Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Jel ko ikad ista kupovo sa ovog Tora vidim ima ovih accounta finih
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
alphabayDANTES je napisao/la:@rio jes pa kad te sutra uhvate sa 8 moldavki i 10 kila kokaina kazaćeš dantes me uputio

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Da pozdravim @Trib jer se ovih dana bavim ruskom književnošću.
Usput: 26. 12. održat će se Noć knjige u Buybooku;

Pozivamo vas na "Noć knjige u Buybooku"
Vrata naše knjižare (Radićeva 4, Sarajevo) u subotu 26. 12. 2015. bit će otvorena od 10:00 do 24:00 sata. Cijelog dana vam nudimo jedinstven popust od 50% na sva naša izdanja, i 10% na izdanja drugih izdavača. Svi posjetioci će biti u mogućnosti da postanu članovi našeg Kluba knjige, čime će ostvariti značajne privilegije prilikom budućih kupovina.
Ekskluzivno ćemo i predstaviti našu novu internetsku stranicu http://www.buybook.ba. S preko 350 objavljenih naslova, kako domaćih tako i stranih autora, otvaramo svoju web knjižaru, ali i novi portal koji će funkcionisati kao "permanentni festival književnosti na webu".
U 20:00 sati započinje Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima. Svoje učešće najavili su Bekim Sejranović, Faruk Šehić, Marko Tomaš, Melina Kamerić, Nedžad Ibrahimović, Nihad Hasanović, Snježana Mulić, te Zilhad Ključanin, koji će učestvovati u razgovoru i potpisivati svoje knjige.
Dobrodošli i započnite s nama 20. jubilarnu godinu Buybooka!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Uzvratni pozdrav.High je napisao/la:Da pozdravim @Trib jer se ovih dana bavim ruskom književnošću.![]()

Nije da nisam pokusavao da ih citam, ali ne ide nikako.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
OdličnoHigh je napisao/la:Pozivamo vas na "Noć knjige u Buybooku"
Vrata naše knjižare (Radićeva 4, Sarajevo) u subotu 26. 12. 2015. bit će otvorena od 10:00 do 24:00 sata. Cijelog dana vam nudimo jedinstven popust od 50% na sva naša izdanja, i 10% na izdanja drugih izdavača. Svi posjetioci će biti u mogućnosti da postanu članovi našeg Kluba knjige, čime će ostvariti značajne privilegije prilikom budućih kupovina.
Ekskluzivno ćemo i predstaviti našu novu internetsku stranicu http://www.buybook.ba. S preko 350 objavljenih naslova, kako domaćih tako i stranih autora, otvaramo svoju web knjižaru, ali i novi portal koji će funkcionisati kao "permanentni festival književnosti na webu".
U 20:00 sati započinje Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima. Svoje učešće najavili su Bekim Sejranović, Faruk Šehić, Marko Tomaš, Melina Kamerić, Nedžad Ibrahimović, Nihad Hasanović, Snježana Mulić, te Zilhad Ključanin, koji će učestvovati u razgovoru i potpisivati svoje knjige.
Dobrodošli i započnite s nama 20. jubilarnu godinu Buybooka!

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Cijena je 14, 00 KM, i to do konca januara 2016.
Sadržaj Zbornika na sljedećem linku:
http://www.iis.unsa.ba/pdf/osmansko_osvajanje_new.pdf
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Pročitah Istočni diwan konačno, divna knjiga.
Žao mi je što sam je tek sad pročitala, iz ko zna kojeg pokušaja.
@Dex bez razloga si plakao.

@Dex bez razloga si plakao.

Brazzers i NetflixLiverpool. YNWA je napisao/la:ja nisam ali prijatelj jeste, šta te konkretno zanima ?
Nullius in verba
Jergović o Hitlerovoj knjizi Mein kampf:
Đe sam plakaopride_of_merseyside je napisao/la:Pročitah Istočni diwan konačno, divna knjiga.Žao mi je što sam je tek sad pročitala, iz ko zna kojeg pokušaja.
@Dex bez razloga si plakao.![]()

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Preporucujem knjigu Georga Orwella - 1984. Zanimljiva knjiga koja je, covjek bi se usudio reci, predvidjela danasanjost (u smislu mind controla, kontrole nad sirom masom i sl.).
Pa knjiga je književni klasik, ko nije čuo za nju ne zna čitati
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Daj nabaci mi jos poneki "klasik" ukoliko ti nije tezko, molim lijepo. Na bolovanju sam pa imam mnogo vremena 

Od istog pisca je dobra I Životinjska farma(sjajna parodija komunizma)Profesor je napisao/la:Daj nabaci mi jos poneki "klasik" ukoliko ti nije tezko, molim lijepo. Na bolovanju sam pa imam mnogo vremena
pa imaš ti toliko klasika. Od naših do svjetskih.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Preletih za sahatak.

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 24 gosta.