Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 04 jan 2016, 21:12

FaraonTM je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Sad mi javlja jedan nas reprezentativac da je atmosfera medju ekipom odlicna, Marka je koristio Terzu maksimalno :bih:
U defanzivi pretpostavljam?

Izostankom Vranješa sav teret odbrane će pasti na Mirsada.
I defanzivno i ofanzivno, kaze imao bruku asistencija
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

FaraonTM
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 21:19

Pa dobro ja se sjećam Terzića prije 7,8 godina, on je imao ogroman ofanzivni arsenal tako da mi je postalo pravo čudno kako se odjednom prebacio na odbranu što u Veszpremu što u reprezentaciji.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 04 jan 2016, 22:08

Mirsad je jedan od naših najboljih strijelaca svih vremena, iako već dugo igra samo odbranu.
Prije je bio jedan od boljih bekova u napadu, ali ga je Vesprem specijalizovao za odbranu.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jan 2016, 23:16

esprit24 je napisao/la:I protiv Slovacke a i protiv Litve, na desnoj strani su mu se smjenjivali Panic i Malinovic :D
evo ga i Kosta Savić na desnom krilu :urnebes:

slika

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 23:21

no rules je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:I protiv Slovacke a i protiv Litve, na desnoj strani su mu se smjenjivali Panic i Malinovic :D

slika
:lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jan 2016, 23:59

no rules je napisao/la:Benjamin Burić: Tko kaže da ne osjeća sve naše probleme, sigurno laže

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši ispred sebe imaju četiri kvalifikacijske utakmice u jedanaest dana i moraju se u potpunosti fokusirati na njih jer prostor za popravni je posebno limitiran jesenskim remijem u Litvi.

Samo pobjednik skupine 1 ide u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, a jasno je kako u posljednjih pola godine, pa i više, atmosfera oko tima nije na željenoj razini. Sve to je potrebno staviti na stranu kako bi se uspješno izišlo na kraj s protivnicima pred kojima smo ipak objektivno favoriti.

– Tko kaže da ne osjeća makar u podsvijesti sve te probleme oko Saveza, izostanaka igrača, izbornika, sigurno laže, ustvrdio je naš prvi golman, Benjamin Burić.

– Problema oko saveza ima puno i to sigurno utječe na nas. Financijska situacija i nebriga oko reprezentacije sigurno je učinila svoje, dodao je.

Pojedinci su neozbiljni

Sve reprezentacije, nevezano pripremaju li se za kvalifikacije koje započinju ranije, ili za Europsko prvenstvo u Poljskoj (na programu od 15. do 31. siječnja), su svoje pripreme započele bar tjedan dana prije nove godine.

– Mi smo se okupili tek 2. siječnja. To je malo glupo, trebali smo iskoristiti više dana zajedničkog rada i uigravanja što je vrlo bitno. Ovako nemamo vremena. Ne znam o čemu se radi i zašto nismo imali dovoljno dana priprema, ali to svakako nije dobro. Sigurno će puno utjecati na igru, smatra Burić.

Jasno je kako je većina u našem taboru kivna na one koji su, bez pravog objašnjenja, neodazivanjem u tim između ostalog okrenuli leđa i svojim suigračima.

– Zaista je neozbiljno to da se neki igraju s reprezentacijom i dolaze ili odlaze iz nje kad hoće. Kad se dođe u reprezentaciju treba sve ostaviti iza leđa jer nitko od nas tu ne igra za trenera ili ljude oko Saveza, poručio je Burić.

Pozitivna strana trenutačne situacije oko izabranika Dragana Markovića je da su pojedinačno vjerojatno na jedno okupljanje A tima stigli u najboljoj formi kroz posljednjih godinu dana. To je adut koji nam u misli može utisnuti optimizam.

– Imamo igrače koji su u formi i to je super, ova generacija je svakako odlična, puno je tu kvalitete i rukometaša koji u svojim klubovima igraju zapažene role.

Očekujem da to pokažemo i u nastavku kvalifikacije, ali mi je i sad najviše žao što to nismo uradili u prethodnim kvalifikacijama za EP u Poljskoj, odnosno u mečevima s Bjelorusijom i Danskom, prisjetila se“jedinica” bh. tima.

Slovačka je i dalje glavni konkurent

U kolektivnim sportovima međutim forma pojedinaca ni slučajno nije jamstvo uspjeha. Naš desni vanjski Dejan Malinović je u razgovoru za *******list prije par dana kazao da “utakmice više pobjeđujemo na račun pojedinačne kvalitete, manje timske igre”.

– Ne znam, osobno se nadam da ipak dobivamo na timsku kvalitetu, ne individualnu.
Ne kaže se slučajno da je u “sportu teren jedino pravo mjerilo”, pa će naši rukometaši imati štošta dokazati u predstojeća četiri kvalifikacijska ogleda.

– Nikad nikoga ne treba podcijeniti, pa tako ni mi ne smijemo Kosovo, kazao je kratko Burić o dvomeču s protivnikom od kojeg svi ipak očekuju sigurna 4 boda.

Ipak jasno je kako su glavni konkurenti i dalje Slovačka i Litva…

– Litva je stvarno super ekipa, nama posebno i tradicionalno nezgodna, ali u ovom trenutku nam je i dalje Slovačka glavni konkurent jer njima idemo u goste. Naravno, najbolja opcija bi bila da u sljedeća dva kola Slovačka i Litva u međusobnim susretima upišu po pobjedu jer bi nam to onda dosta olakšalo put do prvog mjesta, zaključio je Benjamin Burić.

Klupski rastanak sa Senjaminom?

Burić je nedavno potpisao ugovor na dvije godine s njemačkim Wetzlarom (novi angažman započinje od ljeta 2016.) i stigao do najjače svjetske lige, sna svakog sportaša koji se bavi rukometom.

– Prezadovoljan sam, potpisali smo ugovor na obostrano zadovoljstvo. Francuska i Njemačka su za mene jedine dvije stvarno kvalitetne lige, sve druge imaju samo po jedan – dva kluba,dok su ostali dosta slabiji.

Uvijek mi je želja bila igrati u Bundesligi jer tamo je svaka utakmica derbi. Svaki vikend puna dvorana. Siguran sam da ću dodatno napredovati, ushićen je Benjamin koji je dosad uvijek kroz karijeru igrao zajedno s bratom Senjaminom.

Ovoga puta kao da su najbliže klupskom rastanku…

– Neću reći da i dalje nećemo igrati zajedno jer sve su opcije otvorene za Senjamina. Znat ćemo do kraja siječnja gdje će on.

Golmani su svijetle točke Gorenja

Benjamina Burića sigurno očekuje još jedna klupska polusezona u slovenskom Gorenju gdje će nastupati do kraja ove natjecateljske godine.
– Gorenje je ispalo iz svih natjecanja osim lige.

Dobili smo novog trenera Marka Šibila i pokušat ćemo osvojiti titulu prvaka iako je u prethodnih nekoliko derbija s Celjem naš najveći rival bio dosta uspješniji, svjestan je Benjamin koji ipak može biti zadovoljan vlastitim statusom.

– Osobno sam super zadovoljan svojom formom, svi ističu da su svijetle točke Gorenja upravo golmani i nadam se da ću takvu formu nastaviti i u reprezentaciji.
o ovome sam pricao juce i o problemima oko RS BIH neki me napadaoše kaze nema to veze s terenom i igrom :crazy: . da ne mislite da stalno branim Markovica ,stvarno je mogao pozvati Ereša i Sabljica odlicni igraci

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 05 jan 2016, 00:34

Sad je uspio i izgubiti od crnogoraca, pa imali ovaj Markovic ikad prestanka svoje obrukavanje :facepalm:

High

Post Postao/la High » 05 jan 2016, 00:38

Otkad je on selektor? Od 2011? Samo da ne bude kao Metuzalem. :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 05 jan 2016, 00:44

BSBosna je napisao/la:Sad je uspio i izgubiti od crnogoraca, pa imali ovaj Markovic ikad prestanka svoje obrukavanje :facepalm:
Nemorate pretjerivati , kao prvo peijateljska je utakmica , a kao drugo u Crnoj Gori je veoma teško pobijediti i sa većim imenima smo dole gubili , a i mnoge "velike" Reprezentacije su gubile u CG. , ljudi su inače u završnim pripremama pred Evropsko prvenstvo ...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jan 2016, 00:55

Markovic je mnogo neinteligentan covjek da ne kazem glup,bice upamcen kao trener koji je jedini odveo repku na veliko takmicenje i selektor koji je unistio 10 kvalifikacionih ciklusa na racun toga,umjesto da ode ko gospodin i ostane jedini selektor koji nas je odveo na veliko takmicenje,on pravi glupost kao Susic birvaktile i postat ce omrzen a mogao je otici kao junak,nikad necu shvatiti te nase ljude ,sto ne mogu otici kao gospoda a ne uvijek na ruzan nacin,kao sto sam bio misljenja da je Pape otisao na vrijeme da bi se nastavio kontinuitet ,tako sam siguran i u slucaju ovog kloca ali eto,glad za parama ili cime god nije mi jasno,sumnjam da ovdje ima nekih para ali kako god nesto jeste,gdje savjest u svemu tome ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 05 jan 2016, 01:08

delinjo je napisao/la:Markovic je mnogo neinteligentan covjek da ne kazem glup,bice upamcen kao trener koji je jedini odveo repku na veliko takmicenje i selektor koji je unistio 10 kvalifikacionih ciklusa na racun toga,umjesto da ode ko gospodin i ostane jedini selektor koji nas je odveo na veliko takmicenje,on pravi glupost kao Susic birvaktile i postat ce omrzen a mogao je otici kao junak,nikad necu shvatiti te nase ljude ,sto ne mogu otici kao gospoda a ne uvijek na ruzan nacin,kao sto sam bio misljenja da je Pape otisao na vrijeme da bi se nastavio kontinuitet ,tako sam siguran i u slucaju ovog kloca ali eto,glad za parama ili cime god nije mi jasno,sumnjam da ovdje ima nekih para ali kako god nesto jeste,gdje savjest u svemu tome ?
Ja mislim kao ti da je Markovic neinteligentan, kao i Pape, ali ne slazem sa tobom kad kazes da je bolje da odu kao gospodi nakon nekog velikog uspjeha. Sigurno neodu zato sto mislu da mogu uraditi jos bolji posao ako nastave, imaju podrsku od nasih sportski saveza (koji su veci problem nego treneri svakako i najveci krivci sto ovakve trenere ostaju duze nego sto trebaju), i mozda nemaju neki bolju ponudu da uzmu drugi posao pa zato zelju i dalje raditi sa nasim timovima nakon nekog uspjeha nego da ostanu bez posla i da ih neko smatra kao neki 'gospodin' ko sto ti kazes, ja se ne slazem sa tvojem misljenjem i ako necijenjujem ovakve trenere kao Markovic i Susic. Jbg i oni su humani i treba im para i zarada za svoje familije, nece niko ovih dana tako lako propustiti nekog posla kad ga imaju i dobro rade u njemu.

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 05 jan 2016, 01:12

delinjo je napisao/la:Markovic je mnogo neinteligentan covjek da ne kazem glup,bice upamcen kao trener koji je jedini odveo repku na veliko takmicenje i selektor koji je unistio 10 kvalifikacionih ciklusa na racun toga,umjesto da ode ko gospodin i ostane jedini selektor koji nas je odveo na veliko takmicenje,on pravi glupost kao Susic birvaktile i postat ce omrzen a mogao je otici kao junak,nikad necu shvatiti te nase ljude ,sto ne mogu otici kao gospoda a ne uvijek na ruzan nacin,kao sto sam bio misljenja da je Pape otisao na vrijeme da bi se nastavio kontinuitet ,tako sam siguran i u slucaju ovog kloca ali eto,glad za parama ili cime god nije mi jasno,sumnjam da ovdje ima nekih para ali kako god nesto jeste,gdje savjest u svemu tome ?
Za razliku od Markovića, Sušić je bar bio dobar dok je bio na terenu, kao treneri su oba dno dna. Marković je spoj Sušića i Vlatka Glavaša, trebao si baš upotrijebiti tu riječ glup jer podsjeca na Sušića kao prvo a kao drugo zbog cega podsjeca na Glavaša je to da još živi u 90-tim godinama jer stalno poziva na neki patriotizam i te jeftine floskule za kojim lude mase na Balkanu. Jeb.e mi se živo hoće li igrač pjevati himnu ako on nema kvalitet za reprezentaciju, i jeb.e mi se hoce li neki igrac pricati bajke o patriotizmu, u fazonu da su poginuli za dres, grb, ako nema kvalitet, da si mi rođeni brat ako nemaš kvalitet nemaš šta da tražiš u reprezentaciji i cao. Ovaj Dragan posvađao sa pola reprezentacije, najbolje igrace izbjegava u širokom luku, poziva anonimuse, akcije **** 5 godina nismo odigrali, čovjek ne zna da uigra bar 2 akcije, o kontrama i nekim drugim stvarima ne treba ni pricati i na kraju hajmo mu dati još bar 5 godina da nas kolektivno jeb.e u mozak jer nas je odveo na Svjetsko, a to što je razjebao reprezentaciju u svakom pogledu nema veze..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jan 2016, 01:32

Brkoo je napisao/la:
Za razliku od Markovića, Sušić je bar bio dobar dok je bio na terenu, kao treneri su oba dno dna. Marković je spoj Sušića i Vlatka Glavaša, trebao si baš upotrijebiti tu riječ glup jer podsjeca na Sušića kao prvo a kao drugo zbog cega podsjeca na Glavaša je to da još živi u 90-tim godinama jer stalno poziva na neki patriotizam i te jeftine floskule za kojim lude mase na Balkanu. Jeb.e mi se živo hoće li igrač pjevati himnu ako on nema kvalitet za reprezentaciju, i jeb.e mi se hoce li neki igrac pricati bajke o patriotizmu, u fazonu da su poginuli za dres, grb, ako nema kvalitet, da si mi rođeni brat ako nemaš kvalitet nemaš šta da tražiš u reprezentaciji i cao. Ovaj Dragan posvađao sa pola reprezentacije, najbolje igrace izbjegava u širokom luku, poziva anonimuse, akcije **** 5 godina nismo odigrali, čovjek ne zna da uigra bar 2 akcije, o kontrama i nekim drugim stvarima ne treba ni pricati i na kraju hajmo mu dati još bar 5 godina da nas kolektivno jeb.e u mozak jer nas je odveo na Svjetsko, a to što je razjebao reprezentaciju u svakom pogledu nema veze..
e o ovim stvarima ja pricam,brate probao si poslije svjetskog vidis ne ide,pa idi ko gospodin jebote,a ne **** nas na racun tog sp koliko god mozes,ali nas problem veci od markovica je i savez,ako on postoji uopste,**** ga volio bi stvarno vidjeti kako bi izgledali u najacem sastavu sa nekim normalnijim da ne kazem modernijim selektorom,koji zna uigrati tu i tamo neku akciju,i usavrsiti osnovnu stvar u rukometu bacanje lopti u kontru,ali eto samo mastam :)
VOLIM ZELJEZNICAR!!

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 05 jan 2016, 02:03

Izgleda da su bivše Jugoslovenske republike sve sile za nas, idemo probat protiv pokrajina (Kosovo).

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jan 2016, 02:03

BSBosna je napisao/la:
Ja mislim kao ti da je Markovic neinteligentan, kao i Pape, ali ne slazem sa tobom kad kazes da je bolje da odu kao gospodi nakon nekog velikog uspjeha. Sigurno neodu zato sto mislu da mogu uraditi jos bolji posao ako nastave, imaju podrsku od nasih sportski saveza (koji su veci problem nego treneri svakako i najveci krivci sto ovakve trenere ostaju duze nego sto trebaju), i mozda nemaju neki bolju ponudu da uzmu drugi posao pa zato zelju i dalje raditi sa nasim timovima nakon nekog uspjeha nego da ostanu bez posla i da ih neko smatra kao neki 'gospodin' ko sto ti kazes, ja se ne slazem sa tvojem misljenjem i ako necijenjujem ovakve trenere kao Markovic i Susic. Jbg i oni su humani i treba im para i zarada za svoje familije, nece niko ovih dana tako lako propustiti nekog posla kad ga imaju i dobro rade u njemu.
pa ako na tom sp ne ide nikako,pa kvalifikacije poslije toga ne ide,zar to nije znak da trebas otici,razumijem ja i oni imaju porodice sve to stoji,ali brate **** u zdrav mozak milione ljudi koje prate tu repku,ne ide i cao,ni prvi ni zadnji
VOLIM ZELJEZNICAR!!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 05 jan 2016, 02:19

Kvota na kosovo 22 da ce biti x kvota 21 na nas kvota 1,01 sve ispod 6 razlike je za mene kao poraz.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 jan 2016, 08:56

samirr je napisao/la:Kvota na kosovo 22 da ce biti x kvota 21 na nas kvota 1,01 sve ispod 6 razlike je za mene kao poraz.
A cu se usuditi reci da je sve osim 10 razlike za nas neuspjeh :D
Mi cemo voditi u tom mecu 8-9 razlike ali ce na kraju biti 2-3 jer mi smo ekipa koja ne moze nikog nabiti vecom razlikom od 5 golova :kafa:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 jan 2016, 10:58

no rules je napisao/la:

slika
Ovaj pivot sa slike ce da vam pokaze sta znaci odrasti u malom mjestu poput Zivinica i uvjerit cete se da je momak davno trebao da dobije sansu
Samo Sarajevo

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 jan 2016, 11:49

kanarinac je napisao/la:
no rules je napisao/la:

[img]http://i63.tinypic.com/oqdbnl.jpg[/img]
Ovaj pivot sa slike ce da vam pokaze sta znaci odrasti u malom mjestu poput Zivinica i uvjerit cete se da je momak davno trebao da dobije sansu
Ne moze on pored Halilkovica biti drugi pivota :nene: :nene:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 jan 2016, 11:54

esprit24 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:
no rules je napisao/la: evo ga i Kosta Savić na desnom krilu :urnebes:

[img]http://i63.tinypic.com/oqdbnl.jpg[/img]
Ne moze on pored Halilkovica biti drugi pivota :nene: :nene:
Halilkovic je smijesan igrac za gafu a u to ces da se uvjeris i uvijek je bio bolji ali halilkovic je dobijao priliku jer je igrao za Bosnu sarajevsku,a gafa za konjuh,iako konjuh tada bio viceprvak i mozda ponajbolji igrac im bio gafa nije imao mjesta jer je iz malih Zivinica.
Samo Sarajevo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.