Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Joj ljudi o čemu se vodi rasprava jbt 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Naravno da sam shvatio kao zayebancijuhilmo je napisao/la:Nije valjda da misliš da sam bio ozbiljan u ovom postu, ali neka, nek se neko nadovezao da malo prekinemo ove rasprave koje se ponavljaju svako dva dana.Eisenbahner1921 je napisao/la: zasigurno bolje nego vaše "srbijanske polovnjake" he he he he Nešto kao Sarajevo imalo ok polusezonu, a riješilo se više igrača nego mi + još ste slabo koga doveli. Gdje su vam "srbijanski polovnjaci" s kojima ćete osvojiti ligu????
Kao što rekoh ovo za polovnjake je bila šala naravno. Interesantan mi je povratak Bekrića, u ono vrijeme je bio fakat dobar tako da sad ne znam šta bih želio, da li da bude dobar kao onda ili da bude lošiji. U svakom slučaju igrač kojeg sam uvijek cijenio, i volio bih da na svim utakmicama bude kao ranije, osim na jednoj naravno.![]()
Pročitam tu i tamo da je blizu povratka i Stanić, jedni igrač iz Željezničara (dok je igrao tamo) kojeg sam ja priželjkivao kod nas. A u tom trenutku nam je baš škripala ta desna strana, međutim sad je Kadušić da to pokrije. Sjećam se onog revanša kupa na Koševu pa ni jedan naš igrač ga nije mogao zaustaviti. Kakav je sad? Hmm, kaže mi jedan u Olimpicu nije bio dobar, čast Olimpicu ali ko dole ima motiv da igra? Siguran sam da će ukoliko dođe na Grbavicu to biti onaj stari Srđan.
A mi, ma mi smo ti u ovom prelaznom roku prava enigma. Zbog nekih ambicija ljetos smo uradili katastrofalan prelazni rok, sada to pokušavamo ispraviti. Kada čovjek čita vijesti reklo bi se da nam je pola tima otišlo, otišli su oni na koje se više ne računa i koji nisu igrali značajniju ulogu u polusezoni. Do sad je ostalo ono najbolje što je bilo, međutim ako ne dođe neko da pojača konkurenciju biće određenih problema.
Upoređujući sredinu terena FK Sarajevo i FK Željezničar tu smo tanki, ali do nastavka sezone ima još puno tako da...

Što se tiče nas, Bekrija je kod nas rado viđen gost i na terenu i na tribinama. Drago mi je da se vratio, jer plavo je srce u njemu, ali (posebno poučeni ovom polusezonom) niko nije pojačanje dok se ne dokaže. Prošlo ljeto je došao jedan od najboljih igrača PLBiH, a više bih ja pokazao na terenu od njega maltene. Što se tiče Stanića, meni lično jako drag igrač, također čovjek koji živi Želju te bih jako volio da se on vrati. Ostala pojačanja su pokazala kvalitete koja nama trebaju, ali to što su nekad to pokazala moraju pokazati na terenu u plavom dresu. Opet, došao je Joco kod nas, a pokazao veliko ništa, tako da ću o pojačanjima moći s punim pravom govoriti nekad početkom aprila.
Da, Sarajevo se riješilo 10-ak igrača, ali koliko znam većina njih nije bila niti u 18 koji su konkurirali za meč (ispravi me ako griješim). To je plod one politike Ibrakovića, imamo para, gomilamo igrače, neki se moraju isplatiti. Vi u suštini niste u nekom manjku igrača, ali na par pozicija ste baš tanki. Uskoro će pripreme, može biti kobno ako igrači koji trebaju upasti u prvi tim ne budu prošli pripreme s vama, jer opet famozni Joco Stokić (svi Jocoljubitelji halalite

P.S. Ako ne znate koga da dovedete, "Srbijanski polovnjaci" uvijek pale

Životni saputnik! 1921
Osim Puzigaće, Barića i Tatomirovića ovi ostali nisu zajedno sakupili 180 minuta, otprilike. Uglavnom to su te neke greške koje su se desile ljetos. Ne bih da nikog etiketiram kao glavnog i isključivog krivca, jer ako gledamo taj prelazni rok ipak su se neki igrači i pokazali (Bekić i Barbarić). Nogomet je timski sport a Ibraković je bio samo jedna halka u lancu koji se bavi transferima.Eisenbahner1921 je napisao/la:
Da, Sarajevo se riješilo 10-ak igrača, ali koliko znam većina njih nije bila niti u 18 koji su konkurirali za meč (ispravi me ako griješim). To je plod one politike Ibrakovića, imamo para, gomilamo igrače, neki se moraju isplatiti. Vi u suštini niste u nekom manjku igrača, ali na par pozicija ste baš tanki. Uskoro će pripreme, može biti kobno ako igrači koji trebaju upasti u prvi tim ne budu prošli pripreme s vama, jer opet famozni Joco Stokić (svi Jocoljubitelji halalite) se kasno priključio nama i dobili smo veliko ništa. Ne bih ja ništa više govorio o vama, jer vi znate najbolje sebi, a nisam ni upućen najbolje u vašu situaciju da bih mogao konkretnije govoriti.
P.S. Ako ne znate koga da dovedete, "Srbijanski polovnjaci" uvijek pale![]()
evo i mi smo doveli jednog zasad
A što se tiče "Srbijaskih polovnjaka" ne trebamo se zavaravati bude tu i dobrih igrača.
Koliko vidim i Tuzlaci su veoma mirni što se tiče dovođenja novih igrača, i kod njih kao da uprava i stručni štab spavaju zimski san, doduše ih i ne pratim nešo previše. A Bogami ni Zrinjski nije nešto posebno aktivan.
Dajte nam neke crtice iz ova dva kluba.
-
- Kontakt:
kakvi sve mozgovi zive u jednom i drugom gradu, za nepovjerovati
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
-
- Kontakt:
Bili prvaci koliko i Zrinjski? Neko ovdje nekoga ****...MortemHz je napisao/la:Slabo poznajes ligu, Zrinjski nema vise titula nego mi, bili smo prvaci isto puta i osvojili smo 4 kupa vise, kako onda oni imaju? ako vec ne racunas historiju i Jugoslaviju iako se fudbal ne igra 20 godina pa bi morao i tako kako svaki zdrav covjek racuna a ne odkad je njegov klub poceo igrati ligu, a nismo dogurali do 3 pretkola vec do zadnjeg prije grupa 2 puta (play-off,4. pretkolo)maxmore je napisao/la:Iskorak koji vas diže iznad svih timova u PL od rata na ovamo. Pitam za tu bajnu povijest kojom se prsite a da nije crno-bijela. Nema. Po broju titula i Zrinjski i Željo vas jašu... ako je uspjeh 3 pretkolo nešto zbog čega se zovete divovi, onda jeste. Usput, što se tiče dolaska Sarajeva na Pecaru , vi ste nam kao i Severina kada je dolazila Lučiću na onu brodicu... a i H2H kaže koji tim je bolji. Kamp Butmir, mislim da se tako zove, " peće se" što bi šipac rekao, ostalo ništa..Ili mi ti daj neki svijetli trenutak novije povijesti koji vas je izdigao iznad timova ove lige, pa čak i ovih koji postoje evo već "20" godina.joker90 je napisao/la:
Za sta dokaz hoces? Da smo uspjesniji od vas i prije(logicno), a i poslije rata? Ne kontam te fakat.
-
- Kontakt:
Ima vas,ali velez ne postoji već 25 godina i hvala Bogu za to,ovo šta oni nazivaju velezom evo vidimo šta je,dogodine u federalnoj i tako dalje prema dolje do nestanka...maxmore je napisao/la:O tome pričam , tipični primjer crno-bijele povijesti. U boji 0 bodova. Istina dobri ste bili. Ali evo to opovrgava onu tvrdnju da postojimo samo 20 godina.. ima nas ipak.Cocaine je napisao/la:

Vidi cuj ultras ramaUltrasRama je napisao/la:Ima vas,ali velez ne postoji već 25 godina i hvala Bogu za to,ovo šta oni nazivaju velezom evo vidimo šta je,dogodine u federalnoj i tako dalje prema dolje do nestanka...maxmore je napisao/la:O tome pričam , tipični primjer crno-bijele povijesti. U boji 0 bodova. Istina dobri ste bili. Ali evo to opovrgava onu tvrdnju da postojimo samo 20 godina.. ima nas ipak.Cocaine je napisao/la:

Samo za mog komsiju iz rame (ako ga tako mogu nazvati) da ce Velez vjecno zivjeti.
Od pilota do bravara
Od bogatasa do klosara
Od prvaka svijeta u boksu do glumaca pjevaca,fotografa i mora crvenog ološa
[youtube][/youtube]
Usporedi razliku
[youtube][/youtube]
Od pilota do bravara
Od bogatasa do klosara
Od prvaka svijeta u boksu do glumaca pjevaca,fotografa i mora crvenog ološa
[youtube][/youtube]
Usporedi razliku

[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
Tacno ce se ove kocke poubijat sto ne uspjedose ugasiti rođene

Ko ce bola ovo srušit bratonarodniheroj je napisao/la:Tacno ce se ove kocke poubijat sto ne uspjedose ugasiti rođene![]()

Joj Hilme legende 
FK Sarajevo=praonica prljavog kladionicarskog novca.

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Pod hitno ujediniti prve lige rs i fbih ovo vise nema smisla.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
ceze je napisao/la:Joj Hilme legende

Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
-
@hilmo...neke crtice iz Zrinjskog:
Za 12.01. je zakazana prozivka a onda odlazak u Međugorije na pripreme...
26.01. utakmica protiv Osijeka (najvjerojatnije u Međugorju)...
31.01.-07.02.-nastup na Istria Winter Cupu u Novigradu i Umagu (sudjelovanje su do sada potvrdili još Celje, mađarski Gyimrot i ljubljanska Olimpija)...
13 i 14.02.-nastup na Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli i utakmica sa Cibalijom prvi dan...(14.02.druga utakmica za plasman)...
20.02.-generalka sa Olimpicom...
Igrački kadar je skoro kompletiran ( još se do utorka čeka očitovanje Tomića, ako ga ne privole da potpiše rezervna opcija je neki vezista iz HNL-a, ne znam o kome se radi)...
Otpušteni:Karamatić i Simeunović ( vjerovatno će još jedan ili dvojica na posudbu)..
Došli: Katanec, Arežina i nadam se gore spomenuti Tomić...
Sve je spremno za pohod na četvrti scudeto
@narodniheroj....krivci za propadanje Veleža i možebitno gašenje (u šta iskreno ne vjerujem) su istočno od mostarskog Bulevara i u Sarajevu...Nije niko iz Zrinjskog poslao Piku, Tanu i Nermina Nikšića da razvaljuju Velež...
Za 12.01. je zakazana prozivka a onda odlazak u Međugorije na pripreme...
26.01. utakmica protiv Osijeka (najvjerojatnije u Međugorju)...
31.01.-07.02.-nastup na Istria Winter Cupu u Novigradu i Umagu (sudjelovanje su do sada potvrdili još Celje, mađarski Gyimrot i ljubljanska Olimpija)...
13 i 14.02.-nastup na Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli i utakmica sa Cibalijom prvi dan...(14.02.druga utakmica za plasman)...
20.02.-generalka sa Olimpicom...
Igrački kadar je skoro kompletiran ( još se do utorka čeka očitovanje Tomića, ako ga ne privole da potpiše rezervna opcija je neki vezista iz HNL-a, ne znam o kome se radi)...
Otpušteni:Karamatić i Simeunović ( vjerovatno će još jedan ili dvojica na posudbu)..
Došli: Katanec, Arežina i nadam se gore spomenuti Tomić...
Sve je spremno za pohod na četvrti scudeto

@narodniheroj....krivci za propadanje Veleža i možebitno gašenje (u šta iskreno ne vjerujem) su istočno od mostarskog Bulevara i u Sarajevu...Nije niko iz Zrinjskog poslao Piku, Tanu i Nermina Nikšića da razvaljuju Velež...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
-
- Kontakt:
Cocaine je napisao/la:Ko ce bola ovo srušit bratonarodniheroj je napisao/la:Tacno ce se ove kocke poubijat sto ne uspjedose ugasiti rođene![]()

Onaj iz Rame šatro ultras ze usput zahvaljuje Bogu šta kao nema Veleža a ovaj ispod momčiluk kaže "možebitno gašenje"

Priča o Veležu je jednaka priči o BIH , i jedno i drugo su teško ranjeni ali bez obzira na to, stameni i postojani i u skladu s tim neuništivi

Rođeni, imate moju podršku i siguran sam da če te naći izlaz iz ove zayebane situacije i mi vas čekamo jer jednostavno pripadate BH fudbalskoj eliti BIH
PS Yebo ligu bez Veleža

- UltrasNotRed
- Kontakt:
Zasto yebo ligu bez Veleza? Sto ima liga sa Velezom? Zar nije svejedno tko igra ligu? Navijas za svoje i briga te s kim igras. Meni je ugodno vidjeti kada Zrinjski dominira u Mostaru, al'da sutra Zrinjski ispadne sam si je kriv, zar ne? Sve je moguce, da se i Velez vrati, al'da i vise potone. To je sport i kao takvog ga trebas gledati, a ne kroz prizmu politike i huliganizma kao ispodprosjecni navijac Sarajeva. Trulo i jeftino.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Igrali smo i prije ligu bez veleza i narednu cemo sigurno , nek igra onaj ko je zasluzio pa makar bio neki mali klub iz sela kao sto je bilo slucajeva sada i prije.
-
- Kontakt:
100% se slažem sa ovom konstatacijom.Ko zasluži na terenu treba da igra ligu.No maloprije sam odgovarao na post zadojen mržnjom, jer iako loš, Velež postoji, na žalost onih koji su ga 92-ge željeli zauvjek izbrisati sa lica zemlje.Isto tako me onaj bolesni post podsjetio na neke slične priče o mojoj domovini, potpuno jednako loš sistem ali to ne znači da nema BIH.Ima je i bit će abddell21 je napisao/la:Igrali smo i prije ligu bez veleza i narednu cemo sigurno , nek igra onaj ko je zasluzio pa makar bio neki mali klub iz sela kao sto je bilo slucajeva sada i prije.
@narodni brat si moj zbog takvog razmisljanja jer je normalno i istinito. Velez je simbol otpora na jugu nase zemlje,Velez je dao stotine narodnih heroja i zato fasistima smeta. Velez nikada nije izgubio od fasizma niti ce,Velez je vazda pobjeđivao fasizam i vazda ce. Stipu brato neke ramljake i bedblubojse iz mamićiN. Jest ce oni svoja mala muda jos dugo jer nesto sto je na herojskoj krvi opstalo ne gasi se tako lako. Pozdrav za sve ljude koji postuju simbol Mostara i simbol pobjede nad fasismom a ovim drugim taki u stau
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Mozel se malo o sportu i nogometu? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.