Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Evolve
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Evolve » 11 jan 2016, 11:04

NYKnicks Fan je napisao/la:Mozel se malo o sportu i nogometu? :mrgreen:
Sta je to? :facepalm:
NK Široki Brijeg

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 jan 2016, 11:09

UltrasNotRed je napisao/la:Zasto yebo ligu bez Veleza? Sto ima liga sa Velezom? Zar nije svejedno tko igra ligu? Navijas za svoje i briga te s kim igras. Meni je ugodno vidjeti kada Zrinjski dominira u Mostaru, al'da sutra Zrinjski ispadne sam si je kriv, zar ne? Sve je moguce, da se i Velez vrati, al'da i vise potone. To je sport i kao takvog ga trebas gledati, a ne kroz prizmu politike i huliganizma kao ispodprosjecni navijac Sarajeva. Trulo i jeftino.
Ko je zaslužio da ispadne nek' ispadne, ali logicno da postoje oni kojima je žao što Velež ispada i onda govore "**** ligu bez Veleža" njihovo pravo. Pusti ti FK Sarajevo i ispodprosjecne navijace istog, imas ti dovoljno briga i problema sa GNK Dinamo.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 11 jan 2016, 11:16

Za Veleza je bolje da ispadne. Nije sto ih ne volim, ali treba im jedan sok. Jer izgleda jos nisu svjesni u kakvo je krizi klub. Taj sok ce ih ili razbuditi ili ce klub ugasiti, ali bolje i to nego ovo sporo ubijanje.

Velez, Drina, Travnik i Rudar sigurni putnici, kod njih se sve raspada. Mislim da ce se Borac izvuci(nazalost), a Olimpic ispasti zajedno sa Vitezom. Gracic zavrnuo pipu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jan 2016, 11:31

Velez, Drina, Borac :salut:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 jan 2016, 11:38

Elegant je napisao/la:Velez, Drina, Borac :salut:
Borac - klub koji se ugasio 10 puta u posljednje 3-4 sezone :D

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 jan 2016, 11:41

Vjerovatno ce ispasti i ove godine al da ce se ugasiti nece.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 11:45

Gator je napisao/la:Za Veleza je bolje da ispadne. Nije sto ih ne volim, ali treba im jedan sok. Jer izgleda jos nisu svjesni u kakvo je krizi klub. Taj sok ce ih ili razbuditi ili ce klub ugasiti, ali bolje i to nego ovo sporo ubijanje.

Velez, Drina, Travnik i Rudar sigurni putnici, kod njih se sve raspada. Mislim da ce se Borac izvuci(nazalost), a Olimpic ispasti zajedno sa Vitezom. Gracic zavrnuo pipu
Može li ti se Željo ugasiti? Ono samo odgovor bez filozofiranja. Može/Ne može?

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 11 jan 2016, 11:50

Cocaine je napisao/la:
Gator je napisao/la:Za Veleza je bolje da ispadne. Nije sto ih ne volim, ali treba im jedan sok. Jer izgleda jos nisu svjesni u kakvo je krizi klub. Taj sok ce ih ili razbuditi ili ce klub ugasiti, ali bolje i to nego ovo sporo ubijanje.

Može li ti se Željo ugasiti? Ono samo odgovor bez filozofiranja. Može/Ne može?
Pa realno moze. Ne sada ili za 10-20-30 godina, ali u buducnosti bi se to moglo desiti bilo kojem klubu(nadam se da ja to necu dozivjeti). Pogotovo u ovoj drzavi gdje se nista domace ne cijeni, a na strano svrsava.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 11 jan 2016, 11:54

.... a ovaj ispod momčiluk kaže "možebitno gašenje" ....
@narodniheroj...kad si me već citirao mogao si do kraja...." možebitno gašenje ( u šta iskreno ne vjerujem)"....

O politici, političkim temama, državi i odnosima u njoj ne bi...Neki dan sam se zaj**o pa uletio u tu priču na ovoj temi...nikad više, ne pada mi napamet...
Ono što sam htio reći je da FK Veležu ne trebaju nikakvi dušmani sa strane, ima on takvih i u svojoj avliji koji su ga i doveli do ovakvog stanja a gdje se ne vidi svijetlo na kraju tunela...I nije problem to što mene kao navijača Zrinjskog libo Ramzes za Veležom ( a da budem iskren, nije mi drago ovo što se događa u tom klubu, jer je ipak to klub iz moga grada ) nego što su mnogi veležovci digli ruke od njega i ravnodušni su prema stanju u kojem se trenutno nalazi...
Naravno da će entuzijasti skupiti glave i pokušati učiniti nešto za spas Veleža, upoznat sam sa ovim akcijama koje pokušava ostvariti Udruga Mostarski Rođeni ali mislim da to neće biti dovoljno za neki značajniji napredak kluba, pogotovu kad početni entuzijazam oko udruge za mjesec-dva malo splasne...
Sve u svemu, FK Velež je nogometni brand, siguran sam da će se naći pojedinac ili skupna ljudi sa vizijom i sa novcem koji će zaustaviti ovu agoniju...i da, ako ne naredne sezone onda makar za dvije godine, opet imamo gradski derbi...pozz
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 12:03

Ako ti tako kazes za svoj klub onda ok. Ja ti za svoj mogu reci sigurno da nece. Moze se svasta desavati. Da ispadamo i vracamo se ali da cemo se ugasit nikad. Prolazile su i smjenjivale se politicke partije,otjerani sa stadiona,mnogi se svim silama bore jer im je ta nasa antifasisticka istorija trn u oku a mi se nedamo. Necemo se dati ni ovaj put a nismo ni neki duznici sa cca pola miliona mozda malo jace
Evo u međuvremenu ovaj decko piazza je napisao relativno realan komentar samo se nebi slozio za udruzenje građana MR kojih sam i sam clan. Udruzenje sa KN i grupom OC ima jasnu viziju za buducnost i svaka nova ozbiljnija uprava ce imati punu podrsku. Nista ne moze preko noci ali iz dana u dan biti cemo puno jaci sa svojom prepoznatljivom skolom i stvaranjem vlastitih snaga kojih je ovo podneblje prepuno

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 11 jan 2016, 12:09

Zivi bili pa vidjeli. Sta ce buducnost donijeti niko ne zna. Vas trenutno ne truju dusmani, nego vasi sto je najgore. Kad znas ko je dusman znas gdje i kada ce udariti, a ovako sa svojim nisi nikad cist.
Sretno vam bilo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jan 2016, 12:10

samirr je napisao/la:Pod hitno ujediniti prve lige rs i fbih ovo vise nema smisla.
Slazem se. Samo u PL imamo ove medjunacionalne navijacke ratove. U Federalnoj igraju klubovi samo dva naroda i oni ratuju dok su ovi iz RS-a mirni i uzivaju u svome. Ne smjemo dopustiti da srbi gledaju sa strane, moramo i njih ukljuciti u rat na drugom rangu BiH nogometa tako da ljudima nije dosadno, a i zasto bi dopustili da njihova liga bude primjer kulture dok je u nasoj nemir? UJEDINIMO SE I SJE*IMO SVE!!!

Salim se naravno. Ujedinjenje bi donijelo napredak, ali eto, da ne izlazim iz sivila ovog foruma

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jan 2016, 12:25

sarajevo46 je napisao/la:
Borac - klub koji se ugasio 10 puta u posljednje 3-4 sezone :D
Sad su bas u problemu, ako se iz ovoga izvuku na posten nacin svaka im cast.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 11 jan 2016, 12:51

Kada se Velez vrati pod BB to ce biti pobjeda gradjanske Bosne i Hercegovine, na tome se mora insistirati i istrajati bez obzira na cijenu. To je nesto sto prelazi granice sporta i predstavlja lice ili kasakter nase drzave.
A svaki klub ima svoje uspone i padove to je sasvim normalno, za razliku od ove moje prve recenice.

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 11 jan 2016, 12:57

slana_krv je napisao/la:Kada se Velez vrati pod BB to ce biti pobjeda gradjanske Bosne i Hercegovine, na tome se mora insistirati i istrajati bez obzira na cijenu. To je nesto sto prelazi granice sporta i predstavlja lice ili kasakter nase drzave.
A svaki klub ima svoje uspone i padove to je sasvim normalno, za razliku od ove moje prve recenice.
živio govornik
goveđigulašmajka

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jan 2016, 13:04

Zar stvarno neko misli da je moguce dijeliti stadion izmedju Zrinjskog i Veleza? Pa tu bi padale mrtve glave kad god bi igrao Velez, a vjerovatno bi im i posjeta bila daleko manja zbog te bojazni, nazalost. Neka oni zavrse ono sto su zapoceli, a treba forsirati da dobiju neka sredstva od gradske vlasti (koja u biti i ne postoji jos uvijek) kao kompenzaciju za BB.

Nego, za koliko godina nakon smanjenja lige bismo mogli ocekivati ta rigoroznija pravila o licenciranju, u mom slucaju broj natkrivenih mjesta? U narednoj sezoni sigurno ne, sasvim logicno, ali i sam stadion pod Bijelim brijegom nema 3000 natkrivenih mjesta (ili ima?), pa Kosevo, pa...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 jan 2016, 13:13

Tako se pricalo i pred spajanje liga prije desetak godina, i sta se desi. Bilo je incidenata al ni blizu kako se predvidalo. Godinu ili dvije bi bile tenzije a kasnije bi se naviklo.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 11 jan 2016, 13:25

Ja vjerujem da se Velez moze vratiti pod BB i dijeliti stadion sa Zrinjskim, ako postoji interes, ne vidim kako se dva razumna i gradjanski orjenirana covjeka ne bi mogli dogovoriti da dijele stadion (ukljucujici i odrzavanje) pa jednog tjedna igra Zrinjski domacu utakmicu a druge hevte Velez..itd Tenzije ce biti jednu evontualno dvije godine i to je cjena koja se mora platiti, ali u konacnici si zapooceo proces pomirenja.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 13:46

Ne citam one gluposti na prepucavanjima pa dodjem ovdje na isto.

Ovi iz Sarajeva se prave fini i kulturni tako sto ponizvavaju ove sa Sirokog (a u biti djela govore da su u par milimetara, Oliver Knezovic - Edin Vuk...) , ovi sa Sirokog umjesto da su prvi dan osudili tog Knezovica i zavrsili pricu jednom zauvijek, prebacuju lopticu non-stop. Ubojica je ubojica. Razumijem situaciju gore, ali ipak hladne glave rezonirano - nitko nije Siroki napao oruzjem, navijacki nered kakvih je bilo mnogo, da se pucalo svugdje danas bi imali desetke vedrana puljica.

Situaciju je dodatno syebala i politika, pojavljivanje onog Kebe sasvim nepotrebno itd, itd...

Ali mislim da je vrijeme da bar na forumu pređete preko toga. Niti ovi momci sa Sirokog koji tu pisu, a koliko primjetim, ne podrzavaju Olivera knezovica, niti bilo sta slicno. U nedostatku svojih bilo kakvih argumenata da im se sportski spusti uvijek se izvlaci jedno te isto. Nadam se da ce lik napokon biti u Zagrebu procesuiran, da se to jednom za sva vremena zavrsi.

Velez-nevelez. Sto se mene tice, kao i 90% navijaca Zrinjskog, evo Bijeli Brijeg u mene pod prozorom, sto se kaze bujrum - dodjite, placajte odrzavanje, igrajte. Postenije ne moze ja mislim.

Navijaci ovih klubova nastalih 1945. i kasnije malo bi se trebali spustit na zemlju, ima klubova koji su postojali prije njihovih (Slavija - Sarajevo, mislim prije svega) da bi im oni predbacivali neke (ne)tradicije.

Gledaj svoj klub, zdrava zajebancija dobro dodje ali uvijek ukrug umara brate i mene koji pratim ovo par mjeseci svega.

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 11 jan 2016, 14:04

kratko i jasno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.