Ako se drugi set može smatrati tijesnim, onda sam zadovoljan. Šteta za prvi servis gem u kojem je imao 40-15 i kojeg je izgubio, dva loša poena, a onda i dva dobra Tomasova reterna i sve onda krene nizbrdo. Brza podloga, raspucan Tomas,
koji u mečevima u kojim se ne osjeća ugroženo igra na nenormalnom nivou. U tren oka je 0-9, a onda nije lako ni igrati kad znaš da ti se svi smiju. Sreća pa mu Tomas pokloni gem za 3-1 nakon kojeg se malo opustio i zaigrao bolje. Naravno, može on dosta bolje od ovoga.
Ocjena stavki koje sam označio kao znimljive prije početka meča:
*retern-odličan! Damir je osvojio 40% poena na reternu! Na nivou najboljih na svijetu, ni Novak protiv Tomasa ne udradi bolji posao. Primjera radi, Stakhovsky je jučer bio na 29%, što je ogromna razlika. Dosta čvršće i dublje reternira nego prošle godine, što se vidjelo i u uvodnom meču turnira
*defanziva-jako loše do sredine drugog seta, a pogotovo je loše igrao drugi udarac poslije svog servisa. Konstantno je kasnio i nije uspijevao da se ikako pomjeri prije Tomasovog reterna. Pred kraj meča je kretanje bilo dosta bolje, što je sigurno rezultat opuštanja
*forhend paralela će biti jako značajna u nastavku karijere, uspio je 5-6 puta osvojiti poen poslije ovakvog kvalitetnog udarca. Nije imao prilike da je igra češće, jer mu je Tomas konstantno `krao` vrijeme
Jedino što mu donekle zamjeram je stav na terenu, odnosno onaj boldirani dio iz prvog pasosa. Ok, meč ja jako loše krenuo, gubio je 0-9 i loše je bilo svima nama koji smo gledali, a ne njemu. Svejedno, nakon povratka u meč na 3-2 mora uslijediti glasna reakcija kao poruka Tomasu da je ušao u meč. Umjesto toga on žalosno odmahuje glavom. Reakcija na 5-4 je bilo dosta bolja, ali opet nedovoljno glasna. Da je odreagovao malo bolje u narednog gemu, na 5-5 se set itekako mogao zakuhati!
Volim i ja tebe LaDecima, pusica