Baader je napisao/la:Kako si to uspio izjednačiti sa kriminalom pri zapošljavanju u državnoj firmi?
Nisam izjednačio, nego sam rekao da ima korupcije, u kojoj mjeri to ne bih mogao tvrditi kao ni ti za BHT, privatnik može zapošljavati svoju rodbinu, ne mora poštovati nikakve propise, dok se u državnoj firmi neki propisi moraju poštovati, kad je to u pitanju znam kako idu stvari jer sam prolazio kroz to, ostavljeno je na izbor direktoru ili menadžeru institucije da izabere sa liste uspješnih kandidata, dakle onih koji zadovolje na ispitu i ispune uslove tražene konkursom, sad što ne mora izabrati prvog sa liste nego može i desetog koji je ispunio te uslove je do tih propisa, evo ti primjer novog direktora SIPE, isto to je bilo u pitanju. Ali isto tako ima dosta stručnih ljudi koji tamo rade, znam ih dosta koji su upali nakon što su bili stipendisti BHT-a, jer su imali dobar prosjek, bili odlični studenti, i za to su nagrađeni.
Naravno da ima korupcije, ali to nije nešto isključivo svojstveno BHT-u, nego čitavom društvu.
Baader je napisao/la:Što se tiče drugog dijela, ne radi se samo o sportklubu, šišaju ih rutinski i na svim ostalim poljima, posebno po pitanju interneta, a to je ono što je meni lično i najvažnije.
SK je sigurno najvažniji razlog, trenutna ponuda neta je bolja u Telemachu, ali je to zbog nedovoljno razvijene infrastrukture, dok Telemach ne koristi svoju nego se kači na državnu, i ne plaća ništa za to.
BHT sigurno može bolje, konkurencija ga tjera na to, ali isto tako ta konkurencija koristi svoj položaj i ucjenjuje ostale, neka svi imaju iste uslove, to je poenta priče.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..