Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
'Ajd' ovako malo samokritični post:
malo sam oprezniji kod kritikovanja Wengera nakon ljeta 2013, onog kad je došao Özil. Prvi razlog je taj što sam cijelo ljeto htio da dovedemo...Fellainija. Za one koji su se kasnije uključili u prijenos, Fellaini je odigrao odličnu sezonu u Evertonu, u prvom dijelu prvenstva je bio i najbolji igrač lige, odličan protiv svih velikih timova. Kontao sam: dođe Fellaini, imamo zadnjeg veznog, a zlu ne trebalo imamo igrača na kojeg kad ganjamo gol možemo nabacivati visoke lopte u šesnaesterac - Mert, Fella i Giroud u 16-ercu, gol je sigurica. Kad sam čuo da je Wenger ponudio prvo 30 miliona funti za Suareza, prva mi je reakcija bila: "Koji ti je qrac, konju, pa Suarez je suspendovan za prvih šest utakmica sezone, treba da nekog ujede opet ili nešto glupo napravi! Uostalom, treba nam zadnji vezni!" Epilog znate: Suarez ostao u Liverpoolu, Fellaini otišao u United. Ovaj prvi bio najbolji igrač lige, a ovaj drugi valjda najgori. Kad je došao Özil, bio sam oduševljen jer smo napokon potrošili lovu koju je Arsene štekao u madracu, a vrhunski kreator igre koji je trpao Ronalda asistencijama će u kombinaciji sa (dotad) odličnim Cazorlom i limitiranog špica poput Girouda pretvoriti u špica od 30 golova u sezoni.
Mislim, da se razumijemo, ja i danas mislim da bi Fellaini i Arsenal bolje prošli da je on došao u Arsenal, ali, eto, ispostavilo se Arsene ipak neke stvari "malo" bolje zna od mene.
(Da odem još malo u rikverc: 2000.godine Arsene dovodi Laurena iz Mallorce. Kamerunca sam znao kao zadnjeg veznog pa sam kontao da će on biti prirodna zamjena za Petita kad ono, Lauren bude zamjena za Dixona.)
malo sam oprezniji kod kritikovanja Wengera nakon ljeta 2013, onog kad je došao Özil. Prvi razlog je taj što sam cijelo ljeto htio da dovedemo...Fellainija. Za one koji su se kasnije uključili u prijenos, Fellaini je odigrao odličnu sezonu u Evertonu, u prvom dijelu prvenstva je bio i najbolji igrač lige, odličan protiv svih velikih timova. Kontao sam: dođe Fellaini, imamo zadnjeg veznog, a zlu ne trebalo imamo igrača na kojeg kad ganjamo gol možemo nabacivati visoke lopte u šesnaesterac - Mert, Fella i Giroud u 16-ercu, gol je sigurica. Kad sam čuo da je Wenger ponudio prvo 30 miliona funti za Suareza, prva mi je reakcija bila: "Koji ti je qrac, konju, pa Suarez je suspendovan za prvih šest utakmica sezone, treba da nekog ujede opet ili nešto glupo napravi! Uostalom, treba nam zadnji vezni!" Epilog znate: Suarez ostao u Liverpoolu, Fellaini otišao u United. Ovaj prvi bio najbolji igrač lige, a ovaj drugi valjda najgori. Kad je došao Özil, bio sam oduševljen jer smo napokon potrošili lovu koju je Arsene štekao u madracu, a vrhunski kreator igre koji je trpao Ronalda asistencijama će u kombinaciji sa (dotad) odličnim Cazorlom i limitiranog špica poput Girouda pretvoriti u špica od 30 golova u sezoni.
Mislim, da se razumijemo, ja i danas mislim da bi Fellaini i Arsenal bolje prošli da je on došao u Arsenal, ali, eto, ispostavilo se Arsene ipak neke stvari "malo" bolje zna od mene.
(Da odem još malo u rikverc: 2000.godine Arsene dovodi Laurena iz Mallorce. Kamerunca sam znao kao zadnjeg veznog pa sam kontao da će on biti prirodna zamjena za Petita kad ono, Lauren bude zamjena za Dixona.)
-
- Kontakt:
Da Real ga je htio mozes misliti pojavila se spekulacija odma ga je htio isto ko sto onomad Real htjede Dzeku i tako slicne...Koscielny je dobar stoper ali nikad top klasa tipa Ramos, Terry itd... sa njima ga jednostavno ne mozes porediti i takvu nebulozu mozes samo na ovoj temi prosipati jer ce te svi ostali negdje drugo ismijati Koscielny u tvojoj glavi mozda je i bolji od svih njih ali u realnosti to je drugacije i to ti necu reci ja to ce ti reci svako normalan ko realno prati fudbal.AllGunsBlazing je napisao/la:Samo vidim bla bla bla jedne mentalno nestabilne osobe.
Ne moram ja biti u pravu, niti podaci koje lijepim, dovoljno je to da je jedan REAL MADRID htio kupiti Kosa. Oni tako uzimaju polovnjake tipa najbolje igrace svijeta, svjetsko prvenstva i slicno.
I ne, bilo je PRVE TRI SEZONE GIROUDA=PRVE TRI SEZONE DROGBE. Preskocio si osnovnu skolu i citanje.
A da su pomenuti igraci toliko bolji to bi se sigurno vidjelo na oduzetim loptama, presjecanjima, klizecim, izgubljenim duelima. Ostaje da su samo bolji po imenu onda.
p.s. zar nije smijesno da spominjes kikseve Kosa, a uz to dodajes Terrya kao boljeg igraca, a "slucajno" zaboravljas da je Terry samo protiv Arsenala imao kikseva kao Kos za zadnje 3-4 godine.
p.s. 2 fakat me ne interesuje odgovor mentalno nestabilne osobe. Sve sto si ponudio je laz, i sad mozes samo opet izvrtati rijeci, recenice i cinjenice.
P.s. 3 Zanimljivo da ove godine samo tri ekipe imaju bolju odbranu, prosle godine dvije, godinu prije tog opet tri. Zanimljivo za ekipu koja ne vodi racuna o odbrani, a jos tu igraju prosjecni igraci. A uzeo sam tri godine samo da ne bi ti mogao reci da je to Cechova zasluga. Cak su gori nego kada Cecha nije bilo.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Ti pričaš o realnosti i staviš u istu rečenicu Ramosa i Terrija 

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
Pa naravno da ja znam da francuski skrtac ne zeli da plati velike pare i daj e spreman prokockati i titulu koju 11 godina nije vidio zbog svoje skrtosti svatam ja to ne moras mi crtati, voajer je zimi dovodio igrace doveo je proslu sezonu Paulistu (koji niej neka svjetska klasa) doveo je onda i Arshavina za tada njega rekordne pare, nama treba top pojacanje na dmfu sad a nena ljeto na ljeto se ne igra liga je tad vec uveliko gotova, nama treba top DMF sad da nam pomogne da osvojimo titulu sad kad su se mnoge stvari poklopile. Idiotski je racunati to da ce doci igrac manje los od Flaminija i Artete i to je dosta za titulu.QUARTERBACK je napisao/la:Ama bokte Wenger je 20 godina tu i samo 2 puta je dao vise od 20 miliona za igraca i to za Sancheza i Ozila na ljeto, zimi ne znam jel doveo 5 igraca jbt ukupnokako ne kontas da niti ce Wenger platiti 30+ miliona koliko ce svaki klub traziti za nekog svog igraca sad u januaru niti ima smisla davati tolike pare.. cuj molim te ko da dajes svoje pare pa ne dajem al ako ce se vec na ljeto moci dovesti neko top pojacanje na toj poziciji jer ostajemo svakako bez Flamnija Artete i Rosickog u rotaciji onda bolje sad ovako sto ce dovesti bilo koga na ovu poziciju jos ga nece platiti puno a od Flaminija je svakako bolji ko god da igra tu, a da se na ljeto onda dovede neko po vasoj mjeri.. jbt dan otkud znas da ovaj lik il bilo ko drugi nece odigrat dobro i mozda nas sve iznenadi..BigBigBang je napisao/la:Pa normalno da nece niko prodati bez 30 miliona, cuj suluda cijena 30+ miliona hahaha pa dje ti zivis jesi ti jos uvijek u 2004-oj godini pa ti je 30 miliona suludo?QUARTERBACK je napisao/la:Bas moras biti ogranicen kad se sto puta ponovi da nece niko bez neke sulude cijene 30+ miliona da pusti top zadnjeg veznog iz svog kluba i ti to znas i opet kazes ne mogu pozitivno gledat na dovodjenje polovnjaka u klub. Pa sta je bio Krychowiak npr. prije dolaska u Sevillu? Sta da se prije nego sto je presao tamo spomenulo njegovo dovodjenje u Arsenal ti bi reko koji cu qrc svrsavat na polovnjake a kasnije kad bi lik dobro igrao ti bi pojeo svoja ****.. Haj haj naviko si da ih jedes samo nastavi..Nase je da damo tih 30+ miliona jer ih imamo a dmf nam treba titula je puno vrijednija od tih 30+ miliona za kojima places ko da ih ti licno iz svog djepa dajes. Problem je sto isto tako razmislja retard na klupi stedi pare sad kad smo puni pare, ej i to stedi nakon sto je u ljetnom prelaznom roku potrosio citavih 10 miliona a nije ni toliko obzirom da je i nekoliko igraca prodao.
Boli me briga sta je Poljak bio rprije Seville, cekaj o cemu ti pricas ti pricas ot ome da mi kao Sevila trebamo traziti jeftine igrace i od njih praviti vrhunske jel to? Pa vidjeli smo svi ovih 10 godina koliko smo to radili dje nas je da politika pravljenja igraca od jeftinih polovnjaka i talenata dovela? Da ti pomognem dovela nas je do 0 titula? Ono sto je valjalo tih talenata a da smo napravili je otislo da osvaja negdje drugo a polovnjaci su godinama ostali uhljebljeni. Titule osvajaju klubovi koji kupuju gotove proizvode svati to vec jednom, titule ne osvajaju SEville, dosadasnji Arsenali, Villareali, Evertoni, Southamptoni vec Reali, Manchesteri, Chelsea..
ma bravo za tvoje zakljucivanje da sam ja rekao da se treba ekipa sastavljat od jeftinih igraca i od njih pravit vrhunske.. rekoh samo ti bi isto rekao i za krychowiaka da se prije 2 godine s nama povezivao isto sto i sad za elnenya govoris da je parmak i da veze s vezom nema da je promasaj taraba i tako to.. govorio bi da koji ce nam qrc polovnjak iz Reimsa voajer **** nece da iskesira za pravog zadnjeg veznog i tako to..
opusti se bolan daj momku sansu ako dodje jbt u odnosu na ovo sad samo bolje moze biti ne moze nikako gore i ne znam sta se zalis onda ko da je dao 50 miliona za njega pa nece moci nikoga na ljeto dovesti..
Naravno da bi to rekao za Krchoviaka pa tada je bio nedokazan igrac normalno da bi to rekao da je dosao, jer nama ne treba sad neko ko ce za 3 godine mozda biti top klasa nama treba ovog momenta klasa koja ce odma praviti razliku a en za 3 godine, a iskren da budem taj Elneny ni za 3 godinenece biti neki igrac vjerovatno.
-
- Kontakt:
Zasto da ne, iskreno meni je Terry jedan od najboljih i konstatnijih stopera ikada ali Sergio Ramos je takodjer pored nekih svojih mana stoperska klasa koja je sve zivo osvojila u fudbalu sa klubom i reprezentacijom gdje je uvijek bio stub odbrane a ne neka ispomoc i kloc koji je naosvjao trofeje kao neki sporedni igrac.topnik1 je napisao/la:Ti pričaš o realnosti i staviš u istu rečenicu Ramosa i Terrija
Tebi je Ramos štoper otkad nije htio produžiti ugovor pa se ga priželjkivao u Arsenal, a tjerao Koscielnog.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- QUARTERBACK
- Kontakt:
@paja Pa otkud znas da nece jbt et tako bi se zayebo i za Krychowiaka, kontam ja sve sta ti govoris, ko da ja ne bih volio da dodje neko ko je bas u top formi al jbt neka i ovog nek je bilo koga doveo kad znas kakav je Wenger treba biti zadovoljan i ovakvim transferom.. ko mu yebe mater dzaba kukamo zadovoljit se onim sto dovede i dobro je i to od koga je.. u svakom slucaju kad skontas da ostajemo bez Flaminija Artete i Rosickog sigurno nece ostat na dovodjenju samo Elnenya, mozda ne sad u januaru al na ljeto ce dovest jos nekog u sredinu ako ostane do tad na klupi jer ako u ovom omjeru snaga trenutnom u ligi ne osvoji titulu treba ga nogom nabiti a do tad mu davati podrsku dok god smo u vrhu i borimo se..
et vidjet ces kad nas Elneny ako dodje sve razuvjeri.. pa lik je pretrcao 97km? u nepunih 8 utakmica u ligi prvaka, jbt to je san snova za flaminija koji ne moze meda..
et vidjet ces kad nas Elneny ako dodje sve razuvjeri.. pa lik je pretrcao 97km? u nepunih 8 utakmica u ligi prvaka, jbt to je san snova za flaminija koji ne moze meda..
Treba dovest Arshavina na posudbu da riješi Liverpul pa onda kontat šta dalje,.
-
- Kontakt:
Sta ti je, pa i Flamini je uvijek medju liderima po pretrcanim kilometrima, svkako je za pohvalu kad igrac trci ali realno djaba i trcanje ako ne zna...Sta bi se ja zayebo za Krcyovihaka ne bi, on nam tada sigurno ne bi bio od pomoci niti bi napravio neku bogzna kakvu razliku uostalom lako je pricati sta bi bilo kad bi bilo eto mozda Elneny bude top klasa za 2 sezone a isto tako je moguce cak jos vise moguce da bude gori i od Artete i Flaminija. Dosta je Arsenal dovodio takve polovnjake najbolji igraci su nam oni sto smo ih skupo platili i sto imaju velike plate, danas se top kvalitet moze samo dovesti za veliku lovu.
Cech je top kvalitet a nije velika lova nikada bio ni chelseu ni arsenaluBigBigBang je napisao/la:Sta ti je, pa i Flamini je uvijek medju liderima po pretrcanim kilometrima, svkako je za pohvalu kad igrac trci ali realno djaba i trcanje ako ne zna...Sta bi se ja zayebo za Krcyovihaka ne bi, on nam tada sigurno ne bi bio od pomoci niti bi napravio neku bogzna kakvu razliku uostalom lako je pricati sta bi bilo kad bi bilo eto mozda Elneny bude top klasa za 2 sezone a isto tako je moguce cak jos vise moguce da bude gori i od Artete i Flaminija. Dosta je Arsenal dovodio takve polovnjake najbolji igraci su nam oni sto smo ih skupo platili i sto imaju velike plate, danas se top kvalitet moze samo dovesti za veliku lovu.

VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
Kako nije top kvalitet, pa Cech je i u Chelseu a evo sad i u Arsenalu bio medju najplacenijim igracima to sto smo ga mi platili jeftino je iz razloga sto je vec usao u godine a i dobio je dozvolu da ide jer nije vise prvi izbor. Da si CEcha dovodio sa 27-28 godina zapitaj se kolika bi odsteta bila kad bi ga nekim cudom i pristali prodati?
Pa to sam ti i pokusao reci,nije bio mastan samo zato jer ima 33 godine i jer terek ima vrhunskog mladog golmana vjerovatno nasljednika velikog Cecha,naravno da bi prije recimo 5 ili 6 godina bio mastan,da ga je celzi prodavao...BigBigBang je napisao/la:Kako nije top kvalitet, pa Cech je i u Chelseu a evo sad i u Arsenalu bio medju najplacenijim igracima to sto smo ga mi platili jeftino je iz razloga sto je vec usao u godine a i dobio je dozvolu da ide jer nije vise prvi izbor. Da si CEcha dovodio sa 27-28 godina zapitaj se kolika bi odsteta bila kad bi ga nekim cudom i pristali prodati?

VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Dok se igraci kalibra Ozila i Sanceza ne dovedu na mjesto napadaca i zadnjeg veznog male su sanse za titulu. Umjesto toga jedina sansa je da jedna sezona prodje bez povreda 10-ak najvaznijih igraca, sto je nemoguce. (simpatizer sam Arsenala, nisam neki padobranac)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Marsal
- Kontakt:
Slazem se, samo je problem sto mozda takvih napadaca nema puno na trzistu. Mozda jedino Cavani, samo je pitanje je li potreban PSG-u jer nema tih para koji ce oni uzet za njega ako im treba. Osim njega na um mi pada Benzema ali njega Wenger nikada nece dovesti i to iz nefudbalskih razloga.exbabilon je napisao/la:Dok se igraci kalibra Ozila i Sanceza ne dovedu na mjesto napadaca i zadnjeg veznog male su sanse za titulu. Umjesto toga jedina sansa je da jedna sezona prodje bez povreda 10-ak najvaznijih igraca, sto je nemoguce. (simpatizer sam Arsenala, nisam neki padobranac)
Zadnjih veznih vec ima par klasnih ali cicija ocigledno gleda da prodje sto jeftinije.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Nego, trazio sam malo vise o Egipcaninu. Protiv Mourinhovog Chelsea igrao u pobjedi 1:0 pretprosle godine, opisana igra kao fina all-round izvedba.
Igrao i protiv Liverpoola prosle sezone za Basel, njegove igre su opisane kao powerful performance (Anfield) i obecavajuca predstava (Basel), znaci ima trijumfalna iskustva sa Englezima.
Mislim da ce biti apgrejd u odnosu na Flaminija u pas-igri, da to ide malo tecnije.
Igrao i protiv Liverpoola prosle sezone za Basel, njegove igre su opisane kao powerful performance (Anfield) i obecavajuca predstava (Basel), znaci ima trijumfalna iskustva sa Englezima.
Mislim da ce biti apgrejd u odnosu na Flaminija u pas-igri, da to ide malo tecnije.
Benzemu ne bih ni da ga dzaba daju.
Vec mogu da vidim kako krisom snima Girouda dok karindza nesto sto nije njegova zena!
@Artetitis
Sve mi to djeluje kao da se tjesimo
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vec mogu da vidim kako krisom snima Girouda dok karindza nesto sto nije njegova zena!
@Artetitis
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Druga opcija je da sjedimo i da placemo.Gunner4 je napisao/la:@Artetitis

-
- Kontakt:
Dobra vijest je da je u zadnjih sest godina pet puta tim koji je prvi bio na staru godinu na kraju uzimao titulu. Losa vijest je da je taj jedan sto nije uzeo bio ARsenal.
Ranking the 20 best defenders in the Premier League in 2015
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... me=3537612
Treba li govoriti ko je na prvom mjesti ?
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... me=3537612
Treba li govoriti ko je na prvom mjesti ?

Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Za mene je najbolji od nasih u 2015. bio Monreal. Konstantan od januara do decembra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.