BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 11 maj 2010, 15:04

adnan24 je napisao/la:Prvo pojacanje za novu sezonu: Shinji Kagawa-talentovani Japanac koji igra ofanzivnog veznog,sjajan tehnicar ...postigao 6 golova u 10 utakmica ove sezone :

[youtube][/youtube]

Takodje pregovori sa Lewandowskim su napredovali u posljednja 2 dana i on je veoma blizu prelaska u Dortmund
Veoma talentovan igrač, prošle godine je bio na probama u Barci i Realu....Odličan potez uprave ne samo zbog kvaliteta kojeg Nagawa posjeduje, već i marketinški gledno vaoma isplativo pošto će se sigurno veliki broj japanaca početi interesirati i navijati za BVB......Ja mislim da je to s Lewandowskim gotova priča ali sačekajmo službeni dogovor jer se u posljednje vrijeme i Fulham javio kao veoma ozbiljan kandidat za njegovo dovodjenje...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 maj 2010, 02:06

Do kraja sedmice će biti oficijelna potvrda o transferu Lewandowskog u BVB :D
http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... tar-robert

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 maj 2010, 22:54

Drugo ovosezonsko pojačanje bi trebao biti mladi golman Mitchell Langerak :D , 21 godina, brani za prvaka Australije ekipu Melburna, odšteta 0,5 mil. eura...Dolazi kao zamjena za Zieglera koji je otišao u VFB Stuttgart...

http://transfermarkt.de/de/bvb-verpflic ... 39250.html

U srijedu Lewandowski ide na medicinski pregled, nakon kojeg će potpisati četverogodišnji ugovor :D :D :D ...Odšteta 4,5 mil. eura....

http://transfermarkt.de/de/bvb-lewandow ... 39489.html

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 maj 2010, 12:28

Hare_BvB je napisao/la:Drugo ovosezonsko pojačanje bi trebao biti mladi golman Mitchell Langerak :D , 21 godina, brani za prvaka Australije ekipu Melburna, odšteta 0,5 mil. eura...Dolazi kao zamjena za Zieglera koji je otišao u VFB Stuttgart...

http://transfermarkt.de/de/bvb-verpflic ... 39250.html

U srijedu Lewandowski ide na medicinski pregled, nakon kojeg će potpisati četverogodišnji ugovor :D :D :D ...Odšteta 4,5 mil. eura....

http://transfermarkt.de/de/bvb-lewandow ... 39489.html

Stvar sa Langerakom je vec zavrsena,on je nas igrac :D
A nadam se da ce Lewandowski napokon i zvanicno potpisati ugovor

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 maj 2010, 01:11

Treće ovosezonsko pojačanje je poljski reprezentativac Lukasz Piszczek koji je kao slobodan igrač došao iz Herthe...Potpisao je trogodišnji ugovor.....Inače radi se o veoma korisnom igraču koji može igrati kao desni vezni a dobro se snalazi i na poziciji desnog beka....Mislim da će ga Klopp mnogo više koristiti na poziciji desnog beka, pošto će vjerovatno njemu dati prednost naredne sezone u odnosu na vremešnog Owomoyelu jer Piszczek je mnogo prodorniji i opasniji kad se ubaca iz drugog plana u napad....Odlično pojačanje + džabera :D :D :D , zna Zorc šta radi ;) ....Pretvaramo se u pravu poljsku koloniju....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 09:31

Da, Dortmund = Wisla Krakow. :mrgreen:
Šalu na stranu, Klopp će to odlično sve uklopiti, ne znam da li će to biti dovoljno za sami vrh, ali mislim da opet mogu završiti sezonu kao i ovu, dakle Europa League ne bi trebala doći u pitanje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2010, 13:06

Monolog je napisao/la:Da, Dortmund = Wisla Krakow. :mrgreen:
Šalu na stranu, Klopp će to odlično sve uklopiti, ne znam da li će to biti dovoljno za sami vrh, ali mislim da opet mogu završiti sezonu kao i ovu, dakle Europa League ne bi trebala doći u pitanje.

Najvaznije bi bilo izboriti Europa league u ovoj sezoni(treba proci kvalifikacije) a to bi znacilo igranje na 2 fronta sto znaci da je potrebno dovesti jos par solidnih igraca kako bi se mogao izdrzati taj tempo cetvrtak/subota.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2010, 13:22

Drago mi je konacno da ste doveli Lewandowskog bilo je naprono prethodne dvije godine citati o ovom transferu. Jedini pisu onako, drugi pisu ovako, konacno se i to zavrsilo. Dortmundu je vazno samo proci u grupnu fazu i nadam se da ce dobiti protivnika koji je slabiji od njih (mada ce to tesko biti), ili protivnika koji je u njihovom rangu (sanse su po meni oko 60 %), samo treba izbjeci ekipe kao sto su Porto, PSV Eindhoven, Man.City, jer i pored moje velike zelje da BVB prodje tog protivnika mislim da je ne moguce, jos pogotovo ako bude to Man.City.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2010, 19:11

amerosm je napisao/la:Drago mi je konacno da ste doveli Lewandowskog bilo je naprono prethodne dvije godine citati o ovom transferu. Jedini pisu onako, drugi pisu ovako, konacno se i to zavrsilo. Dortmundu je vazno samo proci u grupnu fazu i nadam se da ce dobiti protivnika koji je slabiji od njih (mada ce to tesko biti), ili protivnika koji je u njihovom rangu (sanse su po meni oko 60 %), samo treba izbjeci ekipe kao sto su Porto, PSV Eindhoven, Man.City, jer i pored moje velike zelje da BVB prodje tog protivnika mislim da je ne moguce, jos pogotovo ako bude to Man.City.

Ma ne vjerujem ja u njegov transfer sve dok ne bude na oficijelnoj stranici bvb-a.
Upravu si za City...skoro je nemoguce da njih mozemo izbaciti kao i Porto...ali ne kontam jednu stvar-zar City ne bi trebalo da je u istom dijelu kao i BvB ?-nisu ni oni bas skupili neke bodove u europi ?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2010, 19:46

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Drago mi je konacno da ste doveli Lewandowskog bilo je naprono prethodne dvije godine citati o ovom transferu. Jedini pisu onako, drugi pisu ovako, konacno se i to zavrsilo. Dortmundu je vazno samo proci u grupnu fazu i nadam se da ce dobiti protivnika koji je slabiji od njih (mada ce to tesko biti), ili protivnika koji je u njihovom rangu (sanse su po meni oko 60 %), samo treba izbjeci ekipe kao sto su Porto, PSV Eindhoven, Man.City, jer i pored moje velike zelje da BVB prodje tog protivnika mislim da je ne moguce, jos pogotovo ako bude to Man.City.

Ma ne vjerujem ja u njegov transfer sve dok ne bude na oficijelnoj stranici bvb-a.
Upravu si za City...skoro je nemoguce da njih mozemo izbaciti kao i Porto...ali ne kontam jednu stvar-zar City ne bi trebalo da je u istom dijelu kao i BvB ?-nisu ni oni bas skupili neke bodove u europi ?
Jesu durg u sezoni kada su nas Smetljari izbacili u polufinalu, odnosno jedan papiric. Tada smo mi njih izbacili u 1/4 finalu, tako sto se toga tice imaju bodova.
Po tabeli UEFA-e oni imaju koefcijent 30, a vi koefcijent 12, ali isto tako treba voditi racuna da iz treceg kruga ako prodju Liverpool, Juventus, covijek njih ne dobije. Jednostavno kada se sve sabere BVB-u ce biti potrebna sreca u play-off krugu da bi izborio grupnu fazu, a tu je moguce sve u sest utakmica. Samo je vazno da Vas sreca pogleda u play-offu a ovo ostalo ce ici kako treba.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 maj 2010, 22:08

amerosm je napisao/la:
Jesu drug u sezoni kada su nas Smetljari izbacili u polufinalu, odnosno jedan papiric. Tada smo mi njih izbacili u 1/4 finalu, tako sto se toga tice imaju bodova.
Po tabeli UEFA-e oni imaju koefcijent 30, a vi koefcijent 12, ali isto tako treba voditi racuna da iz treceg kruga ako prodju Liverpool, Juventus, covijek njih ne dobije. Jednostavno kada se sve sabere BVB-u ce biti potrebna sreca u play-off krugu da bi izborio grupnu fazu, a tu je moguce sve u sest utakmica. Samo je vazno da Vas sreca pogleda u play-offu a ovo ostalo ce ici kako treba.

A tu sam sezonu zaboravio :evil: ...stvarno dosta jakih klubova ce biti u ovim kvalifikacijama ali valjda ce biti srece :D ...bice mnogo lakse u eventualnim grupama nego u samim kval.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 maj 2010, 22:18

Prema anketi koju je proveo magazin "Kicker" medju igracima u ligi ,najbolja atmosfera u ovoj sezoni je u Dortmundu i to sa cak 43,5 %...drugi je Koln sa 14 % a treci Schalke sa 11 %

P.S. Barrios upravo postigao prvijenac za Paraguay u svojoj prvoj utakmici :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2010, 23:23

Sta ovo sada Bild pise izgleda Lewandowski nece doci u Dortmund. Neko bi ga poslao u PM, ali BVB zapeo za njega kao da je jedini napadac na ovom svijetu. Stvarno i mene kao neutralnog posmatraca ova "spanska serija" nervira, a mogu misliti kako se osjecaju navijaci Dortmunda.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 maj 2010, 23:30

amerosm je napisao/la:Sta ovo sada Bild pise izgleda Lewandowski nece doci u Dortmund. Neko bi ga poslao u PM, ali BVB zapeo za njega kao da je jedini napadac na ovom svijetu. Stvarno i mene kao neutralnog posmatraca ova "spanska serija" nervira, a mogu misliti kako se osjecaju navijaci Dortmunda.

Ma nisu normalni vise...prvo je bio problem Lech a sad opet Lewandowski i njegov agenat nesto koce ovaj transfer...ako nece ne mora,ali problem je sto samo odugovlace.Ako ovaj transfer propadne treba traziti drugo rjesenje a evo ovi pregovori traju vec 3 mjeseca intenzivno...bas previse

booty-king
Kontakt:

Post Postao/la booty-king » 26 maj 2010, 06:14

salihovic bi bio extra pojacanje za dortmund...a zasto ne porto?nemislim da su oni ista jaci od burusije...gledajte to ovako./..grosskrautz je imao sjajnu sezonu(obzirom da mu je prva u bunesligi) sljedece godine ce biti puno bolji jer prva sezona je i najteza ocekujem od njega da podigne kvalitet svoje igre za 20 posto...barios isto tako smatram da ce i on imati sezonu od 20tak golova...bender bi isto tako trebao tek sada dokazati svoj talenat kao i kuba i sahin...neznam bas kako ce se ovaj japanac snaci ali malo je igraca iz te lige koji u evropi naprave nesto vrijedno paznje,,,po meni trebali bi prodati subotica i dovesti friedricha(dzabe) i jos jednog iskusnog stopera(jedan od brace berezutsky npr) i salihovica...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2010, 12:12

booty-king je napisao/la:salihovic bi bio extra pojacanje za dortmund...a zasto ne porto?nemislim da su oni ista jaci od burusije...gledajte to ovako./..grosskrautz je imao sjajnu sezonu(obzirom da mu je prva u bunesligi) sljedece godine ce biti puno bolji jer prva sezona je i najteza ocekujem od njega da podigne kvalitet svoje igre za 20 posto...barios isto tako smatram da ce i on imati sezonu od 20tak golova...bender bi isto tako trebao tek sada dokazati svoj talenat kao i kuba i sahin...neznam bas kako ce se ovaj japanac snaci ali malo je igraca iz te lige koji u evropi naprave nesto vrijedno paznje,,,po meni trebali bi prodati subotica i dovesti friedricha(dzabe) i jos jednog iskusnog stopera(jedan od brace berezutsky npr) i salihovica...

Ma nema BvB para za Salihovica....mozda jedino kada bi Subotica dobro unovcili...
Sto se tice Porta,mozda bi se i dalo igrati sa njima ali ipak najbolje bi bilo izbjeci takav tim

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 maj 2010, 17:22

Watzke je nedavno izjavio da nakon okončanja transfera Lewandowskog BVB neće više dovoditi nikakve igrače, osim ako ne bude neke spektakularne prodaje Subotića, pa bi morali tražiti novog štopera....Što se tiče ovih mogućih protivnika u Play-offu bitno je izbjeći Liverpool, City, Juve, Porto, CSKA,,,,mislim da protiv ovih ekipa teško možemo proći, a ove ostale ekipe manje više su podjednakog kvaliteta i nijedan ne bi bio neki favorit protiv nas.....Mislim da su Juve, Liverpool i City (sve 3 ekipe će i na onako jak tim dodati ovog ljeta još par vrhunskih igrača) nepremostiva prepreka i molim boga da bar ove tri ekipe izbjegnemo.....Po belaju će nas neka jebbena ekipa zapasti ko da gledam :(

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 28 maj 2010, 17:35

Hare_BvB je napisao/la:Watzke je nedavno izjavio da nakon okončanja transfera Lewandowskog BVB neće više dovoditi nikakve igrače, osim ako ne bude neke spektakularne prodaje Subotića, pa bi morali tražiti novog štopera....Što se tiče ovih mogućih protivnika u Play-offu bitno je izbjeći Liverpool, City, Juve, Porto, CSKA,,,,mislim da protiv ovih ekipa teško možemo proći, a ove ostale ekipe manje više su podjednakog kvaliteta i nijedan ne bi bio neki favorit protiv nas.....Mislim da su Juve, Liverpool i City (sve 3 ekipe će i na onako jak tim dodati ovog ljeta još par vrhunskih igrača) nepremostiva prepreka i molim boga da bar ove tri ekipe izbjegnemo.....Po belaju će nas neka jebbena ekipa zapasti ko da gledam :(
BVB moze igrati s Juventusom sigurno,takodje i s Portom i CSKA,CITY I Liverpool jedino su puno jaci i uigrane ekipe,ostalih nikog se BVB netreba bojati......:)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 maj 2010, 19:10

http://www.bvb.de/?%87%ECZ%1B%E7%F4%9CYm%E6%80%9F

Postoji sansa da budemo nosioci u toj cetvrtoj rundi kvalifikacija ali bice veoma gusto...trenutno po koeficijentu zauzimamo 36. mjesto (posljednje mjesto u kojem si nosioc) ...e sad ostaje da se nadamo da ce neki bolje rangirani timovi ispasti u 3. rundi kvalifikacija te da ce favoriti proci u kvalifikacijama za ligu prvaka pa ce tako oni slabiji nastvaiti u 4. rundi kval. za europa ligu...
Samim tim ne bi mogli igrati sa liverpulom,juventusom,city-jem i slicno

evo ko razumije njemacki-fino je objasnjeno na stranici

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 30 maj 2010, 22:25

Kakvog knipsera imamo, svaka cast Susi. Lucas je danas odigrao drugu utakmicu za Paragvaj protiv Obale Slonovace i zabio drugi go, prvi je zabio prije 3-4 dana protiv Irske. Evo oba gola: [youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.