Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la Lillard » 11 jan 2016, 20:48

S obzirom da Srbija ima vise stanovnika i ne cudi da je uspjesnija.
Hrvatska je tu negdje, zasigurno mozemo bit super zadovoljni s sportskim rezultatima s obzirom na velicinu i broj stanovnika.

Virtual sta tebe drzi da si se toliko uhvatio sportskih rezultata Hrvatske? Koliko se jadan trudi obezvrijedit, pa rekao bi ajde da nisi iz BiH pa da se imas cime pohvalit.

Uglavnom, glupa tema. I za Hrvatsku i Srbiju se moze rec da dobro kotiraju s obzirom na sve. Slovenci su fantasticni u zimskim sportovima, ostali nisu vrijedni pomena.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kajzer10
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la Kajzer10 » 11 jan 2016, 21:00

Nema se cime pohvaliti, istina. Da Hrvatska i Srbija imaju neuredjen sistem kao BiH u kojem nije moguce donijeti obicni zakon o sportu ( ko ce finansirati sportske saveze? niko naravno, ko ih yebe) i da im je jedini narod kojem je ta sportska reprezentacija primarna opcija, a ne neka druga zemlja, ogranicen na cca 2 miliona ( cast izuzecima kojih je malo, ovo je cinjenicno stanje), tesko da bi se i oni imali cime pohvaliti
Ne odnosi se ovo samo na post Lillarda. Bilo je ovdje i ranije ismijavanja na racun BiH. Znamo mi vrlo dobro zasto je BiH dno kad je sport u pitanju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2016, 21:19

Lillard je napisao/la:S obzirom da Srbija ima vise stanovnika i ne cudi da je uspjesnija.
Hrvatska je tu negdje, zasigurno mozemo bit super zadovoljni s sportskim rezultatima s obzirom na velicinu i broj stanovnika.

Virtual sta tebe drzi da si se toliko uhvatio sportskih rezultata Hrvatske? Koliko se jadan trudi obezvrijedit, pa rekao bi ajde da nisi iz BiH pa da se imas cime pohvalit.

Uglavnom, glupa tema. I za Hrvatsku i Srbiju se moze rec da dobro kotiraju s obzirom na sve. Slovenci su fantasticni u zimskim sportovima, ostali nisu vrijedni pomena.

Post je bio upućen indijancima, a ne korektnim forumašima iz CRO. Sa njima ne bih da patkometrišem, jer to nisu zaslužili. :kafa:

BTW, ima i CRO 2x jaču ekonomiju od Srbije, pa nikom ništa. Srpski sport je cca 80-90% produkt Beograda i Vojvodine koji imaju daleko viši standard u odnosu na Srbiju južno od Save i Dunava. A Beograd+Vojvodina imaju oko 4 miliona ljudi kombinovano, što je manje od CRO. ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 21:29

Lillard je napisao/la: Hrvatska je tu negdje, zasigurno mozemo bit super zadovoljni s sportskim rezultatima s obzirom na velicinu i broj stanovnika.
Slažem se s tobom.
Puno je bilo lijepih sportskih rezultata kako u reprezentativnim, tako i u pojedinačnim sportovima. Reprezetancije svi pratimo i uvijek se palimo na njih, pogotovo kod ovih popularnijih sportskih kolektiva.
Ali ja bih uvijek više isticao uspjehe pojedinaca, kako na svjetskim i europskim prvenstvima, tako i Olimpijadi koja je vrhunac za svakog sportaša, jer tu se pokazuje i krv i suze i sav trud koji oni nose sa sobom.
Ude, Seligman, Marković u gimnastici, njihovi uspjesi su nešto fantastično i prelijepo - u zemlji gdje nema poštene gimnastičarske dvorane niti strunjače, trenirati u dvoranama koje prokišnjavaju, vonjaju i pune vlage, oni uredno nose medalje na svim razinama..
U isti koš tu spadaju i atletičari, Branko Zorko, Blanka Vlašić, Sandra Perković, Ana Šimić....
Pa Kostelići, veslači, plivači etc, etc, da sad ne nabrajam sve da ne ispadne neko hvalisanje....

Uglavnom, bilo je lijepih sportskih trenutaka i sigurno će ih biti još i više.

Kamo sreće da se malo više ulaže u sport...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 21:33

MaGiCa je napisao/la:
Lillard je napisao/la:S obzirom da Srbija ima vise stanovnika i ne cudi da je uspjesnija.

Post je bio upućen indijancima, a ne korektnim forumašima iz CRO. Sa njima ne bih da patkometrišem, jer to nisu zaslužili. :kafa:

BTW, ima i CRO 2x jaču ekonomiju od Srbije, pa nikom ništa. Srpski sport je cca 80-90% produkt Beograda i Vojvodine koji imaju daleko viši standard u odnosu na Srbiju južno od Save i Dunava. A Beograd+Vojvodina imaju oko 4 miliona ljudi kombinovano, što je manje od CRO. ;)
Zagreb, Istra i riječko primorje te Međimurje i okolica Varaždina čine 90% hrvatskog BDP-a i imaju trostruko, a gdjegdje i četverostruko viši standard u odnosu na ostatak zemlje, a zajedno imaju negdje oko 1,5 -1,8 milijuna stanovnika, što je manje od Beograda i Vojvodine ;) :P

ne valja ti taj pokazatelj :P al dobro :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2016, 21:40

svako ima uspona i padova. ja mislim da bosni slijede lijepe godine. 2015 je bila sjajna najava. tuka, kadeti. sve ono što je bilo nezamislivo prije. džumhur je imao solidne rezultate, istorijski plasman na sp u rukometu. podbacili su košarkaši ali opravdano, te fudbaleri koji su morali biti na ep
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 21:44

DANTES je napisao/la:svako ima uspona i padova. ja mislim da bosni slijede lijepe godine. 2015 je bila sjajna najava. tuka, kadeti. sve ono što je bilo nezamislivo prije. džumhur je imao solidne rezultate, istorijski plasman na sp u rukometu. podbacili su košarkaši ali opravdano, te fudbaleri koji su morali biti na ep
Slažem se s tvojom opaskom.

Al, opet, kamo sreće da tvoji i moji više poštuju i cijene BiH, te da za nju nastupaju.
Samo šarolika Bosna je uspješna. Na svakom polju. Ne samo sportskom. Može mi netko oponirati sad na ovu misao, al to je tako..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2016, 21:50

Lillard je napisao/la:Virtual sta tebe drzi da si se toliko uhvatio sportskih rezultata Hrvatske? Koliko se jadan trudi obezvrijedit, pa rekao bi ajde da nisi iz BiH pa da se imas cime pohvalit.
Zato sto su ljigavi, podli, arogantni, bahati, omalovazavaju nas na svakom koraku, potcjenjuju, smatraju nize vrijednima, a u sustini nisu ni upola dobri koliko misle da jesu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jan 2016, 21:50

@dubrava pojedinac ima pravo izbora i to je to. još je ovdje previše neraščićenih računa da se masovno tvoji i moji odlučivali za bih. bošnjaci im to uglavnom ne zamjeraju. ono što me posebno pizdi su razni preldžići, omići, begići
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2016, 21:53

dubrava je napisao/la:Zagreb, Istra i riječko primorje te Međimurje i okolica Varaždina čine 90% hrvatskog BDP-a i imaju trostruko, a gdjegdje i četverostruko viši standard u odnosu na ostatak zemlje, a zajedno imaju negdje oko 1,5 -1,8 milijuna stanovnika, što je manje od Beograda i Vojvodine ;) :P

Marko, relativno dobro poznajem prilike i u Srbiji i u Hrvatskoj - tako da možeš samo da bariš nekoga drugoga, a ne mene. ;)
Slavonija, Z.Srijem i Baranja su jednake Vojvodini po standardu (a to su neke od siromašnijih regija u HR), a ZG i Istra su daleko od bilo čega u Srbiji, s tim da vi imate i middle class regione poput Dalmacije sa jakim centrima u ZD, ST i DU. U Srbiji je sve ispod Beograda praktično mrtvo. :roll:

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la Lillard » 11 jan 2016, 21:54

Virtu4l je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Virtual sta tebe drzi da si se toliko uhvatio sportskih rezultata Hrvatske? Koliko se jadan trudi obezvrijedit, pa rekao bi ajde da nisi iz BiH pa da se imas cime pohvalit.
Zato sto su ljigavi, podli, arogantni, bahati, omalovazavaju nas na svakom koraku, potcjenjuju, smatraju nize vrijednima, a u sustini nisu ni upola dobri koliko misle da jesu.
Opet generalizacija. Radije reci da mrzis Hrvate kao narod i to je to ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 21:54

DANTES je napisao/la:@dubrava pojedinac ima pravo izbora i to je to. još je ovdje previše neraščićenih računa da se masovno tvoji i moji odlučivali za bih. bošnjaci im to uglavnom ne zamjeraju. ono što me posebno pizdi su razni preldžići, omići, begići
Sve to stoji, ali uvijek postoji ali.....
al da ne odem negdje van teme, ostat ću na ali...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2016, 21:56

Virtu4l je napisao/la:Zato sto su ljigavi, podli, arogantni, bahati, omalovazavaju nas na svakom koraku, potcjenjuju, smatraju nize vrijednima, a u sustini nisu ni upola dobri koliko misle da jesu.
Ali su opet jako dobri u sportu (ne i velesila - kako neki mitomani to vide), de facto ne i prosječna sportska nacija kakvom je ti nazivaš. ;)

Lillard je napisao/la:Opet generalizacija. Radije reci da mrzis Hrvate kao narod i to je to ;)
Evo, ja ne mrzim Hrvate. Pokojni deda mi je stekao hrvatsku penziju radeći po ciglanama u Slatini i Karlovcu skoro 30 godina, BTW.

Ali, ajde mi objasni nepostojanje 1og jedinog foruma ili portala u HR u kome se sve najgore ne govori o npr. Srbima, Djokoviću, srpskom sportu... :?:

Opet-kažem-ponavljam, godinama sam čitao (i sada to ponekad radim, da ne bude zabune) jutarnji, večernji, slobodnu dalmaciju, inde x.hr, sportnet, dnevno.hr, **** i uvek ista p(j)esma, koja na kraju ode u vredjanje Srba, banovanje srpskih forumaša, nipodaštavanje srpskih uspeha u sportu i te de. Voleo bih da je to slučajan uzorak, a ne generalni stav ljudi - ali mi nešto kazuje da to nije baš tako. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 11 jan 2016, 22:05, ukupno mijenjano 3 puta.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 jan 2016, 21:59

MaGiCa je napisao/la:Srpski sport je cca 80-90% produkt Beograda i Vojvodine koji imaju daleko viši standard u odnosu na Srbiju južno od Save i Dunava. A Beograd+Vojvodina imaju oko 4 miliona ljudi kombinovano, što je manje od CRO. ;)
Infrastrukturno i organizaciono da, ali ne mozes iskljuciti jug i poreci vecu bazu koju ima Srbija! Dzaba Bg i Vojvodina kad je recimo jedan Teodosić iz Valjeva, Miljković iz Niša, Vidić Užica, Asmir Kolašinac porijeklom iz Sjenice itd...a to su sve asovi naseg sporta + kada dodamo Srbe iz CG, RS, Hr...

Bez obzira na sve, za tako male zemlje i Srbija i Hrvatska postizu velike i respektabilne rezultate. U pojedinacnim sportovima smo uspjesni i jedni i drugi, u kolektivnim ih malo sibamo, sto tesko priznaju, ali ajde... :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 22:04

MaGiCa je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Zagreb, Istra i riječko primorje te Međimurje i okolica Varaždina čine 90% hrvatskog BDP-a i imaju trostruko, a gdjegdje i četverostruko viši standard u odnosu na ostatak zemlje, a zajedno imaju negdje oko 1,5 -1,8 milijuna stanovnika, što je manje od Beograda i Vojvodine ;) :P

Marko, relativno dobro poznajem prilike i u Srbiji i u Hrvatskoj - tako da možeš samo da bariš nekoga drugoga, a ne mene. ;)
Slavonija, Z.Srijem i Baranja su jednake Vojvodini po standardu (a to su neke od siromašnijih regija u HR), a ZG i Istra su daleko od bilo čega u Srbiji, s tim da vi imate i middle class regione poput Dalmacije sa jakim centrima u ZD, ST i DU. U Srbiji je sve ispod Beograda praktično mrtvo. :roll:
Zašto ti uvijek u odgovorima i komentarima nastupaš s visoka? nije ti to dobro moj dragi filozofe... čuj barim nekoga ... al, dobro... kako god..

Nisi baš u pravu. Slavonija i Baranja su najsiromašniji dijelovi Hrvatske, debelo ispod prosjeka i standarda življenja. U tu grupu spada i Lika, Banovina, Kordun, oni možda još i gore, jer je tu dosta bh hrvata i srpskog življa a mi nećemo ulagati tamo di su srbi jer ste zli i pijete krv nama čestitim rvatima.. Ne bih rekao da su ti krajevi ni približno razvijeni kao Vojvodina ili veći dio Vojvodine (Subotica, N.Sad, Zrenjanin i okolica N. Sada etc)..
A ovo za Dalmaciju, hm, ne bih se ni tu složio pogotovo jer srednje klase (ako si na to mislio) niti nema. Zadar i Split žive samo ljeti od 6. do 9.mjeseca. A unutrašnjost Dalmacije, Zagora je jednaka kao i Lika...

Samo sam ti htio reći da ti ej takav pokazatelj, usporedba razvijenosti i stanovništa ne stoji. Uvijek je iz takvih, možda nerazvijenih i ruralnijih dijelova veće srce (malo patetično, al tako je), volja i snaga za uspjeti kod pojedinca nego kod nekog tvog jarana sa banova brda :P

evo, i marconato veli upravo ono što mislim..

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 22:09

MaGiCa je napisao/la:
Opet-kažem-ponavljam, godinama sam čitao (i sada to ponekad radim, da ne bude zabune) jutarnji, večernji, slobodnu dalmaciju, inde x.hr, sportnet, dnevno.hr, **** i uvek ista p(j)esma, koja na kraju ode u vredjanje Srba, banovanje srpskih forumaša, nipodaštavanje srpskih uspeha u sportu i te de. Voleo bih da je to slučajan uzorak, a ne generalni stav ljudi - ali mi nešto kazuje da to nije baš tako. :hmmmmm:
ma bre, preziremo vas, mene naprosto tjera na vređanje kad vas negdje vidim :P

aj ja ti nađem pa ti javim. A znam da ima ;) samo što ne čitam puno po internetu...

kako ono ti velis: treba guglati :P

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 jan 2016, 22:10

Dobro ajde, ako odem na bilo koji portal/forum u Srbiji necu nac mrznju i odbojnost prema Hrvatima?
Daj molim te.
Istina, ima mrznje, ima je s obe strane radi poznatih razloga jbga. Ne bi da ulazim u to, al ne mogu svarit da neko tako generalizira i govori da mrzimo sve srpsko ili bosansko.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 jan 2016, 22:16

Lillard je napisao/la:Dobro ajde, ako odem na bilo koji portal/forum u Srbiji necu nac mrznju i odbojnost prema Hrvatima?
Nećeš!!!!
ja sam bio nekoliko puta na b92, kuriru i još negdje i upravo nisam mogao doći sebi od hvalospjeva, obasipanja cvijećem i lovorikama prema hrvatskom življu i državi. Ostao sam u šoku i vjeverici!! Naprosto pozitivno iznenađen.

:lol: :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2016, 22:18

dubrava je napisao/la:Zašto ti uvijek u odgovorima i komentarima nastupaš s visoka? nije ti to dobro moj dragi filozofe... čuj barim nekoga ... al, dobro... kako god..
Tvoja percepcija. ;)

dubrava je napisao/la:Nisi baš u pravu. Slavonija i Baranja su najsiromašniji dijelovi Hrvatske, debelo ispod prosjeka i standarda življenja. U tu grupu spada i Lika, Banovina, Kordun, oni možda još i gore, jer je tu dosta bh hrvata i srpskog življa a mi nećemo ulagati tamo di su srbi.. Ne bih rekao da su ti krajevi ni približno razvijeni kao Vojvodina ili veći dio Vojvodine (Subotica, N.Sad, Zrenjanin i okolica N. Sada etc)..
A npr. Titel, Bečej, Ruma ili Kikinda su razvijeni do one stvari. :facepalm: U celoj Vojvodini postoje 4 sportska (i ekonomska) centra, redom: NS, SU,ZR i PA, čija populacija ne prelazi 600 hiljada ljudi. Ako je tvoja logika o računanju samo mesa a ne i kostiju ispravna, onda je to sa Beogradom cca 2.5 miliona ljudi, moj friende zagrebački.

dubrava je napisao/la:A ovo za Dalmaciju, hm, ne bih se ni tu složio pogotovo jer srednje klase (ako si na to mislio) niti nema. Zadar i Split žive samo ljeti od 6. do 9.mjeseca. A unutrašnjost Dalmacije, Zagora je jednaka kao i Lika...
Dočim si zaboravio DU koji zivi 12 meseci i koji vam tvori vaterpolo repku skoro pa sam. ;)
Daj mi Boze jedno takvo mesto u Srbiji da mi pravi repku WC klase samo, a da ima 40k ljudi - da ne vodim ovakve diskusije. :pray:

dubrava je napisao/la:Samo sam ti htio reći da ti ej takav pokazatelj, usporedba razvijenosti i stanovništa ne stoji. Uvijek je iz takvih, možda nerazvijenih i ruralnijih dijelova veće srce (malo patetično, al tako je), volja i snaga za uspjeti kod pojedinca nego kod nekog tvog jarana sa banova brda :P
Još kad bi i taj pojedinac imao uslova, a ne bataljivao sa sportom jer mu ćaća i mater nemaju ni za kruh, a tek ne za treninge. :nene:

dubrava je napisao/la:evo, i marconato veli upravo ono što mislim..
@marconato je neko ko mnogo površno gleda na stvari. Loš ti je to alibi, Marko. :zviz:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 jan 2016, 22:27

MaGiCa je napisao/la: @marconato je neko ko mnogo površno gleda na stvari. Loš ti je to alibi, Marko. :zviz:
:mrgreen: :clap:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.