brat brozMarcelo Brozović na Božić vozio pod zabranom i pijan prošao na dva crvena semafora

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
brat brozMarcelo Brozović na Božić vozio pod zabranom i pijan prošao na dva crvena semafora
Da naravno, sudit cemo po Depayu, Di Mariji a ne Gaalovom sistemu.negdje sam procitao da je united potrosio u zadnje 2 god skoro 300mil u igrace... i skoro sve promaseni transferi..
Ali, Watford je gornji dio PLultrasstyle_tz je napisao/la:to je sva sustina price...dva kluba iz top 5 liga (od kojih jedan i poluredovan ucesnik evropskih takmicenjaPeace je napisao/la:Watford je vise ital klub nego engleski... tamo igra dobar dio njih sto su igrali u udinama prvo, pa ih pozzo samo onda salje u svoju dr igracku... on nije primjer ulaganja jer ni ne mora skoro nista ulagati... ima granadu i udinese pa od tamo salje igrace...) su pomjerena u sluzbu jednog koji je u ligi koja pravi pare i koji realno tesko da ce i primirisati evropi
dolazimo do toga da je veca lova na dnu PL-a , nego i Italiji u gornjem dijelu..a Poca zanima samo lova
Ma kakve bolje igrace.. Udinese je bio i ostao prvi Pozzov klub. Watford ima pola ekipe sa posudbe, nemaju 2 svoja igraca u rosteru. Samo im se poklopilo...Peace je napisao/la:Ultras
Ne bih se bas slozio da watford ima bolje igrace od Udinesea ali hajd... i
RickyIlPrincipino je napisao/la:
Ricky Alvarez pojacao je ekipu Sampdorie.
Sistem sam spomenuo kao jedan od razloga tih promasaja, od kojih mozemo izdvojiti jedino Angela i naravno Depaya ali ak nastavi ovim tempom. Za ove sto su tu sezonu ipo sam rekao da su pojacanja u pravom smislu te rijeci. Sta mislis kak United drzi prikljucak od 9 bodova za vodecim Arsenalom bez ikakve igre? Pa upravo na individualni kvalitet pojedinih igraca prema naprijed, te solidnu defanzivu uz naravno odlicnog golmana.Peace je napisao/la:Pa i Juventus je ovo ljeto potrosio bruku para, pogotovo na dybalu, ali kada racunas prodaju vidala i comana koji ce biti kupljen za skoro 30 mil to uopste onda nije velik iznos... reklo bi se oko 35-40 miliona eura, vjerojatno i manje... i opet dovedena bolja pojacanja nego united sto je potrosio pitaj Boga koliko para... tj neto investicija od oko 150mil funti, dakle jos vise eura (kada od bruta oduzmes zaradu na prodaji igraca)....
Jednostavno sportski direktor Juventusa je mnogo mnogo sposobniji od kolege iz Uniteda... za puno manje para doveo bolje igrace i koji su svi odreda pogoci a pogotovo dybala, i pritom samo hernanes flopao, mada se drugačiji ishod tesko i ocekivao jer je u pitanju brazilac sa rokom trajanja ... ali eto 10mil nije puno...
Kakav sistem, kakvi bakraci, sandro ni u ludilu nije igrao ovo sto igra u Juveu tj da sam drzi stranu pa se opet uklopio, dybala se skartira i na krilu, na prednjem veznom i nema gdje jos pa opet igra strašno... dakle niko nije kriv depayu ili kome vec... do njih je a to odmah vodi i do onog ko ih je doveo...
... sto naravno nije istina.united potrosio u zadnje 2 god skoro 300mil u igrace... i skoro sve promaseni transferi..
E cuj darmian dosao za sicu..Asteriks je napisao/la:Da naravno, sudit cemo po Depayu, Di Mariji a ne Gaalovom sistemu.negdje sam procitao da je united potrosio u zadnje 2 god skoro 300mil u igrace... i skoro sve promaseni transferi..![]()
Tesko je igraca proglasiti flopom nakon pola sezone, ali ako se vec vodis tim principom, zasto ne spomenes Bastiana i Darmiana koji su dosli za sicu. Ovaj drugi za sada moze bolje prema naprijed, ali je defanzivno sasvim solidan.
Onda, tu su Shaw, Herrera, Morgan, Martial, Blind, Rojo,... Neki od pomenutih su masno placeni, prije svih Martial, al tek ce taj transfer da bude astronomski ukoliko decko nastavi ovim tempom, sto se naravno svim srcem nadam.
Blind, Ander, Shaw, su se pokazali odlicnim pojacanjima, dok su ostali tek tu od ove sezone, pa cemo sacekati konacan sud.
Sigurno da tu ima errora, pogotov u periodu smjene generacija, reorganizacije ekipe, ali dosta toga izgleda lose gledajuci kroz prizmu cjelokupnog progresa, za sto je kriv Gaal i jednim dijelom uprava koja ga drzi.
Kazes United potrosio 300m za dvije sezone, a ja cu te ispraviti pa reci da je potroseno 256m funti ali se uzelo 111 od prodaje, pa to dodje na neku razliku od 145.
Poenta je u tome da je stvoren neki temelj za daljni upgrade nakon Gaala, i da nije sve tako sivo.
Gaal i uprava su napravili cistku i napisao sam ti ukupan in/out balans, sto je takodjer vazno.Peace je napisao/la:Prvi put kad sam napisao 300mil mislio sam samo na ulaganje a ne i na zarade od transfera... pa da onda to umanjis...
Onda tom logikom prije 6 god nije ni juve ulozio skoro 80mil kad je dovodio mela, diega i dr...nego manje kad se oduzmu primici od prodaje... a ja napisao bruku para... pa onda u tom slucaju ako se računa liverpool onda ispade da oni imaju strasnu posl politiku oko igraca... jer su experti za prodati igraca za bruku para... arealnost je da su kari.na obicna koja samo baca pare na skart...i to velike pare...
Ni u ludilu nije jaca od Serie A. Mislio sam da su ovakva razmilsjanja potpuno isparila zadnjih godina gdje se uvidjelo da su top timovi iz engleske lige jedva u stanju parirati top timovima iz evrope medju kojima je i Juve. Liechester je najbolji pokazatelj da skoro svi top timovi iz pl-a misle kupovinom do uspjeha i da ih je to main strategija. Juve je za par sezona potrosio 40-ak mil eura otisao do finala lp dovodjenjem pola tima za te pare,usput osvajajuci nekoliko skudeta. United,Liverpool,Cheslea i slicni svake godine potrose neuporedivo vise a sve do jednog ce ih Juve dobiti. Kao i City koji je strah i trepet tamo,u oba meca,u momenima nevjerovatne lososti.Asteriks je napisao/la: Juve na tom polju radi strasan posao, dok je United kao jedan od najbogatijih brendova primoran upumpavanjem novca u transfer budzet sto prije da se vrati u vrh lige koja je jaca od Serie A.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.