Slažem se ja gotivim Celticse i Celtic zbog keltske kulture, Livorno i St. Pauli zbog ljevicarskih stavova, ali nazvati ih kao neki smislom života je...
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
To bi bilo to, a priča oko toga da li neko iz Zenice više voli Čelik ili neko iz Travnika Real Madrid je smiješno poredjenje.Septerra je napisao/la: Ne vidim razlog da se osudjuju ljudi koji navijaju za strane klubove, posebno u ligi poput nase koja se tek pocela popravljati.
nek' si mu rekoGabigol je napisao/la:Ne kontam sta nekog boli qrac ko za kog navija?
Jedini nenormalan je bot koji napravi ovu temu.
ti si pametan, ako mene pitašGefufna je napisao/la: nemam recimo simpatije ni prema Zelji ni Sarajevu.
Ja sad ko nisam normalan, ili je teza psiholoska dijagnoza?
Ove godine sam opet najvjerovatnije za prvomajski odmor u Torinu. I sad par jarana kazu kao **** to, dat ces pare da gledas CarpiChinaglia je napisao/la:Gefufna je napisao/la: ti si pametan, ako mene pitaš
Skoya?Monolog je napisao/la:Jedan sam od onih koji slabije prati bh. premijer ligu. Živim na relaciji dvaju gradova, od kojih jedan nema premijerligaški status. Taj klub volim. No, neke struje me udaljiše od istog. Haman mi je dolazak u određene godine (uh, jesam ostario) ipak otvorio oči.
To je klub iz mog hooda, klub koji ću podržavati, al' čiju politiku neću. Ukratko.
![]()
Možda se čini da ovo što govorim nema smisla (ne osjećam se prozvanim temom, da ne bi bilo zabune), al' vjerujem da će vremenom sve biti jasnije. Simpatišem Newcastle. I to već dugi niz godina. Zašto? Ni sam ne znam zbog čega; vjerujem da je sve krenulo od Shearera. A koga drugog?Gled'o sam ih uživo, tako da ne mogu biti svrstan u koš onih koji "navijaju za neki klub, a nikad nisu uživo pogledali neku utakmicu istog".
No, ponavljam. Navijač nisam, simpatizer jesam.
Vjerujem da ne postoji mjerač ljubavi prema nekom klubu. Samim tim ne možemo utvrditi da l' Chelsea više voli neki lik iz Londona ili neko iz Moskve.To je tako. Sad, druga je stvar što se sad piše ono "raskomadaćemo vas", "mi smo najjači, najbolji" i slične stvari. Jbg, poistovjećuje se sa klubom i to je to. Da l' je to normalno ili nije, u to ne ulazim. Al', recimo da je meni Newcastle draži od Željezničara i Sarajeva zajedno. Pa i od Čelika, Partizana, Zvezde, Hajduka, Dinama, Budućnosti...Valjda je jasno šta želim reći.
Navedeni klubovi mi nisu ni simpatični, ni antipatični. Samo su klubovi.
No, opet nikad ne govorim "osvojićemo", "najjači smo" ili tako što. Prvo lice množine koristim samo kada su reprezentativne ekipe u pitanju (košarkaška, fudbalska, rukometna...).
Tada s ponosom kažem "poderali smo Bjelorusiju", "razvalili Hrvatsku", "popušili od Estonije" (dobro, ovo je bilo sramno
).
Valjda je sad jasnije.
partizan, a onda milan. od 93... pa ti vidi.FaraonTM je napisao/la:Simpatišem i navijam za Milan od ovih Europskih klubova i zaista mi je to drag klub, naravno to se ne može porediti sa Željom jer to je ipak level više.
Kao što reče neko gore od kada znam za sebe jednostavno navijam za Želju a Milan sam krenuo simpatisati unazad nekih 12,13 godina.
Pa jest lutko al' tebi je 50 a meni 21DANTES je napisao/la:partizan, a onda milan. od 93... pa ti vidi.FaraonTM je napisao/la:Simpatišem i navijam za Milan od ovih Europskih klubova i zaista mi je to drag klub, naravno to se ne može porediti sa Željom jer to je ipak level više.
Kao što reče neko gore od kada znam za sebe jednostavno navijam za Želju a Milan sam krenuo simpatisati unazad nekih 12,13 godina.
FaraonTM je napisao/la:Pa jest lutko al' tebi je 50 a meni 21
Jesi zlobanalan_kardec je napisao/la:FaraonTM je napisao/la:Pa jest lutko al' tebi je 50 a meni 21
čika Dantes da bo`nu![]()
DANTES je napisao/la:ama nemam ni 30
ne znaš ti faraona. drsko dijete, drsko.alan_kardec je napisao/la:DANTES je napisao/la:ama nemam ni 30
šalimo se
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.