BVB: Transferi i glasine

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klopp
Kontakt:

Re: BVB: Transferi i glasine

Post Postao/la Klopp » 27 dec 2015, 13:58

Lokos19 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:Nije problem sto ne dijelis misljenje vec zato sto gledas samo jednu stranu medalje. Navodis samo lose poteze a za dobre pripisujes svima zasluge samo ne upravi.
Za pomenute titule i finale LP je zasluzan Klopp, ne svi. Da nebi Kloppa i njegovog nacina igre (gegenpressing) mudo bi mi osvojili. :salut:
Klopp je napisao/la:Ko je doveo tog Kloppa je.bo mu ja mater po sred pi.chke?
Isti oni koji su prije toga doveli Thomasa Doll-a. :kafa:
Klopp je napisao/la:Ko mu je omogucio uslove, ko mu je dovodio igrace?
Koje igrace? Osim Reusa svi dovedeni igraci su bili maksimalno nedokazani talenti, koje je tek Klopp izbrusio i napravio igracine od njih. Koji je to gotov igrac dosao u klub i odmah pomogao Kloppu? Sem Reusa niko. Ekipu je gradio Klopp, sa onim sto je imao na raspologanju, nista njemu uprava nije servirala na gotovs.
Klopp je napisao/la:I po ko zna koji put, haj mi objasni kako je to klub mogao zadrzati dva pomenuta igraca?
Sa produzenjem ugovora na vrijeme bez klauzula. Kako, pa ponudit realne ugovore tj. koji milion vise. 50 neto miliona, posle double, na kontu dementuje navode da se nije moglo. Jeste moglo, ali je trebalo imati mooooda i viziju.
Klopp je napisao/la:Jel ti znas da isti taj Gotze ne bi nikad produzio bez te klauzule?
Nebi za tu platu koja je nudjena. Kako Reus potpisa bez klauzule?
Klopp je napisao/la:Jel znas da je Lewandowskom nudjeno dvije godine prije isteka produzenje ugovora gdje je klub isao do maximuma i gdje bi tad u to vrijeme bio daleko najplaceniji igrac kluba? Kako ne shvatas da klub ima ogranicenja preko kojih se ne moze ici?
Tad je vec bilo kasno. Uci u zadnje dvije godine ugovora kod takvog igraca je stavljanje glave na panj (u pregovarackom smislu). Upravo je ta lekcija naucena pa sad Aubameyang ima ugovor do 2020 ili 2021. A drugo, granica daleko nije bila dostignuta. Neto profit od 50tak miliona to potvrdjuje.
Klopp je napisao/la:I sta bi sa klubom poslije tih 80 miliona za De Bruynea? Jesu postali jaci, hoce ista osvojiti?
Radi se o tome, ako si vec primoran prodat igraca, onda barem izvuci maksimum iz njega. Gotov sve i jedan igrac koji ide iz BVBea se transferira ispod trzisne vrijednosti.
Klopp je napisao/la:Ja ne tvrdim da nije bilo gresaka uprave,
Pa kako moze biti neko odlican a ima greske?
Klopp je napisao/la:A ti i dalje smatraj da ovo sto se do sad postiglo nije nikakvo umijece i da se moglo vise od ovoga.
Moglo se vise. Manje love na kontu, ali zato top igraci ili duze pod ugovorom BVBea ili transfer u inostranstvo uz pristojnu odstetu. Sa tih 20tak miliona vise nebi se morao cjenkat oko deBruyna sa Murinjom (nasi nisu bili spremni dati 24, vec su nudili 15tak i stvar propala) ...ima tih promasaja koliko hoces, evo upravo neki dan predsjednik Dinama iz Kijeva veli da su nasi za transfer Jarmolenka zakasnili za tri sata sa ponudom koja je zadovala. Zato smo uzivali u carima Januzaja :clap:
:tokralju: :tokralju:

ne mogu vise, nemam snage, probo sam ne ide :D

Watzke je.bem li ti kcerku sta uradi od kluba, odlazi dok klub sta ne do Bog nije osvojio. Vratite Niebauma i Meiera :) More li ovako? :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 dec 2015, 12:00

Izgleda da smo baš zapeli za Nordtveita. Podržavam pošto je ok zamjena za nekoliko pozicija.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 dec 2015, 12:10

Da se ne lazemo uprava Dortmunda u zadnjih recimo et 5+ godina je jedna od najboljih na svijetu, jbg veća krivica na same igrače (goetze i lewa) ide nego na upravu, al dići klub na ovu razinu ne bi znam stvarno ko bi mogao ovo je bio posao čarobnjaka (naravno jedan od carobnjaka je i klopp), sad očekivati transfere da se plaćaju po 30+ miliona je nerealno, možda jedan igrač u tri godine za te pare, ali još nisu toliko finansijski ni blizu Bayernu, za svoj budžet rade majstorski posao ;)

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 dec 2015, 16:52

To je jasno svima osim nekolicini "navijača" ovdje.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 dec 2015, 19:39

Ovo ce cini se biti razmjena izmedju dvije Borusije :) Mi njima Hofmana oni nama Nordtveita ;)

Ne znam za vas, ali nije mi nimalo zao sto Hofman ode. Tek kad ga je Klop poceo forsirati bio je velika nada, poslije je samo stagnirao. I bolje je sto ide, ako ce dobiti vise prostora za igru :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 29 dec 2015, 11:30

Jos ako bude otišao za 7 mil koliko se priča, bit ce to odlican posao. S onih 14 od Immobilea to je dovoljna svota za nekog ozbiljnog AM-a.

I Hofmann ispasta zbog ostanka Gundogana. Castro je prekomandovan u ofanzivnog veznog gdje radi odličan posao i samim tim Jonas je izvisio. Zelim mu puno srece u Bmg-u.

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 29 dec 2015, 13:36

Kicker javlja 8 mil, a Sport Bild 7.5...bilo kako bilo, po meni jako dobar posao, Jonas mi je jako drag igrac, ali nije mogao protiv konkurencije u BvB i zelim mu sve najbolje u nastavku karijere...

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 30 dec 2015, 15:29

Navodno Gundogan nas napušta na ljeto.... Budemo dobii 30 milki.....
A po Tm-u zamjena je Roberto Soriano iz Sampdorie :facepalm:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 dec 2015, 16:57

Odlican posao sa Hofmanom...nije on los igrac ali ocigledno da u BvB-u nece uspjeti.

Jos se rijesiti Ramosa na ljeto,eventualno Gundogana zamijeniti i ekipa za 10...ne sumnjam da ce uprava nastaviti sa dobrim poslom :kafa:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 dec 2015, 17:02

E to se zove dobar deal, kad je zadovoljna i jedna i druga strana :thumbup:

Samo kod nas će još morati da opravda povjerenje, ali za očekivati je da će biti ok. ;)

Bilo bi jako lijepo da u prvoj utakmici nastavka sezone zabije pobjedonosni pogodak :D
Agieren statt reagieren

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 30 dec 2015, 18:20

30 mil za Gundu je odlična cijena za igrača koji ulazi u zadnju godinu ugovora.

Istina da je donekle vratio formu, ali daleko od toga da pravi razliku na terenu.

Pitanje je koga dovesti kao zamjenu? Tu su već Weigl, Castro, Bender i sada Sahin. Mogli bi klepit Didavija free na kraju sezone iako je on nešto ofanzivniji. Xhaka je zanimljiv, a sigurno će bit para za veće transfere.

Treba dobro razmislit o ovoj ponudi posebno jer Gundo godinama odugovlaci oko novog ugovora. Mrzim takve igrače.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 31 dec 2015, 12:49

Romeo Agresti: B.Dortmund je odbila ponudu od 30 miliona eura za Gundogana od Juventusa. BVB nema namjeru da proda igraca u januaru.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 31 dec 2015, 14:44

IlPrincipino je napisao/la:
Romeo Agresti: B.Dortmund je odbila ponudu od 30 miliona eura za Gundogana od Juventusa. BVB nema namjeru da proda igraca u januaru.
Ma ta cifra je smijesna, ne bi ga sad u januaru prodali ni za 50. Spekulise se da ga hoce Pep u City-u i ako tu ima istine mislim da ostali nemaju sanse, jer pare nece biti problem a on je igrac stvoren za Pepa i njegove formacije. Zato treba oderati CIty na ljeto i ne pristati ispod 50 miliona.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 dec 2015, 21:44

Desperado09 je napisao/la:Treba dobro razmislit o ovoj ponudi posebno jer Gundo godinama odugovlaci oko novog ugovora. Mrzim takve igrače.
Mi se na ovom podforumu oko puno stvari ne mozemo sloziti, ali oko jedne smo svi 100% slozni: da je Gundo supak na kvadrat :mrgreen:

Navodno u januaru kod nas dolazi Andrija Zivkovic iz Partizana. Ima li iko od komsija da prati Partizan i srb. ligu, da nam malo vise napise o liku. Valjda je bio u onoj reprezentaciji sto je uzela zlato na juniorskom SP-u na Novom Zelandu, a trazili su ga navodno i Celzi i Benfika...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 jan 2016, 08:37

Gladbach have signed Jonas Hofmann from BVB, agreeing a contract until 2020.

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 jan 2016, 10:24

kraljttbvb je napisao/la: Navodno u januaru kod nas dolazi Andrija Zivkovic iz Partizana. Ima li iko od komsija da prati Partizan i srb. ligu, da nam malo vise napise o liku. Valjda je bio u onoj reprezentaciji sto je uzela zlato na juniorskom SP-u na Novom Zelandu, a trazili su ga navodno i Celzi i Benfika...
Nema se tu sta puno pricati! Ukoliko bi doveli Živkovica, dobili bi potencijalnog WC igraca...On ne samo da je osvojio SP, nego je nesluzbeno bio i najbolji igrac tog turnira iako je '96 godiste, a prvenstvo je bilo za '95 generaciju i mladje! Mali ove sezone bukvalno sam (uz Abubakara) vuce Partizan i misljenja sam da je takva klasa da bi odmah mogao uskociti u bundesligu, ne bi mu trebala velika prilagodba...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 01 jan 2016, 11:41

Živkovića sam gledao protiv Augsburga i nije impresionirao. Ali piśe se da je super talent (doduše kod Srba to treba uzeti s rezervom jer svako malo imaju nekog koga proglase top talentom) pa apsolutno podržavam njegov dolazak, pogotovo jer bi bio jeftin zbog isteka ugovora.

Jonasu sve najbolje. Šteta što ide jer je idealan backup za ofenzivne pozicije, ali očito smo ispoštovali njegovu želju, a Gladbach je idealna sredina za korak više u karijeri.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 jan 2016, 12:12

KayserSose je napisao/la:Živkovića sam gledao protiv Augsburga i nije impresionirao. Ali piśe se da je super talent (doduše kod Srba to treba uzeti s rezervom jer svako malo imaju nekog koga proglase top talentom) pa apsolutno podržavam njegov dolazak, pogotovo jer bi bio jeftin zbog isteka ugovora.
To novinari dosta igraca naduvaju da bi ih prodali, ali to nije slucaj kada je Živković u pitanju! Momak je izdominirao SP, dokazao se i u evropi ove sezone (5 golova i 5 asistencija protiv ok evro ekipa - Steaua, AZ, Augsburg..) Vjerovatno si gledao ovu u Beogradu sa Augsburgom koja mu je bila najlosija partija u evropi ove sezone, ali je recimo u Njemackoj bio najbolji na terenu...

Generalno, ako nesto valja u Srbiji u ovom trenutku i ako se za nekog mladog igraca moze reci da je top potencijal, to su on i Grujić iz Zvezde.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 jan 2016, 23:37

marconato je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la: Navodno u januaru kod nas dolazi Andrija Zivkovic iz Partizana. Ima li iko od komsija da prati Partizan i srb. ligu, da nam malo vise napise o liku. Valjda je bio u onoj reprezentaciji sto je uzela zlato na juniorskom SP-u na Novom Zelandu, a trazili su ga navodno i Celzi i Benfika...
Nema se tu sta puno pricati! Ukoliko bi doveli Živkovica, dobili bi potencijalnog WC igraca...On ne samo da je osvojio SP, nego je nesluzbeno bio i najbolji igrac tog turnira iako je '96 godiste, a prvenstvo je bilo za '95 generaciju i mladje! Mali ove sezone bukvalno sam (uz Abubakara) vuce Partizan i misljenja sam da je takva klasa da bi odmah mogao uskociti u bundesligu, ne bi mu trebala velika prilagodba...
:thumbup:

Za 2,5 miliona ne mozes fulati ;)

Ako se pokaze dobar, dobro i jeste, ako flopira prodas ga po nabavnoj cijeni i nikom nista :)

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 03 jan 2016, 05:16

Zivkovic za 2.5M eura je strasno dobar transfer, slican onih koji je BVB uradio sa Kagawom, Lewandowskiem, i Gundoganom. Nizak rizik, visoka nagrada, nemozes izgubiti u tim situacijama.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.