FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 maj 2010, 23:39

Raz_ba je napisao/la:
ambrozija je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
Ja, kao Slobodin navijač bih sad za to glasao!
A sto?

Pa to sam do sada jedno deset puta objasnio. Ovi lištičani i mostarličići su glasali protiv Sarajeva ne radi Sarajeva nego da obezbijede da na lopovski način po ko zna koji put u Evropu idu klubovi iz Južne Bosne. Eto za to! Osim toga Sarajevo je pokazalo da zemlju predstavlja u inostranstvu na odličan način, a meni je važno kako je moja domovina predstavljena vani. Ja ću i dalje, na unutrašnjem planu, naravno, navijati za Slobodu, no ovo ja razumijem drugačije i za to bih glasao da Sarajevo dobije ta tri boda.
Cekaj, ne kontam sta ''Listicani'' imaju s tim sto Sarajevo nije uspjelo pobijediti Slobodu u dvije utakmice, sto nisu u direktnom duelu dobili konkurenta Široki na svom terenu, sto nisu dobili Zeljeznicar nedavno, sto nisu dobili jos nedavnije Rudar? Jel im netko nesto oduzima? Lopovski nacin. :lol: Juzne Bosne. :lol: Vazno je tebi jedino da si ''svoj na svome'' sto bi se reklo, te da izbacis frustraciju i kompleks jasan iz ovoga posta i iskoristenih naziva, a ne neki moral il to kako Sarajevo igra u Europi.
Ja osobno bi volio da igraju u Europi jer ih smatram ozbiljnim klubom za vecinu u ovoj ligi, kvalitetnom ekipom, imaju jedan od rijetkih terena na kojima su uvjeti regularni i moze se igrati, kao i na Pecari, stoga steta je da nisu tu. Medjutim, kolicina mjesta u Europi je ogranicena, a oni su jednostavno sami sebi krivi ove godine i nemaju se sta izvlaciti na druge faktore, sta god ja osobno mislio o FK Sarajevu ili bilo tko, gospodski su klub za vecinu nazovi-velicina u ovoj ligi, da ih imenom ne nabrajam. Da li ce dobiti nakon 15 zalbi i 265 javnih proglasa FK Slobode i Fukara (nevezano samo za taj dogadjaj), je pak nebitno.
...Život za Široki...

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 25 maj 2010, 23:50

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Cekaj, ne kontam sta ''Listicani'' imaju s tim sto Sarajevo nije uspjelo pobijediti Slobodu u dvije utakmice, sto nisu u direktnom duelu dobili konkurenta Široki na svom terenu, sto nisu dobili Zeljeznicar nedavno, sto nisu dobili jos nedavnije Rudar? Jel im netko nesto oduzima? Lopovski nacin. :lol: Juzne Bosne. :lol: Vazno je tebi jedino da si ''svoj na svome'' sto bi se reklo, te da izbacis frustraciju i kompleks jasan iz ovoga posta i iskoristenih naziva, a ne neki moral il to kako Sarajevo igra u Europi.
Ja osobno bi volio da igraju u Europi jer ih smatram ozbiljnim klubom za vecinu u ovoj ligi, kvalitetnom ekipom, imaju jedan od rijetkih terena na kojima su uvjeti regularni i moze se igrati, kao i na Pecari, stoga steta je da nisu tu. Medjutim, kolicina mjesta u Europi je ogranicena, a oni su jednostavno sami sebi krivi ove godine i nemaju se sta izvlaciti na druge faktore, sta god ja osobno mislio o FK Sarajevu ili bilo tko, gospodski su klub za vecinu nazovi-velicina u ovoj ligi, da ih imenom ne nabrajam. Da li ce dobiti nakon 15 zalbi i 265 javnih proglasa FK Slobode i Fukara (nevezano samo za taj dogadjaj), je pak nebitno.
Dopuštam ja da ti ne kontaš kao što dopuštam da se ne slažeš sa mnom. To je normalna komunikacija. Ja ću ti pokušati objasniti kako ja to vidim, bez ikakvih ličnih uvreda pa čak ni ličnih animoziteta a i bez ambicija da te privolim da razmišljaš na moj način. Ja se sjećam prošle godine. Tada je u evropu trebao ići jedan klub za koji, nekim slučajem, ja navijam. Nije otišao. Umjesto tog kluba otišao je neko drugi. Apsolutno nelegalno. To je Savez priznao. A u Savezu sjede neki ljudi koji štite nečije interese, jel tako? Ove godine u Evropu nije otišlo Sarajevo, umjesto njega će otići neki drugi klub. De pogodi koji! Kad se na terenu odigra utakmica pošteno i pobijedi bolji tim, ja sam sretan zbog toga, bez obzira o kom klubu se radi. Onda taj bolji klub napreduje i na najpošteniji način obezbijedi (osigura) nastup u Evropi (Europi) i ja sam opet sretan zbog toga jer će taj klub bez obzira na kom dijelu moje domovine djeluje, imati uspješan nastup. Tada će moja domovina biti na pravi način predstavljena vani, a ne da bruka državu i naš fudbal ovdje. Nekad pomislim da neki imaju za cilj da mi vani izgledamo kao Kvazimodo.
A đe da znam?!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 maj 2010, 00:02

Svoj si ti animozitet vec izbacio u prethodnom postu, detaljno sve 'pojasnivsi', kasno ti je sad jebga.
Dalje, kakve veze ima prosla sezona sa ovim, tj. sa Sarajevom? Sta je njima kao oduzeto? Mislis u tom slucaju famoznom sa Slobodom? Pa pod broj jedan to su sigurno muljaze od strane Olimpika i datog igraca u startu, jer je nemoguce da se tu ne zna tko je u kakvom stanju, a ovi iz Slobode jos i naivni pa ni ne pitaju i ne provjeravaju. Evo sve al kakve to veze sa nama ima...
Pitam opet, tko im je kriv sto nisu dobili konkurente u direktnom ogledu nego odigrali x, ili sto nisu dobili u gradskom derbiju ili sto nisu uspjeli dobiti Rudara sad? Pa sa tim bodovima bi vec osigurali Europu i ti ne bi apsolutno nista od ovoga ni spomenuo. Smijesno. Tko je nama kriv sto nismo dobili Borca kuci, sto smo izgubili od Zelje kuci, prosuli bodove i sanse za titulu kuci. Nitko, mi sami. Bar priznajemo.

A vi, da imate normalne uvjete, da imate stadion (a imate stadion koji ne zadovoljava uvjete ni ove lige pa preko stele je igrate, ako cemo posteno i realno), da imate solventan i likvidan klub, vas ne bi ni Barcelona izbacila iz necega, to je kristalno jasno. Ali nemate, vama su igraci na kraju sezone OPRASTALI dugove, samo da mogu ici, te da klub moze izvrsiti potrebne papirologije i obveze. Ako to nije simptomaticno jednom vecem problemu i cinjenici o dugovanjima, onda ne znam sta jest, jer i to su cinjenice. I doduse ne znam sta imas kao navijac Slobode govoriti o normalnim uvjetima, terenu, bez uvrede, ali brate vi cim zapanete u ''kriticnu polovicu'' nema cim se ne sluzite i sve imate na terenu osim normalnih uvjeta i igre, tako da ne znam sto se sad vi pravite nevinima (kao i svi ostali), a zna se dobro da svak sebi kad-tad steli ovo ili ono.
Ja priznajem da je moguce da je Savez napravio glupost, ja sam vec rekao da to nama ne treba, ali to su stvari koje ti dodju kad imas stabilan, normalan i prosperitetan klub i uvjete, ali i ovo gore su stvari cinjenica koje samo idu u tezu neozbiljnosti, jer evo sta se vec dogodine desava (tj. ove godine), borba za goli opstanak. I onda evo sad vec vidim ''europsku Slobodu'' slijedece sezone u najavama. Pa mislim, halo, tko je tu lud...
Ostalo navedeno su pak stvari subjektivnosti, jer, Široki npr. do ove sezone (nisam iskreno brojio i zbrajao ove godine euro bodove, nek to netko napravi ako zeli) je i najvise bodova sakupio za BH euro koeficijent od svih, i ne mozes ga koristiti u kontekst s, ne znam, Modricom, Slavijom, il sl. Uz Sarajevo, sigurno najkonzistentniji klub koji ''obavlja posao'' u Europi, fali samo jedan pravi bljesak, poput onda kad se igralo prvo kolo kupa UEFA.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 26 maj 2010, 00:09, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 26 maj 2010, 00:06

ŠB_Fidelis je napisao/la:Svoj si ti animozitet vec izbacio u prethodnom postu, detaljno sve 'pojasnivsi', kasno ti je sad jebga.
Dalje, kakve veze ima prosla sezona sa ovim, tj. sa Sarajevom? Sta je njima kao oduzeto? Mislis u tom slucaju famoznom sa Slobodom? Pa pod broj jedan to su sigurno muljaze od strane Olimpika i datog igraca u startu, jer je nemoguce da se tu ne zna tko je u kakvom stanju, a ovi iz Slobode jos i naivni pa ni ne pitaju i ne provjeravaju. Evo sve al kakve to veze sa nama ima...
Pitam opet, tko im je kriv sto nisu dobili konkurente u direktnom ogledu nego odigrali x, ili sto nisu dobili u gradskom derbiju ili sto nisu uspjeli dobiti Rudara sad? Pa sa tim bodovima bi vec osigurali Europu i ti ne bi apsolutno nista od ovoga ni spomenuo. Smijesno.

A vi, da imate normalne uvjete, da imate stadion (a imate stadion koji ne zadovoljava uvjete ni ove lige pa preko stele je igrate, ako cemo posteno i realno), da imate solventan i likvidan klub, vas ne bi ni Barcelona izbacila iz necega, to je kristalno jasno. Ali nemate, vama su igraci na kraju sezone OPRASTALI dugove, samo da mogu ici, te da klub moze izvrsiti potrebne papirologije i obveze. Ako to nije simptomaticno jednom vecem problemu i cinjenici o dugovanjima, onda ne znam sta jest, jer i to su cinjenice. Ja priznajem da je moguce da je Savez napravio glupost, ja sam vec rekao da to nama ne treba, ali to su stvari koje ti dodju kad imas stabilan, normalan i prosperitetan klub i uvjete, ali i ovo gore su stvari cinjenica koje samo idu u tezu neozbiljnosti, jer evo sta se vec dogodine desava (tj. ove godine), borba za goli opstanak. I onda evo sad vec vidim ''europsku Slobodu'' slijedece sezone u najavama. Pa mislim, halo, tko je tu lud...
Ostalo navedeno su pak stvari subjektivnosti, jer, Široki npr. do ove sezone (nisam iskreno brojio i zbrajao ove godine euro bodove, nek to netko napravi ako zeli) je i najvise bodova sakupio za BH euro koeficijent od svih, i ne mozes ga koristiti u kontekst s, ne znam, Modricom, Slavijom, il sl. Uz Sarajevo, sigurno najkonzistentniji klub koji ''obavlja posao'' u Europi, fali samo jedan pravi bljesak, poput onda kad se igralo prvo kolo kupa UEFA.

Za finansiranje i dugove me nemoj vuci za jezik ;) :evil:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 maj 2010, 00:13

Raz_ba je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
Dopuštam ja da ti ne kontaš kao što dopuštam da se ne slažeš sa mnom. To je normalna komunikacija. Ja ću ti pokušati objasniti kako ja to vidim, bez ikakvih ličnih uvreda pa čak ni ličnih animoziteta a i bez ambicija da te privolim da razmišljaš na moj način. Ja se sjećam prošle godine. Tada je u evropu trebao ići jedan klub za koji, nekim slučajem, ja navijam. Nije otišao. Umjesto tog kluba otišao je neko drugi. Apsolutno nelegalno. To je Savez priznao. A u Savezu sjede neki ljudi koji štite nečije interese, jel tako? Ove godine u Evropu nije otišlo Sarajevo, umjesto njega će otići neki drugi klub. De pogodi koji! Kad se na terenu odigra utakmica pošteno i pobijedi bolji tim, ja sam sretan zbog toga, bez obzira o kom klubu se radi. Onda taj bolji klub napreduje i na najpošteniji način obezbijedi (osigura) nastup u Evropi (Europi) i ja sam opet sretan zbog toga jer će taj klub bez obzira na kom dijelu moje domovine djeluje, imati uspješan nastup. Tada će moja domovina biti na pravi način predstavljena vani, a ne da bruka državu i naš fudbal ovdje. Nekad pomislim da neki imaju za cilj da mi vani izgledamo kao Kvazimodo.
E moj fidelis pošten si ti ali onaj čelo Bevanda koji je to foler dao izjavu poslije nereda na Koševu-AFH-u da će glasati za Sarajevo i kako je glasao a ne možeš mi reči da nije malo proradio naciego svi su bili za da nam daju bodove dok nije postalo gutavo za Zrinjski ali mane zeve idemo dalje ima Boga da je ko mrva.Pa zar nismo tom Zrinjskom pokazali kako se igra i bez publike a da ne govorim o krađi u Mostaru i onda počinje kuhinja u Trebinju ,Travniku,i Gradaćcu a glavni kuhari Široki,Zrinjski,Leotar,Travnik i Zvijezda (najmanje)ali to je to i budala zna i vidi a vidjet će se i na rezultatima u Europi.Pa ako smo mi koji ne idu u Europu poderali Zrinjskog čemu se nadaju opet će se desiti neki Dudelange i bruka za "našu" zemlju ali nema veze nek se ispoštuje kriminal koji godinama gledamo i koji koči naš fudbal samo da Uefa ne skonta šta se radi pa da nam ne suspenduje sve timove i savez a mogu i repku i šta smo onda dobili?Eto koliko smo pošteni(savez)da naš najbolji sudija dobije doživotnu suspenziju ,pa dokad ćemo zbog sitnih klupskih i naci interesa biti sljepci i dozvoljavati da nas ovi kriminalci u savezu vuku za nos naočigled cijele Euorope šta če biti kad progledamo da ne bude kasno pa da nas ta ista Uefa ne odere pa onda nečemo nigdje niko i šta onda sa navedenim sitnim interesima!? ;)
Sarajevo ljubavi moja!

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 26 maj 2010, 00:15

Lijepo objasni SB_fidelis, aferim!
93,4 % " !!!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 maj 2010, 00:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Svoj si ti animozitet vec izbacio u prethodnom postu, detaljno sve 'pojasnivsi', kasno ti je sad jebga.
Pitam opet, tko im je kriv sto nisu dobili konkurente u direktnom ogledu nego odigrali x, ili sto nisu dobili u gradskom derbiju ili sto nisu uspjeli dobiti Rudara sad? Pa sa tim bodovima bi vec osigurali Europu i ti ne bi apsolutno nista od ovoga ni spomenuo. Smijesno. Tko je nama kriv sto nismo dobili Borca kuci, sto smo izgubili od Zelje kuci, prosuli bodove i sanse za titulu kuci. Nitko, mi sami. Bar priznajemo.

A vi, da imate normalne uvjete, da imate stadion (a imate stadion koji ne zadovoljava uvjete ni ove lige pa preko stele je igrate, ako cemo posteno i realno), da imate solventan i likvidan klub, vas ne bi ni Barcelona izbacila iz necega, to je kristalno jasno. Ali nemate, vama su igraci na kraju sezone OPRASTALI dugove, samo da mogu ici, te da klub moze izvrsiti potrebne papirologije i obveze. Ako to nije simptomaticno jednom vecem problemu i cinjenici o dugovanjima, onda ne znam sta jest, jer i to su cinjenice. I doduse ne znam sta imas kao navijac Slobode govoriti o normalnim uvjetima, terenu, bez uvrede, ali brate vi cim zapanete u ''kriticnu polovicu'' nema cim se ne sluzite i sve imate na terenu osim normalnih uvjeta i igre, tako da ne znam sto se sad vi pravite nevinima (kao i svi ostali), a zna se dobro da svak sebi kad-tad steli ovo ili ono.
Ja priznajem da je moguce da je Savez napravio glupost, ja sam vec rekao da to nama ne treba, ali to su stvari koje ti dodju kad imas stabilan, normalan i prosperitetan klub i uvjete, ali i ovo gore su stvari cinjenica koje samo idu u tezu neozbiljnosti, jer evo sta se vec dogodine desava (tj. ove godine), borba za goli opstanak. I onda evo sad vec vidim ''europsku Slobodu'' slijedece sezone u najavama. Pa mislim, halo, tko je tu lud...
Ma i mi smo isto sami prosuli bodove protiv vas i Želje na Koševu ali ne idu više pod kožu ove štele ma da smo i pobijedili u Prijedoru a mogli smo kakva bi nam bila korist kad bi vi prodali Zrinjskom i opet mi pušimo je li tako nemoj samo da me ubjeđuješ u kontra stav ili da su nam svi krivi ali ovo su činjenice koje su realnost našeg sivila.
Sarajevo ljubavi moja!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 maj 2010, 00:23

Heh, gledaj sekac. Sarajevo je svoje sanse izgubilo u gore navedenim utakmicama (naravno i ranijim, ove navodim samo kao zadnje ili kljucne zbog direktnog ogleda). Ovo sad ja shvacam, to je jal, zaljenje, sasvim prirodno i razumljivo, gledao sam i ja Sarajevo i smatram ga medju najboljim u ligi, ali su sami sebi krivi. Zar im trebaju ti poklonjeni bodovi toliko? Tko ce sad znati kakve su pak tu sheme bile, da li je namjerno od strane Olimpika i Gracica, datog igraca, ili sto vec, pa ulazenje u kalkulacije, nije brate samo do necijih drugih mutnih radnji, eventualno. U biti, ne mora znaciti da ih svejedno nece dobiti. I na kraju, nije uopce sad fer o tome pricati kad su imali i ponovljenu sansu da ih pobjede, ali opet nisu uspjeli, i onda opet zalba za zalbom. Pa stani malo...
Ali, opet kazem, manje bitno. Izbaci mi molim te Zrinjski iz price, Zrinjski me ne zanima, njih ste dobili, s njima se raspravljajte, nas u dva ogleda niste, tako da smatrajte Zrinjski konkurentom za to zadnje mjesto.
Mi da nismo kiksali kuci toliko puta da se ja jednostavno ne sjecam kad je zadnji put tako bilo, i to protiv glavnih konkurenata, mi bi bili prvaci, kamoli da bi se raspravljali o eventualnim ''kuhanjima'' sa ili protiv ekipa od kojih imamo realno duplo bolju momcad, sto je cinjenica, i to ce prihvatiti i priznati bilo koji realni navijac, simpatizer, isto kao sto cu i ja reci da je steta sto ne ide i Sarajevo u Europu jer zaista jesu dobra ekipa i bez obzira na sve zasluzuju je igrati. Medjutim, na terenu tako nije bilo na kraju.
Ma i mi smo isto sami prosuli bodove protiv vas i Želje na Koševu ali ne idu više pod kožu ove štele ma da smo i pobijedili u Prijedoru a mogli smo kakva bi nam bila korist kad bi vi prodali Zrinjskom i opet mi pušimo je li tako nemoj samo da me ubjeđuješ u kontra stav ili da su nam svi krivi ali ovo su činjenice koje su realnost našeg sivila.
To ti je sve sta bi bilo kad bi bilo i teorija cista. Opet se vracamo na to da ste sami sebi krivi jer nema vam tko sta ''napraviti'' ukoliko drzite sudbinu u svojim rukama, sto i sam priznajes, a eto ne mozes ni ti mene ubijediti u stav da bilo koja ekipa koja ne drzi sudbinu u svojim rukama moze nesto napraviti. Ne ubijedjujem ja nikoga ni u sto, doduse, mene samo iritiraju price kako su uvijek jedni posteni, a drugi ne, sto je u ovoj ligi naprosto nemoguce, sto se prije svi sa tim pomire, prije ce poceti misliti na sebe, o sebi, stvarati za sebe uvjete i ostvarivati rezultate. Nema toga u mene. Ja vidim na terenu momcad, imena, i njenu igru, ja vidim kakve uvjete ta momcad ima na svom terenu za gostujuce ekipe, koliko je ozbiljna i konzistentna, i kako uzvraca dobar prijem i uvjete na terenu, sudacki kriterij. To su prave momcadi i zasluzuju uspjeh, ostali mogu 'bljesnuti' (a iduce godine vec igrati ligu za opstanak, da kazem, sto je klasicna neozbiljnost i apsurd), ali to su iz perspektive mog kluba Sarajevo, Zeljo, Velez, Zrinjski, Borac ove godine. I to je tako, nek shvaca tko kako hoce.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 26 maj 2010, 00:32, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 26 maj 2010, 00:26

Nisam iskazao lični animozitet prema tebi niti prema nekom drugom pojedincu, kako sam i rekao u svom postu ali jesam pokazao animozitet prema klubovima koji na račun drugih idu u Evropu. S mnogo ovdje iznesenih stavova se potpuno slažem s tobom ali to nije ono o čemu smo počeli raspravljati pa da te podsjetim: Ja sam reagirao na nečiji post u kojem je iznesena mogućnost da se organizira ponovna sjednica Saveza na kojoj bi se on tri famozna boda dodijelila Sarajevu. Ja sam rekao da bih kao navijač Slobode za to glasao kad bih imao pravo glasa. Zašto? Za to što su u korist Slobode glasali predstavnici Tuzlanskog kantona i članovi saveza iz Južne Bosne. I ustvrdio sam da su tako glasali ovi iz Južne Bosne ne zbog pravde i pravičnosti nego da osiguraju nastup nekima u Evropi a onemoguće to Sarajevu. Ja sam njihov način glasanja tako shvatio. I sad ga tako shvatam. Iako je veći broj glasova bio u korist Sarajeva, bodovi su ostali mojoj Slobodi zbog nedostatka par glasova. Isto se desilo i prošle godine, kada je Slobodi bilo spriječeno da se takmiči u evropskim takmičenjima a netom što su BiH klubovi prijavljeni UEFi za takmičenja, Savez se ispravio ali Sloboda nije mogla ići pošto je već bilo kasno da je se prijavi. Eto to mi smrdi. Nek pošteno izgubi ko god izgubi. Nek pošteno ide u Evropu ko god tamo ode. I nek pošteno ispadne iz lige ko ne zaslužuje da tu bude, makar se radilo o mojoj Slobodi. Ja volim fudbal i što bih ja gledao neke klubove koji se takmiče tamo gdje ne pripadaju. Ovo tvoje o međusobnim susretima je tačno i slažem se s tobom. Podržavam svačiji pošteno zarađeni bod. Protivim se lopovluku bez obzira s koje strane dolazio. I predlažem da ne uzurpiramo ljudima prostor jer izgleda da se nećemo moći složiti, ipak ovo je tema Sarajeva a ja ne navijam za Sarajevo kao ni ti, ako dobro primjećujem.
A đe da znam?!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 maj 2010, 00:46

:) Pa nazivas jednu regiju Juznom Bosnom, tu vec izbacujes animozitet bolan (ako ti treba povijesno-cinjenicno obrazlozenje zasto, argumentirano, imas pm, da ne nastavljam sad ovdje). Svejedno mi bolan hoce li dobiti ili nece, mene da se pita ja bi im dao, u skladu je s pravilnikom, al je tako trebalo napraviti odmah, a ne vuci ''godinama''. Tebi jedno smrdi, meni npr. smrdi to sto nisu dvaput uspjeli dobiti pa se opet zale. Nije to za Sarajevo. Da se meni da teoretizirati i traziti ''sta mi smrdi'' kao i tebi, onda bi mi sumnjivo bilo to sto su oni evidentno po toj prici i svemu racunali na te bodove iz nekih prethodnih radnji i dogovora. Ali necu, suvisno mi i nepotrebno, kao sto rekoh, svoje su izgubili na gore navedenim utakmicama i u direktnom duelu i tu cijela prica staje, ostatak moze izvlaciti teorije urote gdje god hoce. O Slobodi ne bih, kazem, vi za sebe stvorite uvjete i budite solventni i transparentni, nema vam sta tko oduzimati, sve ostalo su neozbiljnosti jer vec dogodine takvi klubovi dodju od borbe za titulu do borbe za opstanak, a to je najveca cinjenica apsurda sama po sebi, i tu se stvarno nema sta za nadodavati.
No, posto se slazem da to sve nije tema, toliko o tome.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 26 maj 2010, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 26 maj 2010, 00:49

MI TE NIKAD ZABORAVIT NEĆEMO !

slika

VEDRAN PULJIĆ

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 26 maj 2010, 00:55

ŠB_Fidelis je napisao/la::) Pa nazivas jednu regiju Juznom Bosnom, tu vec izbacujes animozitet bolan (ako ti treba povijesno-cinjenicno obrazlozenje zasto, argumentirano, imas pm, da ne nastavljam sad ovdje). Svejedno mi bolan hoce li dobiti ili nece, mene da se pita ja bi im dao, u skladu je s pravilnikom, al je tako trebalo napraviti odmah, a ne vuci ''godinama''. Tebi jedno smrdi, meni npr. smrdi to sto nisu dvaput uspjeli dobiti pa se opet zale. Nije to za Sarajevo. Da se meni da teoretizirati i traziti ''sta mi smrdi'' kao i tebi, onda bi mi sumnjivo bilo to sto su oni evidentno po toj prici i svemu racunali na te bodove iz nekih prethodnih radnji i dogovora. Ali necu, suvisno mi i nepotrebno, kao sto rekoh, svoje su izgubili na gore navedenim utakmicama i u direktnom duelu i tu cijela prica staje, ostatak moze izvlaciti teorije urote gdje god hoce. O Slobodi ne bih, kazem, vi za sebe stvorite uvjete i budite solventni i transparentni, nema vam sta tko oduzimati, sve ostalo su neozbiljnosti jer vec dogodine takvi klubovi dodju od borbe za titulu do borbe za opstanak, a to je najveca cinjenica apsurda sama po sebi, i tu se stvarno nema sta za nadodavati.
No, posto se slazem da to sve nije tema, toliko o tome.
Koju regiju? Ne radi se o HNK, ne radi se o Livanjskom Kantonu jer tamo nije sve Hercegovina, ako misliš na Hercegovinu, njene su granice (ako iko zna gdje se one nalaze) narušene granicama kantona-županija. Nisam mislio vrijeđati, stvarno sam mislio na geografiju. Eto reci ti kako da tu regiju nazovem, ja ću je tako zvati. Sve osim Hercg-bosna.
A đe da znam?!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 maj 2010, 01:00

Ah nije bitno, ode tema. ;P
...Život za Široki...

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 26 maj 2010, 13:25

Što su se štrumfete upalile zbog Alaimove izjave :D
Samo im onaj čamac najpametniji :lol:
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 26 maj 2010, 13:29

Ma sve je ovo jedna velika urota protiv Sarajeva,i to baš ove godine. Fudbal u ovoj zemlji je bio pošten sve do ove godine,u ovoj sezoni su se urotile velike sile poput SAD i Japana protiv FK Sarajeva,neki se kunu da su cak vidjeli i vanzemaljce koje bacaju sihire na olimpijski stadion Kosevo,po sjevernoj tribini,najviše,povremeno :mrgreen: Prica se da je i sam Gavaric sa druge planete,ne znam na vama je da procjenite,mene ako pitate ja vjerujem!
...nisu mogli da te ugase!!!

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 26 maj 2010, 15:50

... a chichak najduhovitiji.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 26 maj 2010, 15:53

a vi najrealniji :D

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 26 maj 2010, 15:56

chichak je napisao/la:Ma sve je ovo jedna velika urota protiv Sarajeva,i to baš ove godine. Fudbal u ovoj zemlji je bio pošten sve do ove godine,u ovoj sezoni su se urotile velike sile poput SAD i Japana protiv FK Sarajeva,neki se kunu da su cak vidjeli i vanzemaljce koje bacaju sihire na olimpijski stadion Kosevo,po sjevernoj tribini,najviše,povremeno :mrgreen: Prica se da je i sam Gavaric sa druge planete,ne znam na vama je da procjenite,mene ako pitate ja vjerujem!
nema sta zajebo si i Chuk Norisa
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 26 maj 2010, 16:52

Komsije nemojte odustajati od slucaja Gavaric,sa ta tri boda bi igrali u Evropu.Krajnje je vrijeme da ovaj FS BIH pocne postovati osnovna pravila,kakve veze ima Sarajevo sa tim koje kriv pa covjek je igrao sa tri zuta kartona i tu je kraj price.FS BIH treba kazniti krivce za propust a vama dati tri boda,a pravo dav kazem mnogo mi je draze vas gledati u Evropskim utakmicama od Zrinjskog i Sirokog.Jedino se mi i vi casno borimo u predstavljanju nase Bosne i Hercegovine.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 26 maj 2010, 16:55

Sretno danas !
A C A B !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dadox, Haksss, HyperOS, perodeformero, riki46, rimljanin90, SamoDaKazeem i 49 gostiju.