FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 24 maj 2010, 20:52

.kicked je napisao/la:
Ton1 je napisao/la:Čovječe jesi li ti svjestan kakav ste vi klub bili tih 20 i kusur godina do našeg nastanka, jeli ti fakat misliš da ste vi tad bili klub i da ste uopšte imali navijača?Nađi mi bilo kakav podatak da je do 46' ijednu Željinu utakmicu pratilo više od 200 ljudi ja ti skidam kapu.Igrali ste ba u nekakvojdrugoj ligi sarajevskog podsaveza, shvati da su tada jedini klubovi u pravom smislu riječi bili SAŠK,Slavija a vi ste bili na nivou današnjeg,lupam, Pofalićkog.Ako ćeš se ti tom historijom zadovoljavai tvoj problem.Vaše polufinale drugorazrednog evropskog takmičenja-naše četvrtfinale prvorazrednog evropskog takmičenja -znaći bare-bare smo tu, vaše jedno finale kupa bivše lige,naše jedno finale kupa(koje smo trebali osvojiti ali to je skroz druga priča neću sad o tome) i tu smo isti, naše dvije titule-vaša jedna - mi bolji, mi dvije sezone proveli u drugoj ligi bivše lige - vi 7-8 ne bih znao reći tačno ti to znaš pa skontaj čija je historija svjetilija.
ALI SMO POSTOJALI ZA RAZLIKU OD FK TORPEDA KOJIMA SMO POD MORANJEM TADASNJE POLITICKE ELITE USTUPILI 7 IGRACA AKO ZELIS MOGU DA TI IH I NABROJIM JER IMAM KNJIGU OD ZELJINOG POSTANKA DO OSAMDESET I NEKE GODINE :D :D
evo malo vaše historije:

"A što se tiče "kantičara", oni ni sami ne znaju historiju svoga kluba, pa se busaju u prsa pričom o tome kako su oni osnovani 1921. godine, te kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine (jer se tada FK Sarajevo izdvojilo iz SD Sarajevo i počelo da djeluje samostalno), a glupani ne znaju da FK Željezničar, kao takav nije postojao sve do 1950. godine.

Glupani ne znaju da je od 1921. do 1941. godine samo postojala nogometna sekcija pri Športskom društvu Željezničar, pa da su onda nakon rata 1945. kad su obnovili klub prvo htjeli da se zovu Fiskulturno društvo "Vaso Miskin Crni" (kako bi im ovo crni dobro stajalo...), ali im je Vlada odbila prijedlog jer nisu dali da se ijedan sportski kolektiv nazove po nekom narodnom heroju, pa su se onda nevoljko vratili tom starom imenu, pa su se nazvali Fiskulturno društvo Željezničar, dok sam fudbalski klub i dalje nije postojao, nego su i dalje djelovali kao nogometna sekcija pri tom Društvu. A čak su i prvu poslijeratnu utakmicu odigrali u kopačkama koje su im posudili igrači Udarnika.

A prva Skupština FK Željezničar je održana tek 8.1.1950. godine, tako da glupani samo ispadaju neznalice pričajući kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine. Ali eto bar tješi činjenica da glupani znaju historiju Velikog Sarajeva, ali ne i malog željezničara. I samo mi je krivo što zatvoriše onu temu na sa-x pa im ne stigoh napisati ovo, jer glupani ne znaju, pa nek crknu od muke.

I još jedna stvar, ona njihova priča o otimanju igrača. Namjerno neće ili ne žele spomenuti otkud ti igrčai uopšte kod njih. Nijedan od tih "otetih" igrača do 1941. godine nije bio član nogometne sekcije pri ŠK Željezničar, nego su igrali za Slaviju, SAŠK i ostale rasformirane klubove, tako da se i oni mogu itekako zahvaliti komunistima, jer da nije bilo tako, ostali bi klub u rangu Pofaličkog, kao i što su bili prije rata. Kao gdje im uostalom i jeste mjesto."
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 24 maj 2010, 21:27

formance je napisao/la:
Play.Blue.Minded je napisao/la:pa ako ćemo se vraćat u istoriju, dok smo mi 1924/25 pobjeđivali po 18-0 vi ste... čekaj, šta ste vi? aha, nije vas bilo. eh, do mene je, pojavili ste se sa UDBA-om... 46-te. dakle, besmisleno je šta je nekad bilo. trenutna tabela je referentna tačka.
p.s. treba li spominjati polufinala kupa UEFA?
Historija se ne smije zaboravljati, jer ona oslikava jedan klub. Kao npr da ste vi se trebali zvati "Vasko Miskin Crni" (ovo crni bi vam i pristajalo) ali u to vrijeme nije bilo dozvoljeno da se uzimaju imena heroja za klub ili nešto slično, pa ste nerado prihvatili ime Željezničar (dioničko društvo ). Isto tako osnovani ste prije nas 20 i kusur godina, a opet imamo titulu više u zajedničkoj ligi SFRJ ! Treba li spominjati Manchester, Real, Hamburg ! ?
Dobar avatar ;)
93,4 % " !!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 24 maj 2010, 21:40

ambrozija je napisao/la:Dobar avatar ;)
Hvala ! ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 maj 2010, 21:56

formance je napisao/la:
Play.Blue.Minded je napisao/la:pa ako ćemo se vraćat u istoriju, dok smo mi 1924/25 pobjeđivali po 18-0 vi ste... čekaj, šta ste vi? aha, nije vas bilo. eh, do mene je, pojavili ste se sa UDBA-om... 46-te. dakle, besmisleno je šta je nekad bilo. trenutna tabela je referentna tačka.
p.s. treba li spominjati polufinala kupa UEFA?
Historija se ne smije zaboravljati, jer ona oslikava jedan klub. Kao npr da ste vi se trebali zvati "Vasko Miskin Crni" (ovo crni bi vam i pristajalo) ali u to vrijeme nije bilo dozvoljeno da se uzimaju imena heroja za klub ili nešto slično, pa ste nerado prihvatili ime Željezničar (dioničko društvo ). Isto tako osnovani ste prije nas 20 i kusur godina, a opet imamo titulu više u zajedničkoj ligi SFRJ ! Treba li spominjati Manchester, Real, Hamburg ! ?
heh ta 1 titula više tj 1985 godine je ništa više nego poklon za dobro organiziranu olimpijadu.ništa više.Yugoslovenska liga jeste bila jaka,jedna od najjačih u europi.a titulu nisu osvajale najkvalitetnije nego u tom trenutku pogodne ekiipe.Isto je bilo i sa repkom,nisu igrali najbolji nego podobni.sve je to bila politika.i čini mi se da mi i danas bolujemo od tog Yugo sindroma.Ostalo je sve isto.U repki nam neigraju najbolji(čast izuzetcima poput Džeke,Misketa,Pjanića...ali ima još jako dobrih igrača koji bi mogli ili koji su mogli igrati za nas,samo da je bilo malo volje),u eurokupovima svake godine moraju biti zastupljeni klubovi iz sva tri naroda bez obzira da li to kvalitetom zaslužuju.tako da....SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 maj 2010, 22:09

Zagor jeli i drago sto si nam to sve ispiso ??

Necu nikog da vrjedam ipak ste dobri vi ljudi ipak ste moje komsije ali to sto smo slavili 1 bod zato sto nam je taj 1 bod bio titula ,ali hud hudom objasnjava mislim da me izvine admin na rijkecima malo preseravate i jedni i drugi od proslosti se ne zivi a da se zivi Bosna bi bila veca i jaca od amerike zato sto je starija ... Zivi se od sadasnjosti i od buducnosti
svoj ti pos'o !

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 24 maj 2010, 22:26

TMovac je napisao/la:heh ta 1 titula više tj 1985 godine je ništa više nego poklon za dobro organiziranu olimpijadu.ništa više.Yugoslovenska liga jeste bila jaka,jedna od najjačih u europi.a titulu nisu osvajale najkvalitetnije nego u tom trenutku pogodne ekiipe.Isto je bilo i sa repkom,nisu igrali najbolji nego podobni.sve je to bila politika.i čini mi se da mi i danas bolujemo od tog Yugo sindroma.Ostalo je sve isto.U repki nam neigraju najbolji(čast izuzetcima poput Džeke,Misketa,Pjanića...ali ima još jako dobrih igrača koji bi mogli ili koji su mogli igrati za nas,samo da je bilo malo volje),u eurokupovima svake godine moraju biti zastupljeni klubovi iz sva tri naroda bez obzira da li to kvalitetom zaslužuju.tako da....SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA
Zašto onda kad smo se već dohvatili toga i ovaj je*eni život nije isti kao prije ! Ne slažem se sa tim što si napisao i nemogu sad raspravljati o svemu tome na ovoj temi . Imaš pozdrav ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 maj 2010, 22:42

formance je napisao/la:
TMovac je napisao/la:heh ta 1 titula više tj 1985 godine je ništa više nego poklon za dobro organiziranu olimpijadu.ništa više.Yugoslovenska liga jeste bila jaka,jedna od najjačih u europi.a titulu nisu osvajale najkvalitetnije nego u tom trenutku pogodne ekiipe.Isto je bilo i sa repkom,nisu igrali najbolji nego podobni.sve je to bila politika.i čini mi se da mi i danas bolujemo od tog Yugo sindroma.Ostalo je sve isto.U repki nam neigraju najbolji(čast izuzetcima poput Džeke,Misketa,Pjanića...ali ima još jako dobrih igrača koji bi mogli ili koji su mogli igrati za nas,samo da je bilo malo volje),u eurokupovima svake godine moraju biti zastupljeni klubovi iz sva tri naroda bez obzira da li to kvalitetom zaslužuju.tako da....SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA
Zašto onda kad smo se već dohvatili toga i ovaj je*eni život nije isti kao prije ! Ne slažem se sa tim što si napisao i nemogu sad raspravljati o svemu tome na ovoj temi . Imaš pozdrav ;)
ja sam govorio sa sportskog dijela,a ne ekonomskog.a što se tiće tvog pitanja:
heh kapitalizam,pohlepa i tehnologija su nas uništile.kao i ostatak svijeta.dok nije bilo računara,interneta,i ostalih đakonija,dok je svaki peti ili deseti čovjek imao automobil.dok smo divili čudima koje nam donesu rođaći iz Švedske,Njemačke i ostalih gastarbeiterskih zemalja imali smo život,više smo se i družili,život je bio kvalitetniji.Sada imamo sve te đakonije al nemamo život.prazni smo iznutra...

ali to je tema za neku drugu priliku i neki drugi forum.

ps izvinjavam se na offtopicu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 24 maj 2010, 22:49

TMovac je napisao/la:ja sam govorio sa sportskog dijela,a ne ekonomskog.a što se tiće tvog pitanja:
heh kapitalizam,pohlepa i tehnologija su nas uništile.kao i ostatak svijeta.dok nije bilo računara,interneta,i ostalih đakonija,dok je svaki peti ili deseti čovjek imao automobil.dok smo divili čudima koje nam donesu rođaći iz Švedske,Njemačke i ostalih gastarbeiterskih zemalja imali smo život,više smo se i družili,život je bio kvalitetniji.Sada imamo sve te đakonije al nemam život.prazni smo iznutra...

ali to je tema za neku drugu priliku i neki drugi forum.

ps izvinjavam se na offtopicu
To je tačno. Imali smo život. Znali smo cijeniti sitnice i jednostavno imali smo sve. Važno je da si sretan iznutra, a tada si imao taj neki ponos, moral. Glupo je porediti sadašnji život i prijašnji, jer je razlika očigledna. Bili smo poznati svugdje u svijetu, imali smo crveni pasoš s kojim smo mogli ići gdje hoćemo, svugdje su naš poštovali. Imali smo posao, obrazovanje, znatno bolju sigurnost nego danas, preje*enu miliciju, pune stadione na fudbalskim utakmicama, a što je najvažnije bili smo sretni ! Da ne idemo više u offtopic, pozdrav, a imamo i pm !

Profesionalnitenis.com

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 25 maj 2010, 20:22

juveboy je napisao/la:Hoce li Sarajevo igrati u Evropi , ima li nade u zadnjem kolu ?
zeljo,borac siroki i zrinjski ce ove godine bih predstavljati u evropi...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 25 maj 2010, 20:42

radebl je napisao/la:
juveboy je napisao/la:Hoce li Sarajevo igrati u Evropi , ima li nade u zadnjem kolu ?
e ponovo cu citirati ovaj post...pade mi na pamet,ona utakmica sloboda-sarajevo 1-0
to je ponavljano par puta,i sad su bodovi upisani slobodi,al posto je sloboda obezbjedila opstanak,ne bi me cudilo da zasjeda komisija,da sarajevo dobije 3 boda i mozda ide u evropi...ovdje je sve moguce...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 maj 2010, 20:48

radebl je napisao/la:
radebl je napisao/la:
e ponovo cu citirati ovaj post...pade mi na pamet,ona utakmica sloboda-sarajevo 1-0
to je ponavljano par puta,i sad su bodovi upisani slobodi,al posto je sloboda obezbjedila opstanak,ne bi me cudilo da zasjeda komisija,da sarajevo dobije 3 boda i mozda ide u evropi...ovdje je sve moguce...
Daj Bože da se to ne desi...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 25 maj 2010, 20:51

ma nece se desiti,ovo je konacna odluka
Baljak koristim priliku da ti jos jednom prisjetim nekog
Mi smo tu i Yebemo vam mame,nedamo vam da unistite sve....
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 25 maj 2010, 22:39

radebl je napisao/la:
radebl je napisao/la:
Ja, kao Slobodin navijač bih sad za to glasao!
A đe da znam?!

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 25 maj 2010, 22:43

Raz_ba je napisao/la:
A sto?
93,4 % " !!!

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 25 maj 2010, 22:48

ambrozija je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
A sto?
ma znas ono ko ce kome neg svoj svome :D zao mi je sto sarajevo nije otislo u evropu al kad malo razmislim mnogo je stvari gurnuto pod tepih u ovom klubu i mozda je bolje da je to isplivalo sada i da se jednom za sva vremena rijesi ovo sa upravom nego da se opet mazu oci i lazno nadaju HZ..ako ista ima dobro u tom neodlasku je to sto uprava nema alibi da nastavi dalje nakon svih onih pokradenih para od transfera i evrope..sad je sve na vama i nadam se da cete imati snage i volje da to istjerate na cistac..i dabogda sledece godine otisli u evropu kao drugoplasirani..a 1 mjesto je nadam se rezervisano za zelju :D
-PAJA Fan Club!!

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 25 maj 2010, 23:14

ambrozija je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
A sto?

Pa to sam do sada jedno deset puta objasnio. Ovi lištičani i mostarličići su glasali protiv Sarajeva ne radi Sarajeva nego da obezbijede da na lopovski način po ko zna koji put u Evropu idu klubovi iz Južne Bosne. Eto za to! Osim toga Sarajevo je pokazalo da zemlju predstavlja u inostranstvu na odličan način, a meni je važno kako je moja domovina predstavljena vani. Ja ću i dalje, na unutrašnjem planu, naravno, navijati za Slobodu, no ovo ja razumijem drugačije i za to bih glasao da Sarajevo dobije ta tri boda.
A đe da znam?!

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 25 maj 2010, 23:22

slika

Uploaded with ImageShack.us
pofalici kod konzuma ;)

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 25 maj 2010, 23:30

Raz_ba je napisao/la:
ambrozija je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
A sto?

Pa to sam do sada jedno deset puta objasnio. Ovi lištičani i mostarličići su glasali protiv Sarajeva ne radi Sarajeva nego da obezbijede da na lopovski način po ko zna koji put u Evropu idu klubovi iz Južne Bosne. Eto za to! Osim toga Sarajevo je pokazalo da zemlju predstavlja u inostranstvu na odličan način, a meni je važno kako je moja domovina predstavljena vani. Ja ću i dalje, na unutrašnjem planu, naravno, navijati za Slobodu, no ovo ja razumijem drugačije i za to bih glasao da Sarajevo dobije ta tri boda.
Idi malo do Jale, da se educiras.
93,4 % " !!!

Zenica Blues
Kontakt:

Post Postao/la Zenica Blues » 25 maj 2010, 23:32

slika

Uploaded with ImageShack.us

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 25 maj 2010, 23:36

ambrozija je napisao/la:
ambrozija je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
A sto?

Idi malo do Jale, da se educiras.
De me ti malo educiraj: Šta znači Jala, nemoj mi samo reći da je to ime rijeke ili osnovne škole u Tuzli. Idi ti malo na Crvene Njive pa se educiraj!
A đe da znam?!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bacamblende11, bhfanatic14, Varijantas8 i 38 gostiju.