BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

LaDecima
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la LaDecima » 06 jan 2016, 20:53

FaraonTM je napisao/la:Niko ni ne pravi Federera od njega, prvenstveno ljudi koji slabije prate tenis očekuju od njega aman rezultate pa onda ovako dođe do razočarenja, od sjaja do očaja što bi se reklo.

Prvi set katastrofa, u drugom pristojna partija.

pa na ovoj temi onda svi slabije prate tenis..

prvi set rasturanje u drugom pustanje..

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2016, 20:58

Nisam gledao prvi set zbog Novogodišnje turneje, pratio sam rezultat i isti je sve rekao, tako da nema potrebe ništa komentarisati. Drugi set je već odigrao jako dobro u datim okolnostima, posebno na Berdychov servis, ali na svoj je i dalje bio vrlo loš. Izgleda da servis nikada neće bitnije poboljšati i s tim se treba pomiriti, zato će se uvijek dosta patiti protiv dobrih udarača i returnera, a i općenito će ostajati bez velikog broja lakih poena protiv svih tenisera na touru.

Očekivao sam veći napredak poslije uzimanja seta Ferreru na US Openu 2014. Napredovao jeste u određenim segmentima, ranking je najbolji pokazatelj toga, ali neke ključne stavke kao što su servis, jačina udaraca i psiha još uvijek nije popravio, a bez toga ne može napraviti neki zapaženiji rezultat u svjetskim okvirima.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jan 2016, 21:02

LaDecima je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Niko ni ne pravi Federera od njega, prvenstveno ljudi koji slabije prate tenis očekuju od njega aman rezultate pa onda ovako dođe do razočarenja, od sjaja do očaja što bi se reklo.

Prvi set katastrofa, u drugom pristojna partija.

pa na ovoj temi onda svi slabije prate tenis..

prvi set rasturanje u drugom pustanje..
Ne bih rekao, ovi koji to prate znaju šta očekivati.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LaDecima
Kontakt:

Post Postao/la LaDecima » 06 jan 2016, 21:07

pa danas se masovno pisala pobjeda..

FcNankatsu
Kontakt:

Post Postao/la FcNankatsu » 06 jan 2016, 21:38

LaDecima je napisao/la:pa danas se masovno pisala pobjeda..
Nije samo da trollas nego siris i lazi iki ne znas citati.
Niko nije napisao da ce dzumhur pobjediti nego da se nada da ce pobjediti, a sportski se nadati ako zmas i ako si se bavio ikad sportom.
Par momaka je napisalo sta treba da se poklopi pa da ima sanse da pobjedi.
Samo je 1 grijeha vri1 FKŽ

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2016, 22:03

newton_heath_lyr je napisao/la:
Biki je napisao/la:Mes'cini newton u krupnom planu!:)
Uspio znaci . :bih: :bih: :bih: :bih:
Ne znam da li se primijetilo u direktnom prenosu ali kod rezultata 6-0, 2-0 Damir je htio da preda mec. Na srecu odustao je od toga.
Damirova serva od maksimalnih 170 km/h davala je Berdihu prostor da istu docekuje unutra u terenu i bukvalno napada i prvi a posebno drugi Damirov servis.
Sve u svemu dobar pocetak sezone za njega.
Sada slijedi Sidnej,tamo ce ga cekati jos brza podloga tako da ce mu jos teze biti pobijediti bilo koga u kvalifikacijama. Ali svaki osvojeni poen u Januaru mu je zlata vrijedan. Jos uvijek mu se desava da prica sam sa sobom,veceras se nije mogao svadjati sa sudijom zbog mogucnosti koristenja hawk eye sistema.
Sretno mu u Australiji, i iskreno lijepo je bilo vidjeti po mojoj procjeni nekoliko desetina onih koji su zudsno pruzali podrsku Dzumhuru i Bosni i Hercegovini.
Idemo dalje .
Ne tvrdim, ali kao da sam vidio satistiku da mu je prva serva bila (najjaca) i do 194 km/h a dobro sam vidio da Tomas ne ceka prvu servu u terenu. Pa nije blesav, ne znam odakle ti to!? Ne servira mu dijete a i cinjenica da je Damir zabio 5 as udaraca nije za baciti.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 jan 2016, 22:07

Ako se drugi set može smatrati tijesnim, onda sam zadovoljan. Šteta za prvi servis gem u kojem je imao 40-15 i kojeg je izgubio, dva loša poena, a onda i dva dobra Tomasova reterna i sve onda krene nizbrdo. Brza podloga, raspucan Tomas, koji u mečevima u kojim se ne osjeća ugroženo igra na nenormalnom nivou. U tren oka je 0-9, a onda nije lako ni igrati kad znaš da ti se svi smiju. Sreća pa mu Tomas pokloni gem za 3-1 nakon kojeg se malo opustio i zaigrao bolje. Naravno, može on dosta bolje od ovoga.

Ocjena stavki koje sam označio kao znimljive prije početka meča:

*retern-odličan! Damir je osvojio 40% poena na reternu! Na nivou najboljih na svijetu, ni Novak protiv Tomasa ne udradi bolji posao. Primjera radi, Stakhovsky je jučer bio na 29%, što je ogromna razlika. Dosta čvršće i dublje reternira nego prošle godine, što se vidjelo i u uvodnom meču turnira

*defanziva-jako loše do sredine drugog seta, a pogotovo je loše igrao drugi udarac poslije svog servisa. Konstantno je kasnio i nije uspijevao da se ikako pomjeri prije Tomasovog reterna. Pred kraj meča je kretanje bilo dosta bolje, što je sigurno rezultat opuštanja

*forhend paralela će biti jako značajna u nastavku karijere, uspio je 5-6 puta osvojiti poen poslije ovakvog kvalitetnog udarca. Nije imao prilike da je igra češće, jer mu je Tomas konstantno `krao` vrijeme

Jedino što mu donekle zamjeram je stav na terenu, odnosno onaj boldirani dio iz prvog pasosa. Ok, meč ja jako loše krenuo, gubio je 0-9 i loše je bilo svima nama koji smo gledali, a ne njemu. Svejedno, nakon povratka u meč na 3-2 mora uslijediti glasna reakcija kao poruka Tomasu da je ušao u meč. Umjesto toga on žalosno odmahuje glavom. Reakcija na 5-4 je bilo dosta bolja, ali opet nedovoljno glasna. Da je odreagovao malo bolje u narednog gemu, na 5-5 se set itekako mogao zakuhati!

Volim i ja tebe LaDecima, pusica :ljepota:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 jan 2016, 23:20

Nakon DS u kojem je imao osvojen game (40-15 na početku 1. seta) sve je krenulo loše. Počevši od servisa, mlaki, takve servise igrač klase Tomasa lagano riješava. Servisi moraju biti jači, prosječna brzina 1. servisa je 158 km/h to Berdych logično napada odmah.

Previše respektuje igrače, vidno je bilo da se prepao na početku meča. Mora ući sa više samopouzdanja, već mu je ovo 6. meč bio protiv TOP 10 igrača.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 06 jan 2016, 23:27

Ljudi Damir je vec uspio u karijeri .Nije lako iz napacene zemlje koja ne ulaze nista u sport doci medju najbolje .Timski sportovi pa mozda al Tenis I tako nesto vrlo tesko .Damire samo nepred PONOSu Bosne I Hercegovine .

LaDecima
Kontakt:

Post Postao/la LaDecima » 07 jan 2016, 03:14

BosnaSTL je napisao/la:Ljudi Damir je vec uspio u karijeri .Nije lako iz napacene zemlje koja ne ulaze nista u sport doci medju najbolje .Timski sportovi pa mozda al Tenis I tako nesto vrlo tesko .Damire samo nepred PONOSu Bosne I Hercegovine .
Ponos BiH mogu biti samo igraci sjedece odbojke a on je niko i nista.. :kafa:

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 07 jan 2016, 07:10

Onakav kakav je zgoljav,rahitican koga god pobjedi uhar je. :kafa:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 10:27

Možemo reći da je početak sezone za naš tenis dobro počeo. Aldin, Mirza i Damir upisali po jednu pobjedu i jedan poraz. Da je moglo bolje, moglo je, pogotovo od Mirze i Aldina.

Kod Damira je vidljiv napredak, ali fali tu još dosta rada. Prije svega na psihi i servisu, pa onda na jačini udaraca. Servis mora biti jači, bar za 20-30 km/h od prosječnog (jučer 158 km/h). Mora više koristti kick servis.

Jučer je dosta psihički slab bio, imam dojam da je izašao na meč sa već podignutom bijelom zastavicom. Očigledno je da se bio prepao, po načinu disanja je to bilo vidljivo. Mora malo drskosti u svojoj igri imati, pod tim ne mislim da se svađa sa sudijama, već da pokaže zube igračima. Sa više samopouzdanja, ono jučer nije realan odnos snaga, pogotovo ne 1. set.

Ali u suštini on će sa ovim igračima uvijk imati problem, ne odgovaraju mu igrači togv tipa, koji udaraju vrlo jako loptice, to su Berdych, Wawrinka, Delpo... Imam utisak da bi protiv Novaka bolje odigrao nego protiv Berdycha, iako je Nole za klasu bolji ali stil igre mu više pogoduje.

Za Mirzu i Aldina nemam šta reći, nismo gledali mečeve pa teško je bilo šta reći.

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 07 jan 2016, 11:07

Ima on snagu u udarcima, ali ne može na vrijeme da se namjesti, jer su Tomasove loptice prebrze. Trebaju mu ovakvi mečevi, kako bi izvježbao anticipaciju. Servis je jučer bio ok u nekim momentima, jako precizan, pogotovo servis na T liniju sa prednost strane

On možda može udarati 5% jače i osnovne i servis, veći napredak od toga u njegovoj karijeri nećemo vidjeti. Treba naučiti živjeti sa nedostacima :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 11:38

Pa i to je jedan od razloga, slabo kretanje, anticipacija, to se ne može na treningu naučit već u mečevima. Može on servirat oko 190 km/h k'o od šale, samo treba konstantnosti. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 07 jan 2016, 13:49

Stoji to da je Berdych dvije klase iznad Damira, ali ovaj naš je mogao puno bolje. Drugi set nam je ostavio tako lijep utisak da se prvog i ne sjećamo. Stvarno je ono izgledalo amaterski (govorim za prvi set). Umjesto onog što je trebao radit, Damir je radio suprotno tj. forsirao forhend stranu Berdycha. Valjda je mislio da može igrati duge razmjene forhendom s njim, a ovom je to odgovaralo i bombama je Damira bacao u očaj. Samim tim je nemoguće igrati dropshot na tako jake udarce protivnika i već nakon 3,4 gema predao je prvi set. Da je pružio bolji otpor u prvom setu Berdych ne bi ušao sa toliko samopouzdanja u drugi.

Pesimista sam što se tiče kvala Sydneya, sve igrači sa jakim servisom... Ali eto nek me demantuje! :bih:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 07 jan 2016, 16:04

Ma nema veze @remA nek odigra sto vise meceva do Melbourna, usput ako moze nek neko napise kad su zdijeb i kvale AO-a
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 16:26

esprit24 je napisao/la:Ma nema veze @remA nek odigra sto vise meceva do Melbourna, usput ako moze nek neko napise kad su zdijeb i kvale AO-a
Žrijeb je mislim u ponedjeljak, ili u nedjelju a kvale počinju u srijedu. :D

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2016, 03:48

Damir u MD Delray Beacha, ovdje realno može pobijediti možda Selu, Beckera, Mannarina, Granollersa i nekoga od kvalifikanata :facepalm:
AO, Sofia, Memfis i DB...sreća u žrijebu potrebnija nego ikada :kafa:
Ako ništa, nakupit će se lijepe love za učešće na ovim turnirima

Anderson, Kevin
Becker, Benjamin
Berankis, Ricardas
Chardy, Jeremy
de Bakker, Thiemo
Dimitrov, Grigor
Dzumhur, Damir
Granollers, Marcel
Groth, Sam
Johnson, Steve
Karlovic, Ivo
Kudla, Denis
Kukushkin, Mikhail
Lu, Yen-Hsun
Mannarino, Adrian
Marchenko, Illya
Millman, John
Querrey, Sam
Ram, Rajeev
Raonic, Milos
Sela, Dudi
Tomic, Bernard
Young, Donald

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.