Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Monolog » 26 maj 2010, 07:59

Eto, Luca Toni potpisuje za Napoli. Denis i Lavezzi će imati jaku konkurenciju(zna se da su Quagliarela i Hamsik nedodirljivi).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 maj 2010, 08:50

Mont0 je napisao/la:Kad smo kod Napolija, u zadnje vrijeme slusam cesto:

..S tim da mi Daffy nije ispunio obecanje dato vezano za pjesme Juventusa :P
a gledaj brate, desila se frka na juvebalkan gdje su bili svi linkovi za direktan download.. izbrisala se sva historija, svi bivsi postovi prije jedno mjesec dana.. pa moram to jos pogledati da nije ostalo gdje.. ako nema nigdje onda ti preko msn-a jedino mogu poslat..

hmm.. ne bih bas rekao da je Lavezzi "dodirljiv".. potpisao je ugovor do 2015, znaci odlucio je i on da nece da napusti klub.. jer je htio i radi toga je imao probleme.. neka dodje Toni, jer ovaj Denis je klocina mrtva.. i da, De Laurentis ima para bas kao sto kaze Napolitano, stadion je skoro uvijek popunjen za razliku od ostalih.. i pored svega igraci su zadovoljni i zele ostati u klubu!! drago mi je sto Hamsik nije potrcko za slavom i parama kao svi ostali igraci.. kao npr. i Dzeko nas.. vec jasno kaze "Hocu da ostanem u Napoliju".. ne znam ko je kapiten posle Cannavara.. mozda Gargano.. ali ja bi Hamsiku odma dao kapitensku da ga se veze za klub citav zivot.. dovesti par vrhunskih igraca u sredinu i mozda jos jednog stopera pored Cannavara i ekipa je fantasticna..

Forza Napoli :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 maj 2010, 09:47

muXmania je napisao/la:ova je prava ;)

Hehe, prva je bolja :P Ipak je ovo pjesma jednom igracu :D

Kad sam kod pjesme jednom igracu, ko moze naci pjesmu Celticovih navijaca Henriku Larssonu, to sam negdje jednom slusao i takvi su me trnci spucali, to je nemoguce :)

Nema veze Daffy, imam nekoliko njih, taman dok njih skontam najbolje, ti te nadjes :D
Support Velez, It's logical! ★

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 26 maj 2010, 17:34

Monolog je napisao/la:Eto, Luca Toni potpisuje za Napoli. Denis i Lavezzi će imati jaku konkurenciju(zna se da su Quagliarela i Hamsik nedodirljivi).
Toni nepotpisuje jos, digla se velika medijska hajka oko toga, al najverovatnije da ce i obuci plavi dres. Prvo frajeru se nevraca u Bayern, u Italiji mu je dobro, a Napoli mu je pravi izbor.
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 26 maj 2010, 17:39

Daffy slazem se s tobom oko kapitenske trake. Malo je igraca, tacnije igracina kakav je Hamsik, a da imaju ovakav stav prema svom klubu. Kapitenska traka bi mu podigla patriotizam prema Napoliju na duplo veci nivo.
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 maj 2010, 20:09

btw. ima li ikakve price ko bi mogao u Napoli? osim ovo sa Tonijem.. prethodnih godina su se pravo pojacali, a sada su i Europu izborili.. tako da bi trebali imati i vise para..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 maj 2010, 20:20

F. Cannavaro: Ja želim Napoli, ali oni ne žele mene...

Dosad je bilo da su zainteresovani za Gokhana Ilnera iz Udinezea Miguela Britosa iz Bolonje, Rossi-ja iz Villareala i još nekih, ma biće pojačanja kod Napolija De Laurentis pripremio lovu, možda i Balloteli s obzirom da nepoželjan u Interu a Napoli je izrazio želju da ga dovede...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 maj 2010, 20:23

Rossi ako ne dodje u Juve ( a najvjerovatnije nece jer ga i ne trebamo ) onda ce 100% u Napoli.. ali tim slucajem ce jedan napadac biti visak.. Quaglia, Lavezzi i Rossi..? mozda onda igrati 4-3-3 mada ta formacija ne bi odgovarala Hamsiku..

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 maj 2010, 20:27

nebi trebao biti višak, ukonponovaće to Mazzari, isto što je radio i sa Denisom koji će najvjerovatnije napustiti Napoli ovog ljeta, evo sad gledam spominje se i Pazzini, mada će to teško ići jer je Sampdorija izborila LP.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 maj 2010, 21:17

Denis nije klasa Lavezzija, Quaglie i Rossija ipak ;)

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 26 maj 2010, 22:48

Kad bi Baloteli doso u Napoli ja mislim da bi davao izjave kako navija za Romu i tome slicno. Frajer jest dobar igrac, al me nervira sa ponasanjem. Razmislite malo, Juventini ga nepodnose kao ni Internisti, nevjerujem ni da ce Napolitanci ako dodje kod nas, naravno ako se bude ponasao kao dosad. Za mene bacanje dresa na pod tima u kojem igras pred svojim navijacima je crveni karton iz kluba, brate.
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 maj 2010, 23:19

Baloteli je veliki talenat ali njegovo ponašanje je katastrofa, ne bih ga ni ja volio vidjeti u Napoliju, ali znaš i sam da su se interesovali za njega.

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 27 maj 2010, 15:10

Napolitano je napisao/la:Kad bi Baloteli doso u Napoli ja mislim da bi davao izjave kako navija za Romu i tome slicno. Frajer jest dobar igrac, al me nervira sa ponasanjem. Razmislite malo, Juventini ga nepodnose kao ni Internisti, nevjerujem ni da ce Napolitanci ako dodje kod nas, naravno ako se bude ponasao kao dosad. Za mene bacanje dresa na pod tima u kojem igras pred svojim navijacima je crveni karton iz kluba, brate.
Ma sumnjam ja da on navija za Milan, nego je to uradio onako da se digne frka oko njega, jer mali zeli da bude u centru paznje. A za bacanje dresa, nadam se da ce napustiti klub i otic u City, nek ima para, je*em ga pohlepna
Pazza Inter amala!!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 maj 2010, 16:05

ovaj nike treba otpustiti sve dizajnere pod hitno, prvo su im skoro svi novi dresovi preružni, pa sad i neke polupederske lopte??
nova za serie a sezonu 2010/11.
slika
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 27 maj 2010, 17:15

Ma znam ja da nenavija za Milan, bas je to reko da bi provocirao, al to je taj problem, manji bi problem bio da ustvari i navija za Milan, barem ja tako mislim, a sto se tice lopti, hmm, Palermo style :D
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 maj 2010, 18:24

Pa jel centar mode u Italiji, tačnije Milanu il' nije :) :D hehe, baš fina, vidjet će se sigurno i u mraku :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 27 maj 2010, 23:33

UEFA usvojila financijski fair play

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) usvojio na zasjedanju u Nyonu financijski fair play, plan kontrole trošenja koji bi najbogatije europske klubove trebao izvući iz dubioze...

Klubovi poput Manchester Cityja, Chelseaja, Manchester Uniteda, Liverpoola, Valencije ili Real Madrida i tim bi planom trebali izaći iz ere takozvanoga financijskog dopinga. Drugim riječima, UEFA-ina će ih pravila sprečavati u pretjeranom trošenju na plaće nogometaša i nova pojačanja.

Ubuduće će nogometni klubovi moći trošiti samo novac koji zarade.

UEFA je, zbog lakše prilagodbe, uvela prijelazno razdoblje. Pravila će se početi primjenjivati od 2012. godine, a vlasnicima će samo u prvim trima sezonama nakon toga biti dozvoljeno "pokrpati" minuse maksimalno do 45 milijuna eura godišnje. Prve bi sankcije klubove koji se ne budu pridržavali pravila mogle zadesiti u sezoni 2014/2015. Najteža kazna za najbogatije klubove mogla bi biti izbacivanje iz UEFA-inih europskih natjecanja.

- Radili smo na ovome konceptu zajedno s klubovima. Naša namjera nije bila kazniti ih, već spasiti. Sve smo dogovorili. Osnovna je filozofija da ne možeš potrošiti više no što zaradiš - rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini, dok je Karl-Heinz Rummenigge, izvršni predsjednik Bayerna i predsjednik Udruženja europskih klubova (ECA), dodao:

- Ovo je uistinu veliko postignuće. Ispred ECA-a želim se zahvaliti UEFA-i, a posebno Michelu Platiniju, na inicijativi koja će europski nogomet, uvjeren sam, odvesti u pravom smjeru. Udruženje europskih klubova u potpunosti stoji iza ovog plana.
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 maj 2010, 23:39

Sa ovim prestaje i vladavina seika u evropskom fudbalu,jer vise nece moci ulagati svoj novac.Ovo je najpogodnije sada za Talijane jer su oni ovako i dosada poslovali.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 maj 2010, 23:46

ma neki dan sam o tom pisao, to se pravilo spominje još od vremena kad se platini kandidovao za predsjednika uefa, al sad je pitanje ko će kontrolisati poslovanje klubova i kako?
milion načina da se poslovne knjige "friziraju", ili čisto kao primjer neki šeik koji je vlasnik kluba je naravno i vlasnik još jako puno drugih firmi i onda te firme potpišu neke sponzorske ugovore s klubom kojim klubu uplaćuju milionske iznose i sve regularno? ma stotinu načina da se to pravilo zaobiđe, baš me interesuje kako će se odnositi sa već postojećim dugovima u klubovima, neki od njih su toliko zaduženi da nema šanse da se izvuku iz minusa za 2-3 godine
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 maj 2010, 07:27

Ma nema od tog nista.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.