Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A

Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
ne valja se ovom šalit... ipak je život u pitanjufizolof je napisao/la:Il' krace, doso juvetov dedica da se kurci ako Inter izgubi, Inter pobijedio, on zasrao i oso na groblje. Joj kako pricam ove fabule, to je nevjerovatno
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Fkt da se ne valja salit' sa tim stvarima. Nekom je lakse metar u zadnjicu nego cenat u glavu, tako da...
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
A dobro sry, vec sam napiso, sta ces svaceg ima u svijetu. Jos jednom sry
Pazza Inter amala!!
SP: Nakon Chiellinija ozlijeđen i Iaquinta
Napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta (30) pridružio se klupskom suigraču Giorgiju Chielliniju (25) na popisu ozlijeđenih igrača u talijanskoj nogometnoj reprezentaciji...
Liječnik reprezentacije Enrico Castellacci rekao je kako je riječ o manjoj ozljedi leđa i da bi se Iaquinta uskoro trebao ponovo vratiti treninzima.
Dan ranije Chiellini je ozlijedio list lijeve noge zbog čega je propustio treninge u ponedjeljak, a njegovo se stanje popravlja i svaki bi dan mogao nastaviti s vježbanjem.
Sestriere, gradić na nadmorskoj visini od 2000 metara, baza je talijanske reprezentacije uoči Mundijala na kojem brane naslov osvojen u Njemačkoj prije četiri godine.
Uoči SP-a Italija je zakazala i dvije pripremne utakmice, protiv Meksika u Bruxellesu 3. lipnja, te protiv Švicarske dva dana kasnije u Ženevi.
Sta je ovo ba, pa kakav vi sistem treniranja imate u Juventusu
Napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta (30) pridružio se klupskom suigraču Giorgiju Chielliniju (25) na popisu ozlijeđenih igrača u talijanskoj nogometnoj reprezentaciji...
Liječnik reprezentacije Enrico Castellacci rekao je kako je riječ o manjoj ozljedi leđa i da bi se Iaquinta uskoro trebao ponovo vratiti treninzima.
Dan ranije Chiellini je ozlijedio list lijeve noge zbog čega je propustio treninge u ponedjeljak, a njegovo se stanje popravlja i svaki bi dan mogao nastaviti s vježbanjem.
Sestriere, gradić na nadmorskoj visini od 2000 metara, baza je talijanske reprezentacije uoči Mundijala na kojem brane naslov osvojen u Njemačkoj prije četiri godine.
Uoči SP-a Italija je zakazala i dvije pripremne utakmice, protiv Meksika u Bruxellesu 3. lipnja, te protiv Švicarske dva dana kasnije u Ženevi.
Sta je ovo ba, pa kakav vi sistem treniranja imate u Juventusu

"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

pa nesto tu ne stima
al ozbiljno citavu sezonu ste non-stop imali povrijedjene igrace, to il je do treninga, il do medicinskog osoblja il je nesto trece...i evo pripreme reprezentacije prva dva dana se povrijede dva igraca Juventusa...haj ti sad meni reci da je toliko broj povreda normalan

"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
naravno da nije.. osoblje je najvise krivo.. hajd sto su stalno povrijedjeni, vec sto im se tako lagane povrede obnavljanje.. smijesno.. zato su ih sada sve smijenili
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
evo izgleda platini ipak misli ispuniti obećanje na osnovu kojeg je i postao predsjednik uefe, navodno bi se na uefinom kongresu 27.5. trebalo donijeti tzv. pravilo finansijskog fair playa, prema kojem klubovi ako žele nastupati u evropskim takmičenjima moraju se finansirati iz vlastitih prihoda. pravilo bi trebalo stupiti na snagu od sezone 2012/13.
naravno najjači klubovi će se vjerovatno pobuniti jer su svi redom prezaduženi, tako da se čak spominje i pravljenje lige izvan uefe, ali vidjećemo šta će od toga biti.
pravilo 5+6 se još ne spominje, to je platini izgleda zaboravio
naravno najjači klubovi će se vjerovatno pobuniti jer su svi redom prezaduženi, tako da se čak spominje i pravljenje lige izvan uefe, ali vidjećemo šta će od toga biti.
pravilo 5+6 se još ne spominje, to je platini izgleda zaboravio
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma kad se najbogatiji klubovi udruze a imaju to udruzenje,njima UEFA ne moze nista,samo zaprijete novom ligom to je to,jer znamo svi mi za koga se navija sirom svijeta i ko donosi pare,a to su vecina klubova koja ima upravo teme na ovom forumu,odmah je jasno 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- tony-mortale
- Kontakt:
hm moguće, ali ne vjerujem da je i tim klubovima u interesu da su dužni skoro milijardu eura kao npr manutd?
druga stvar sve lige su pod ingerencijom uefe, znači istupiš iz uefe i praviš ligu 14, 16 ili 20 velikih klubova, ali više ne igraš domaće prvenstvo,
e sad koji bi to klub prihvatio, englezi igraju preko 100 godina svoju ligu i sad da istupe npr. arsenal, chelsea, manutd i liverpool iz te lige da bi igrali neku super ultra turbo mega evropsku ligu, pa i nema nekog smisla nebi to ni navijači prihvatili, zar im nije bolje da dovedu svoje poslovanje barem na nulu, jer dokazano je da je moguće, ev arsenal u engleskoj posluje sa plusom zadnjih sezona, doduše i ne osvaja ništa al to je taj razlog drugi u cilju ostvarivanja rezultata troše pare koje nemaju, a to nije baš fer prema ovima koji bi igrali pošteno.
sad će 27. pa vidjećemo šta će dogovoriti, al ovo će zaživjeti kad-tad
druga stvar sve lige su pod ingerencijom uefe, znači istupiš iz uefe i praviš ligu 14, 16 ili 20 velikih klubova, ali više ne igraš domaće prvenstvo,
e sad koji bi to klub prihvatio, englezi igraju preko 100 godina svoju ligu i sad da istupe npr. arsenal, chelsea, manutd i liverpool iz te lige da bi igrali neku super ultra turbo mega evropsku ligu, pa i nema nekog smisla nebi to ni navijači prihvatili, zar im nije bolje da dovedu svoje poslovanje barem na nulu, jer dokazano je da je moguće, ev arsenal u engleskoj posluje sa plusom zadnjih sezona, doduše i ne osvaja ništa al to je taj razlog drugi u cilju ostvarivanja rezultata troše pare koje nemaju, a to nije baš fer prema ovima koji bi igrali pošteno.
sad će 27. pa vidjećemo šta će dogovoriti, al ovo će zaživjeti kad-tad
- JuveSissoko
- Kontakt:
mislim da to sto kazes je istina,cisto sumnjam da bi oni lako istupili iz svojih liga,al eto to koriste kao jednu vrstu ucjene ili ono sto se kaze bargaining chip,da ostvare bolje pozicije,mada mislim da to sto radi Platini je ok i bilo bi fer po neke manje klubove,nekako bi mi fudbal kao industrija bila vise fer,kad gledas fudbalski tim kao kompaniju,zna se da kompanija moze dobiti onoliki kredit koliki joj je kapital i jos neke vazne stvari se gledaju,al velicina kapitala uveliko odredjuje visinu kredita,e sad kad to prevedes na npr,Man U ili Real,dolazi se do zakljucka da njihova buducnost kod dobijanja kredita a time i buducnost tima i njegovog kvaliteta zavisi od proslosti,odnosno njihovih uspjeha a time i broja navijaca,a taj broj navijaca sirom svijeta je recimo taj "kapital" ,taj broj zainteresovanih likova za njihove utakmice ,dresove i slicno,cini izvor prihoda koji ce taj "kapital"da odrzava i na osnovu njega Man u i slicni da dobijaju kredite da trose na razno razne zvijezde,dok jedan npr.everton nema tu bazu navijaca i tesko da ce dobit taj kredit od banke i slicnih insitucija sem ako ga ne kupi "neki seik",e tu dolazi do onoga kad neko kaze od proslosti se ne zivi,eh i tekako se zivi,nekako su u startu u gubitku klubovi koji tek sad pocinju da se stvaraju i dobro rade,djaba im,djaba npr,Sevilli sto svake godine izbaci 5 igraca svijetske klase,kad ovi kao sto su Real Juventus zive od te proslosti i lakse dobiju taj kredit za kupovinu igraca,a Sevilla taj "kapital" u sirokom broju navijaca u svijetu nema,tu gubi odmah na tv pravima dresovima raznim vrstama oglasavanja i biva primorana da takve igrace proda Realu,koji naravno lagano dobije kredit od 100 miliona,et to ti je pojednostavljeno laicki,ovaj moderni po meni ne fer fudbal,al ko te pita 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- tony-mortale
- Kontakt:
ja sam o tom pitanju poslovanja klubova jako puno pisao, mnogi se i nisu slagali s tim, ne kontaju da će kad tad morati doći kraj tome da se troši više nego što se ima, a bolje onda što prije.
al sad sam tek skonto da nisam napisao ono zbog čega sam to uopšte i stavio na seriu a, na tom sastanku uefe će se glasati i za domaćina eura 2016. kandidati su turska italija i francuska, kažu da italija ima velike šanse da dobije euro, to bi bilo jako korisno i za ligu, jer bi se barem desetak stadiona renoviralo, možda i neki novi napravili.
al sad sam tek skonto da nisam napisao ono zbog čega sam to uopšte i stavio na seriu a, na tom sastanku uefe će se glasati i za domaćina eura 2016. kandidati su turska italija i francuska, kažu da italija ima velike šanse da dobije euro, to bi bilo jako korisno i za ligu, jer bi se barem desetak stadiona renoviralo, možda i neki novi napravili.
to pravilo bi bilo vrh za Italiju jer poznato je da strani kapital u Italiji je zabranjen.. odlicno bi bilo to.. gluposti su meni ovo.. npr. Man City koji veze nema sa trofejima i dobrom igrom, igracima dobije seika, i taj seik ulozi para sto je njemu sica i lagano City ide u Evropu bez problema.. sranje.. dok u Italiji Napoli, Genova moraju se ispisati krvi da bi dosli u borbu za Europa Ligu..
btw. Juve samo sto nije zavrsio stadion, Roma i inter se pricalo da ce praviti svoje stadione.. ti stadioni bi mogli biti plus za Italiju.. ne znam za ova druga dva, ali Juventusov ce biti jedan od najmodernijih ako ne i najmoderniji stadion u evropi.. sve ce imati.. bilo bi dobro ako to Italija dobije!

btw. Juve samo sto nije zavrsio stadion, Roma i inter se pricalo da ce praviti svoje stadione.. ti stadioni bi mogli biti plus za Italiju.. ne znam za ova druga dva, ali Juventusov ce biti jedan od najmodernijih ako ne i najmoderniji stadion u evropi.. sve ce imati.. bilo bi dobro ako to Italija dobije!
Drago mi je sto ce najveci Italijanski klub ubrzo dobiti svoj stadion. Znas li kolko ce hala imatdaffy je napisao/la:to pravilo bi bilo vrh za Italiju jer poznato je da strani kapital u Italiji je zabranjen.. odlicno bi bilo to.. gluposti su meni ovo.. npr. Man City koji veze nema sa trofejima i dobrom igrom, igracima dobije seika, i taj seik ulozi para sto je njemu sica i lagano City ide u Evropu bez problema.. sranje.. dok u Italiji Napoli, Genova moraju se ispisati krvi da bi dosli u borbu za Europa Ligu..![]()

Pazza Inter amala!!
- Napolitano
- Kontakt:
Dobar post daffy, to sto kazes za Napoli mi se svidja, inace tako nekako dodje. Napoli ima Mareka, euforizma i podrske sa tribina i cijelog Napulja, stoga i necudi da smo dogurali do ovog mjesta, pa nek vodi i u kvalifikacije, nema veze, Napoli moze bolje, samo lagano... Mnogi neznaju kakva je ekipa Napoli, ne samo 11 igrača nego inace...daffy je napisao/la:to pravilo bi bilo vrh za Italiju jer poznato je da strani kapital u Italiji je zabranjen.. odlicno bi bilo to.. gluposti su meni ovo.. npr. Man City koji veze nema sa trofejima i dobrom igrom, igracima dobije seika, i taj seik ulozi para sto je njemu sica i lagano City ide u Evropu bez problema.. sranje.. dok u Italiji Napoli, Genova moraju se ispisati krvi da bi dosli u borbu za Europa Ligu..![]()
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<
Free Palestine<
Palestina Libre<
- Napolitano
- Kontakt:
Za sve one koji neznaju, pogotovu za kvazitopnike, Magarac jeste maskota Napolija, zašto?
Ljudi su nadimak dobili "maleni magarci" prije skoro 90 godina jer su igrali lose, tako su ostavili taj nadimak i bili ponosni na njega. Kasnije uprava kluba postavlja magarca kao maskotu a slovo N kao znak (grb) kluba.
Ponos, brate!
Ljudi su nadimak dobili "maleni magarci" prije skoro 90 godina jer su igrali lose, tako su ostavili taj nadimak i bili ponosni na njega. Kasnije uprava kluba postavlja magarca kao maskotu a slovo N kao znak (grb) kluba.
Ponos, brate!
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<
Free Palestine<
Palestina Libre<
Napoli će slijedeće sezone sigurno biti rame uz rame sa Interom, Romom, Milanom i Juventusom, naravno ukoliko uspiju zadržati par igrača koji vode glavnu riječ u ekipi (Hamšik, Lavezzi, Qua,...). Čitav grad je iza kluba uz to imaju predsjednika koji voli klub i koji je spreman ulagati u ekipu i napraviti od Napolija klub kakav je nekad bio prije svih ovih beleja što su ih zadesili krajem 90-tih i početkom novog stoljeća....
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Kad smo kod Napolija, u zadnje vrijeme slusam cesto:
..S tim da mi Daffy nije ispunio obecanje dato vezano za pjesme Juventusa
..S tim da mi Daffy nije ispunio obecanje dato vezano za pjesme Juventusa

Support Velez, It's logical! ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.