Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la pinoglavi » 19 dec 2015, 18:33

JohnCleese je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:I šta kaže Miličević, osjeća se kao Švicarac, super..
Nema tu nista cudno ;)
Cuj svicarac :lol: a ovdje mu tepaju Mili samo da se prestane osjecat svicarcem
Zaje.bancija je to mili, zajebava.ti cu se i kad bi igrao za Svicarsku, a tebi nema pomoci.
Nad tobom sunce najljepše sja

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 dec 2015, 18:41

@pinoglavi
O znam, jedva cekas nastupe Svicarske u Francuskoj da pohvalis svaku fintu "Milog" :urnebes:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 19 dec 2015, 20:09

Uletio na AZ da vidim ima li Muje. AZ zabi, sudija ponisti, nikad ranije vidjeno nit ce se kad vidjeti ovakva sudihska odluka, nw moze se nikako objasniti. Ako ima neko da ovo pogleda i pokusa mi objasniti? To je bilo kod 1-0 za AZ, minut kasnije primise gol.

Edit evo i 1-2 :rol: :rol: sta im napravi covjek :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 19 dec 2015, 21:57

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Umjesto skauta NSBiH, navijač BiH napravio spisak "budućih Zmajeva" i dostavio ga Baždareviću i Piriću

Jusuf Bećirović rijetka je i nesvakidašnja pojava. "Šljaker Dijasporac", navijač reprezentacije, novinar, fotoreporter, u patriotskom zanosu napravio je nesvakidašnji potez. Možda jedinstven u svjetskom nogometu.

Jusuf Bećirović ili Juka, kako ga svi zovu i znaju, napravio je spisak tridesetak potencijalnih kandidata za sve državne selekcije i dostavio ga Mehmedu Baždareviću i Denijalu Piriću, selektoru i direktoru reprezentacija u NSBiH.

Bećirović, nema nikakvu trenersku licencu, nije zabilježeno da je imao kakvu takvu igračku karijeru, niti trenersku. Juka nema ambicije baviti se trenerskim pozivom, ali pati što vidi kako nam djeca iz dijaspore pomalo gube strpljenje i kako se često NSBiH stavlja pred svršen čin. Svjestan je da sve veću ulogu imaju menadžeri i razorazni fudbalski mešetari, koji bh. dragulje usmjeravaju u druge reprezentacije, pa već danas imamo dvadesetak supertalentiranih nogometaša u skandinavskim reprezentacijama, ali i u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Austriji...

Kao i svi iz Dijaspore i Juka je blago rečeno, razočaran, što nakon silnih kampova, ne pozivaju se najveći talenti, već ih se potapše, upiše u notes i zaboravi. Najboljih se sjete kada zaigraju za druge selekcije, i kada je borba za "privođenje" takvih pod bh. zastavu skoro pa nemoguća misija.

Da stvar bude gora, već desetljeće radujemo se kada nam kadeti ili juniori izbore drugi "elitni" krug kvalifikacija. I dok mi slavimo baraže, naši susjedi osvajaju evropska i svjetska prvenstva s našim talentima.

"Avazov Sport" prenosi autentični tekst i spisak s najvećim talentima u Dijaspori, kao posljednji vapaj selektorima u NSBiH da se nešto uradi dok ne bude kasno. Premda će ispod ovog teksta biti različitih komentara, "ko je on, zašto on, ko mu daje pravo.., " u ocjeni Bećirovićevog pisma, treba imati na umu samo jednu, najvažniju činjenicu; Bećirović je selektorima servirao spisak najvećih talenata u svijetu, kao svjedok vremenu ispred nas, ako nam se desi neki novi Ibrahimović.

Naravno da ovo nije ni zvanična ni konačna lista, talenata ima po cijelom svijeti. Bećirovićev tekst treba shvatiti kao poziv svim navijačima, baš kao što su BHF godinama bili servis savezu... Što su talenti nestajali, nije do navijača. Juka je ispunio svoju dužnost. I sve to bez jedne marke od strane saveza. Sva putovanja, za lobiranje i uvjeravanje roditelja, menadžera Juka je trošio vlastita sredstva. Na potezu su dobro plaćeni skauti.

Evo kako izgleda spisak najvećih talenata u svijetu, koje je Jusuf Bećirović poslao u NSBiH.

Potencijalni reprezentativci koji bi mogli u budućnosti nositi dres naše države.

Ovo je moje mišljenje i sa mnogim sam već obavio razgovor a kod nekih trebam da odem u kućnu posjetu.

Fudbaleri koje bi odmah trebali priključiti A timu;

- Haris Tabaković (YB-CH) - već dobija značajnu minutažu u klubu, prvi napadač U21 švicarske reprezentacije. Rođen 1994. godine.

- Ali Suljić (Chelsea) - igra za U21, stoper, momak rođen 1997. godine.

- Dženis Burnić (Borussia Dortmund) - igrao već za prvi tim, prijavljen u ekipu za Ligu Evrope, rođen 1998. godine, zadnji vezni, smatra se najvećim talentom na svojoj poziciji u Evropi. Igra za njemačku reprezentaciju.

- Vahid Hambo - napadač, igra za Brighton Have Albion U21, druga liga Engleske (Championship), rođen 1995. godine. Nastupa za finsku reprezentaciju;

- Osman Hadžikić - golman, igra za Austriju Beč, brani za prvi tim. Kako mediji pišu bit će pozvan u A reprezentaciju Austrije. Rođen 1996. godine.

- Vedad Efendić - igra za YB-CH U21, pozicija lijevi srednji, rođen 1997. godine.

- Mirza Mujdžić - igra za Sion U21, rođen 1998. godine, stoper.

- Ajdin Hrustić - igra za U21 Groningen/Holandija, ofanzivni vezni, rođen 1996. godine.

- Dino Arslanagić - igra za Standard Liege, rođen 1993., igrao za sve selekcije Belgije do U21, treba još jednom porazgovarati s roditeljima, želi igrati za BiH, ali mu otac koči. Razgovor je vršen u Inzbruku 2013. godine.

- Sead Hajrović - stoper, ništa lošiji od naših trenutnih stopera, nastupa za Winterthur. Iako je imao ugovor sa GZ, otišao je da bi igrao. Inače je bio član naše U21 reprezentacije, rođen 1993. godine.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Zadnja izmjena: Bolanos, dana/u 19 dec 2015, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 dec 2015, 22:08

Što lažu da je autentični tekst, vidi nema pravopisne greške. :rol:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 dec 2015, 22:12

:oops: :damn: :oops: :damn: Odmah sam ga prepoznao na fb od svih Jusufa koje su mi izbacili po karakteristicnoj dijasporskoj uglancanoj ćeli

Svabo je to...

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 19 dec 2015, 22:18

Sheyi je napisao/la:Što lažu da je autentični tekst, vidi nema pravopisne greške. :rol:
Suti zdopi vazda mu lajkove i komentare bacas :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: Hej al' cuj novinar hahahhahahahhaha
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 dec 2015, 22:19

Juk juk :bih:

Btw. ko je prepavljao tekst, sto ne postave original? :urnebes:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 dec 2015, 22:39

Bolanos je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Što lažu da je autentični tekst, vidi nema pravopisne greške. :rol:
Suti zdopi vazda mu lajkove i komentare bacas :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: Hej al' cuj novinar hahahhahahahhaha
Nikad :guz: :guz:
A stvarno ne znam šta ljudi imaju protiv njega, ko nam je kriv što nam savez ne radi posao kako treba pa nam ovo navijač mora obavljati, evo i Johny Clese nešto negoduje, krivo mu što su samo Bošnjaci na listi garant :mrgreen: :tralala:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 dec 2015, 23:19

Prvo sto je dijasporac a onda samim tim mega patriJota :D, mislim svi dijasporci su velike patriote to je valjda vrsta neke klauzule koju ponesu kad predju granicu . Drugo smijem se kladit da nema pojma nista o recimo Hadziahmetovicu, Memiji,Memisevicu, Kadusicu..... svim talentima koji su mladi pa i mladji od pomenutih, pa zar se to veci talenati ako su rodjeni u skandinaviji, zemljama beneluksa ili svici, ili mozda covjek hoce da pomogne nasim ljudima u tudjini kojima je gorka kora hljeba ili se nisu bas najbolje snasli u bijelom svijetu. Trece, daje svoj sud o igracima, kao ima mladji Hajrovic igra tamo negdje i kaze nista nije losiji od nasih trenutnih stopera koji su u repki, daj bolan ostroumni covjece svi su bolji od njeg za klasu barem 6 boljih moze svako odmah nabrojati....

Svabo je to...

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 19 dec 2015, 23:36

JohnCleese je napisao/la:Prvo sto je dijasporac a onda samim tim mega patriJota :D, mislim svi dijasporci su velike patriote to je valjda vrsta neke klauzule koju ponesu kad predju granicu.

A da odje8es malo s tim generaliziranjem? Juka je coban kakvih ima po citavoj Bosni pa tako i po dijaspori.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 dec 2015, 23:45

Honorar je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Prvo sto je dijasporac a onda samim tim mega patriJota :D, mislim svi dijasporci su velike patriote to je valjda vrsta neke klauzule koju ponesu kad predju granicu.

A da odje8es malo s tim generaliziranjem? Juka je coban kakvih ima po citavoj Bosni pa tako i po dijaspori.
Eh kako si se ti pronasao, volio bih da se svi koji su iz dijaspore na ovom forumu nakace na ovaj koment, tipa +1, da onda procitamo kako izgledaju njihovi postovi unazad nekoliko mjeseci ili godina odnosno koliko su vec na ovom forumu, pa da zvanicno brate dragi mi cobani iz Bosne konstatujemo kako ste vi vece patriote. Eto nebitno ako ti i nisi dijasporac nego samo gajis neku simpatiju prema njima jer imas rodbine tamo ili neka druga ljubav, u svakom slucaju vidio bi da je u ovom slucaju ova generalizacija ili stereotip upotpunosti tacan.

Svabo je to...

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 20 dec 2015, 00:02

Ovo ne moze i ne smije biti istina :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 dec 2015, 00:23

Honorar je napisao/la:

Eh kako si se ti pronasao, volio bih da se svi koji su iz dijaspore na ovom forumu nakace na ovaj koment, tipa +1, da onda procitamo kako izgledaju njihovi postovi unazad nekoliko mjeseci ili godina odnosno koliko su vec na ovom forumu, pa da zvanicno brate dragi mi cobani iz Bosne konstatujemo kako ste vi vece patriote. Eto nebitno ako ti i nisi dijasporac nego samo gajis neku simpatiju prema njima jer imas rodbine tamo ili neka druga ljubav, u svakom slucaju vidio bi da je u ovom slucaju ova generalizacija ili stereotip upotpunosti tacan.
A sad ja kontam sto pljujes dosta reprezentitavaca, Bega recimo... :mrgreen:

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 20 dec 2015, 01:13

Honorar je napisao/la:

Ti si taj koji poteze pitanje patriotizma a ne ja, izgleda da ti je ono jako vazno. Sto se mene tice za mene je porazavajuce da jedan Juka, ma odakle on bio i kakve osjecaje gajio, radi nesto sto na ovom forumu radi jos najmanje 100 ljudi ali koji ima takvu zaledjinu da je to bruka i ta zaledjina mu daje publicitet i samim tim mogucnost da se predstavi kao nesto sto u stvari nije. Sinan ga cuva jer su zemljaci a on mu uzvraca tako sto radi ono sto bi Sinan trebao da radi ali za sta nema mu-da. On nije jedini koji je pod Sinanovim protektoratom, ima u Avazu jos one djecurlije sa jedva zavrsenom srednjom a kojima je mjesto rodjenja Kalesija ili Zivinice i koji pisu ono sto im se naredi. Znaci ono sto je prije potpisivao Sinan ili neko drugi iz Avaza danas potpisuje Juka ili mali Nedim. Kako god, providno i neefikasno.

Tu je poraz svih nas u ovoj prici a ne u tome sto je on "dijasporac sljaker" ili sta ti ja znam sta. Zato mi je zasmetao tvoj komentar jer fulis pricu koja ti je pred nosom i fokusiras se na navodne osjecaje koje gaji ovaj Avazov potrcko a to je opet subjektivna stvar, ne mozes ti znati sta on osjeca i da li je voli vise od mene ili od tebe.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 20 dec 2015, 01:22

Odoh ja ujutro kupiti fotoaparat i lagano u Avaz da trazim posao jer ocigledno to je jedina referenca da budes novinar.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 20 dec 2015, 10:31

Neka nama Juke,mozda koga isceprka,kad vec savez i ljudi u savezu ne rade svoj posao,pa ja,ko da je vazno ko je nagovorio koga ako reprezentacija na taj nacin dobije novog Dzeku,Vedu,Misketa...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 dec 2015, 10:45

JohnCleese je napisao/la:@pinoglavi
O znam, jedva cekas nastupe Svicarske u Francuskoj da pohvalis svaku fintu "Milog" :urnebes:
Bolest
Nad tobom sunce najljepše sja

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 dec 2015, 11:18

Goalgetter je napisao/la:

A sad ja kontam sto pljujes dosta reprezentitavaca, Bega recimo... :mrgreen:[/quote]
Ma ne pljujem, ovo je @Honorar izvukao iz mog posta i bezveze smo ovu temu patriotizma otvorili, Beg je direktan krivac za 2-4 boda u minulim kvalifikacijama zato je na mom udaru i ne samo zbog toga vec i zbog veoma neinteligentnog poteza na prelaznom roku kada prelazi u Chelsea da u svojim najboljim godinama bude rezerva trenutno najboljem mladom golmanu na svijetu...

Svabo je to...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 dec 2015, 11:25

Honorar je napisao/la:
Honorar je napisao/la:

Ti si taj koji poteze pitanje patriotizma a ne ja, izgleda da ti je ono jako vazno. Sto se mene tice za mene je porazavajuce da jedan Juka, ma odakle on bio i kakve osjecaje gajio, radi nesto sto na ovom forumu radi jos najmanje 100 ljudi ali koji ima takvu zaledjinu da je to bruka i ta zaledjina mu daje publicitet i samim tim mogucnost da se predstavi kao nesto sto u stvari nije. Sinan ga cuva jer su zemljaci a on mu uzvraca tako sto radi ono sto bi Sinan trebao da radi ali za sta nema mu-da. On nije jedini koji je pod Sinanovim protektoratom, ima u Avazu jos one djecurlije sa jedva zavrsenom srednjom a kojima je mjesto rodjenja Kalesija ili Zivinice i koji pisu ono sto im se naredi. Znaci ono sto je prije potpisivao Sinan ili neko drugi iz Avaza danas potpisuje Juka ili mali Nedim. Kako god, providno i neefikasno.

Tu je poraz svih nas u ovoj prici a ne u tome sto je on "dijasporac sljaker" ili sta ti ja znam sta. Zato mi je zasmetao tvoj komentar jer fulis pricu koja ti je pred nosom i fokusiras se na navodne osjecaje koje gaji ovaj Avazov potrcko a to je opet subjektivna stvar, ne mozes ti znati sta on osjeca i da li je voli vise od mene ili od tebe.[/quote]
Ma bezveze smo otvorili pricu o dijaspori i patriotizmu ,a sve zbog toga jer si iz mog posta izvadio samo dio a ona druga i treca stavka koje su bitnije si zanemario... Nisam znao ko je ni sta je ovaj Juka, nego sam mu samo otvorio fb profil sinoc na minut, a sad kad si mi spomeno da je u talu sa S.S. onda mi je sve jasno

Svabo je to...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Cwirek, denza, General505, Google Adsense [Bot], hansbosna, HariTz, izdzezveubrazil, kontra, Muumii, Sheyi i 56 gostiju.