FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2016, 19:46

KrajPrice je napisao/la:Zolin brat kaze da ce se Gent sutra ocitovati, sutra cemo znati da li se Zola vraca.
Bilo bi dobro da ga puste na posudbu.

Ko je specijalni igrac sto ga najvljujes, povratnik ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 12 jan 2016, 19:51

Elegant je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la:Zolin brat kaze da ce se Gent sutra ocitovati, sutra cemo znati da li se Zola vraca.
Bilo bi dobro da ga puste na posudbu.

Ko je specijalni igrac sto ga najvljujes, povratnik ?
Imam info da nije povratnik, cekajmo do kraja sedmice.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 jan 2016, 20:29

B tim je fantastična ideja, pisao sam o tome ovdje u vrijeme kada je savez odbio registorvati juniorski tim koji je igrao u kantonalnoj ligi.

Sistem takmičenja za omladince u našoj ligi je očajan, vjerovatno najlošiji u Evropi i najbolji (jedini) način da jedan klub uradi nešto povodom toga jeste da organizuje drugu ekipu koja će igrati u nižem rangu. Naši omladinci tokom jedne sezone odigraju samo par jakih utakmica sa pojedinim omladinskim selekcijama u državi (Sarajevo, Širok, Zrinjski...), ostalo su tek malo jače trening utakmice sa ostalim ekipama iz lige i turniri. Rezultat toga je prevelika razlika između juniorskog i seniorskog fudbala i vjerujem da upravo ona igra veliku ulogu kad je u pitanju većina mladih igrača, jednostavno se izgube u tom prelazu osim ako nisu ili super talentovani ili super samouvjereni i općenito psihički jaki.
Upravo B tim bi trebao biti ta spona između juniorskog i seniorskog fudbala u kojem bi se mladi igrači mogli pripremiti za ono što ih očekuje u seniorima. Osim toga, može dobro doći pojedinim igračima prvog tima koji se oporavljaju od povrede ili koji ne igraju često pa su van takmičarske forme, trenerima koje klub u neko dogledno vrijeme vidi u stručnom štabu prvog tima itd.

U svakom slučaju, vijest za muštuluka :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 12 jan 2016, 20:39

Dinamo npr.salje u Lokomotivu neke igrace,a ima i B tim.Ne znam kolike su šanse da se ostvari saradnja s nekim klubom ili klubovima,Radnik H...,Famos ili Rudar Kakanj,Igman Konjic,Turbina.Po meni je to bolja ideja.I igrace iz B tima treba placati,trenere i sve ostalo.Isplatnije ga poslati u neki solidan klub i nek ga placaju pola-pola
The Maniacs 1987
FK Željezničar

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 jan 2016, 20:49

Koliko sam ja upratio, klub ima neku nezvaničnu saradnju sa par klubova (Igman, Goražde..) i ponekad šalje igrače tamo. A što se plaćanja tiče, nećeš nikoga dovoditi u drugi tim i plaćati ga, već će tu igrati juniori koji su već u klubu sa ili bez ugovora i eventualno prvotimci koji su po ugovorom. Za trenere bi vrijedilo više manje isto, nema potrebe dovoditi trenera sa strane već tu postaviti trenere iz omladinskog pogona.
Nije da neće biti troškova, hoće, organizacija još jedne selekcije, kotacije, pa i putovanja, sve to košta, ali ono što bi trebao dobiti tom selekcijom vrijedi svakog uloženog feninga.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 12 jan 2016, 21:09

"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 12 jan 2016, 21:18

Hoće li Joco vraćati formu u B timu?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 21:20

ja ja ja ja ja... :hmmmmm:

slika

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 jan 2016, 21:30

Bosnjo je najjaci do jucer kukamo nemamo 11 da valja sad hocemo B tim :rol:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 jan 2016, 21:30

Prije oko dva mjeseca,kad se najvise crnjacilo na temi,kad se pricalo o borbi za opstanak,o raspadu sistema i sl.,napisao sam da je u klubu sve ok i da je najveci problem kluba ustvari manjak nekoliko bodova,cini mi se da sam napisao manjak 4,5 bodova. Sve ostalo je kako treba,radi se dobro,dugorocno i sistemski,itd...Tad sam proglasen necijim covjekom,spocitavano mi je da je kod mene sve med i mlijeko...Anije nista od toga.
Sad hocu napisati nesta vezano za trenutnu situaciju oko ekipe,pojacanja,ciljeva do kraja sezone...
Kao po obicaju,pretjerujemo. Ovaj put pretjerujemo u optimizmu,najavama da cemo biti beton,asfalt i slicno. Na granici smo euforije...Zasto? Na osnovu cega?
Da li smo dobili igrace za koje sa sigurnoscu mozemo reci da su pojacanja? Nismo. Hajmo redom.
Bekric,Kramaric i Lendric...Igraci koji jesu u nekim dijelovima karijere odigrali neke kvalitetne utakmice. Ali kad,gdje...? U kakvom su stanju,sa kakvim ambicijama...? To nikako ne znamo. Ne znaci da nece biti dobri,ali imamo puno razloga biti,u najmanju ruku,oprezni.
Mailson...na osnovu nekoliko treninga nasa struka je rekla ok,moze proci. I mozda i to bude uredu,ali imamo li argumenata da budemo veliki optimisti oko njega? Nemamo. Vidjeli smo ga na male golove,ali to nije ama bas nikakva garancija da ce i sutra,u pravoj utakmici,pod pritiskom,sa rmpalijom na ledjima...pokazati kvalitet. To su bitno drugacije okolnosti u kojima vecina igraca reaguje potpuno razlicito.
Povratnici(Bogi,Zola,Stana...ako budu svi)...s povratnicima nisi nikad nacisto.Opet je stvar motiva. Bogi u 34.toj godini,Zola sa dva koraka nazad u karijeri,Stana sa jednom ruznom nedavnom epizodom u Zelji...Svi ce mozda i odigrati na nekom svom realnom nivou sto bi bilo odlicno,ali imamo i ovdje puno razloga biti oprezni i suzdrzani.
Stevanovic...on je vjerovatno jedini novajlija za kojeg mozemo sa dosta sigurnosti reci da je pojacanje. U kontinuitetu igra jacu ligu od nase vec 5,6 godina,standardan je bio u ekipama gdje je igrao.Posebno dobro je igrao posljednju godinu ipo u Pazaru gdje je bio najbolji igrac.
I to je to.
Jesmo li sigurni da smo se bas dobro pojacali. Mozda jesmo.Ali samo mozda. U svakom slucaju,ne mozemo biti pretjerano optimisticni. Mozda,uz mnogo srece,stvari i budu kako treba i dokopamo se Evrope.Ali ce biti tesko,pretesko. Kroz prvenstvo skoro nemoguce,kroz kup tesko,pretesko.
Uz navedeno,treba u obzir uzeti cinjenicu da mi pravimo novi tim. Ostali konkurenti imaju timove i mijenjace minimalno ili nikako(Siroki).
Igre vrlo malo a razlika u bodovima velika na nasu stetu.
Znaci,cilj je izboriti Evropu. Nije nemoguce ali ce biti tesko,nikad teze. Moras.Ulozio si nesta para,mislis da si napravio dobru ekipu...Bogami su to okolnosti koje ne idu na ruku. Jos i mi okolo krenemo s pricom kako cemo to pomesti,kako smo beton,asfalt i slicne gluposti...
Malo rucnu povuci...Ne bi bilo lose.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 21:32

bistrikboy je napisao/la:Bosnjo je najjaci do jucer kukamo nemamo 11 da valja sad hocemo B tim :rol:
pa lakše bi minulu polusezonu sastavili B tim nego sad, cijela klupa je bila za B tim... :mrgreen:

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 12 jan 2016, 21:34

Večeras u Akvarijusu Zolotić i ADŽEM :)

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 12 jan 2016, 21:37

Dobra ideja, ako bi se mogla ispostovat bila bi u najmanju ruku unikatna :mrgreen:

@fkz slazem se s tobom oko prevelike euforije, ali ne mozemo biti gori na terenu nego sto smo bili u prosloj polusezoni.Makar imamo neke bolje izmjene koje bi trebale dati "vjetar u ledja" onim koji su u startnoj postavi.Sto se mene tice, kao i do sada sto sam pisao, trebaju nam dobre, jake pripreme.Ipak imamo dosta vremena za to.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 12 jan 2016, 21:38

Ko ce napolje ako Zola dodje?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2016, 21:41

a bolje od igrača kao što su lendrić i bekrić realno mi trenutno ne možemo. ne može lik koji danas ima samo 24 godine, a koji je imao zapaženu ulogu u mladoj hrvatskoj reprezentaciji i vodio našu ligu u golovima sa nepunih 20 doći kod nas - da mu je karijera išla kako treba. da mu je išla kako treba igrao bi bar u austriji, švicarskoj, belgiji ako ne i ligi petice. dok i mi i cijela liga ne ojačamo to će biti neki vrh što može doći. ne mogu ni drugi bolje i u kontekstu sa tim se to mora i gledati.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 12 jan 2016, 21:41

al' raduje fakat kad vidiš na treningu jednog Stevanovića koji djeluje i na treningu 100 puta bolje od Livaje, Lendrića koji se trudi (a i daje golove)za razliku od Stokića koji se razvlačio po terenu i kad je trening, pa Kramarića koji je bolji od Mladenovića sigurno. Nema razloga da budemo euforični ali definitivno se mogu vidjeti neke promjene na bolje :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 12 jan 2016, 21:42

Format je napisao/la:Ko ce napolje ako Zola dodje?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikom mjesto nije zagarantovano , mozda i on bude na klupi Jovanu ili vec kome...Sto se tice B tima zar nije to bilo aktuelno prije 4,5 godina kada smo i mi i komsince trebali sa B timova poceti od 4. lige tj. kantonalne ali na kraju ipak nesto nije moglo :hmmmmm: :hmmmmm:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 12 jan 2016, 21:42

bojamora je napisao/la:Večeras u Akvarijusu Zolotić i ADŽEM :)
nagovara ga adzem da predje kod njega u B tim
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 12 jan 2016, 21:47

Evo Bunoza raskinuo ugovor, mogli bi ga mediji sa nama povezati :mrgreen: a mozda je to i ono sto krajprice najavljuje kao šok :urnebes: :urnebes:

Dobra ideja oko B tima, samo ne znam koliko ce to zaživiti kod nas i kako ce funkcionisati, al nadam se da ce biti dobro.
Moje misljenje je da nam je tim vec sada bolji nego sto je bio, ali nikako se ne treba zavaravati i stvarati euforiju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 jan 2016, 21:58

super je napisao/la:
bojamora je napisao/la:Večeras u Akvarijusu Zolotić i ADŽEM :)
nagovara ga adzem da predje kod njega u B tim
Ade mahera :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.