Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

samadhi
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la samadhi » 25 maj 2010, 20:27

Bilal je napisao/la:
samadhi je napisao/la:Smijesno mi je ovo poredjenje BL i Serie A a posebno Hoffa i Lazija. Svako ko je imalo upucen u fudbal zna da je Lazio milion puta veci tim od Hoffa u svakom pogledu. Najsmjesnija mi je ova djecurlija nabrijani na BL koju su fakticki krenuli pratiti od prosle sezone kad je buknuo Vedo, Sajo, Dzeko i ekipa. Dovoljno je samo pogledati samo koji fudbalski magovi su igrali i igraju u Serie A. BL nije za bacit, to stoji, ali u svakom pogledu igrati u Serie A je jako veci prestiz. Ova balavurdija sto se brije na BL mi lici na ove nashe baje prije i poslije rata, kojima je Njemacka vrh vrhova. Ko je slusao Pejakoviceve monodrame i junaka Fadila shvatice o cemu je rijec.
Koliko ja znam djecurlija se loze na spansku i eglesku ligu pa i na talijansku, a ovde na forumu svi sto vole Bundesligu su stariji navijaci.
Neznam, moze biti al kad procitam neke postove zapitam se. Sta je ba Hoff, qurac od kluba, kad bi i u Udinese presao Vedo bi napredovo u karijeri.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 maj 2010, 21:32

Hofenhajm ima igrace za vrh Bundeslige, a to sto je ove godine zavrsio na slabom 11-om, to je radi dosta povrijedjenih igraca

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 26 maj 2010, 11:56

Two of Bosnias finest!:)

slika
#divovi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2010, 13:27

ITALY/ LAZIO, Back to think about Arnautovic

According to Il Corriere dello Sport, the possible future three striker could be Ibisevic, Boghossian and Caracciolo, but Lotito started to think again about Marko Arnautovic (20), still tracked last summer.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2010, 16:04

Ibišević odbacio špekulacije o prelasku u Lazio

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač njemačkog prvoligaša Hoffenheima Vedad Ibišević kategorički je odbacio špekulacije o njegovom preseljenju u redove rimskog Lazija.

Talijanski web portal Tuttomercatoweb.com. u utorak je pisao da će do kraja sedmice albanski sportski direktor Lazija Igli Tare poslati Bundesligašu ponudu za otkup Ibiševićevog ugovora tešku između pet i šest miliona eura. Isti portal samo dan kasnije donosi i reakciju bh. nogometaša, kojeg ugovor s Hoffenheimom veže do 2013. godine.

"Ne idem u Lazio. Osim toga, ne razumijem kako se ovakve vijesti, za koje ja saznajem tek jutros, uopće mogu širiti. Istina je, doduše, da sam posljednjih mjeseci imao kontakte s jednim talijanskim klubom, ali to definitivno nije Lazio", prenosi spomenuti portal Ibiševićevu izjavu.
Umorio sam se...
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 maj 2010, 16:07

fe-Lazio znaci otpada,u stvari nikad i nije bio na ozbiljnoj listi.Normalno
Eto im Stankovic ionako grije klupu u Interu. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 maj 2010, 16:15

Nedamo Vedu zabarima :mrgreen:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 26 maj 2010, 16:16

:mrgreen:
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 26 maj 2010, 16:41, ukupno mijenjano 5 puta.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 maj 2010, 16:16

Iz Avaza:

Ibišević: Najbliži sam ostanku u Hofenhajmu
Rangnik je ostao, jer je dobar prijatelj sa vlasnikom Hopom - govori Ibišević

Ibišević: Sezonu završio kao prvi strijelac Hofenhajma

Iako je u dresu Hofenhajma postigao 12 golova i upisao sedam asistencija, Vedad Ibišević kaže da je ova sezona bila is-pod očekivanja. Naš reprezentativac nije zadovoljan iako je bio najbolji strijelac svoga kluba i deveti golgeter Bundes lige.

Ispod očekivanja

To nam je kazao po dolasku u Sarajevo, u kojem će provesti nekoliko narednih dana do odlaska u Švedsku, gdje njega i ostale naše reprezentativce 29. maja očekuje prijateljska utakmica u Štokholmu.

- Sezona je ispod očekivanja, ako se ima u vidu da sam sa 18 golova bio prvi strijelac Bundes lige na pauzi između dva dijela prvenstva prije dvije sezone. Sve se to dešavalo prije moje povrede u La Mangi i meni je daleko najvažnije bilo da se zdrav vratim na teren i u tome sam uspio - kaže Ibišević.

Sezonu ste završili kao prvi strijelac Hofenhajma i pored svih problema?

- Šest mjeseci nisam igrao nogomet. Mnogi su mi predviđali mnogo teži oporavak, još teži povratak na teren. Ipak sam uspio odigrati svih 34 susreta, što je za svaku pohvalu. Ima tu još mnogo stvari s kojima sam zadovoljan.

S čime ste to još zadovoljni?

- Zadovoljan sam da su me povrede zaobilazile i da sam skoro na svakoj utakmici bio barem u jednoj stopostotnoj šansi za gol. To me raduje, bez obzira što nisam uvijek bio strijelac, što sam mogao bolje realizirati šansu.

Mnogi su očekivali da će Hofenhajm izboriti plasman na evropsku scenu?

- I mi smo se nadali prije početka šampionata da možemo barem do Evropske lige. Imali smo dosta padova, pojedine utakmice smo odigrali ispod svih mogućnosti. Kada se sve sabere plasman
je realan.

Koliko su na Vas utjecali konflikti sa trenerom Ralfom Rangnikom (Rangnick) tokom šampionata?

- Bilo mi je krivo zbog optužbi, jer su bile neosnovane. To sam i dokazao golovima. Ipak sam prvi strijelac ekipe, borio sam se maksimalno na svakoj utakmici.

Šta Vam je Rangnik konkretno zamjerao?

- Kritikovao me zbog mojih promašaja. On je smatrao da mogu i moram bolje. Govorio je da sam sebičan, što nije bila istina. Na svakoj utakmici sam se često sam znao izboriti za šansu.

Rangnik i Hop

Rangnik je nedavno produžio ugovor sa Hofenhajmom. Da li Vas je to iznenadilo?

- Nije, jer je dobar prijatelj sa vlasnikom Hofenhajma Ditmarom Hopom (Dietmar Hopp). Njih dvojica su veliki prijatelji i bilo je zaočekivati da će Rangnik ostati na klupi ekipe.

Šta će biti s Vama?

- Još ništa ne znam. Ugovor me veže za Hofenhajm i najrealnije je da ostanem. Možda je o tome još rano go-
voriti.

Šta je sa ponudom Štutgarta o kojoj se pričalo proteklih mjeseci?

- To je bila samo priča kazao je Ibišević.

Sretan zbog Štokholma i Frankfurta

Uskoro će reprezentacija BiH imati dvije jake provjere?

- To me najviše raduje. Sretan sam da ćemo se ponovo okupiti i imat ćemo priliku da pokažemo šta znamo protiv jakih reprezentacija poput Švedske i Njemačke. Vjerujem da ćemo i dokazati našu snagu - kaže Ibišević.

Najbolja utakmica protiv Herte

Koja Vam je najbolja utakmica u prošloj sezoni?

- Protiv Herte kada sam za samo 12 minuta postigao het-trik. Načeo sam ih u prvoj minuti i već u 12 smo vodili 3:0. Dobru sam utakmicu nedavnik odigrao i protiv HSV-a, kada sam postigao dva gola - priča Ibišević.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 26 maj 2010, 16:42

Virtu4l je napisao/la:Umorio sam se...
A sta tek mislis kako je hudom Dzeki nosati kofere sad ih nosi u Milano pa u Mancester tamam da ih spusti presele ga u London,tu taman na rececepciju dosao da uzme sobu opet mora ici za Madrid jer je nekom novinaru na san dosla ponuda Reala,tu ga ispod tusa u elitnom Madridskom hotelu obavjeste da ima jos ugovor 5-6 dana sa Wolsfburgom i mora nazad...
Nije mu jadnom lahko ruke su mu ispod koljena od nosanja prtljage :mrgreen: :mrgreen:
A vidite tek cipela od silnog seljenja i hodanja :mrgreen: :mrgreen:
slika
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

Jedinstvo-Bihac
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo-Bihac » 28 maj 2010, 10:00

Lazio poslao ponudu od 5 miliona € za Ibisevica...ne znam...nekako mi malo ovo za njega, vise vrijedi :roll:

a i Lazio mi nekako dosadan te im se ne nadzire neko poboljsanje u igri...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 maj 2010, 10:11

Ne znam bas da li je to stvarno od strane Hoffenheima potvrdjeno, zasad mislim da nije. Ipak njemacke novine Bild misle, da su Ibisevic i Carlos Eduardo na listi onih koji trebaju da napuste Hoffenheim. Koliko je to istina, je druga stvar. Ako je tako da TSG Hoffenheim sam sebi zeli da slomi kicmu, slobodno, onda se nadam da ce Vedad sebi naci jedan stabilniji klub u kojem moze da pokaze svoje znanje, a ne da bude rezervni krivac pored toga sto je najbolji u ekipi.

http://sportbild.bild.de/SPORT/bundesli ... -kann.html
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2010, 10:44

Da nismo ipak malo subjektivni, kolega 8-)

P.S. Mnogo više mi se sviđa ova opcija za Genou, mada i oni imaju dosta napadača, Sculli, Suazo, Aquafresca, imaju čak i Floccaria posuđenog Laziu, tako da bi tu moglo biti svakakvih trejdova.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 28 maj 2010, 10:48

ma u laciju je preitisak navijaca na upravu ogroman,traze pojacanja i iducu sezon hoce da izadju u evropu....mislim daj e ova ponuda za ibisevica tek prva u nizu lacija koji ce da dovede jos nekoliko igraca,jer se njima ovakva sezona nesmije ponooviti sigurno

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 maj 2010, 10:52

:mrgreen: Pa ovi su smjesni. Zar misle dovesti napadaca poput Vede za pisljivih 5 miliiona? Nisu ovi pri sebi ako misle da ce im Hofenhajm dati zmaja po ovoj cijeni :lol:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 28 maj 2010, 10:56

Bilal je napisao/la::mrgreen: Pa ovi su smjesni. Zar misle dovesti napadaca poput Vede za pisljivih 5 miliiona? Nisu ovi pri sebi ako misle da ce im Hofenhajm dati zmaja po ovoj cijeni :lol:
Pisljivih 5 miliona?????
Buraz ja kad bi komplet MZ prodao nebi imao ni pola toga...
To je ipak realno,nije svuda Vedo cijenjen kao u Bosni,i mi necjenimo tamo neke napadace iz Frajburga,Herte itd...
"No God is Good God "

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 28 maj 2010, 11:01

Pričajte šta hoćete ali 5 mil je premalo! Kada se samo sjetim šta je sve Mamić prodavao i kolike je cifre skidao za pojedine poluproizvode glava me zaboli! :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2010, 11:11

Alucard je napisao/la:Pričajte šta hoćete ali 5 mil je premalo! Kada se samo sjetim šta je sve Mamić prodavao i kolike je cifre skidao za pojedine poluproizvode glava me zaboli! :roll:
Pogledaj gdje sad igraju ti poluproizvodi i jesu li opravdali ulaganja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 28 maj 2010, 11:27

Virtu4l je napisao/la:
Alucard je napisao/la:Pričajte šta hoćete ali 5 mil je premalo! Kada se samo sjetim šta je sve Mamić prodavao i kolike je cifre skidao za pojedine poluproizvode glava me zaboli! :roll:
Pogledaj gdje sad igraju ti poluproizvodi i jesu li opravdali ulaganja.
Zaboravio si ključnu riječ! Čitajte pažljivo komentare hebem mu miša :lol:

Jedinstvo-Bihac
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo-Bihac » 28 maj 2010, 11:31

Za_raju je napisao/la:
Bilal je napisao/la::mrgreen: Pa ovi su smjesni. Zar misle dovesti napadaca poput Vede za pisljivih 5 miliiona? Nisu ovi pri sebi ako misle da ce im Hofenhajm dati zmaja po ovoj cijeni :lol:
Pisljivih 5 miliona?????
Buraz ja kad bi komplet MZ prodao nebi imao ni pola toga...
To je ipak realno,nije svuda Vedo cijenjen kao u Bosni,i mi necjenimo tamo neke napadace iz Frajburga,Herte itd...
transfermarkt je najrelevantiji povodom toga tako da:

Dzeko vrijedi 25.000.000 € a Wolfsburg trazi za njega 40.000.000 €
Ibisevic vrijedi 8.500.00 € a Lazio trazi 5.000.000 €

niđe veze :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 24 gosta.