Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la FaraonTM » 21 dec 2015, 19:22

BSBosna je napisao/la: Misimovic je poceo na SP iako je igro u Kinu...
Al' Džeko je kloc, vidi se da mu se više ne igra fudbal :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 19:59

pinoglavi je napisao/la:Treba napraviti mali kviz za ulazak na ovaj pdf, npr imena 5 igraca reprezentacije i da se pogodi koju poziciju igraju. Ko ne pogodi svih 5 ne moze komentarisati na ovom pdfu.
Treba staviti restrikcije tipe minimalno 6 mjeseci na forumu i recimo 50 ili 100 postova. Vrlo brzo bi se sve vratilo u normalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 dec 2015, 20:03

nadam se da će mu produžit' ugovor do kraja kvala, sa klauzulom ako se plasiramo na SP, da mu se automatski produži ugovor na još jedne kvale, ako se ne plasiramo na SP, automatski otkaz!

dosta više zajebancije, da se treneru produži ugovor, pa ne uspijemo, pa mu se ne smije dati otkaz radi odštete, krajnje je vrijeme da se krene ozbiljno radit', a ne da tonemo i tonemo!

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 21 dec 2015, 20:13

Virtu4l je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Treba napraviti mali kviz za ulazak na ovaj pdf, npr imena 5 igraca reprezentacije i da se pogodi koju poziciju igraju. Ko ne pogodi svih 5 ne moze komentarisati na ovom pdfu.
Treba staviti restrikcije tipe minimalno 6 mjeseci na forumu i recimo 50 ili 100 postova. Vrlo brzo bi se sve vratilo u normalu.
Znam da bih to volio, ali nema toga nista :rol:

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 21 dec 2015, 20:13

Chinaglia je napisao/la:nadam se da će mu produžit' ugovor do kraja kvala, sa klauzulom ako se plasiramo na SP, da mu se automatski produži ugovor na još jedne kvale, ako se ne plasiramo na SP, automatski otkaz!

dosta više zajebancije, da se treneru produži ugovor, pa ne uspijemo, pa mu se ne smije dati otkaz radi odštete, krajnje je vrijeme da se krene ozbiljno radit', a ne da tonemo i tonemo!
Definitivno, ono sa Safetom je bila velika pogreška.Pogotovo nakon što se desila Nigerije.Poslije SP-a mu nisu smjeli ponuditi novi ugovor, jer evidentno je bilo da je došlo do zasićenja i njega a i od strane igrača. Mesa je dosao u najgori momenat sa dva boda na kontu, doveo nas do baraza i eto nismo uspjeli ali ne treba kroz prizmu baraža gledati njegov cijeli dosadasnji rad.
Činjenica je da se neki parametri moraju postaviti, ako ne možemo sa igračima (jer smo deficitarni pa moramo trpiti lošu formu, bahatost pojedinih i slično ) barem sa selektorima možemo.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2015, 20:15

edoo3 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:nadam se da će mu produžit' ugovor do kraja kvala, sa klauzulom ako se plasiramo na SP, da mu se automatski produži ugovor na još jedne kvale, ako se ne plasiramo na SP, automatski otkaz!

Definitivno, ono sa Safetom je bila velika pogreška.
Sa Safetom je urađeno baš onako kako je Chinaglia napisao :crazy:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 21 dec 2015, 20:25

Virtu4l je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:

Definitivno, ono sa Safetom je bila velika pogreška.
Sa Safetom je urađeno baš onako kako je Chinaglia napisao :crazy:

Mislio sam na ovaj drugi pasus od @Chinaglia,u smislu da se treneru ne smije dati otkaz radi odštete, jer znaš i sam da se par mjeseci ovdje vodila polemika da ukoliko usred kvalifikacija Safet dobije otkaz da će to Savez kostat , pa se cekalo dok voda ne dodje do grla da se reaguje.A već protiv Nigerije se moglo vidjeti da stvari ne fukncionisu. Ne mora mu se nužno ni i produžiti taj ugovor čak iako izborimo SP, u ovisnosti od onoga što tamo pokažemo ako se aBd plasiramo treba odlučiti i o (ne)produženju istog.
Sad sam definitivno bio za produzenje njegovog ugovora, jer je čovjek došao u najgori momenat, uspio izvući iz igrača maximum , pobjediti sve osim Belgije i iz onakvog rasula nas odvesti u baraž i zato mu skidam kapu, u baražu je mogao bolje ali otom potom.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 21 dec 2015, 20:29

Ako nema boljeg ili bolje reci ako nece u savezu boljeg tada i samo tada je Mesa najbolje rjesenje. A ja se bojim da mi i jesmo u takvoj situaciji. Kad je vec tako moramo ga podrzat htjeli ili ne htjeli dok nasi saveznici :D ne dovedu novog klauna na klupu.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 16:02

Unofficialpage je napisao/la:Valjda se Meša popravi. Ovo do sad je bilo loše, nikakva igra, taktika vrlo loša. Nadam se da se neće(mo) zeznuti kao i sa Papetom.
Sve sto je dobro uradio motivisao igrace i pogodio sa rezervama do baraza je pokvario u dvomecu sa Ircima. Protiv protivnika podjednakog kvaliteta u mecu gdje se je znalo da ce odlucivati finese, nijanse odnosno trenersko nadmudrivanje. Znalo se je da imaju vrhunskog i preiskusnog trenera na klupi, znalo se je da su trkacki neugodni i da ce probati da iskoriste taj nesto sporiji stoperski par. Znalo se je da nemaju kompleksa poslje odlicne dvije utakmice protiv aktualnog svijetskog prvaka Njemacke. Trebalo ih je nadmudriti takticki. Kao naprimjer kod one pobjeda 4:2 u Belgiji. Ono je bila prava takticka varka. Steta jos uvijek mislim da bi Salihovicu ovo bile utakmice odnosna utakmica karijere gdje bi dao svoj maksimum i da je imao sta za pokazati bar u jednoj utakmici. A ovako je izgleda zavrsio sa reprezentacijom.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 dec 2015, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 22 dec 2015, 16:04

Pored utakmice sa Švajcarskom 29. marta naredne godine usvojen je prijedlog odigravanja prijateljskog susreta i sa selekcijom Luksemburga 25. marta u Luksemburgu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 dec 2015, 16:08

Ajax je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Valjda se Meša popravi. Ovo do sad je bilo loše, nikakva igra, taktika vrlo loša. Nadam se da se neće(mo) zeznuti kao i sa Papetom.
Sve sto je dobro uradio motivisao igrace i pogodio sa rezervama do baraza je pokvario u dvomecu sa Ircima. Protiv protivnika podjednakog kvaliteta u mecu gdje se je znala da ce odlucivati finese, nijanse odnosno trenersko nadmudrivanje. Znalo se je da imaju vrhunskog i preiskusnog trenera na klupi, znalo se je da su trkacki neugodni i da ce probati da iskoriste taj nesto sporiji stoperski par. Trebalo ih je nadmudriti takticki. Steta jos uvijek mislim da bi Salihovicu ovo bile utakmice karijere gdje bi dao svoj maksimum.
Tačno je odigrao onako kako je Ircima odgovaralo, taktika je bila k'o za njih stvorena, morao je i mogao bolje. Nadam se da nije greška sa ovim produžavanjem ugovora ali nisam nešto optimističan.

Sa Luksemburgom? Nije se mogao nači jači protivnik?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 22 dec 2015, 16:18

Mesa trazi ravnopravne protivnike,kao sto je Luxemburg.Fujjj :kafa:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 dec 2015, 16:21

Pa nećemo u četiri dana igrati dvije jake utakmice valjda, možda će Meša dati priliku novim igračima od početka protiv Luksemburga samo da osjete kako je to igrati za repku, po meni dobar potez ako se ostvari.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2015, 16:35

Unofficialpage je napisao/la:Tačno je odigrao onako kako je Ircima odgovaralo, taktika je bila k'o za njih stvorena, morao je i mogao bolje. Nadam se da nije greška sa ovim produžavanjem ugovora ali nisam nešto optimističan.
Realno koliko god sam nekada kritikovao Papeta ona napadacka igra je bila puno ljepsa za gledati nego ovo sada. Naravno pristao bi odma da se igra neatraktivno samo da bude rezultat. A to je samo nastup na svjetskom prvenstvu. Sa barazem ili bez nebitno. Sve manje od toga je neuspjeh. Nekako mi djeluje previse ziheraski i da igra previse na sigurno. Pape se je vise kockao i puno puta je pogodio bar do utakmice protiv Nigerije. Idealan bi bio trener kao Vaha koji zna sta hoce. Samo to je nerealno i ne treba o tome razmisljati. Ja sam imao dobro misljenje o Mesi trenerski samo je i mene neugodno iznenadio u barazu od taktike pa do izbora nekih igraca u prvih 11. Po meni nikako nije trebao poceti sa Vedom u prvih 11 nebi li razbili Irsku vec u prvoj utakmici i tako oslabio ionako los vezni red bez Besica. A Medunjanin je trebao odigrati prvu a ne drugu utakmicu. Lulic je bio preumoran vec poslje prvog poluvremena u prvoj utakmici i mogao se je sacuvati za drugu i tako. Istine je da nije imao igrace u vrhunskoj formi samo mogao je barem da ide na to da iznenadi Irce nekako.

A za buducnosti zavisi mozda nesto i promjeni. Zavisi i od novih igraca i njihove uloge. Puno toga zavisi.
FaraonTM je napisao/la:Pa nećemo u četiri dana igrati dvije jake utakmice valjda, možda će Meša dati priliku novim igračima od početka protiv Luksemburga samo da osjete kako je to igrati za repku, po meni dobar potez ako se ostvari.
Dobar potez. Ako bude dao pravu priliku trojici, cetvorici potencijalnih novih igaca. Jos da nam je nekako otkriti tog pravog ofanzivnog veznog. Milicevic ili neko drugi nebitno. Pjanic to svakako nije. I on tesko da ce biti neka prevaga u reprezentaciji osim povremeno. Kao sto to nije kod komsija Modric. Samo zato oni imaju neke druge igrace koji iskoce u prvi plan a tu smo mi tanki jos uvijek.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 dec 2015, 16:36

Samo da jos u januaru saznamo ima li sta od novih igraca i koji tacno, ovi sto vade papire (ako uopste ima takvih) nece ih dobti do marta to je sigurno.

Tragedija bi bila da u ove dvije utakmice ne proba barem 3-4 nova igraca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 dec 2015, 16:38

Unofficialpage je napisao/la:
Ne lupaj gluposti, utakmica je idealna da se isproba nekoliko novih igraca u prvoj postavi. Bit ce to pravi test za vezni red i napad, cak i bekove.
Nad tobom sunce najljepše sja

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 dec 2015, 16:46

pinoglavi je napisao/la:
Ne lupaj gluposti, utakmica je idealna da se isproba nekoliko novih igraca u prvoj postavi. Bit ce to pravi test za vezni red i napad, mozda cak i bekove.
Glupost, e moj punoglavac pa sjeti se Tuzle 2014 god septembar, "odlicna provjera " protiv Lihtenstajna po mjeri onako, 3:0 , probalo se u veznom redu. Nekoliko dana poslije rapsodija u Zenici od Cipra poslije te tekme nismo 7 -8 mjeseci dobili tekmu, nismo se oporavili. Dobra provjera :puke: :puke: :puke:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 dec 2015, 16:55

Ajax je napisao/la:
Sve sto je dobro uradio motivisao igrace i pogodio sa rezervama do baraza je pokvario u dvomecu sa Ircima. Protiv protivnika podjednakog kvaliteta u mecu gdje se je znalo da ce odlucivati finese, nijanse odnosno trenersko nadmudrivanje. Znalo se je da imaju vrhunskog i preiskusnog trenera na klupi, znalo se je da su trkacki neugodni i da ce probati da iskoriste taj nesto sporiji stoperski par. Znalo se je da nemaju kompleksa poslje odlicne dvije utakmice protiv aktualnog svijetskog prvaka Njemacke. Trebalo ih je nadmudriti takticki. Kao naprimjer kod one pobjeda 4:2 u Belgiji. Ono je bila prava takticka varka. Steta jos uvijek mislim da bi Salihovicu ovo bile utakmice odnosna utakmica karijere gdje bi dao svoj maksimum i da je imao sta za pokazati bar u jednoj utakmici. A ovako je izgleda zavrsio sa reprezentacijom.
Trebao je staviti Sunjica u Dublinu umjesto Spahica ili fino sjesti sa Spahicem i porazgovarati. Nemoj laktom ici na igrace blizo sesnasterca, nemoj udarati ljude u ledja. Samo igraj na sigurno.
Trebao je Spahica odmah izvaditi poslije onog lakta, onda se je znalo da ce Spahic samo probleme praviti. Rad Spahicevih gluposti oba gola su pala.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 22 dec 2015, 16:58

JohnCleese je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Ne lupaj gluposti, utakmica je idealna da se isproba nekoliko novih igraca u prvoj postavi. Bit ce to pravi test za vezni red i napad, mozda cak i bekove.
Glupost, e moj punoglavac pa sjeti se Tuzle 2014 god septembar, "odlicna provjera " protiv Lihtenstajna po mjeri onako, 3:0 , probalo se u veznom redu. Nekoliko dana poslije raposodija u Zenici od Cipra poslije te tekme nismo 7 -8 mjeseci dobili tekmu, nismo se oporavili. Dobra provjera :puke: :puke: :puke:

Šta se bolan probalo u toj utakmici (Begović, Mujdža, Vranješ, Šunjić, Salihović, Bešić, Prcić, Medunjanin, Pjanić, Ibišević, Džeko) eto ti sastava sa Tušnja, nista se tu nije probalo, jedini debitant bio Sanjin Prcic, ostali momci sve vec dokazani reprezentativci. A Kipar je prica za sebe (Begović, Vršajević, Bičakčić, Šunjić, Lulić, Bešić, Pjanić, Sušić, Prcić, Ibišević i Džeko ) Lik na tako nebitnoj utakmici izvodi najjači sastav čisto da publika uziva a u prvoj utakmici kvalifikacija umjesto Mujdze stavlja Vrsajevica :facepalm: umjesto Medunjanina u formi stavlja Tinu Susica, Prcic naravno ostaje i sta dobija Pjanic- dvojicu neiskusnih veznjaka uz sebe.Bolje receno protiv Kipra se nesto probalo u veznom redu, protiv Lihtenstajna je to vec bila provjerana formacija izuzev Prcica.
Ne vjerujem bas da ce Mesa takve greske praviti.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.