Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JohnCleese
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la JohnCleese » 08 jan 2016, 23:54

mchadesh je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
mchadesh je napisao/la:
U svakom slučaju ako ovako "često" nastavi igrati ne bih ga za prve postave u repki.

Ma zasto ne ?
Zato što sam mu ranije davao prednost u odnosu na Višću bez nekog posebnog razloga. Nekako mi je Izet bio draža opcija ali dok ne počne igrati za klub redovno ne zaslužuje da bude starter.

S druge strane Višća me baš pozitivno iznenadio ove sezone :bih:
Izet ne zasluzuje poziv reprezentacije kakav crni starter :cry:
On je trebao biti samo kup- igrac Eibara (kao Begovic u Chelsea-ju) a zbog svoje genijalnosti nece imati priliku da igra u revansu u kojem ce njegova ekipa vjerovatno ispasti, tako da ne ocekujem Hajrovica skoro na terenu :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

obagol
Kontakt:

Re: RE: Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la obagol » 11 jan 2016, 21:33

pinoglavi je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:Bas tako.Po meni je on igrac koji moze lako zabiti go svakom protivniku sto je dokazao i u reprezentaciji i u klubovima, medjutim previse sebican igrac.Zbog toga sam ja uvijek bio protiv toga da nam on igra desetku u reprezentaciji, kao desno krilo bi mogao biti jer je po meni on u formi kvalitetniji od Visce, ako nista barem u igri jedan na jedan i nekoj toj zavrsnici.
Ima ubojitu ljevicu ,jedan je od rijetkih igraca u repki koji ima damu da puca van sesnaesterca nesto slicno kao Medunjanin s tim da Hare nije toliko sebican i da se ne libi ni asistirati za razliku od njega koji skoro svaki dodir sa loptom koristi da puca .
Svakako da bi bilo dobro da podigne formu , sad da li ce se to desiti u Eibaru ili nekom drugom klubu nije ni bitno, ali on u formi ima mjesta u reprezentaciji ako nista barem kao taj dzoker sa klupe jer izgleda da je Visca kod Mese zabetonirao tu poziciju desnog krila.
U formi je strašno dobar igrač, ali i kada je u fromi, ogroman je potrošač lopti, a mislim da teško to trpe klubovi koji igraju protiv Reala, Barce, Atletika i sl. Da bi bio u formi mora imati slobodu u igri i da se ne boji za mjesto u ekipi kada zasere, a mislim da nema kvalitet da ovakvu njegovu igru trpe klubovi lige petice. Naravno postoji i mogućnost da se poboljša pa da bude glavni i u jačim klubovima, a da se to desi opet se vraćamo na ono da mu je potrebna sloboda u igri koju ne može dobiti...
Što se reprezentacije tiče nije ni čudo što je Višća zabetonirao prvu postavu s obzirom na status Hajrovića a i Višća to svojim doprinosom opravdava. Različiti su tipovi krila, tako da kada bi obojica bila u formi trebali bi odabrati ko će biti u prvih 11 na osnovu protivnika.

O kojoj se formi moze govoriti ako igrac u 3 godine odigra 15 utakmica a od toga haman pola za reorezentaciju?? Nit se moze govoriti o formi niti o kvalitetu. Lik zabio 2 gola za 2 godine i neko prica kako moze zabiti go svakoj ekipi. Budimo realni, Hajrovic je jedna od najvecih prevara koja je prosla kroz nasu reprezentaciju. On moze biti samo onaj pomocni sudija iza gola :)

Ajax
Kontakt:

Re: RE: Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la Ajax » 12 jan 2016, 10:28

obagol je napisao/la:O kojoj se formi moze govoriti ako igrac u 3 godine odigra 15 utakmica a od toga haman pola za reorezentaciju?? Nit se moze govoriti o formi niti o kvalitetu. Lik zabio 2 gola za 2 godine i neko prica kako moze zabiti go svakoj ekipi. Budimo realni, Hajrovic je jedna od najvecih prevara koja je prosla kroz nasu reprezentaciju. On moze biti samo onaj pomocni sudija iza gola :)
Stvarno je nevjerovatno kakve sve gluposti se mogu ovdje procitati. I to u danasnje vrijeme kada svako ko veze nema o sportu moze za par minuta pogledati koliko je koji igrac odigrao. Hajrovic je odigrao u 2,5 sezone / 23 utakmice ( Grasshoppers - Galata ) + 19 Werder + 2 Eibar = 44 ligaske utakmice ). Znaci odigrao je 44 ligaske utakmice ( ovdje nisu ubrojane utakmice protiv Lyona, Firoentine, i ono malo sto je igrao za Galatu u ligi prvaka, kup utakmice kao ni utakmice reprezentacije naravno ) a ne 7 do 8 utakmica. Sto se tice njegovih golova da nije bilo njegovog gola protiv Slovacke gledali bi SP na tv-u. Jer onakav gol nijedno drugo nasa krilo ne moze postici nikada i to je isto fakt. Svidjelo se to nekome ili ne.

Sto se tice njegove buduce minutaze u reprezentacije. Iako posjeduje solidan individualni kvalitet nebi bila velika greska da ga Mesa ne pozove. Neka se prvo izbori u svom klubu. Ima igraca kojima treba dati sansu kao naprimjer Duljevicu. Samo ovako pljuvati i izmisljati o nekom svom igrac je sve samo ne karakterno.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 12 jan 2016, 21:05

Haj sad izbaci Grassh.iz te kalkulacije i izracunaj koliko je minuta Hajrovic odigrao. Nema potrebe da se lazemo, nabijamo neku statistiku kad znamo da je Hajrovic u zadnja 3 kluba marginalan igrac. Lik se ne moze izboriti ni da bude takticka zamjena u sudijskom vremenu. Ako cemo gledati samo go, onda nam je Akrapovic najbolji veznjak svih vremena i naskoro ga niko nece nadmasiti. Da nije bilo Dzeke, Misketa, Vede i ostatka ekipe Hajrovic bi isto to SP gledao ispred TV-a, samo u dresu Svicarske. Sve dok nam je jedan igrac u Hajrovicevoj situaciji najozbiljniji kandidat za poziv u repku i dok ima likova koji ga brane i ukazuju na njegov neki toboze kvalitet, nikad necemo biti ozbiljna reprezentacija.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jan 2016, 21:47

Neozbiljno je izbaciti jedan od najboljih klubova Svice iz kalkulacija. Jer tadasnji Grasshoppers je bio svemirski brod za razne Austrijske, Turske i slicne prvoligasa u kojima su igrali i igraju neki drugi reprezentativci.
I nista ja njega ne branim. Napisao sam da ga Mesa ne treba ni pozvati ako se ne izbori u klubu za neku normalnu minutazu. Ne jer nema kvalitet nego jer nebi bio u zadovoljavajucoj takmicarskoj formi zbog neigranja. Samo treba realne i tacne cinjenice iznjeti a ne pretjeravati. A sto se tice "ozbiljne" reprezentacije ja sam sve manje optimista. I tu je Hajrovic i njemu slicnu povremeni igraci najmanji problem. Niti je on igrao u utakmicama protiv Nigerije i dvomecu protiv Iraca. Imali smo zlatnu generaciju na SP a ovo sada je pad. Dvomec protiv Iraca je bio bukvalno na sve ili nista. I Hajrovic je bio jako dobar na pripremama za SP kao protiv Argentine. A sada je naravno puno losiji kao jos puno drugih igraca. Zato i treba dati sansu Duljevicu koji je u formi pa da vidimo koliko moze.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jan 2016, 22:22

Ajax je napisao/la:Neozbiljno je izbaciti jedan od najboljih klubova Svice iz kalkulacija. Jer tadasnji Grasshoppers je bio svemirski brod za razne Austrijske, Turske i slicne prvoligasa u kojima su igrali i igraju neki drugi reprezentativci.
I nista ja njega ne branim. Napisao sam da ga Mesa ne treba ni pozvati ako se ne izbori u klubu za neku normalnu minutazu. Ne jer nema kvalitet nego jer nebi bio u zadovoljavajucoj takmicarskoj formi zbog neigranja. Samo treba realne i tacne cinjenice iznjeti a ne pretjeravati. A sto se tice "ozbiljne" reprezentacije ja sam sve manje optimista. I tu je Hajrovic i njemu slicnu povremeni igraci najmanji problem. Niti je on igrao u utakmicama protiv Nigerije i dvomecu protiv Iraca. Imali smo zlatnu generaciju na SP a ovo sada je pad. Dvomec protiv Iraca je bio bukvalno na sve ili nista. I Hajrovic je bio jako dobar na pripremama za SP kao protiv Argentine. A sada je naravno puno losiji kao jos puno drugih igraca. Zato i treba dati sansu Duljevicu koji je u formi pa da vidimo koliko moze.
Nije bas neki pad. Dzeko jos nije toliko star. Trebamo naci jos jednog desnog beka.
Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimi njihovo tek dolazi. Mi u ovim kvalifikacijama mozemo imati jos jednu takozvanu zlatnu generaciju.
Valjda Duljevic predje i ustali se negdje u ligu tipa Belgije.
Ja mislim da ce se Dzeko sad vratiti, kao sto se uvjek vrati na proljece. Ibisevic ovako nije igrao od Hoffenheima.
Samo nam eto vali taj desni bek.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jan 2016, 22:35

soko je napisao/la:Nije bas neki pad. Dzeko jos nije toliko star. Trebamo naci jos jednog desnog beka.
Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimi njihovo tek dolazi. Mi u ovim kvalifikacijama mozemo imati jos jednu takozvanu zlatnu generaciju.
Ja mislim da ce se Dzeko sad vratiti, kao sto se uvjek vrati na proljece. Ibisevic ovako nije igrao od Hoffenheima.
Jeste pad kako nije bar ja to tako gledam. Protiv Nigerije je bilo 50%-50%. Nikakvi favoriti oni nisu bili. Po kladionicama je cak bilo 60%-40% za nas. A ni igracki ako uporedis tadasnje igrace. Ta sansa nije iskoristena. A nagrada je bila utakmica protiv Francuza u udarnom terminu gdje se nebi obrukali ako se nismo protiv bolje Argentine. Pa onda ove kvalifikacije i baraz protiv Iraca. Neki igraci su vec bili u losijoj formi ali svejedno su bile sanse 50%-50% i opet sansa nije iskoristena. Ako sada ne budemo ispred Grcke i jos u barazu bolji od protivnika koji nece biti nista losiji od Iraca to bi po meni znacilo da se je nije iskoristio momenat i stvorilo ugled i renome kao reprezentacija.

Golman: Begovic je losiji u zadnje dvije sezone nego sto je prije bio i ako ostane u Chelsea realno mu je klupa i kup utakmice. Sto ce samo znaciti jos losije nastupe najvjerovatnije. Jer ako zeli biti u pravoj formu potrebno je da brani bar jedno 30-tak utakmica.
Zadnja linija: Odlazi Spahic koji je mnogima bio trn u oku i sada ce se vidjeti kakvi "kikseri" su neki drugi stoperi. Mujdza je puno losiji nego sto je bio prije dvije sezone. Lijevi bek je tu negdje.
Sredina terena: Pjanic i Besic odlicni. Fali taj treci igrac u sredini kojega jos uvijek nismo pronasli poslje Misketa. Krila Lula i Visca su prosjek maksimalno koji igraju toplo-hladno. I nisu klase ne svojoj poziciji kao naprimjer sto su Pjanic i Besic.
Napad: Dzeko iako je u padu forme on za reprezentaciju odigra uvijek dobro. Tu su jos Vedo, Ara i Djuric tako da nije ni + ni -.

Ako uporedimo ove sadasnje igrace, klubove gdje igraju koliko igraju i one prije SP ovo sada je pad. Umjesto da se je napredovalo i iskoristio momenat nastupa na SP.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jan 2016, 23:19

Ajax je napisao/la:
soko je napisao/la:Nije bas neki pad. Dzeko jos nije toliko star. Trebamo naci jos jednog desnog beka.
Jeste pad kako nije bar ja to tako gledam. Protiv Nigerije je bilo 50%-50%. Nikakvi favoriti oni nisu bili. Po kladionicama je cak bilo 60%-40% za nas. A ni igracki ako uporedis tadasnje igrace. Ta sansa nije iskoristena. A nagrada je bila utakmica protiv Francuza u udarnom terminu gdje se nebi obrukali ako se nismo protiv bolje Argentine. Pa onda ove kvalifikacije i baraz protiv Iraca. Neki igraci su vec bili u losijoj formi ali svejedno su bile sanse 50%-50% i opet sansa nije iskoristena. Ako sada ne budemo ispred Grcke i jos u barazu bolji od protivnika koji nece biti nista losiji od Iraca to bi po meni znacilo da se je nije iskoristio momenat i stvorilo ugled i renome kao reprezentacija.

Golman: Begovic je losiji u zadnje dvije sezone nego sto je prije bio i ako ostane u Chelsea realno mu je klupa i kup utakmice. Sto ce samo znaciti jos losije nastupe najvjerovatnije. Jer ako zeli biti u pravoj formu potrebno je da brani bar jedno 30-tak utakmica.
Zadnja linija: Odlazi Spahic koji je mnogima bio trn u oku i sada ce se vidjeti kakvi "kikseri" su neki drugi stoperi. Mujdza je puno losiji nego sto je bio prije dvije sezone. Lijevi bek je tu negdje.
Sredina terena: Pjanic i Besic odlicni. Fali taj treci igrac u sredini kojega jos uvijek nismo pronasli poslje Misketa. Krila Lula i Visca su prosjek maksimalno koji igraju toplo-hladno. I nisu klase ne svojoj poziciji kao naprimjer sto su Pjanic i Besic.
Napad: Dzeko iako je u padu forme on za reprezentaciju odigra uvijek dobro. Tu su jos Vedo, Ara i Djuric tako da nije ni + ni -.

Ako uporedimo ove sadasnje igrace, klubove gdje igraju koliko igraju i one prije SP ovo sada je pad. Umjesto da se je napredovalo i iskoristio momenat nastupa na SP.
Bas je Spahic bio najgori protiv Nigerije, cak ga je Medo morao spasavati.
Spaha kad treba da igra bitnu utakmicu, uvjek sran.je pravi. Tuce odara, uvjek nas ukopa. Njegov stav mu je ispred repke, izbaci loptu ako ne mozes covjeka dobiti u duelu. Da su umjesto njega i Mede igrali Kolasinac i Zuka/Bico mi bi igrali cetrvt finala. Glavni krivac za taj poraz je Susic pa onda Spaha. Covjek je u prvih 20 minuta podjelio 5 pogresinih lopti, plus koliko je duela izgubio.
Dzeko je mozda slabiji. Vedo trenutno daleko bolji. Bajic, Hadzic znaci napad bolji.
Hajrovic nije igrao u Galati, on je sad slabiji neg tad.
Visca je sad dosta bolji. Besic i Pjanic bolji. Medo je igrao protiv Nigerije, tad je igrao u Turskoj. Cimirot, Deni, Grahovac sve bolji i bolji. Bolji neg Hadzic i Tino.
Miske dobar za repku ali od Wolsburga sto se tice klubova, nula. Kina nije mjerilo. On nam svakako fali.
Lulic tu i tamo. Sredina, tu negdje.
Zuka, Sunjic dosta bolji. Bico je tu negdje, Coca i Anicic jos tu.
Mujdza je bio bolji prije a lijevi bekovi su sad daleko bolji.
Za Bega se slazem ako ostane u Chelsea, samo ova dva druga golmana su daleko bolji neg oni.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 13 jan 2016, 21:02

Nama nije problem prvih 11 kad su svi u formi i kad su svi zdravi. Ali sta kad fali vise od jednog standardnog prvotimca? Kad se moras uzdati u Hajrovica, Medunjanina, Hadzica, Zeca, Vranjesa... i tu smo gubili utakmice. Ozbiljne ekipe imaju kvalitetna rjesenja na klupi, kod nas selektor kad pogleda svoju klupu moli Boga da ne mora mijenjati nista.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 jan 2016, 23:45

Za ovog i medunjanina u reprezentaciji nema mjesta dok ne pocnu aktivno igrati. Tino u prvu sto da ne
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 24 jan 2016, 12:11

Bravo za Izeta pošto opet nije ni u protokolu. Iskreno se nadam da ga Meša neće zvati, pa makar igrao neko iz naše lige, jer ovo je sramota, ostati u klubu i kad vidiš da nikakvu šansu dobiti nećeš.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jan 2016, 12:16

HankMoody je napisao/la:Bravo za Izeta pošto opet nije ni u protokolu. Iskreno se nadam da ga Meša neće zvati, pa makar igrao neko iz naše lige, jer ovo je sramota, ostati u klubu i kad vidiš da nikakvu šansu dobiti nećeš.
Upravo nam ti pozivi iz nase lige ne trebaju. Evo npr Lulicu ide lose, da li bi iko pomislio da treba izbaciti Lulica a ubaciti Duljevica jer smatra da bi onda jaci bili? Malo ko. Ako imamo 2 krila, ****, bolje onda pozvati jos jednog kvalitetnog igraca u vezni red od kojeg ne bi strahovali ako udje, postoje i formacije bez 1 krila, kao kod Susica, gdje smo za razliku od formacija bez def. veznog, bez lijevog beka, i bez napadaca, odlicno izgledali.
Nad tobom sunce najljepše sja

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 24 jan 2016, 12:27

Sigurno da treba neko iz nase lige.
Bez jake domace lige nema stabilne reprezentacije
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jan 2016, 12:30

JohnCleese je napisao/la:Sigurno da treba neko iz nase lige.
Bez jake domace lige nema stabilne reprezentacije
Sto se mene tice nek cijeli spisak bude iz nase lige, ako su oni najkvalitetniji. Realnost je da tesko koji igrac ima kvalitet da uopste bude na spisku, a svakako da je to ponizavajuce i da moramo poboljsati kvalitet nase lige ako hocemo i u buducnosti da budemo respektabilna reprezentacija ;)

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 24 jan 2016, 12:41

pinoglavi je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Bravo za Izeta pošto opet nije ni u protokolu. Iskreno se nadam da ga Meša neće zvati, pa makar igrao neko iz naše lige, jer ovo je sramota, ostati u klubu i kad vidiš da nikakvu šansu dobiti nećeš.
Upravo nam ti pozivi iz nase lige ne trebaju. Evo npr Lulicu ide lose, da li bi iko pomislio da treba izbaciti Lulica a ubaciti Duljevica jer smatra da bi onda jaci bili? Malo ko. Ako imamo 2 krila, ****, bolje onda pozvati jos jednog kvalitetnog igraca u vezni red od kojeg ne bi strahovali ako udje, postoje i formacije bez 1 krila, kao kod Susica, gdje smo za razliku od formacija bez def. veznog, bez lijevog beka, i bez napadaca, odlicno izgledali.
Porediš babe i žabe. Senad je po tvom mišljenju u lošoj formi, s čim se ne bih složio, ali igra konstantno, dok Izet s druge strane ima 10 ligaških minuta ove sezone.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jan 2016, 12:43

HankMoody je napisao/la: Porediš babe i žabe. Senad je po tvom mišljenju u lošoj formi, s čim se ne bih složio, ali igra konstantno, dok Izet s druge strane ima 10 ligaških minuta ove sezone.
Ne poredim ih, meni je Lulic medju drazim igracima i slazem se s tvojim postom osim dijela da treba zvati igrace iz nase lige. Mislim jednostavno da ne treba zvati ni Hajrovica ni igrace iz nase lige.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 24 jan 2016, 12:56

pinoglavi je napisao/la:
HankMoody je napisao/la: Porediš babe i žabe. Senad je po tvom mišljenju u lošoj formi, s čim se ne bih složio, ali igra konstantno, dok Izet s druge strane ima 10 ligaških minuta ove sezone.
Ne poredim ih, meni je Lulic medju drazim igracima i slazem se s tvojim postom osim dijela da treba zvati igrace iz nase lige. Mislim jednostavno da ne treba zvati ni Hajrovica ni igrace iz nase lige.
Ne znam koga bi drugog mogli, Tanković bi fino došao ali neće, Milićević je enigma još uvijek.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 30 jan 2016, 19:20

Na klupi je, za divno čudo.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 06 feb 2016, 17:47

Gube 2-1, ganjaju rezultat, on i dalje ne ulazi, trener mu apsolutno ne vjeruje, ali glupoid je ostao tamo, fino je živjeti između tribina i klupe.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 feb 2016, 18:14

Još pola godine propadanja :damn:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, Confiance, Proximic, Quartararo, signalidunapark, soko i 44 gosta.