FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HenryLloyd
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HenryLloyd » 12 jan 2016, 22:02

@FKZ1921, Bravo za komentar, dijelimo isto misljenje. Samo mi nismo na granici euforije, vec smo usli u euforiju i to nam u ovom trenutku apsolutno ne treba.
Plavo proljece! 1921

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 22:05

forumaši i drugi navijači ne igraju. da je bilo po raspoloženju navijača mi bi se prošle sezone borili za opstanak, a ferencvaros bi nas nabio nogom. struka i igrači moraju ostati na zemlji, a raje neka, možda neko i kupi kartu i dođe na tekmu mimo nas bolesnika.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 12 jan 2016, 22:06

Ima li onog Šveda na vidiku? :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 jan 2016, 22:07

FKZ1921 je napisao/la:Prije oko dva mjeseca,kad se najvise crnjacilo na temi,kad se pricalo o borbi za opstanak,o raspadu sistema i sl.,napisao sam da je u klubu sve ok i da je najveci problem kluba ustvari manjak nekoliko bodova,cini mi se da sam napisao manjak 4,5 bodova. Sve ostalo je kako treba,radi se dobro,dugorocno i sistemski,itd...Tad sam proglasen necijim covjekom,spocitavano mi je da je kod mene sve med i mlijeko...Anije nista od toga.
Sad hocu napisati nesta vezano za trenutnu situaciju oko ekipe,pojacanja,ciljeva do kraja sezone...
Kao po obicaju,pretjerujemo. Ovaj put pretjerujemo u optimizmu,najavama da cemo biti beton,asfalt i slicno. Na granici smo euforije...Zasto? Na osnovu cega?
Da li smo dobili igrace za koje sa sigurnoscu mozemo reci da su pojacanja? Nismo. Hajmo redom.
Bekric,Kramaric i Lendric...Igraci koji jesu u nekim dijelovima karijere odigrali neke kvalitetne utakmice. Ali kad,gdje...? U kakvom su stanju,sa kakvim ambicijama...? To nikako ne znamo. Ne znaci da nece biti dobri,ali imamo puno razloga biti,u najmanju ruku,oprezni.
Mailson...na osnovu nekoliko treninga nasa struka je rekla ok,moze proci. I mozda i to bude uredu,ali imamo li argumenata da budemo veliki optimisti oko njega? Nemamo. Vidjeli smo ga na male golove,ali to nije ama bas nikakva garancija da ce i sutra,u pravoj utakmici,pod pritiskom,sa rmpalijom na ledjima...pokazati kvalitet. To su bitno drugacije okolnosti u kojima vecina igraca reaguje potpuno razlicito.
Povratnici(Bogi,Zola,Stana...ako budu svi)...s povratnicima nisi nikad nacisto.Opet je stvar motiva. Bogi u 34.toj godini,Zola sa dva koraka nazad u karijeri,Stana sa jednom ruznom nedavnom epizodom u Zelji...Svi ce mozda i odigrati na nekom svom realnom nivou sto bi bilo odlicno,ali imamo i ovdje puno razloga biti oprezni i suzdrzani.
Stevanovic...on je vjerovatno jedini novajlija za kojeg mozemo sa dosta sigurnosti reci da je pojacanje. U kontinuitetu igra jacu ligu od nase vec 5,6 godina,standardan je bio u ekipama gdje je igrao.Posebno dobro je igrao posljednju godinu ipo u Pazaru gdje je bio najbolji igrac.
I to je to.
Jesmo li sigurni da smo se bas dobro pojacali. Mozda jesmo.Ali samo mozda. U svakom slucaju,ne mozemo biti pretjerano optimisticni. Mozda,uz mnogo srece,stvari i budu kako treba i dokopamo se Evrope.Ali ce biti tesko,pretesko. Kroz prvenstvo skoro nemoguce,kroz kup tesko,pretesko.
Uz navedeno,treba u obzir uzeti cinjenicu da mi pravimo novi tim. Ostali konkurenti imaju timove i mijenjace minimalno ili nikako(Siroki).
Igre vrlo malo a razlika u bodovima velika na nasu stetu.
Znaci,cilj je izboriti Evropu. Nije nemoguce ali ce biti tesko,nikad teze. Moras.Ulozio si nesta para,mislis da si napravio dobru ekipu...Bogami su to okolnosti koje ne idu na ruku. Jos i mi okolo krenemo s pricom kako cemo to pomesti,kako smo beton,asfalt i slicne gluposti...
Malo rucnu povuci...Ne bi bilo lose.
Upravo- Lošiji od ovih što su otišli, teško da mogu biti, ali da li će to biti dovoljno, vrijeme će pokazati. Svakako nema mjesta nekoj euforiji.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 12 jan 2016, 22:10

Prekretnica nam je utakmica sa sirokim ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2016, 22:11

Prva u nastavku sezone, na nasem terenu, novi igraci zeljni dokazivanja - kud ces bolje !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 12 jan 2016, 22:12

Elegant je napisao/la:Prva u nastavku sezone, na nasem terenu, novi igraci zeljni dokazivanja - kud ces bolje !
manijaci u euforiji, zeljni Zelje :opaopa:
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 12 jan 2016, 22:13

ChWilla je napisao/la:forumaši i drugi navijači ne igraju. da je bilo po raspoloženju navijača mi bi se prošle sezone borili za opstanak, a ferencvaros bi nas nabio nogom. struka i igrači moraju ostati na zemlji, a raje neka, možda neko i kupi kartu i dođe na tekmu mimo nas bolesnika.

Naravno da ne igraju, ali zato u slucaju loseg rezultata svi u tesku depresiju padaju, onda ostavke trazimo, pitari dolaze bacati ublehe i aldin se vraca ponovo. Treba spustiti malo loptu raja.
Plavo proljece! 1921

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 12 jan 2016, 22:14

I 2000 na tribinama, silno pozelili utakmicu u dolini :D

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 22:15

HenryLloyd je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:forumaši i drugi navijači ne igraju. da je bilo po raspoloženju navijača mi bi se prošle sezone borili za opstanak, a ferencvaros bi nas nabio nogom. struka i igrači moraju ostati na zemlji, a raje neka, možda neko i kupi kartu i dođe na tekmu mimo nas bolesnika.

Naravno da ne igraju, ali zato u slucaju loseg rezultata svi u tesku depresiju padaju, onda ostavke trazimo, pitari dolaze bacati ublehe i aldin se vraca ponovo. Treba spustiti malo loptu raja.
biće svježe izabran novi upravni odbor, od ostavki nema ništa :mrgreen:

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 12 jan 2016, 22:16

ChWilla je napisao/la:
biće svježe izabran novi upravni odbor, od ostavki nema ništa :mrgreen:
Abd. ali znas sta sam zelio reci ;)
Plavo proljece! 1921

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 22:19

a ja da je sve to precijenjeno. neka se vrati malo i pozitivna atmosfera, prošle godine je bilo obratno, niko nije ništa očekivao ni kad smo se do zadnjeg kola borili za titulu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2016, 22:35

Prvih pet kola kad bi odradili u svoju korist mogli bi se dobrom nadati.

Siroki - kuci
Velez - u gostima
Mladost - kuci
Sloboda - u gostima
Olimpik - kuci
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 12 jan 2016, 22:39

Slazem se chwilla. Fino je ponovo vidjeti dobru atmosferu na ovoj temi, samo sto trenutno ovdje pojedinci vala i pretjeruju. Kontam dobro nije bilo dugo euforije pa raja malo uziva. Ali pisati beton, nato kao da se drugi ne pojacavaju ili nece pojacati. @FKZ1921 je to najbolje objasnio sto se tice nasih novih pojacanja.
Plavo proljece! 1921

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 12 jan 2016, 23:04

Mislim da sada i najveci skeptici mogu vidjeti da se Uprava trudi, da rade ljudi, da uce na greskama. Klub ide naprijed, vracaju se dugovi. Dugorocno siguran sam da ce sve ovo izaci na dobro.
Puno igraca se promjenilo, kazu doci ce jos, nije to lako uklopiti. Prave rezultate rada mozemo ocekivati tek naredne sezone. Bilo bi dobro uhvatiti evropu, ali najbitnije je da se ide naprijed.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 12 jan 2016, 23:19

Naša klupa izgleda ovako, ako se to sve ispuni, po mom mišljenju..
Beganović
Midžić---- D. Sadiković---- Hiroš
Blagojević---- D. Hasanović
Mailson---- Osmanković---- Bogičević ---- Stanić
Veca/ ili neki drugi golman ako Marijan ode.

S tim da je prvi tim Antolović?, Kramarić, Hodžurda, Kosorić, Stevanović, Zolotić, Hadžiahmetović, Bekrić, Tiago, Memija i Lendrić.

U timu od 22 igrača mjesto nisu mogli naći E. Sadiković, Nedo i Šehić.
Žerića i Mujagića poslati negdje na kaljenje.

Mislim da je ovo ta zamisao da imamo po dva igrača na svakoj poziciji i u zavisnosti od utakmice možemo rotirati i ne moramo ovisiti o jednom igraču.

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 12 jan 2016, 23:33

Još ćeš ti nekoliko puta skrojiti prvi tim, odnosno klupu. Bar bi trebao, ako sve bude išlo po planu :D

Ono na šta ja želim da se osvrnem je FK Željezničar B, što se spomenulo na nekoj od prethodnih stranica. Smatram da bi to bio pun pogodak, i vjerovatno jedan od najboljih poteza uprave, godinama unazad. Naravno, u ovisnosti od procenta ostvarivosti te koliko je moguće, finansijski ispratiti navedeni projekat. Osnivanjem drugog tima, mladi igrači bi konstantno i kontinuirano igrali, adaptirali se na utakmice na seniorskom nivou, pravilno se i razvijali što bi na kraju krajeva, kao rezultat, donijelo veliki broj igrača koji imaju iskustvo igranja na seniorskom nivou, koliko god ono bilo. Ovo govorim zbog, dobro poznatog kvaliteta prve lige, o ostalim je suvišno i govoriti.. Također, kod mladih igrača bi se razvio osjećaj pripadnosti, shvatili bi da su dio Željine porodice i da je sve na njima, tj. da im je omogućena šansa da prezentuju svo svoje znanje, a pri tom znajući da je i na tribinama šef stručnog štaba prvog tima, koji će ih u slučaju njihovog angažmana odnosno kvaliteta, prekomandovati u prvi tim. Igračima je lakše nastupati za FK Željezničar B, nego u Bosni iz Visokog ili Goraždu, jer kao što sam rekao, javit će im se osjećaj pripadnosti nečemu i biće im jasno da je sve na njima. Naravno, osnivanje B tima iziskuje i novčana sredstva, ali ko je šta uspio bez ikakvih ulaganja? Ukoliko naše finansijsko stanje još uvijek ne dozvoljava formiranje B tima, onda je i bolje da se to prolongira, međutim, ukoliko je ostvarivo i sa finansijske strane, između ostalog, to bi bio fantastičan potez. Ne sumnjam u ljude iz uprave, da su svjesni do koje granice mogu ići, i po pitanju transfera i po pitanju realizacije ovog projekta.
Ajzea je forumaš godine !

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 12 jan 2016, 23:44

Stvarno smo beton i sada, a kamoli ako dođu još ta najavljena pojačanja.
To za B tim je jasno, veliki plus i šansa za ove koji ne igraju i evo primjer Benje Šehića gdje će on sigurno sada teško dobijati priliku, da bi valjalo makar da igra u toj ekipi.
Ali, mislim da ovu polusezonu neće forsirati ove mlađe zbog ostvarivanja ciljeva i što boljih rezultata i zbog toga se i radi toliko na pojačanjima, jer koliko god mi voljeli našu djecu, teško je na njih staviti sav pritisak i očekivati nešto više bez nekoliko provjerenih igrača u rosteru.

Samo ne znam u kakvim je planovima E. Sadiković jer on očito, hvala Bogu, neće morati više da krpi neke pozicije, a na prirodnoj je baš dobro popunjeno.
Vidjet ćemo sve ubrzo.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 12 jan 2016, 23:49

boccaccio je napisao/la:Dobro je za konkurenciju. U svakom slucaju podrzavam. Nije isto kad se za jednu poziciju bore dva ili tri igraca, Uz to, ja mislim da on ipak ima i nase drzavljanstvo. Ima trening pa nek se bore za pozicije u timu. Do sada u vecini slucajeva nismo imali takvu konkurenciju u ovoj polusezoni. Igra Kokot, a nema ko da ga zamijeni kad se ovaj umori, moze uci samo neko ko je kvalitetom gori i onda prakticno izgubis igraca, pa opada tempo utakmice i moras samo gledati kad ce kraj, ili se nadati necemu sto je neocekivano od rezerve. Sada ce biti valjda suprotno. Oni koji budu ulazili iz rezerve dace sve od sebe da se uguraju u prvu postavu, ovi iz prve postave ce gledati da tu i ostanu, sa ulaskom nekog igraca moglo bi se ocekivati da se tempo utakmice osvjezi i poboljsa, bice interesantnije i za nas koji budemo gledali, jer cemo gledati utakmicu devedeset minuta, a ne sezdeset koliko su Kokot i kompanija imali snage. I tako. Mnogo je argumenata za jos dolazaka.

Druga je stvar sto smo u zadnje vrijeme naviknuti na situaciju da u timu ukupno imamo trinaest igraca na koje mozes ozbiljno racunati a ostali su tu reda radi. Cijelo vrijeme smo govorili kako nemamo nikakvu sirinu, a vala i onih prvih jedanaest nije bilo nekog posebnog kvaliteta osim njih par igraca. Sada se radi na tome da postoji zestoka konkurencija u cijelom timu, da mjesto nikome nije zagarantovano i ostavice se prilika da se momci sami izbore za svoje mjesto u svetom dresu. Drugim rijecima, profesionalizam. Pa ti slobodno idi u kafanu i cuclaj one djidje sto se cuclaju,zaglavi do pet ujutro, pa izgubi mjesto, a onda se vracaj pola godine u sastav. Do sada su mogli cugati i cuclati, jer ih niko nije mogao ugroziti. Situacija se mijenja, za kvalitet ovih sto su dosli cemo vidjeti na terenu i na treninzima, ali konkurencija bar po tom pitanju i bespostedna borba za mjesto u timu , ovaj put sigurno nece izostati.
Malo kasnim, ali se moram osvrnuti na konkurenciju.

Nije baš da i jedan dobar igrač u našoj ligi ima konkurenciju, ali su rijetki oni koji su zaista dobri. Bekrić i Zeba možda, Benko i Wagner i to je sve. Drugi pored njih im mogu popunjavati prostor, ali im nisu na žalost ni do koljena.

Ipak, što kažeš, sada će konkurencija biti značajno zaoštrena. Sada čak ni Amir, a kamoli Dado Sadiković ili Beganović nemaju sigurnu poziciju. Jesenas sa tribine viču "mjenjaj!", a onda kontam da ne znam ni ko ima na klupi. Ne znam im ni imena, a kamoli da se mogu nadati nekom preokretu.

Također, što je AO znao reći, nemamo više debelih igrača. Kokotu svaka čast, ali dovoljno o ekipi govori kad u prvih 11 imaš igrača koji ne može izdržati 90 minuta.

Osim toga, nisam baš ni ubjeđen u mentalitet naših igrača da će se više boriti ako imaju jaču konkurenciju. Neki hoće, neki opet neće. Češće sam viđao da postanu totalno pasivni, tako da će trebati puno rada sa rezervama kako bi uvijek bili fit i dovoljno dobri da unesu neki novi kvalitet. U svim segmentima života volim napomenuti da su treninzi važniji od utakmica. Ne može se na utakmicama učiti ili dolaziti u formu. Igrače koji misle da tako mogu i da tako treba bi trebalo odma otpisati. Ako nisi došao full spreman na utakmicu, nemaš ti tu šta tražiti. Može se sticati iskustvo, ali se ne može ništa naučiti. Na treninzima se sprema i uči. Ako na treningu nisi naučio zabiti gol, na utakmici ga samo na sreću možeš zabiti, a kako to izgleda smo imali priliku gledati.

Najbolja stvar što dobijamo ovdje je dodatni kvalitet u utakmicama. To znači da u derbi utakmicama ima neko na klupi od koga se možeš nadati da može pojačati tempo ili uraditi nešto što nije na sreću, nego da stvarno u glavi ima ideju šta bi trebalo uraditi sa loptom da se zabije gol.

Nadam se da će Edis svoju etiku prenijeti na mlade igrače, pa da će kad ispadnu iz sastava ili ne pruže što se od njih očekuje, samo još više dodati gas i još jače trenirati, a ne otići na nargilu i visiti u dimu čitav dan.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u 12 jan 2016, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 12 jan 2016, 23:55

imal sutra trening i u koliko ako ima
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bistriksg i 33 gosta.