Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Virtu4l
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2016, 09:25

Ja sam to potvrdio, ali sam isto tako rekao da mi ne znamo šta se dešava i ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je selektor kriv za to. Ne vjerujem ja našim igračima, nisu oni jednom ispadali pitschke ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jan 2016, 12:41

Moraš imati neki kvalitet ako pobjediš Island, koliko god da sreće imaš. Normalno da se i igrači neće boriti ako nema ozbiljnosti na treningu, ne uigrava se ništa, najbolji igrači se ne pozivaju, oni koji su tu bili neće da se odazovu. Kad kapiten kaže da neće više igrat jer nema više ozibljnosti na treningu, ne uigravaju se akcije, dovoljno rečeno. Poljuljano je samopouzdanje a selektor ne misli otići, treba znati kad je dosta i da više ne ide. Kao što kaže @virtu ovo ćemo vjerovatno proći ali baraž nema šanse.

Dok god se bira rukovodstvo saveza, bilo kojeg, na osnovu nacionalnog ključa ovako će nam biti. Kad pređemo na to da biramo sposobne možemo očekivat napredak, jer mi smo nacija koja talentovana za bilo koji sport ali nema ko da radi s djecom koja obečavaju, dosta ih propadne.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 08 jan 2016, 13:49

Sto Grahovac nije pozvan u reprezentaciju?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jan 2016, 14:31

Virtu4l je napisao/la:Ja sam to potvrdio, ali sam isto tako rekao da mi ne znamo šta se dešava i ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je selektor kriv za to. Ne vjerujem ja našim igračima, nisu oni jednom ispadali pitschke ;)
Imamo stručnjake koji u grah bacaju pa znaju sve oko situacije u svim reprezentacijama.
Nad tobom sunce najljepše sja

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 08 jan 2016, 14:56

EdoBa je napisao/la:Sto Grahovac nije pozvan u reprezentaciju?
Prošli put je odbio poziv zbog ustaljivanja u klubu i Marka ga je ovaj put preskočio.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jan 2016, 16:34

Unofficialpage je napisao/la:Moraš imati neki kvalitet ako pobjediš Island, koliko god da sreće imaš. Normalno da se i igrači neće boriti ako nema ozbiljnosti na treningu, ne uigrava se ništa, najbolji igrači se ne pozivaju, oni koji su tu bili neće da se odazovu. Kad kapiten kaže da neće više igrat jer nema više ozibljnosti na treningu, ne uigravaju se akcije, dovoljno rečeno. Poljuljano je samopouzdanje a selektor ne misli otići, treba znati kad je dosta i da više ne ide. Kao što kaže @virtu ovo ćemo vjerovatno proći ali baraž nema šanse.

Dok god se bira rukovodstvo saveza, bilo kojeg, na osnovu nacionalnog ključa ovako će nam biti. Kad pređemo na to da biramo sposobne možemo očekivat napredak, jer mi smo nacija koja talentovana za bilo koji sport ali nema ko da radi s djecom koja obečavaju, dosta ih propadne.
upravo tako,puno ovih igraca je igralo taj baraz protiv Islanda,ma koliko god srece da smo imali za to treba i znanja jer je island velesila,jednostavno nije to to vise...nema hemije i selektor mora otici ,sto prije ode to ce biti bolje za sve ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jan 2016, 18:02

Šta kad dodje drugi selektor? Igrat ćemo bolje kontre, uigrati nekoliko akcija.. i da li mislite da je to dovoljno da ponovo u dvomeču pobjedimo neku velesilu?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jan 2016, 19:17

pinoglavi je napisao/la:Šta kad dodje drugi selektor? Igrat ćemo bolje kontre, uigrati nekoliko akcija.. i da li mislite da je to dovoljno da ponovo u dvomeču pobjedimo neku velesilu?
izvini sto sam se zakacio za tvoj post :D :D ,pa kad dodje novi selektor bicemo jaci za par dobrih igraca ,zar to nije u startu napredak ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jan 2016, 19:51

pinoglavi je napisao/la:Šta kad dodje drugi selektor? Igrat ćemo bolje kontre, uigrati nekoliko akcija.. i da li mislite da je to dovoljno da ponovo u dvomeču pobjedimo neku velesilu?
Da smo imali drugog selektora koji bi pozivao najbolje, koju akciju uigrao sad bi bili na Euru, veliki napredat, ne bi muku mučili sa velisilama Kosovo ili Litva.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 jan 2016, 20:15

@virtual je dotakao problem a to je da mi ne znamo zbog cega nisu pozvani najbolji. Svi selektori otprilike pozovu najbolje tako da nema smisla optuzivati ga za sve igrace sto nisu pozvani, treba se to gledati slucaj po slucaj pa suditi ko je zakazao, igrac ili selektor.
A taj napredak bi bio da cemo pobjediti Kosovo 10 razlike u gostima, a ne 4 i napredak da bi u barazu protiv npr. Njemacke izgubili ukupno 10 razlike a ne 20.
Jesu to te promjene? Mene ovakve promjene ne zanimaju.
A i realno nema se para za neke odlicne selektore tako da ne znam sto ocekujete neki strasan napredak ako Marka ode.
Problem je mnogo dublji a to je ulaganje drzave u sport, odron liga, nesposobnost, nezainteresovanost saveza za nadje sponzore ili nezainteresovanost potencijalnih sponzora za rukometnu reprezentaciju i na kraju mafijaski savez kojeg niko ne provjerava jer nisu u fokusu zbog fudbala odnosno kosarke. Bez temeljitih promjena bolje rezultate ne mozemo ostvariti osim da se jednom u nekad plasiramo na neko prvenstvo, sto smo i sada uradili. To da li cemo izbusiti Kosovo sa 10-15 razlike ili sa 4-5 stvarno nije previse bitno pored ovih stvari.
Ponovo pitam BHF, posto ih ima na forumu, sto se ne radi nesto po pitanju ovog saveza? Bolje je praviti transparente, smisljati pjesme i zvizdati nasem fudbalskom reprezentativcu koji daje zadnji atom snage kada igra za reprezentaciju, Ognjenu Vranjesu?

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 08 jan 2016, 21:25

Jedina smo reprezentacija koja ne igra prijateljeske utakmice . Ovo sa Crnom Gorom je dug koji smo morali ispoštovati pa je bilo usputno.Kako probati nekog igrača ako nema okupljanja i prijateljskih utakmica??? Zanemarite Marku i Zuleta. Sastavite najbolje što imamo i vidječete da neče iči kako treba jer bez čestih okupljanja i prijateljskih utakmica nema uigranosti niti željene igre. Mladim igračima je bolje da se ne pozivaju u ovakvoj negativnoj atmosferi.Samo če izgoriti i biti ispljuvani. Ako dvomeč protiv Kosova nije prilika da se oprobaju mlađi igrači (da ih ne imenujem da se nebi ko našao uvrijeđen) onda kad je prilika??? Svo vrijeme pričaju o podmlađivanju a nigdje veze s onim što rade. Begića zovu na zalasku karijere i platio je ceh jer dugo nije igrao na visokom nivou.Stradalo koljeno. Želja je jedno a mogučnosti drugo.Nisu ga zvali u najboljim danima a sad neko prepoznao kvalitet kad je na zalasku karijere. Savez ??? Katastrofa. Ako nemogu ispoštovati minimum minimuma neka ODSTUPE. Ljudi - sponzori-firme NEDAJU pare zato što su oni takvi kakvi jesu. Neko je iskomentarisao pozitivne pomake Crne Gore ! Pa šta je Crna Gora bogatija od BiH pa oni mogu a mi nemožemo??? Šuplja o mladim selekcijama se nastavlja. Zato djeca-momci idu igrati za druge repke a mi ih pljujemo i omalovažavamo. Zar nisu u pravu !!! Razmislite da je Vaše dijete u pitanju šta biste odlučili. Sa repkom i učeščem na evropskim i svjetskim prvenstvima raste cijena igrača. A za lovu se igra zar ne ??? Patriotizam je poželjan i neupitan kod svih momaka koji se odazovu za repku ali ako te poslije utakmice sa Kosovom odmah posade u autobus i voziš se 11 sati do Tuzle onda ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 08 jan 2016, 21:38

Sutra Mejdan pun ili..?
BosnaE

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 08 jan 2016, 21:54

P.S. domača liga bi trebala biti izvor igrača za reprezentaciju a u nas liga odron kao nikad do sada. Klubovi se guše u finansiskim problemim a i da imaju pare koga bi doveli kad je malo kvalitetnih igrača. ,, STARCI,, se vračaju na parket. Liga postaje liga veterana. Treneri mlađih kategorija diletanti koji su u karijeri imali dvije prijateljske utakmice i kako takvi da stvaraju igraće ???
E sve ovo povežite sa repkom i shvatičete zašto smo gde jesmo uvijek blizu baraža i ništa više.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 08 jan 2016, 23:47

@ zlatnidjecaci 100% si upravu !

@ Meni nije jasno da mi iz dijaspore nemamo igrača u Reprezentaciji , nije moguće da iz zemalja u kojima je rukomet popularan (Njemačka i Skandinavske zemlje) nismo dobili niti jednog kvalitetnog igrača , a u Fudbalskoj Reprezentaciji nam je 90% igrača prve korake napravilo u dijaspori , izgleda naši ljudi gore samo upisuju djecu da treniraju fudbal , a lijepo bi bilo iskopati jedno školovano krilo isklesano po Njemačkom ili Danskom standardu...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 jan 2016, 23:56

no rules je napisao/la:@ zlatnidjecaci 100% si upravu !

@ Meni nije jasno da mi iz dijaspore nemamo igrača u Reprezentaciji , nije moguće da iz zemalja u kojima je rukomet popularan (Njemačka i Skandinavske zemlje) nismo dobili niti jednog kvalitetnog igrača , a u Fudbalskoj Reprezentaciji nam je 90% igrača prve korake napravilo u dijaspori , izgleda naši ljudi gore samo upisuju djecu da treniraju fudbal , a lijepo bi bilo iskopati jedno školovano krilo isklesano po Njemačkom ili Danskom standardu...
Rukomet je dosta nepopularan sport, u Europi donekle i jeste popularan al' na ostalim kontinentima je taj sport na samom dnu. Svakako mislim da će neko prosječno dijete prije trenirati fudbal, košarku prije svega a vjerovatno i recimo tenis, odbojku ili neke atletske (Atletika mislim) sportove prije rukometa.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 jan 2016, 00:18

FaraonTM je napisao/la:
no rules je napisao/la:@ zlatnidjecaci 100% si upravu !

Rukomet je dosta nepopularan sport, u Europi donekle i jeste popularan al' na ostalim kontinentima je taj sport na samom dnu. Svakako mislim da će neko prosječno dijete prije trenirati fudbal, košarku prije svega a vjerovatno i recimo tenis, odbojku ili neke atletske (Atletika mislim) sportove prije rukometa.
Tamo su sve grubijani, divljaci !!! Gdje ce oni svoju djecu upisat tamo u takvo nesto :x
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jan 2016, 00:24

mislio sam samo na Njemačku , Dansku , Norvešku i Švedsku ...gdje je Rukomet itekako popularan ,a bruka našeg naroda živi u tim zemljama ...

@ svaka čast i Dejanoviću i Blaževiću , ali mislim da je Adam Savić trenutno bolji golman ... Dobrodošao !
[youtube][/youtube]

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 jan 2016, 12:34

Uvjeren sam da to Tuzla sebi nece dopustit ali da upitam.
Da li bi moglo biti kakve prc koreografije veceras, nesto sam nacuo ali mislim da je suplja ali et opet da provjerim ??
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jan 2016, 14:02

Kosarkaski savez je kaznjen zbog Izraelske zastave i kukastih krstova , fudbalski zbog Palestine , rukometni bi trebao zbog Kosova ...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 jan 2016, 15:03

Vjerovatno ce biti trans
kosovo je srbija :o :o :o

P.S tuzlaci ovo nisam mislio zbog aplauza poslije himne
nego zbog ovog sto je @ john napisao da ce biti provokacija. Jedina provokacija moze biti nesto veza srbije
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.