Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 17:01

Znaci po tebi @soko je Spahic kriv za propustenu priliku u barazu a nikako selektor i njegove takticke odluke kao i izbor igraca u ove dvije utakmice ?? Pravo je pitanje zasto su Irci toliko napadali u drugoj utakmici i stoperi imali toliko puno posla. Zasto se ih nije vise zaustavljalo makar faulovim na sredini terena. Od krila pa sve do zadnjeg veznog. A u prvoj utakmici bi svakako bilo puno pametnije da je poceo sa jednim napadacem pa onda uvesti Ibisevica za zadnjih 30 minuta kada je vec imao osljabljen i u nedovoljno dobroj formi vezni red.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 dec 2015, 17:12

Ajax je napisao/la:Znaci po tebi @soko je Spahic kriv za propustenu priliku u barazu a nikako selektor i njegove takticke odluke kao i izbor igraca u ove dvije utakmice ?? Pravo je pitanje zasto su Irci toliko napadali u drugoj utakmici i stoperi imali toliko puno posla. Zasto se ih nije vise zaustavljalo makar faulovim na sredini terena. Od krila pa sve do zadnjeg veznog. A u prvoj utakmici bi svakako bilo puno pametnije da je poceo sa jednim napadacem pa onda uvesti Ibisevica za zadnjih 30 minuta kada je vec imao osljabljen i u nedovoljno dobroj formi vezni red.
E po meni je najvise kriv Susic sto je radio na pocetku kvalifikacija. Ono sto nismo imali lijevog beka, Zuka izbacen Seo imao povredeu. Pa su onda krivi igraci tipa Izet sto se nemogu izboriti u svojim timovima ili Sejo i Miske sto su mladi igraci otisli u Kinu.
Mese jeste trebao staviti samo jednog napadaca u Zenici.
A u Dublinu glavni krivac je Spahic bez obzira na formaciju, u zadnje vrijeme samo ovo njesra radi. Protiv Walesa prvo poluvrijeme je bio katastrofa, jer je isto ovo radio ali onda drugo poluvrijeme se nije zezao je pa je igrao na sigurno.
Jel po tebi ok da Spahic skace laktom na igrace? i udara protivnike?

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 dec 2015, 17:13

@adoo11 Nebitno je to sto si sad tu napisao kratak rezime tekme sa Lihtenstajnom i Ciprom, mislim lijepo je to od tebe al fakat nebitno za ono sto sam ja htio reci. Prijateljska sa Luksemburgom i takvim repkama je odlicna prilika da zavara i auditorijum i Mesu. Vise se moze izgubit nego dobit. Pilav ili ko vec iz saveza ugovorili ipak dobit ce finih para savez a i tamo ce sve biti placeno tamo .Mesa samo slegno ramenima, sta ce ,ipak su mu to rekli nekoliko sati prije ili poslije njihove jednoglasne odluke da ostane selektor :D tako da je bio u šahu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 17:20

@soko
Ako su Irci trkacka momcad. A ova reprezentacija i ostale reprezentacije iz regiona su uvijek bile poznate kao tehnicki jake reprezentacije. Po meni je trebalo nadigrati Irce tehnicki kratkim pasovima od noge do noge. Pojacati vezni red jer smo u tome sigurno bolji od njih. A nikako preskakati igru i igrati po ne toliko dobrim krilima na napadace. I jos najgore od svega ova dvojica krilnih igraca nemaju dovoljan kvalitet a vjerovatno ni fizicku spremu da odigraju dvije ovako teske utakmice u cetiri dana dovoljno kvalitetno. Lulic je djelovao nespreman vec u prvoj a Visca se nekako snalazi na toj poziciji samo nije tu idealan. Jer bas to je sistem dugih lopti i po krilima protiv kojega se Irci i njihovi igraci najbolje znaju braniti. Nista nebi promjenio rezultat neki drugi stoper. Po meni je sredina terena odlucila ove dvije utakmice. Osim sto nije Ibisevic trebao poceti prvu. Trebao je Salihovic poceti drugu utakmicu umjesto Medunjanina. U najgorem slucaju ako nije imao namjeru da igra sa njim u revansu. Onda ga je barem trebao uvesti na poluvremenu umjesto nedovoljno spremnog Lulica da ga odmori u prvoj utakmici. Da bi bio spreman za drugu. A Spahic ima 35 godina. Normalno je da nije vise toliko kvalitetan kao prije. Samo svi nasi stoperi imaju neke mane. Jedni jedna drugi druge. I nisam bas najsigurniji sto se tice tih pozicija u buducnosti. To je jos jedan razlog zasto bi trebalo igrati napadacki kao u prvom mandatu Papeta da smanjimo greske zadnjeg reda. A za nesto takvo fali bar jedan ofanzivni igrac za prvih 11 iz veznog reda. Idealno bi bilo jos jedno kvalitetno krilo.

Znam lako je sada govoriti unazad. Samo o nekim od ovih stvari se je pisalo i prije utakmice.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 dec 2015, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 dec 2015, 17:29

@Ajax

Nadam se da je uzeo lakšu reprezentaciju baš zato da bi isprobao što više novih igrača a da rezultat ne bi trpio.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 22 dec 2015, 17:39

JohnCleese je napisao/la:@adoo11 Nebitno je to sto si sad tu napisao kratak rezime tekme sa Lihtenstajnom i Ciprom, mislim lijepo je to od tebe al fakat nebitno za ono sto sam ja htio reci. Prijateljska sa Luksemburgom i takvim repkama je odlicna prilika da zavara i auditorijum i Mesu. Vise se moze izgubit nego dobit. Pilav ili ko vec iz saveza ugovorili ipak dobit ce finih para savez a i tamo ce sve biti placeno tamo .Mesa samo slegno ramenima, sta ce ,ipak su mu to rekli nekoliko sati prije ili poslije njihove jednoglasne odluke da ostane selektor :D tako da je bio u šahu.
U zadnjih 5 godina smo igrali sa Brazilom, Argentinom, Njemackom, Švedskom, Grčkom, Slovačkom, 3x Meksikom, Austrijom, Amerikom, Ganom, Alzirom, Obalom S., Irskom, Velsom, Slovenijom itd.
Od ovih najlosijih reprezentacija jedino sa Lihtenstajnom prosle godine, i ne vidim u cemu je problem da igramo sa Luksemburgom, narocito sto za 3-4 dana igramo sa Svicarskom. Pronadji malo s kim su igrali prijateljske velesile poput Njemacke, Italije itd, pa ces viditi da i oni igraju protiv ovih najslabijih. Npr. Hrvati su u godinu dana igrali i sa Lihtenstajnom i sa Gibraltarom.
Zadnja izmjena: Pivopija, dana/u 22 dec 2015, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 dec 2015, 17:40

hmm pa zar Medo nije bolji neg Sejo sto se tice ti tehnicki pasova?
Najgora je mana ono sto Spaha radi, igra na rizik i udara ljude.
Prva utakmica kao sto sam rekao samo sa jednim napadacem.
Sunjic, Ermin ili(Spaha ali fino se porazgovara sa njim). Zuka na lijevom beku. Sredina Pjanic i Kolasinac i jos jedan. Kolasinac je bolji od Coce defazivno a dobar je i ofanzivno. Moze se mjenjati sa Lulicem.
Tako su trebali biti obe tekme.
Samo smo mi primili golove radi Spahini gluposti. Protiv Nigerije je isto sra.o, dodavao lopte njima. Protiv Francuske umjesto da izbaci loptu u aut ne on mora svoje finte gurati.
Spaha je odlican stoper samo eto radi ta sranja koja su nas debelo kostala.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 17:43

FaraonTM je napisao/la:@Ajax

Nadam se da je uzeo lakšu reprezentaciju baš zato da bi isprobao što više novih igrača a da rezultat ne bi trpio.
Valjda je tako. Milicevica mozemo privuci jer bi mu ovdje mogao obecati minutazu bar dok drugi igraci ne zaigraju za svoj klub. A poslje tih par utakmica zavisi koliko bi pokazao. Svicarci mu to ne mogu ponuditi. A ovdje bi mogao biti novi Miske. Ako on to zeli. Ako ne treba se okrenuti drugim igracima. Hodzic bi svakako mogao biti odlicno rijesenje igrac koji se nadopunjuje sa Dzekom i jos radi defanzivno u sredini terena to nam treba. Vedo je odlican sam on ne igra defanzivu kao ni Dzeko. Njih dvojica mogu protiv onih L-reprezentacija. Steta zbog povrede Hodzica. Krilo isto nebi bilo lose neko da pojaca konkurenciju. Jeste Duljevic iz domaceg prvenstva samo nije da postoji neka konkurencija. Posebno ako Hajrovic bude na klupi. Hajradinovic nije los samo momak ne igra.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 dec 2015, 17:46

Ajax je napisao/la:

Valjda je tako. Milicevica mozemo privuci jer bi mu ovdje mogao obecati minutazu bar dok drugi igraci ne zaigraju za svoj klub. A poslje tih par utakmica zavisi koliko bi pokazao. Svicarci mu to ne mogu ponuditi. A ovdje bi mogao biti novi Miske. Ako on to zeli. Ako ne treba se okrenuti drugim igracima. Hodzic bi svakako mogao biti odlicno rijesenje igrac koji se nadopunjuje sa Dzekom i jos radi defanzivno u sredini terena to nam treba. Vedo je odlican sam on ne igra defanzivu kao ni Dzeko. Njih dvojica mogu protiv onih L-reprezentacija. Steta zbog povrede Hodzica. Krilo isto nebi bilo lose neko da pojaca konkurenciju. Jeste Duljevic iz domaceg prvenstva samo nije da postoji neka konkurencija. Posebno ako Hajrovic bude klupi. Hajradinovic nije los samo momak ne igra.
Hodžić, Grahovac i Cimi u prvom redu trebaju dobiti priliku, onda komotno mogu Duljević, Memija, Subić...

Miličević ukoliko bi htio da igra njega naravno isto staviti u prvu kategoriju.

Za tu desetku bi kroz koju godinu mogao izletiti Gojak iz Dinama, esktra perspektivan igrač. Samo još da se pogura u seniore Dinama i vjerujem da bi kroz sezonu, dvije već otišao u lige petice.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 18:00

soko je napisao/la:hmm pa zar Medo nije bolji neg Sejo sto se tice ti tehnicki pasova?
Najgora je mana ono sto Spaha radi, igra na rizik i udara ljude.
Prva utakmica kao sto sam rekao samo sa jednim napadacem.
Sunjic, Ermin ili(Spaha ali fino se porazgovara sa njim). Zuka na lijevom beku. Sredina Pjanic i Kolasinac i jos jedan. Kolasinac je bolji od Coce defazivno a dobar je i ofanzivno. Moze se mjenjati sa Lulicem.
Tako su trebali biti obe tekme.
Samo smo mi primili golove radi Spahini gluposti. Protiv Nigerije je isto sra.o, dodavao lopte njima. Protiv Francuske umjesto da izbaci loptu u aut ne on mora svoje finte gurati.
Spaha je odlican stoper samo eto radi ta sranja koja su nas debelo kostala.
Ne nije. Sejo je bolji trkacki, igra i defanzivno i u boljoj je bio formi ( kakav god bio klub bar je igrao ) a i imao je on dovoljno iskustva iz Bundeslige kako odigrati utakmicu protiv ne toliko ( osim trkacki ) snaznih iraca. Tehnicki je sasvim dovoljno dobar od Iraca i od vecine bolji. Sada smo ga vjerovatno izgubili u reprezentaciji. Dzabe Medi tehnika kada je bio nespreman. Razumjem da je Medo dobio sansu zbog dobre partije protiv Kipra sto je greska svakako. Jer se je ovdje radilo o drugacijem protivniku i jer je on totalno van forme. Ako vec trebao je poceti prvu utakmicu na desetki ( da dvojica igraca trce za njega ) protiv oslabljenih Iraca i na manjem terenu. Za Vedu se vidim slazemo. Sto se tice Spahe on je stoper. Nece Lulic, Visca ili Dzeko skriviti gol nego stoperi. Kada ne bude Spahe opet ce se kriviti stoperi to cete vidjeti jako brzo. Jer ni jedan od ovih stopera nije vrhunski. Spahic je bio najblizi tome. Protiv Nigerije je bio neshvatljivo los od samog pocetka i ja mislim da je to zato jer nije trenirao dva dana prije utakmice zbog povrede i da nije bio 100% spreman mozda grijesim. Drago mi je da se slazemo da je Kolasinac trebao poceti na zadnjem veznom i mislim da bi tu samo dobili. Bundesligasko iskustvo, kvalitet, snaga ako nista bar bi razbijao njihove napade u sredini a crveni se tesko dobiva u utakmicama baraza.

Znaci pitanje je dali ce Spaha vise i igrat. On i ovi sadasnji stoperi nisu vrhunski ko god bio pravit ce se greske i psovat ce se im. Treba igrati napadakci kao u prvom mandatu proslog selektora. To je jedino rijesenje. Tada stoperi imaju manje posla.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 22 dec 2015, 18:01

FaraonTM je napisao/la:
Ajax je napisao/la:

Valjda je tako. Milicevica mozemo privuci jer bi mu ovdje mogao obecati minutazu bar dok drugi igraci ne zaigraju za svoj klub. A poslje tih par utakmica zavisi koliko bi pokazao. Svicarci mu to ne mogu ponuditi. A ovdje bi mogao biti novi Miske. Ako on to zeli. Ako ne treba se okrenuti drugim igracima. Hodzic bi svakako mogao biti odlicno rijesenje igrac koji se nadopunjuje sa Dzekom i jos radi defanzivno u sredini terena to nam treba. Vedo je odlican sam on ne igra defanzivu kao ni Dzeko. Njih dvojica mogu protiv onih L-reprezentacija. Steta zbog povrede Hodzica. Krilo isto nebi bilo lose neko da pojaca konkurenciju. Jeste Duljevic iz domaceg prvenstva samo nije da postoji neka konkurencija. Posebno ako Hajrovic bude klupi. Hajradinovic nije los samo momak ne igra.
Hodžić, Grahovac i Cimi u prvom redu trebaju dobiti priliku, onda komotno mogu Duljević, Memija, Subić...

Za tu desetku bi kroz koju godinu mogao izletiti Gojak iz Dinama, esktra perspektivan igrač. Samo još da se pogura u seniore Dinama i vjerujem da bi kroz sezonu, dvije već otišao u lige petice.
Trebalo bi probati i Krunica na poziciji desetke.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 dec 2015, 18:07

JohnCleese je napisao/la: Glupost, e moj punoglavac pa sjeti se Tuzle 2014 god septembar, "odlicna provjera " protiv Lihtenstajna po mjeri onako, 3:0 , probalo se u veznom redu. Nekoliko dana poslije rapsodija u Zenici od Cipra poslije te tekme nismo 7 -8 mjeseci dobili tekmu, nismo se oporavili. Dobra provjera :puke: :puke: :puke:
Jesmo probali Prcica koji nista nije pokazao protiv Lihtenstajna. Pred domacom publikom. I to je provjera.
Koga smo to jos probali i kakve veze ima ta utakmica s katastrofalnom formacijom, zalaganjem, pristupom i taktikom protiv Kipra?
Uopstalom mozda nema puno slobodnih reprezentacija za taj termin, nemamo ni para od Eura tako da ne mozemo mi slati ponude(doduse i da imamo uvijek smo cekali ponude drugih gdje bi mi manje para izdvojili) a i imati cemo kvalitetan turnir u Japanu i odlicnu provjeru protiv Svicarske. I bolje je da protiv Svicarske igramo punom snagom nego izmoreni zbog prethodne utakmice.
Ova utakmica protiv Luksemburga je idealna.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 22 dec 2015, 18:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 18:08

FaraonTM je napisao/la:Hodžić, Grahovac i Cimi u prvom redu trebaju dobiti priliku, onda komotno mogu Duljević, Memija, Subić...

Krunic, Milosevic, Gojak sve su to igraci koji bi trebali za par godina biti kvalitetne desetke. Samo to je u teoriji. Nama treba igrac koji bi vec sada mogao da zamjeni Misketa i da ima i iskustvo i kvalitet. Igrac koji odma donese kvalitet na terenu. Znaci Milicevic ili neko slican njemu. Mada on se je prije godinu dana otpisivao jer eto moze odigrati jos 4,5 sezona za reprezentaciju a ovi drugi deset. Kada ga je @dubrovnik ovdje non stop spominjao a nas 99% kao ni ja nismo ga gledali. A covjek ispade bas vrhunski igrac.

Po meni tesko i Grahovac i Cimi. Jedan od njih dvojice posto igraju istu poziciju. Na poziciji Subica ima i Kolasinca i Zukanovica. Dobar je igrac samo nije toliki prioritet. A Duljevic i Memija po meni da. Jer smo tanki na tim pozicijama. Luksemburg je protivnik po mjeri samo opet za kvalifikacije je pitanje dali imaju dovoljno iskustvo bas kao Milosevic, Krunic i Gojak.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 dec 2015, 18:10

Mesa sad treba graditi novi tim. Valjda izleti par novih igraca, jer sad smo tanki na nekim pozicijama.
Golmani: Beg, Buric, Sehic
Desni bek: Mujdza, Pavelic, Memija, Martic
Stoperi: Sunjic, Coca, Ermim, Zuka po potrebi Spahic
Lijevi bek: Kolansinac, Subic, Letic a moze i Zuka
Sredina: Pjanic, Besic, Cimi, Grahovac, Milosevic, Krunic, Susic
Desno krilo: Visca, Izet??, Duljevic
Lijevo krilo: Lulic, Izet
Napad: Dzeko, Ibisevic, Djuric, Hodzic i Bajic.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 22 dec 2015, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 dec 2015, 18:10

pinoglavi je napisao/la:Jesmo probali Prcica koji nista nije pokazao protiv Lihtenstajna. Pred domacom publikom. I to je provjera.
Koga smo to jos probali i kakve veze ima ta utakmica s katastrofalnom formacijom, zalaganjem, pristupom i taktikom protiv Kipra?
Probali smo Prcića, kasnije Cimirota i Zakarića, Bičakčića na desnom beku, dakle, bilo je nekih rotacija. Naravno da to nema nikakve veze sa Kiprom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 dec 2015, 18:13

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Sa Luksemburgom? Nije se mogao nači jači protivnik?
Ne lupaj gluposti, utakmica je idealna da se isproba nekoliko novih igraca u prvoj postavi. Bit ce to pravi test za vezni red i napad, cak i bekove.
Iskreno da kažem nisam odmah vidio datum. Ali, opet, nisam za ove utakmice, čisto iz razloga što se ne može vidjeti puno toga u tim utakmicama. Po meni se, možda, trebao tražit neki malo jači protivnik, ekipa koja zna lopte igrat pa da imaš koliki toliki uvid ko šta može, teško da nešto puno možeš vidjet protiv Luksemburga.

U ovoj utakmici mora igrati drugi sastav, čak i po jedno pol. dao i ovoj drugoj dvojici golmana neka i oni dobiju šansu. U drugom uvesti Džeku i Pjanića. A od početka skroz drugi sastav.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 dec 2015, 18:17

Virtu4l je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Jesmo probali Prcica koji nista nije pokazao protiv Lihtenstajna. Pred domacom publikom. I to je provjera.
Probali smo Prcića, kasnije Cimirota i Zakarića, Bičakčića na desnom beku, dakle, bilo je nekih rotacija. Naravno da to nema nikakve veze sa Kiprom.
Dobro onda vec sam zaboravio sastav iako sam bio na utakmici. Svejedno je poenta da se itekako moze probati nesto u utakmicama sa ovim reprezentacijama. Imamo puno opcija u veznom redu a malo je i ovo provjera pred pocetak kvalifikacija. Odlican kvalitet nekog igraca apsolutno moze doci do izrazaja i protiv Luksemburga, kao sto nije slucaj kod Prcica u mecu sa Lihtenstajnom.

@unoff po meni nema smisla staviti 11 igraca koji nisu medjusobno igrali kao prvih 11 u ovoj utakmici. Okosnica tima neka igra i 2-3 nova imena u prvih 11.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 dec 2015, 18:28

pinoglavi je napisao/la:@unoff po meni nema smisla staviti 11 igraca koji nisu medjusobno igrali kao prvih 11 u ovoj utakmici. Okosnica tima neka igra i 2-3 nova imena u prvih 11.
Vjerovatno si upravu, ali treba u toj utakmici dosta igrača probat, naravno, koliko je moguće. Do danas me nije zanimala repka ali sad jedva čekam novu utakmicu :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 dec 2015, 18:31

pinoglavi je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Dobro onda vec sam zaboravio sastav iako sam bio na utakmici. Svejedno je poenta da se itekako moze probati nesto u utakmicama sa ovim reprezentacijama. Imamo puno opcija u veznom redu a malo je i ovo provjera pred pocetak kvalifikacija. Odlican kvalitet nekog igraca apsolutno moze doci do izrazaja i protiv Luksemburga, kao sto nije slucaj kod Prcica u mecu sa Lihtenstajnom.

@unoff po meni nema smisla staviti 11 igraca koji nisu medjusobno igrali kao prvih 11 u ovoj utakmici. Okosnica tima neka igra i 2-3 nova imena u prvih 11.
Ne trebaju nama igraci sto ce kvalitet pokazat protiv Luksemburga,stvoriti laznu sliku i nama i selektoru nama trebaju igraci koji ce se pokazat protiv Irske Svicarske Belgije Rumunije Poljske Slovacke.... Neka igraju sad u martu, ako nismo mogli naci jacu provjeru ok, ali pred kvalifikacione meceve ne trebaju nam vise ovakve provjere
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 dec 2015, 18:35

Kakva lazna slika kad te nekoliko dana poslije toga ceka utakmica sa Svicarskom. :damn:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.