Cekaj, ne kontam sta ''Listicani'' imaju s tim sto Sarajevo nije uspjelo pobijediti Slobodu u dvije utakmice, sto nisu u direktnom duelu dobili konkurenta Široki na svom terenu, sto nisu dobili Zeljeznicar nedavno, sto nisu dobili jos nedavnije Rudar? Jel im netko nesto oduzima? Lopovski nacin.Raz_ba je napisao/la:ambrozija je napisao/la:A sto?Raz_ba je napisao/la:
Ja, kao Slobodin navijač bih sad za to glasao!
Pa to sam do sada jedno deset puta objasnio. Ovi lištičani i mostarličići su glasali protiv Sarajeva ne radi Sarajeva nego da obezbijede da na lopovski način po ko zna koji put u Evropu idu klubovi iz Južne Bosne. Eto za to! Osim toga Sarajevo je pokazalo da zemlju predstavlja u inostranstvu na odličan način, a meni je važno kako je moja domovina predstavljena vani. Ja ću i dalje, na unutrašnjem planu, naravno, navijati za Slobodu, no ovo ja razumijem drugačije i za to bih glasao da Sarajevo dobije ta tri boda.

Ja osobno bi volio da igraju u Europi jer ih smatram ozbiljnim klubom za vecinu u ovoj ligi, kvalitetnom ekipom, imaju jedan od rijetkih terena na kojima su uvjeti regularni i moze se igrati, kao i na Pecari, stoga steta je da nisu tu. Medjutim, kolicina mjesta u Europi je ogranicena, a oni su jednostavno sami sebi krivi ove godine i nemaju se sta izvlaciti na druge faktore, sta god ja osobno mislio o FK Sarajevu ili bilo tko, gospodski su klub za vecinu nazovi-velicina u ovoj ligi, da ih imenom ne nabrajam. Da li ce dobiti nakon 15 zalbi i 265 javnih proglasa FK Slobode i Fukara (nevezano samo za taj dogadjaj), je pak nebitno.