Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

High

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la High » 07 jan 2016, 19:40

E, čuj 18:18. :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 jan 2016, 19:41

newton_heath_lyr je napisao/la:Do kraja jos 3 kola.
Mi sa pobjedama nad Kosovom i Litvanijom 9 bodova.
Slovacka sve tri pobjede do kraja 9 bodova.
Sad ne znam da li se gleda medjusobni skor ili gol razlika kod istog broja bodova.
Pa u slucaju istog broja bodova gleda se gol razlika u mecevima izmedju dvije ekipe. Na kraju ako budemo mi imali 9 bodova,a Slovacka 9 mi moramo taj mec ako izgubimo od njih izgubiti sa manje od 4 razlike da bi bili prvi. Ja mislim da je ovako kako sam napisao.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 07 jan 2016, 19:42

Jesu sranje ova dva tima, mislim da je nemoguca misija da ne barem dostignemo do baraza.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 jan 2016, 19:43

Imala Litvanija napad za pobjedu al' nespretno su odigrali (kao da su im naši davali savjete :D).

@Newton

Koliko znam kod istog broja bodova gleda se gol razlika u dva međusobna duela što znači da ne smijemo izgubiti više od 4,5 razlike (ne sjećam se tačno koliko smo ih dobili u Tuzli) u Slovačkoj.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2016, 19:44

Iduci logikom u ovakvim slucajevima se gleda medjusobni skor, ako je on 1-1 onda se gleda gol razlika iz tog medjusobnog skora. Ali kod EHF-a vrlo cesto nista nije logicno, tako da bi to trebalo provjeriti i temeljito prouciti pravilnik :D
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 07 jan 2016, 19:47

Nemoj pisati na ovom temu, trol,

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 07 jan 2016, 20:07

U slovackoj ne smijemo izgubiti vise od 4 razlike, ne smijemo izgubiti 4 razlike, i dati 24 gola, odgovara nam da damo 26 golova i da izgubimo 4 razlike(pod uslovom da se gleda gol razlika) Bez obzira prosli u baraz ili ne, sa ovakvom igrom, ma protiv koga budemo igrali u barazu ta ekipa ce nas unistiti :(
Ponovo sam se cuo danas sa jednim nasim igracem, i on mi kaze da je u ekipi sve ekstra ali da se ne zna razlog onako lose igre.. ja mu kazem pa kosovo bolje trci kontre od vas, a on mi samo smjeska posla :D
Gledajuci Litvu i Slovacku zapitam se gdje je nas rukomet, kada se sa ove dvije ekipe borimo do zadnje kapi znoja za prolazak
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 07 jan 2016, 20:13

Nesmijemo izgubiti od Slovaka nikako, ne samo zato sto su odron, nego sto ako izgubimo onda imamo pritisak na sebe da pobijedimo protiv Litvanaca ili cemo ispasti i vidjeli smo u proslim kvalifikacijama kako igrama sa pritiska na ramena a i sad smo mnogo gori nego sto smo bili tada.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 jan 2016, 20:13

ja samo ne znam i ne mogu da vjerujem kako ovdje neki potpisuju sigurno pobjedu kuci protiv Litvanije a samo 24 sata ranije smo se mucili sa velesilom Kosovom...nema protivnika protiv kojeg mi mozemo sigurnu pobjedu upisati,ne znam sto to radite...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 07 jan 2016, 20:24

Ma proći ćemo mi ovo nekako, doći u baraž i onda će nas neko dobro isprašiti.
Realnost.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 jan 2016, 22:14

esprit24 je napisao/la:U slovackoj ne smijemo izgubiti vise od 4 razlike, ne smijemo izgubiti 4 razlike, i dati 24 gola, odgovara nam da damo 26 golova i da izgubimo 4 razlike(pod uslovom da se gleda gol razlika) Bez obzira prosli u baraz ili ne, sa ovakvom igrom, ma protiv koga budemo igrali u barazu ta ekipa ce nas unistiti :(
Ponovo sam se cuo danas sa jednim nasim igracem, i on mi kaze da je u ekipi sve ekstra ali da se ne zna razlog onako lose igre.. ja mu kazem pa kosovo bolje trci kontre od vas, a on mi samo smjeska posla :D
Gledajuci Litvu i Slovacku zapitam se gdje je nas rukomet, kada se sa ove dvije ekipe borimo do zadnje kapi znoja za prolazak
A ne znam sta ocekujete sa mafijskim savezom, bez ozbiljnih sponzora i sa odron ligom.

A prilicno sam siguran da se gleda medjusobni omjer u slucaju istog broja bodova, ako bude ista gol razlika u medjusobnom omjeru mislim da se onda gleda ko je postigao vise golova, tek onda ukupna gol razlika. Nije nista sigurno, ali mislim da je ovako :D
Steta sto @Signore i @AnelZ ne posjecuju ovaj pdf(ili ih nism upratio), siguran sam da bi nam oni objasnili sta je tacno :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 22:27

Dok god je Marković selektor ni ćemu se ne nadam. Jedva smo Kosovo pobjedili, na šta smo spali za godinu ipo dana, prije godinu ipo veliki Island izbacili a sad jedva Kosovo. Bruka i sramota. Marka odlazi. :thumbdown:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 07 jan 2016, 23:17

Unofficialpage je napisao/la:Dok god je Marković selektor ni ćemu se ne nadam. Jedva smo Kosovo pobjedili, na šta smo spali za godinu ipo dana, prije godinu ipo veliki Island izbacili a sad jedva Kosovo. Bruka i sramota. Marka odlazi. :thumbdown:
Tada smo imali Toromanovic, Grahovac, Jaskic, Vrazalic, Celica, i Halilbegovic u reprezentaciju, ovo sto je sad ostalo osim Prce, Terzic, Buric, i Malinovic je odron ekipe.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 07 jan 2016, 23:43

realno mislim da je selektor najmanje kriv, on i izvlaci maksimum iz ove jadne ekipe...onda smo prevarili island i to je to ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 23:54

boomerang5 je napisao/la:realno mislim da je selektor najmanje kriv, on i izvlaci maksimum iz ove jadne ekipe...onda smo prevarili island i to je to ;)
Pa da, ali da poziva najbolje, da radi na taktici ne bi ovi odlazili. Tako da je on najveći krivac.

@BSBosna ma Marka je kriv što je večina igrača otišla i što ne poziva bolje. Ovo sad je sve amater do amatera.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 jan 2016, 00:22

Neznam kako sam nije otiso. Kada najbolji igraci okreni leda tebi i oprastaju se od reprezentacije dok si ti trener, onda sigurno trebas znati da je vrijeme za tebe napustiti. Ciro je tako priznao kada je Miske htio napustiti reprezentaciju pa je napustio klupu, a ovaj Markovic i dalje ostaje i ako vec 4-5 igraca su se oprostili zbog njega. Nemogu da ga shvatim nimalo.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 08 jan 2016, 01:41

ljudi spustite malo loptu , dobro svi se slažemo da je Marka pogubio konce i da je vrijeme da ode , zato sačekajmo još ove tri utakmice , pa poslije opletite , jer velika krivica zbog "loše" igre na Kosovu pripada i savezu , koji nije mogao obezbijediti igračima da se okupe kao i sve normalne Reprezentacije prije na 7-10 dana , ovako su bukvalno iz autobusa odigrali dvije utakmice... zato idemo u Mejdan zbog Malinovića , Perića , Prcea , braće Burića i svih onih koji su spremni da ginu za Reprezentativni dres , a i uigranost će valjda nekada doći :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2016, 07:30

Jednostavno se morate pomiriti sa činjenicom da nemamo kvalitet. Naši rivali u ovoj grupi nisu toliko slabiji od nas, sve je to u par deka. Slovačka ima igrače iz Bundeslige, nekoliko igrača koji igraju zajedno u Prešovu, imaju iskustvo iz Španske lige i kvalitetom su tu negdje sa nama. Litvanija ima igrače sa internacionalnim iskustvom i na ovom nivou su nezgodni.

Bićemo mi prvi u ovoj grupi i to je ono što u ovom trenutku možemo, za nešto više nam treba dosta sreće, jer ponavljam - nemamo kvalitet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2016, 08:29

Što se tiče Markovića, mislim da je vrijeme za rastanak nakon ovih kvalifikacija. Jednostavno, ne igraju nam najbolji igrači, ne pozivaju se najbolji igrači i tu po običaju mora da leti selektor. Ne znam da li je kriv ili nije, jer igrači su mnogo puta do sada bili pitchke, bolio ih je đon za reprezentaciju, tako da ne bi bilo fer optužiti selektora.

Prelistao sam zadnje stranice i vidim da se ismijava poraz od Crne Gore!? Crna Gora je kilometrima ispred nas, prije svega mislim na savez. Oni su imali sličan problem kao mi, pa su ga sasjekli u korijenu. Doveli su novog selektora, selektora koji ima posla 365 dana u godini i ne radi samo kad su okupljanja. Dali su mu zadatak da formira mlađe selekcije, da obiđe sve klubove, napravi selekciju kroz kampove i sve to trasira u tzv. nacionalnu akademiju. Ti akademci će trenirati zajedno 3-4 puta sedmično. Sve će to mnogo da košta, ali savez je našao novac za to i žele da se muška reprezentacija približi ženskoj. Branko Vujović (desni bek) iz Nikšića je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, sa 17 godina je potpisao za Veszprem. Da napomenem da je vratio Fahrudina Melića u reprezentaciju, uz pomoć saveza naravno.

Ovo je jedini pravi put za ozdravljenje rukometa i to je razlog zbog kojeg to pišem na ovoj temi. Možemo mi promijeniti selektora, ali džaba sve kad je savez toliko truh'o da je u fazi raspadanja. Igrači se smiluju i dođu na okupljanje, bez želje i volje, ne daju svoj maksimum i reprezentaciju ne shvataju ozbiljno. Ja ih u potpunosti razumijem, jer u rukometu nema puno para i povreda ti znači propast u životu. Sve je lakše kada savez stoji iza tebe, a naš savez bukvalno ne postoji, mlađe selekcije ne postoje, nažalost to ne može funkcionisati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jan 2016, 09:22

Virtu4l je napisao/la:Što se tiče Markovića, mislim da je vrijeme za rastanak nakon ovih kvalifikacija. Jednostavno, ne igraju nam najbolji igrači, ne pozivaju se najbolji igrači i tu po običaju mora da leti selektor. Ne znam da li je kriv ili nije, jer igrači su mnogo puta do sada bili pitchke, bolio ih je đon za reprezentaciju, tako da ne bi bilo fer optužiti selektora.

Prelistao sam zadnje stranice i vidim da se ismijava poraz od Crne Gore!? Crna Gora je kilometrima ispred nas, prije svega mislim na savez. Oni su imali sličan problem kao mi, pa su ga sasjekli u korijenu. Doveli su novog selektora, selektora koji ima posla 365 dana u godini i ne radi samo kad su okupljanja. Dali su mu zadatak da formira mlađe selekcije, da obiđe sve klubove, napravi selekciju kroz kampove i sve to trasira u tzv. nacionalnu akademiju. Ti akademci će trenirati zajedno 3-4 puta sedmično. Sve će to mnogo da košta, ali savez je našao novac za to i žele da se muška reprezentacija približi ženskoj. Branko Vujović (desni bek) iz Nikšića je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, sa 17 godina je potpisao za Veszprem. Da napomenem da je vratio Fahrudina Melića u reprezentaciju, uz pomoć saveza naravno.

Ovo je jedini pravi put za ozdravljenje rukometa i to je razlog zbog kojeg to pišem na ovoj temi. Možemo mi promijeniti selektora, ali džaba sve kad je savez toliko truh'o da je u fazi raspadanja. Igrači se smiluju i dođu na okupljanje, bez želje i volje, ne daju svoj maksimum i reprezentaciju ne shvataju ozbiljno. Ja ih u potpunosti razumijem, jer u rukometu nema puno para i povreda ti znači propast u životu. Sve je lakše kada savez stoji iza tebe, a naš savez bukvalno ne postoji, mlađe selekcije ne postoje, nažalost to ne može funkcionisati.
ma sve je ovo super i slazem se sa tobom,medjutim da nama igraju svi igraci na raspolaganju,i da selektor nije zavadio pola repke i da naravno obraca paznju na mlade igrace ne bi imali problema da dobijemo Kosovo rutinski ,i ne bi nam jedna litvanija pravila problem to ti garantujem,imamo i mi finih igraca vjeruj mi ,i naravno da ti igraci nauce baciti loptu u kontru to se uci u pjetlicima i ne moze me niko ubjediti da igraci koji igraju redovno u svojim klubovima ne znaju loptu u kontru baciti,tako da pored ovih navedenih ostataka sto si naveo,nas najveci problem se selektor...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.