupi Džeku možemo skroz vratiti dug ili u krajnjem slucaju prodajom jednog našeg igrača. U gotovo svim segmentima smo doživjeli napredak. U skupštini kluba ima bar 95% Željovaca za razliku od prethodnog saziva skupštine gdje su 90% ljudi bili klasični paraziti. Riješili smo se tužbi. Budžet sportskog segmenta je uvecan za 116%, budžet omladinskog pogona je uvecan za 43%, sponzorski ugovori su se povecali za 143% . Ono što me raduje je to da cemo i u budućnosti nastaviti da ulažemo u omladinski pogon jer je to naše blago koje imamo. Uglavnom, kad se sve sumira krupnim koracima grabimo prema naprijed.
Što se tice sportskog dijela to prepuštam Edisu, uvjeren sam da ce napraviti sve što je u njegovoj moci da Željo ponovo osvaja trofeje. Pokazao je sad sa ovim transfer rokom da ima muda (za razliku od Odovica). Ono što mislim da nam fali je malo jaci strucni stab, ako sam dobro shvatio Karić će biti pomoćnik Edisu, i da Karić ima A licencu, tu nam onda fali trener golmana. Što se mene tice ne bih vracao Memića, Đurbuzovića i tako te likove, hvala im na svemu ali ako ce se tražiti dodatni pomocnici onda je bolja opcija neko mlađi ko je željan dokazivanja poput npr. Igora Jankovića ili nekog našeg trenera iz našeg omladinskog pogona..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 jan 2016, 00:34

[youtube][/youtube]
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

rodrigo87
Kontakt:

Post Postao/la rodrigo87 » 13 jan 2016, 00:41

fedeltafrotta je napisao/la:[youtube][/youtube]
jedno od najboljih gostovanja prosle sezone !
Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 jan 2016, 00:57

gledam tekme protiv ferenca i stadnarda, jeza, suze... :plac: :tokralju: :ljepota:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 13 jan 2016, 09:02

Vratite Ribara!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 jan 2016, 09:13

B tim je prava ideja. Nema tu nekih posebnih troškova sem trškova samih tekmi. Ne znam sad koliko koštaju sudije i te stvari na domaćim. Prevoz nije više od 500 po tekmi kad se igra na strani. U drugoj ligi je prevoz malte ne i džaba jer je pola tekmi gostujućih u okolini Sarajeva :)
Tu bi trebali igrati juniori pojačani mladjim igračima koji su pri prvom timu, a neće dobiti puno prilike za igru. Recimo Mujaga, Žera, Osmanković imaju u juniorima 10 jakih tekmi tokom godine, po dvije sa pitarima, Zrinjom, Širokim, Borcem , Slobodom i ove godine Olimpicom i to je to. Problem će biti dok ne uđemo u prvu federalnu jer su u ovim dole drvosječe, ali šta ćeš. Moraš odnekud početi. Ovu polusezonu sada, posuditi njih par, a ostali će imati priliku protiv Veleža, Drine i još par ekipa, pa i protiv nekoga u kupu ako izvučemo nekog lošijeg u 1/4 finalu. Juniori trebaju ostati jer mogu igrati i za juniore i ove neke lakše tekme mogu dobiti šansu u prvom timu. Može se desiti i da nedo Bog nakon prvih pet kola izgubimo šanse za Evropu pa ćemo moći dati i više šanse njima.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 13 jan 2016, 10:42

Evo jedna formacija sa kojom trenutno raspolažemo, ali biće izmjena svakako :)

slika
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

MATORI
Kontakt:

Post Postao/la MATORI » 13 jan 2016, 10:49

http://****.ba/uploads/slike/1601122 ... siyaka.jpg
Mogla bi zastava Federacije (FBiH) npr biti nekako kao Kvesin dres ha?
He,he,he

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jan 2016, 11:03

Jedva cekam da vidim duo Tiago / Mailosn na djelu. :cool:

P.S. Napusta li nas Antolovic za neku simbolicnu cifru ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 13 jan 2016, 11:09

Ovo se mora podijeliti sa ostalom rajom.
Naime trenutno se odrzava aukcija za prikupljanje novcanih sredstava za lijecenje jednog mostarca.
Izmedju ostalih i nasi prvotimci na celu sa Acom Kosoricem su se ukljucili u istu poklonivsi Acin dres sa svim njihovim potpisima.
Trenutno dostignuta cijena je 400€
slika slika

Samu aukciju mozete pratiti ovdje naravno oni koji zele.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 13 jan 2016, 11:20

ima li danas trening i kada je? hvala unaprijed

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 13 jan 2016, 11:31

DANAN je napisao/la:Ovo se mora podijeliti sa ostalom rajom.
Naime trenutno se odrzava aukcija za prikupljanje novcanih sredstava za lijecenje jednog mostarca.
Izmedju ostalih i nasi prvotimci na celu sa Acom Kosoricem su se ukljucili u istu poklonivsi Acin dres sa svim njihovim potpisima.
Trenutno dostignuta cijena je 400€
slika slika

Samu aukciju mozete pratiti ovdje naravno oni koji zele.

Bas sam to gledao, ima na pocetku i ponuda Culuma 100eura, to pokazuje da je ostao Zeljovac, i on i Mirko i Lazo

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 13 jan 2016, 11:32

tm8782 je napisao/la:Evo jedna formacija sa kojom trenutno raspolažemo, ali biće izmjena svakako :)

slika
Daleko najbolja formacija za nas !
Iako ja i dalje ostajem pri mišljenju da Memija treba na beka a Mailson na krilo, čime ćemo potpuno iskoristiti ofanzivni potencijal koji posjeduje. Naravno, ukoliko na terenu ne pokaže onoliko koliko neki očekuju od njega, a ja smatram da će on biti najpozitivnije iznenađenje, vrijedi i ova tvoja varijanta, koja je i više nego odlična ! Ono što raduje je da smo, poslije ko zna koliko vremena, na slatkim mukama po pitanju igračkog kadra, a ako se ostvari sve što bi trebalo, možda i na preslatkim :D
Ajzea je forumaš godine !

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 13 jan 2016, 11:37

Psajdak je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Evo jedna formacija sa kojom trenutno raspolažemo, ali biće izmjena svakako :)

slika
Iako ja i dalje ostajem pri mišljenju da Memija treba na beka a Mailson na krilo, čime ćemo potpuno iskoristiti ofanzivni potencijal koji posjeduje. Naravno, ukoliko na terenu ne pokaže onoliko koliko neki očekuju od njega, a ja smatram da će on biti najpozitivnije iznenađenje, vrijedi i ova tvoja varijanta, koja je i više nego odlična ! Ono što raduje je da smo, poslije ko zna koliko vremena, na slatkim mukama po pitanju igračkog kadra, a ako se ostvari sve što bi trebalo, možda i na preslatkim :D
Mailson je prinova kojeg niko od nas nije vidio u jednoj takmicarskoj utakmici,kad se pokaze na terenu tek onda treba razmisljati o njegovom ubacivanju u postavu,do tad je ovaj sastav meni beton ako uzmemo u obzir da dovedeni ne mogu biti gori od onih prije...KAD JE TRENING AKO GA IMA ZNA LI IKO
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 13 jan 2016, 11:52

Tiago je također bio prinova, prinova koja je na treningu daleko manje pokazala od Mailsona, prinova koju su naši navijači ismijavali prije svega, a tek onda pitari, bio je ništa do ribar... Sad ne možeš naći jednu jedinu formaciju bez Tiaga u prvoj, ljudi njega stave na krilo a zatim okolo redaju igrače.

Uostalom, gdje ste vidjeli Brazilca da ne može trčati, da nije brz i da na kraju krajeva ne zna igrati lopte? Pa oni odrade jutarnji trening kada krenu po klasov i lovačku paštetu u onim favelama, rafalnom paljbom ih ganjaju dok ovi trče između, oko, i preko prepreka.. Fudbal igraju sa umotanim čarapama, uče finte, trikove sa kamenčićima, voćem, povrćem, čašom, knjigom pa je normalno da znaju.. Njima je lopta uvreda... Samo zakačiti Lendriću porciju ćevapa na glavu, vidjet ćeš kako trči i kako igra..
Ajzea je forumaš godine !

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 13 jan 2016, 12:29

Psajdak je napisao/la:

slika
i po meni je ovo najbolja formacija, ali malo me brine realizacije Memije. Vidjeli smo protiv Viteza kad je bio na krilu da je promasio stopostotnu sansu. Onda prosla sezona protiv Zrinjskog njegova stativa i jos na jednoj utakmici je pogodio stativu sad se ne sjecam koja je to tekma bila, a u obje tekme na kraju nismo pobijedili. Mada nadam se da ce bolje zabijati il nek samo Lendricu dodaje :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 13 jan 2016, 12:29

Moje mišljenje da će Mailson biti naše najveće pojačanje na terenu do sada, čast svim ostalim. To sam rekao kad sam ga gledao par puta na treningu i na međusobnoj utakmici kad je tek došao. Nisam ga stavio u sastav upravo iz razloga nek se malo privikne na naše terene. Ovi ostali koji sam stavio oni već poznaju naše terene i igru. Ubrzo će on u sastav...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jan 2016, 12:31

oni tereni na kojima mailson igra na onim klipovima, u brazilskim fildžan ligama, ne izgledaju ništa bolje od naših.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 13 jan 2016, 12:31

Niko nije pojacanje dok se ne pokaze kao takvo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Levin i 42 gosta.