Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Beduin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Beduin » 11 jan 2016, 14:45

slana_krv je napisao/la:Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.
Ja ne vjerujem, ali bih volio da igraju na tom stadionu, i radi tradicije Veleza na tom stadionu, ali i radi pomirenja. Odnekud se mora poceti u tom gradu.
Ali ne vidim niti jedan argument koji bi to omogucio u bliskoj buducnosti, od stranacko-nacionalnih podjela (grad ne moze gradonacelnika da ima kako treba, politika ih ubi u svakoj pori zivota, sve se dijeli na hrvatsko i bosnjacko/muslimansko a ustvari hercegovacno treba da bude, stranackih potpaljivanja o ugrozenosti, o neravnopravnosti, nepostivanju drzave, a ispasta obicni covjek), preko tih (ne)sportskih podjela (gdje opet do izrazaja dolazi nacionalnost) prozeta preko gradskog derbija do utakmica BiH/Hrvatske/Turske (mada taj razlog Hrvatske samo hrvati vide kao uvredu i povod za nacionalizam, nasilje, demoliranje grada, psovanje...).
I kako da Velez igra pod BB kad bi se u gradskom derbiju uvijek osjecao kao gost, kad bi svaki ozbiljniji covjek sa djetetom/unucetom izbjegavao otici na takvu utakmicu, kad bi i kao domacin nekom drugom timu pod obiljezjima Veleza uvijek bio na udaru lokalnih siledzija (ne generalizujem, ali asociram da samo par momaka je dovoljno) zeljni paznje, neko ih nabrije, potpuca, uvijek se nadje razlog, i to je dovoljno da se aktivira masa, da nastane opsti haos, tuca, i sve sto dolazi domino efektom.

Sve to lijepo zvuci, kao i Jadranska liga gdje bi igrali najjaci klubovi u bivsoj jugoslaviji, ali nasa realnost je daleko od nasih zelja, barem trenutno. Ali sigurno da treba teziti ka pomirenju, stvarati ljudima svijest o sportu i postovanju, ali dok se politika ne promijeni i ne stanu oni na loptu tesko cemo se izboriti sami kroz sport, bez necije potpore.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 14:52

Beduin je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.
Ja ne vjerujem, ali bih volio da igraju na tom stadionu, i radi tradicije Veleza na tom stadionu, ali i radi pomirenja. Odnekud se mora poceti u tom gradu.
Ali ne vidim niti jedan argument koji bi to omogucio u bliskoj buducnosti, od stranacko-nacionalnih podjela (grad ne moze gradonacelnika da ima kako treba, politika ih ubi u svakoj pori zivota, sve se dijeli na hrvatsko i bosnjacko/muslimansko a ustvari hercegovacno treba da bude, stranackih potpaljivanja o ugrozenosti, o neravnopravnosti, nepostivanju drzave, a ispasta obicni covjek), preko tih (ne)sportskih podjela (gdje opet do izrazaja dolazi nacionalnost) prozeta preko gradskog derbija do utakmica BiH/Hrvatske/Turske (mada taj razlog Hrvatske samo hrvati vide kao uvredu i povod za nacionalizam, nasilje, demoliranje grada, psovanje...).
I kako da Velez igra pod BB kad bi se u gradskom derbiju uvijek osjecao kao gost, kad bi svaki ozbiljniji covjek sa djetetom/unucetom izbjegavao otici na takvu utakmicu, kad bi i kao domacin nekom drugom timu pod obiljezjima Veleza uvijek bio na udaru lokalnih siledzija (ne generalizujem, ali asociram da samo par momaka je dovoljno) zeljni paznje, neko ih nabrije, potpuca, uvijek se nadje razlog, i to je dovoljno da se aktivira masa, da nastane opsti haos, tuca, i sve sto dolazi domino efektom.

Sve to lijepo zvuci, kao i Jadranska liga gdje bi igrali najjaci klubovi u bivsoj jugoslaviji, ali nasa realnost je daleko od nasih zelja, barem trenutno. Ali sigurno da treba teziti ka pomirenju, stvarati ljudima svijest o sportu i postovanju, ali dok se politika ne promijeni i ne stanu oni na loptu tesko cemo se izboriti sami kroz sport, bez necije potpore.
ma nek dodju sutra igrat sto se svakog ovde tice. nek dodje i branitelj i bjelopoljac i nk mostar. ali nece oni radi sebe. puno je para iz gradskog proracuna otislo na vrapcice a samo dio je potrosen na stadionu, drugi dio ko zna gdje. kad bi se vratili pod bijeli bilo bi puno troskova a prestale bi donacije od grada i tu sva prica pocinje i zavrsava. pa oni za montazu one **** skele koja cini gostujucu "tribinu" za svaki gradski derbi dobiju nenormalno visoku cifru (da ne lupam sad, mislim 10-20.000 KM, kako kad).

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 11 jan 2016, 15:47

I sta sad velez ispada zato sto ne igra pod bb ?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 11 jan 2016, 15:48

Ne vidim zašto bi se Velež morao vratiti pod BB, skoro svaki klub je mijenjao lokaciju stadiona, nije to nista strasno. Shvatam da ih historija i način na koji im je oduzet veže za taj stadion. Ali situacija je takva kakva jeste, najpametnije bi im bilo da "prebole" bb i prave novi stadion u gradu ili ako već ne mogu onda u Vrapčiće ulagati, jer ondje ima prostora može se napraviti odličan stadion, a i nije toliko daleko ako ima dobra saobraćajna infrastruktura( npr. meni iz Novog Sa je udaljenost ista ako ne i veća do AFH), i na tome trebaju raditi. Ne znam kakva je sad situacija, imaju li redovne autobuske linije, koliko je karta?
@Faustino, navalja svakakvih gluposti, mulac napiši Vedran Puljić velikim imenom. I nek mi neko objasni kako da ne prozivamo ove iz lištice kada svaku utakmicu umjesto da odaju počast ako ništa šutnjom na naše skandiranje Vedranu, od 4 mije ljudi na stadionu bar pola ih zviždi i skandira degutantne stvari. Kad još uvijek štite ubicu i skandiraju mu. Kako da imam respekt prema tom gradu i klubu? Nakon svega nema šanse, barem dok se ne počnu ponašati kao ljudi i počnu poštivati mrtve. Do tada nek zaobilaze Koševo i Sarajevo...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 11 jan 2016, 15:50

podrzavam ideju da velez i zrinjski igraju oboje na bijelom brijegu... ali postavlja se pitanje... ko bi dobrovoljno igrao na onoj rugobi od stadiona... bolje onda da ga sruse i da (kao bayern i munchen 1860) naprave novi gradski... vrapcici su, malo je reci predgradje mostara, to je kao ilijas sarajevu... pa ako je gradu mostaru u interesu da naprave makar jedna fin stadion, onda neka se velez i zrinjski udruze u taj projekat...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2016, 15:52

UltrasRama je pojam glupe osobe, vidim ja nije mi bio jasan kad je pitao kako Sarajevo ima vise trofeja nego Zrinjski, zelim ti da se oporavis u sto skorije vrijeme u bilo kojoj regiji ali bi ti dobro bilo u Bosanskoj prvo jer se tu i nalazis..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 15:54

maroonGiant je napisao/la:Ne vidim zašto bi se Velež morao vratiti pod BB, skoro svaki klub je mijenjao lokaciju stadiona, nije to nista strasno. Shvatam da ih historija i način na koji im je oduzet veže za taj stadion. Ali situacija je takva kakva jeste, najpametnije bi im bilo da "prebole" bb i prave novi stadion u gradu ili ako već ne mogu onda u Vrapčiće ulagati, jer ondje ima prostora može se napraviti odličan stadion, a i nije toliko daleko ako ima dobra saobraćajna infrastruktura( npr. meni iz Novog Sa je udaljenost ista ako ne i veća do AFH), i na tome trebaju raditi. Ne znam kakva je sad situacija, imaju li redovne autobuske linije, koliko je karta?
@Faustino, navalja svakakvih gluposti, mulac napiši Vedran Puljić velikim imenom. I nek mi neko objasni kako da ne prozivamo ove iz lištice kada svaku utakmicu umjesto da odaju počast ako ništa šutnjom na naše skandiranje Vedranu, od 4 mije ljudi na stadionu bar pola ih zviždi i skandira degutantne stvari. Kad još uvijek štite ubicu i skandiraju mu. Kako da imam respekt prema tom gradu i klubu? Nakon svega nema šanse, barem dok se ne počnu ponašati kao ljudi i počnu poštivati mrtve. Do tada nek zaobilaze Koševo i Sarajevo...
Lazes mucki provokatoru! Kad se skandiralo i kako to ga mi stitimo? Ne razumijem tu tvoju izjavu da ga mi stitimo

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 11 jan 2016, 15:58

MortemHz je napisao/la:UltrasRama je pojam glupe osobe, vidim ja nije mi bio jasan kad je pitao kako Sarajevo ima vise trofeja nego Zrinjski, zelim ti da se oporavis u sto skorije vrijeme u bilo kojoj regiji ali bi ti dobro bilo u Bosanskoj prvo jer se tu i nalazis..
Kakav je ovo bolid. :bow: Mali, isprani, debilni mozak. :bow:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 11 jan 2016, 16:03

Naravno da velez moze igrati pod bb, to bi se dogovorilo za dan da postoji interes grada i klubova. No, mozda ne znate, stadion pod BB iako je gradski u cijelosti odrzava Zrinjski, grad kroz godinu ne ulozi ni marke. Ekonomski gledano, Zrinjskom bi cak i odgovaralo dijelnje stadiona. No upravo je velez taj kojemu se nikako ne bi ekonomski isplatilo vratiti pod BB. Nebi vise dobivali od grada pare koje dobijaju jer su u vrapcicima, troskovi odrzavanja bi im se uduplali, organizacijs utakmica bi bila puno skuplja, a u konacnici gledatelja bi bilo jednaoko ili cak i manje.
Isto tako gradu ekonomski se ne isplati organiziranje policije za velezove utakmice pod bb.
Nismo mi u Mostaru, a pogotovo navijaci Zrinjskog, divljaci kakvim nas se pokusava prikazati u velikom dijelu BiH, jednostavno za povratak veleza pod bb nema trostranog interesa i to je to.
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 11 jan 2016, 16:07

http://www.klix.ba/sport/nogomet/sramot ... /140928072
http://www.jutarnji.hr/deset-tisuca-lju ... c-/311640/
http://mondo.ba/a618647/Sport/Fudbal/Na ... vi-se.html
Evo ti nabrzinu par tekstova, a i sam sam bio par puta u toj vašoj selendri tako da znam dobro šta čujem. Ne znam šta hoćete vi od nas ? Možda da zaboravimo svog druga, brata sa tribine, jer se to neće nikada desiti. Horde zla kao i svi navijači Sarajeva nikada neće zaboraviti Vedrana! Upamtite to, uvijek ćemo mu skandirati, ne zbog provokacije, nego zato što je bio jedan od nas i tog dana je poginuo samo zato jer je bio navijač Sarajeva. I na svakoj utakmici će se čuti njegovo ime.
Uredu ako kažete da ne podržavate tog jada što je kukavički pucao, ali kada to počnete pokazivati, makar većina vaših stanovnika i navijača evo ja prvi obećavam da ću vas gledati kao sportske rivale, do tada....

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2016, 16:28

maroonGiant je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/sramot ... /140928072
http://www.jutarnji.hr/deset-tisuca-lju ... c-/311640/
http://mondo.ba/a618647/Sport/Fudbal/Na ... vi-se.html
Evo ti nabrzinu par tekstova, a i sam sam bio par puta u toj vašoj selendri tako da znam dobro šta čujem. Ne znam šta hoćete vi od nas ? Možda da zaboravimo svog druga, brata sa tribine, jer se to neće nikada desiti. Horde zla kao i svi navijači Sarajeva nikada neće zaboraviti Vedrana! Upamtite to, uvijek ćemo mu skandirati, ne zbog provokacije, nego zato što je bio jedan od nas i tog dana je poginuo samo zato jer je bio navijač Sarajeva. I na svakoj utakmici će se čuti njegovo ime.
Uredu ako kažete da ne podržavate tog jada što je kukavički pucao, ali kada to počnete pokazivati, makar većina vaših stanovnika i navijača evo ja prvi obećavam da ću vas gledati kao sportske rivale, do tada....
Imas i kada 10.000 ljudi skace uz pjesmu ''gazi Balije'' misleci da vrijedjaju Bosance nakon sto su ubili momka i nakon sto su nas napali a mislim da Siroki Brijeg toliko ima stanovnika ako ne i manje tako da su svi izasli najvjerovatnije na ulice. Dovoljno je kada cujes ''javi se, javi se'' kada se odaje pocast nastradalom momku od tih istih ljudi koji i daje podrzavaju to ali nisi trebao lijepiti tekstove, naci ce se vec neki izgovor i govor mrznje, k'o da si od jucer. Nas Vedran Puljic je bio katolicke vjeroispovijesti i mi smo ponosni na to sto smo mix bosanaca, srba, hrvata, zidova i ostalih i svakog momka cemo gledati tako i svakog cemo tretirati isto a to je ono sto boli mnoge ljude koji ne razumiju kako mozemo biti takvi i kako mozemo gledati ljude bez obzira na to kako se zovu ;) nemamo bez razloga navijace po cijeloj BiH i nismo bez razloga prvi u tome, mogu dodati i dijasporu isto tako.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 11 jan 2016, 17:07

Koja gomila gluposti i nacionalizma svaki dan na svim temama na kojima stignete pisati.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 17:16

De Mortem momak malo se saberi. Ne bih ulazio u vjeroispovjest mrtvog čovjeka, ali sumnjam da je bio katoličke vjeroispovjesti jer zna se kako izgleda katolički grob. ako ništa drugo. U biti zar je bitno koje je vjeroispovjesti bio ili nije bio. to što stalno ističete da nije musliman, dovoljno govori o vama.

Kažem da bi i za jedne i druge bilo bolje da se ubojica napokon osudi da se tenzije malo spuste.

Ali eto vas tamo.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 jan 2016, 17:22

FaustinoAsprilla je napisao/la:De Mortem momak malo se saberi. Ne bih ulazio u vjeroispovjest mrtvog čovjeka, ali sumnjam da je bio katoličke vjeroispovjesti jer zna se kako izgleda katolički grob. ako ništa drugo. U biti zar je bitno koje je vjeroispovjesti bio ili nije bio. to što stalno ističete da nije musliman, dovoljno govori o vama.

Kažem da bi i za jedne i druge bilo bolje da se ubojica napokon osudi da se tenzije malo spuste.

Ali eto vas tamo.
Jesu navijaci (pojedinci ne svi) drugih klubova dosadni s ovim smiri tenzije. Da ti ja ubijem nekog da li bi se između mene i tebe smanjile tenzije za par godina? NECEMO zaboraviti VEDRANA, NECEMO njima oprostiti ni SMIRIVATI nesto s njima.

Sad je bolje da se okrenemo fudbalu na ovoj temi.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 17:25

Koja kolicina gluposti napisana pogotovo od doticnog balavca iz Rame. I jos pise "bola" :urnebes: :urnebes: ma tako je braato stara ramljanska uzrecica :urnebes: :urnebes: sjecam se kad sam ti u dede birvaktile uzim'o kupus on je vazda govorio "bola znas kako se ukiseli" :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2016, 17:27

FaustinoAsprilla je napisao/la:De Mortem momak malo se saberi. Ne bih ulazio u vjeroispovjest mrtvog čovjeka, ali sumnjam da je bio katoličke vjeroispovjesti jer zna se kako izgleda katolički grob. ako ništa drugo. U biti zar je bitno koje je vjeroispovjesti bio ili nije bio. to što stalno ističete da nije musliman, dovoljno govori o vama.

Ali eto vas tamo.
A nisi htio procitati da smo mi ponosni na to sto smo mix svega i da nam nije bitno ko je ko nego je najbitnije da nas sve ista ljubav spaja sto bi rodjeni rekli? Jeste moja greska, dovoljno govori o nama sto cijenimo ljude na osnovu licnosti a ne radi imena ili necega drugog. Prije par sati tvoj hairlija napisa da je Bosna Hrvatska regija i jucer se cudio kako Sarajevo ima vise trofeja od Zrinjskog, reci mi da li je to normalno? na stranu sto zivi u neznanju sto se tice trofeja ali mozes li mi odgovoriti na ovo prvo? Ali eto, ne znam ni kome govorim kada ce se naci vec neki drugi izgovor za sve i kada ce se prebacivati na neku lijevu stranu, moja greska je sto me to toliko sve pogodilo i sto to ubistvo nikada necu oprostiti ni zaboraviti a na svu srecu, 6 ostalih momaka koji su upucani u dobrom su stanju i dan danas koliko sam ja upucen. Izvinjavam se svim forumasima koji su morali ovo citati ali trebate biti tamo i trebate to isto prezivjeti da vi shvatili zasto branim momka i zasto se zgrozim kad neko napise ''Bosna je Hrvatska regija'' i kada istice nacisticke simbole i ostalo. Necu vise pisati na ovu temu, mislim da sam dovoljno rekao i da svi mogu procitati istinu bilo gdje, o fudbalu cemo dalje jer necu ni ja da citam ovo vise, tesko je. Sarajevo46 je upravu ali bih samo dodao da uvijek moze doci do neke vrste pomirenja(mozda) ali dok se ne iskorijeni nesto iz tih ljudi, u godinama koje dolaze, mozda nekad u buducnosti..
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 11 jan 2016, 17:44, ukupno mijenjano 3 puta.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 11 jan 2016, 17:29

Agamemnon je napisao/la:Koja gomila gluposti i nacionalizma svaki dan na svim temama na kojima stignete pisati.
Koji je ovo nick majstore, šta bi sa prošlim? :lol:
1946

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 11 jan 2016, 17:36

sarajevo46 je napisao/la:

Ali eto vas tamo.
Jesu navijaci (pojedinci ne svi) drugih klubova dosadni s ovim smiri tenzije. Da ti ja ubijem nekog da li bi se između mene i tebe smanjile tenzije za par godina? NECEMO zaboraviti VEDRANA, NECEMO njima oprostiti ni SMIRIVATI nesto s njima.

Sad je bolje da se okrenemo fudbalu na ovoj temi.
Tako je. Nema smirivanja nece nikad bit mira tako je doktore tako je. Nezaboravi fantomku i šipke sljedeci put kad budes dolazio na Pecaru.

Znas cije ime ja skandiram? Pedesetpetogodisnjaka Željka Zadru kojeg je banda umalo ubila na kucnom pragu kod stadiona.
NK Široki Brijeg

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 jan 2016, 17:45

Evolve je napisao/la: Tako je. Nema smirivanja nece nikad bit mira tako je doktore tako je. Nezaboravi fantomku i šipke sljedeci put kad budes dolazio na Pecaru.

Znas cije ime ja skandiram? Pedesetpetogodisnjaka Željka Zadru kojeg je banda umalo ubila na kucnom pragu kod stadiona.
Naravno da vam necemo zaboraviti to nikad.
Ti si lud ako fakat misliš da su navijači FK Sarajevo one godine došli s namjerom da naprave belaj dole.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 11 jan 2016, 17:48

sarajevo46 je napisao/la:
Evolve je napisao/la: Tako je. Nema smirivanja nece nikad bit mira tako je doktore tako je. Nezaboravi fantomku i šipke sljedeci put kad budes dolazio na Pecaru.

Naravno da vam necemo zaboraviti to nikad.
Ti si lud ako fakat misliš da su navijači FK Sarajevo one godine došli s namjerom da naprave belaj dole.
Dosli cvijece bacat po gradu? Jaooo izvini brate izvini pravo.

:damn: :facepalm:

Stavljam te na ignore jer iskreno samo ces me natjerat da napisem nesto za sto cu dobit ban ili perma ban sto nezelim. Necu ds gledam tvoje postove ispunjene nevidjenom mrznjom vise.
NK Široki Brijeg

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.