Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 05 jan 2016, 12:54

kanarinac je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la: Ovaj pivot sa slike ce da vam pokaze sta znaci odrasti u malom mjestu poput Zivinica i uvjerit cete se da je momak davno trebao da dobije sansu
Ne moze on pored Halilkovica biti drugi pivota :nene: :nene:
Halilkovic je smijesan igrac za gafu a u to ces da se uvjeris i uvijek je bio bolji ali halilkovic je dobijao priliku jer je igrao za Bosnu sarajevsku,a gafa za konjuh,iako konjuh tada bio viceprvak i mozda ponajbolji igrac im bio gafa nije imao mjesta jer je iz malih Zivinica.
Igrac koji Vardaru i Presovu da 10 golova ne moze biti smijeaan :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

FaraonTM
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2016, 13:26

Ma yebo to sve kad su nam prva krila Ovčina i Zulfić, uz dužno poštovanje prema ovoj dvojici igrača.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 05 jan 2016, 13:44

FaraonTM je napisao/la:Ma yebo to sve kad su nam prva krila Ovčina i Zulfić, uz dužno poštovanje prema ovoj dvojici igrača.
Hahah Zulfic na sve lici samo na rukometasa ne

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jan 2016, 14:31

FaraonTM je napisao/la:Ma yebo to sve kad su nam prva krila Ovčina i Zulfić, uz dužno poštovanje prema ovoj dvojici igrača.
odprilike tu nasa prica kao ozbiljne reprezentacije zavrsava ,dovoljno je to pogledati :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2016, 14:39

delinjo je napisao/la:
odprilike tu nasa prica kao ozbiljne reprezentacije zavrsava ,dovoljno je to pogledati :D
Znam, nažalost :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 05 jan 2016, 15:05

intervju s markovićem, ima o nekim igračima konkretno

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2016, 15:49

Pogledah sada intervju, ništa on konkretno nije rekao za ove igrače što danas nisu tu. Spominje kako mu je jedino mjerilo teren a Halilbegović mu bio najbolji strijelac Poljske lige pred prvenstvo i on ga nije pozvao. Za njega kaže kako ga je zvao za Portugal i kako ga nije oduševio na terenu i na treninzima. Za treninge ne znam al' kol'ko me sjećanje služi Halilbegović u Portugalu nije dobio ni 5.minuta igre.

Spomenu Vražalića i ostade nedorečen, "On sebi dopusti luksuz, a onda kad sam ja stao jedini iza njega nakon loših partija na SP" i okrenu na neke igrače što igraju za Katar, ništa više ne reče za Faruka.

Toromanović isto tako, odjednom se pokupio i nije znao da ga ne voli, ako već govori nek' kaže kako jeste a ne u nekakvim šiframa.

Valjda oni više neće biti pozivani dok je Čelica dobio "pedagošku" mjeru i postoji mogućnost da bude vraćen.

Ovo je meni sve iz šupljeg u prazno, očigledno da čovjek stavlja neki vlastiti ego ispred reprezentacije, smatra da uvijek može naći zamjenu za bilo kojeg igrača i apsolutno je uvjeren da ovi koji nisu tu i ne trebaju tu da budu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 jan 2016, 16:02

Ovom Markovicu Ivo Karacic posudjuje pare. Samo njeg prati od svih igraca, a kad je spreman onda mu je minutaza 45 + min
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2016, 17:52

Dobro Ivo je bio zaista fantastičan do one povrede prsta (ili šake, više se i ne sjećam) pred Dansku koja ga je očito izbacila iz ritma, odigrao je vrlo vrlo loše Svjetsko i nastavio je tako u kvalifikacijama i prošlim a vala i u ovim sadašnjim, tačno što Marković reče godinu dana je van forme.

Ja ga lično ne pratim (odnosno ne gledam utakmice) al' često nađem na netu da vidim kako odigra posebno Ligu Prvaka i u zadnje vrijeme zabija dosta golova tako da vjerovatno ima rezona ovo što kaže Marković da se vratio u formu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 05 jan 2016, 18:40

Po meni, imamo vrlo dobra rješenja na pozicijama srednjeg beka u vidu Perića, Karačića i Marka Tarabochie.
Karačić je dobar, možda ne kao prije povrede, ali uvijek može ponuditi reprezentaciji, Tarabochia je odličan stvarno i igrač koji se ne libi probiti i uputiti šut sa zemlje i naravno asistirati, a svi znamo kakav je Perić doktor sa loptom.

Tako da, imamo mi kvalitet na većini pozicija, ne samo na srednjem beku, samo bi tu trebao jedan dobar stručnjak da sve to posloži i da ne ignoriše oni koji zaslužuju biti tu.

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 05 jan 2016, 19:00

Ma mene najvise nervira ovo Markovicevo bahato ulicarsko ponasanje! Jasno je da ne mogu biti svi pozvani, ali on kao trener treba da obilazi igrace razgovara sa njima i objasni da ce dobiti sansu da su na sirem spisku i tako nesto a ne ovako se ponasati! Pa pogledajte samo ovaj intervju! Kao da negdje u kafani razgovara! Evo pratim ove velike repke pred Euro ima tu nekih jako dobrih igraca koji nisu pozvani, ali niko se ne ljuti na selektora, svi kazu da ce cekati svoju sansu da im nije krivo itd... Dakle ova otkazivanja i ponasanje nasih igraca dolaze zbog toga jer imaju posla sa jednim uličarom!

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 05 jan 2016, 20:22

Vidim da i Slovaci imaju problema sa sastavom jer imaju povrijedjenih i nece igrati u ovim utakmica 4 jako bitna igraca Putera, Slaninka, Kopčo i Szucs. Nama je najbolji scenario da Litvanija i Slovacka zabiljeze po pobjedu u ovom dvomecu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jan 2016, 11:06

Omark je napisao/la:Po meni, imamo vrlo dobra rješenja na pozicijama srednjeg beka u vidu Perića, Karačića i Marka Tarabochie.
Karačić je dobar, možda ne kao prije povrede, ali uvijek može ponuditi reprezentaciji, Tarabochia je odličan stvarno i igrač koji se ne libi probiti i uputiti šut sa zemlje i naravno asistirati, a svi znamo kakav je Perić doktor sa loptom.

Tako da, imamo mi kvalitet na većini pozicija, ne samo na srednjem beku, samo bi tu trebao jedan dobar stručnjak da sve to posloži i da ne ignoriše oni koji zaslužuju biti tu.
nas **** sto nemamo krila,bar ne normalnih krila,ali slazem se sa dobrim selektorom mogla bi ova ekipa puno dati,posebno sto se tice odbrane,volio bi jednog Linu Cervara vidjeti na klupi,da vidim kako bi to sve izgledalo :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 jan 2016, 13:01

Raja oce biti prenos?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

High

Post Postao/la High » 06 jan 2016, 13:12

Format je napisao/la:Raja oce biti prenos?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Bit će na programu BHT1, u 19.15 h.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 06 jan 2016, 13:54

Hvala za inf o prenosu ja bas htio da pitam.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 jan 2016, 14:06

Kad nas iznenade i pobjede sa 2 razlike. :opaopa:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jan 2016, 14:30

Markoviću se ne može osporiti zalaganje i borba svakog momka koji je igrao u reprezentaciji, tamo negdje od onih kvalifikacija sa Latvijom i Portugalom naša odbrana je vrlo vrlo dobra i to se mora priznati, ni u jednoj takmičarskoj utakmici makar i izgubili mi nismo bili razbijeni od strane protivnika što je plod dobre odbrane (ne računam Hrvatsku i one mečeve sa Rusijom i Bjelorusijom na SP, jer to je više bilo pod moranje da igramo) a igrali smo i sa Islandom, Bjelorusijom, Danskom, Austrijom, Makedonijom, sve su to poznatije i respektabilnije repke u svijetu rukometa od nas.

Problem Markovića (pored nekih nepozivanja igrača što ću zanemariti u ovom postu je taj što mi u napadu igramo toliko sporo i pasivno da je to za Bogu plakati. Sve se svodi na individualni kvalitet, to je činjenica i to nas prati još od perioda kad su igrali i Vražalić i Toromanović.

Yebote na prvenstvu Ovčina i Vražalić nisu skupa 5 puta imali otvorenu poziciju sa krila da šutaju (pored toga što su bili loši al' nijedan ni drugi nisu promasili po 10 zicera na utakmici pa da ih kao nešto kriviš) posebno Vražalić koji nas je prije SP-a navikao na dobre partije. Činjenica je da je Vražalić promašio neke bitne napade protiv Tunisa čini mi se al' trenutno ne govorim o tome nego o broju šuteva krila sa otvorenih pozicija, ako je bilo 5 šuteva ukupno za oba krila koljite me.

Sa igračem više isto tako, imam osjećaj da bolje igramo kada imamo manje čovjeka na terenu nego više bar u fazi napada. Odbrana je bila na nivou al' je napad štekao i šteka i dan danas i vjerovatno će štekati sve dok je Marković selektor, mišići i individualni kvalitet mogu proći protiv Kosova a vala nam probleme već prave reprezentacije poput Litvanije a kamo li neke jače rukometne selekcije.

Da mi odemo u baraž, pa možda opet poludi Prce ili Malinović pa nas odvedu na SP, nema veze samo da igramo valjda ćemo nekad i naučiti napraviti višak za krilo i istrčati kontru :mrgreen:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 06 jan 2016, 14:57

slažem se, više mi smeta taktička ograničenost marke, konkretno u napadu, nego sva ta priča oko nepozivanja ovog ili onog igrača. uglavnom se vrte najjača imena, na stranu što neki izlete zbog svoje kurcobolje ili upravo gore rečenog, nezadovoljstva taktikom, kao tore, ili, pretpostavljam, i ostali igrači koji su otkazali.

utkamica na ponudi kladionice počinje u 17 h, ako je tačno?

High

Post Postao/la High » 06 jan 2016, 15:03

frenki je napisao/la:utkamica na ponudi kladionice počinje u 17 h, ako je tačno?
To je greška. U 19.15 h je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.