Football Manager 2016

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Football Manager 2016

Post Postao/la JoseMourinho » 16 dec 2015, 23:34

kazu odbrana napokon ima mozga, krila se ne zabijaju u bekove nego znaju napokon dodat, nema gresaka stoper vraca golmanu loptu vise toliko, bolje pucaju tj. preciznije nije svaka direktno u golmana i sl. ja što sam čito pozitivni sve komentari ;)

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 16 dec 2015, 23:35

:mrgreen: Zvuci previse dobro

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 16 dec 2015, 23:48

Znam cak i ja razmisljam da pocnem igrati :mrgreen:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 dec 2015, 23:48

Jos patch za nasu ligu. Izlazi uskoro ;)

Pratite fmbosnia.net
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 17 dec 2015, 01:09

A Football Manager 2016 update (v16.2.0) is now available to download.

To get the update simply quit and restart Steam and your game should update to version 16.2.0.

The full changelist is as follows:

TECH AND PERFORMANCE

Improved match performance on Retina displays
Fixed rare crash on staff responsibilities screen
Fixed crash when trying to send assistant manager to tunnel interviews when no assistant appointed
Fixed game not launching in Full Screen modes on certain system setups
Fixed processing panel not disappearing when using alt-tab
Fixed attributes pop-up ordering attributes alphabetically by abbreviation not by full name
Fixed captain icon not displaying in-match
Fixed Ctrl+F shortcut
Fixed Average Positions & Heat Map options on ProZone panels showing incorrect information during live matches

GAMEPLAY

Improvements to AI transfer & contract negotiations
Players will no longer count being rested for minor cup games towards first team football unhappiness
Fixed issue where players would complain about being left out of a training camp squad when they were away on international duty
Fixed players asking for a new contract and then being unwilling to sign one

MATCH ENGINE

Improved defending of full backs who were tucking in inappropriately
Improved behaviour of backline when deciding to cover out of position players
Prevented ball getting stuck in the crossbar
Fixed instances of goalkeepers being stranded out of goal after being called over to be booked
Fixed some examples of dead time after ball is returned from a throw in following an injury
Improved system of players taking a penalty when on a hat-trick
Fixed some instances of poor back passes and goalkeepers lack of reaction to them
Fixed some problems with Specific Man Marking instruction
Refined referee decision making on offside calls
Improved defenders behaviour when reacting to a ball they are favourite to win
Improved goalkeeper decisions to parry ball back into play when they could let the ball go out
Improved goalkeeper decisions on when to come off their line
Improved accuracy of shots on goal
Refined passing decision making to reduce instances of unnecessary direct and rushed passes
Fixed some instances of a goal being awarded when the shot had hit the bar and not gone in

GRAPHICS

Improved Retina graphics benchmarking (requires cleared cache & preferences)
Fixed issue with black ball on Macs
Fixed extreme and sudden change from rain to shine

IN-GAME EDITOR

Age, Nationality and Wage editable on Profile page for Staff and Players
Fixes to help custom skin compatibility

STANDALONE EDITOR

Fixed Belgium league rules failing verification checks without being edited
Fixed a few editing kit colours issues
Fixed issue with stadium editing which caused some User files to crash
Fixed edit files using the wrong start date when extracted in to the game
Fixed various unhelpful error messages when verifying files
Fixed some crashes on verification on specific files
Fixed some issues extracting certain data edits in to the game

NETWORK

Fixed divergence of results when playing network game between Mac & PC

TOUCH MODE

Fixed obscure nations topping World Rankings at the start of new games

CREATE A CLUB MODE

Fixed created clubs keeping affiliations preventing them from being promoted.
Fixed created clubs not displaying their own kits on Team of the Week.

FANTASY DRAFT MODE

Fixed issue where fantasy draft budget left over is calculated incorrectly
Amer Dupovac!

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 18 dec 2015, 19:42

Update, uskoro, uskoro :ljepota:
A do izlaska, prelistajte malo www.fmbosnia.net ! :)
Amer Dupovac!

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 18 dec 2015, 20:24

Tanak si Rahma :P

Poslano sa mog PAP5300DUO koristeći Tapatalk

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 19 dec 2015, 15:26

Rahma je napisao/la:Update, uskoro, uskoro :ljepota:
A do izlaska, prelistajte malo http://www.fmbosnia.net ! :)
Hajdeeeeee. :D
1946

FMBosnia
Kontakt:

Post Postao/la FMBosnia » 20 dec 2015, 01:10

Izvinjavamo se što još nije izašao update...

slika

Rešavamo stvari oko strukture takmičenja. Sređeno je sve još juče bilo ali problem je u editoru koji neće da verifikuje nešto oko RS a u igri radi pa moramo ručno odraditi ali biće. :kafa: Važno je da će sve raditi kako treba. Daleko je bolje nego prošle godine..

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 20 dec 2015, 18:24

[youtube][/youtube]

PUZI!

Maksuz
Kontakt:

Post Postao/la Maksuz » 20 dec 2015, 22:39

Uđem na menager i aj reko da probam ovaj challenge na šta liči, kad prejak neki skin, čekiro sam i "obično" nema ga.
Gdje se može naći ?

slika

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 21 dec 2015, 18:09

Maksuz je napisao/la:Uđem na menager i aj reko da probam ovaj challenge na šta liči, kad prejak neki skin, čekiro sam i "obično" nema ga.
Gdje se može naći ?

[img]http://i.imgur.com/gQj337J.jpg[/img]
Na challenge samo ide klasik skin,ne moze se mjenjati :)
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 21 dec 2015, 22:32

Amer Dupovac!

Maksuz
Kontakt:

Post Postao/la Maksuz » 22 dec 2015, 00:00

Rahma je napisao/la:http://www.fmscout.com/a-fm-2016-flut-skin.html ovaj je nekako slican tom :D
Imaju sličnosti :arrow:

Mada je lose urađen kod rezultata, ne vide se rezultati, al' sve ostalo podsjeća na fifa manager :angel: :angel:
Mislim ovaj sa čalendžera, a ovaj što si postavio ću sad probati.

Maksuz
Kontakt:

Post Postao/la Maksuz » 22 dec 2015, 16:00

Kako najlakse prodati igraca ?

Stavim i na transfer listu i smanjim cijenu al' niko ih neće :damn:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 22 dec 2015, 16:04

gdje kupiti no steam fm 2016?

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 22 dec 2015, 22:05

Maksuz je napisao/la:Kako najlakse prodati igraca ?

Stavim i na transfer listu i smanjim cijenu al' niko ih neće :damn:
Ma pojedinih idiota se očigledno ne moguće riješiti, ja sam pokušavao na razne načine sa Kouadiom koji je prema FM-u više neki hokejaš nego fudbaler, nudio mu raskid ugovora, govorio mu da neće igrati i da se snalazi, nudio ga nekakvim agentima, stavljao cijenu 0 KM i nudio klubovima, nudio ga na posudbe, i da nisam na kraju raskinuo ugovor na svoju štetu ne bi ga se ni riješio... :lol:

Nego, dokle si ti na FM-u? Kolega po prvom ozbiljnom save-u. :mrgreen:

Ja sam prvu sezonu mogu hladno reći slučajno uletio u grupnu fazu EL, tamo su me svi nabili al' nea' veze, tad sam se tražio u ligi sa taktikama i formacijama ali sam pronašao recept, zaigrao do kraja i uzeo titulu ubjedljivo ispred Viteza... Igram drugu sezonu sad, ovaj put sam odmah ispao u 2. pretkolu LP ali sam zato furiozan u prvenstvu, mislim da za sada nakon nekih 10-ak kola imam sve pobjede i jedan remi i to u derbiju. Ne leži mi Željo nikako, Meho Kodro ih preuzeo, u donjem su dijelu tabele ali sam jedva iščupao bod protiv njih. :mrgreen:

Nisam ništa oko rostera skoro dirao, samo već ranije za dobre pare prodao Tatomirovića, sporazumno se razišao sa Purićem i raskinuo ugovor sa Kouadiom, a doveo jedino Zebu koji razvaljuje.

Ako imaš para uzmi Krstu Velkoskog, na lijevom krilu kao inside forward malo je reći da ubija, kad njega nema donji sam! :tokralju:
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 22 dec 2015, 22:26

Kakva je procedura za napredak golmana?

Nije Delač htio pristati na novu posudbu, pa sam odlučio fol da promovišem produkte moje omladinske škole, kao prvog golmana pokušavam forsirati Plakala (kažem pokušavam jer je već 2-3 povrede imao) a drugi mi je Oštraković. Za našu ligu su mi i više nego dovoljni i ovakvi kakvi su, ali u evropi meda bez boljeg golmana ne mogu, mislim da bi i ovu sezonu hladno prošao dalje da sam imao recimo Delača umjesto Plakala kojeg sam k'o levat gurnuo odmah u prvu bez minute na pripremnim... Nemam koga da mu stavim za tutora, jedino Oštrakovića koji ima determination manji od Emira, bar ako je to neko mjerilo a @Rahma mi reče da jeste... :mrgreen: Probaću ga isforsirati ovu sezonu pa vidjećemo, ako ne napreduje vakat je po novog golmana ići, npr. menadžer Burića mi je već nudio istog ovaj prelazni rok ali nisam htio, a mogao sam ga uzeti hladno.

S obzirom da sam prodao Tatomirovića Mihojević i Kovačević su mi ostali kao backup za dvojac Stepanov - Barbarić, obojica su često znala odsustvovati i Marko je baš fantastično to iskoristio, već je izrastao u dobrog štopera, bar za prilike u domaćem prvenstvu, a Džemo mu je tutor. :mrgreen: On bi mogao biti moj prvi pravi proizvod na FM-u, odličan je za sada.

E da, tačno imam problem u utakmicama u kojim bi mi trebao nastupiti rezervni sastav... Još sam ga na pripremama primijetio kada su me nadigravale drugoligaške ekipe kada bih izašao u izmijenjenom sastavu... Inače, u prvenstvu fakat ubijam, imam izgrađenu tu neku okosnicu ekipe i jednu formaciju, derem sve redom ovu sezonu, ubjedljivo prvi, najjača gol razlika, i haj' dođe mi kup 1/8 finala protiv Višegrada čini mi se, ja prvu utakmicu pošaljem rezervni sastav, ma silovali me ljudi, ja galamio na team talk, pa na poluvremenu, ma ništa, na kraju 3-1 zijanio, ni taj jedan ne bih dao da nisam Duljevića i još neke prvotimce uveo sa klupe... Katastrofu umalo da doživim. U drugoj utakmici sam morao ići sa udarnom postavom i ispratio sam ih u istočnu Bosnu sa 3 komada u mreži... Jel' moguće da se toliko ne poznaju, kao da su se prvi put sreli u životima?

I Dulja je odličan baš, bio mi je za kratko unhappy jer sam mu obećao da ću pojačati ekipu kako bih ispunio njegove apetite i slagao, i takav unhappy mi je razvaljivao, među ključnim igračima bio, ja ga hvalio stalno, svršavao namjerno na njega na press-ovima i evo ga upravo je odlučio da ostaje u klubu :opaopa:
1946

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 22 dec 2015, 22:45

Moraš se pomiriti sa tim da moraš imati uvijek i odmornu rezervnu ekipu da bi nešto uradio, fino ih kombinovati, omladince forsirati i sve to.Isti sam ti bio za Delaca nudio sam sve, ali ništa, neće pa neće.Probaj naci neki affilate klub da ti pošalju par igrača na posudbu.Nemoj slučajno da bi prodavao Kovacevica i Mihojevica vrhunski igrači postanu.Stepanov ostari i tu mu je domet, Barbaric bude onako, bolje ga prodat kroz sezonu-dvije.Mihojevic najbolje djeluje kao defanzivni vezni za uzimanje lopte bwm.

Za golmana kojeg da kupiš najbolji ti je Pirić bude baš, baš dobar.Odigraosam četiri sezone sa Sarajevom i nisam se sekunde pokajao što sam Pirića kupio.Duljevic poslije postane mašinerija, Kadušić se onako razvije...Probaj dovesti Husejinovica, Suljica i njih u klub..

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 22 dec 2015, 23:01

Ha pa odmorni su oni bili da ne mogu bit' odmorniji, ali su očajni u najmanju ruku... :D

Mislim da mi je uprava našla Zenit kao afilliate club, bar mi je tkao pisalo, na to sam i zaboravio skroz... Probaću uzeti nekoga od njih.

Barbarić mi je bio jedno vrijeme nesretan kao i Dulja, ubili su me sa ponudama oni Arapi ali nisam ga pristao prodati, na kraju je i on odlučio da ostaje. Nisam htio rizikovati baš da ostanem samo na Stepu, Kovi i Marku, ionako mi je često neko od njih nedostupan za utakmice.

I FM 15 je ovo kod mene i Maksuza, vidiš to sam i zaboravio navesti. :mrgreen:
1946

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.