FK Željezničar (opšte diskusije)

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la MCMXLVI » 18 dec 2015, 23:55

Virtu4l je napisao/la: Statut je usvojen prije 10 mjeseci. Samo će budala očekivati neke konkretne rezultate za tako kratak period.
Zasto nazivas svoje kolege budalama? :roll:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 18 dec 2015, 23:57

Tvoje ti kolege mogu potvrditi istinitost moje priče i kopirati ti inbox poruke. Ja tu ništa nisam slagao.
Šta mi imaju kolege kopirati, imaš i ti inbox ili je tvoj na remontu :mrgreen:

Željo ima 4,2 M duga od toga je 3,1 M poreza (2,2M su pod navodnicima i nisu zvanični). 500k je tekućih obaveza, a 600k nije prošlo kroz papire ali će se i to morati vratiti. Ne znam šta nije jasno?

Vi ste raspustili skupštinu po dolasku Tana i izabrali novu, to ćemo i mi uraditi vrlo brzo. Statut je promjenjen iz razloga što je prošli bio star, ne učinkovit i na osnovu njega se nisu mogle osigurati pretpostavke za normalno funkcionisanje kluba.
povratak otpisanih!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 dec 2015, 23:58

jurisicduska je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nisi odgovorio. Znam ja da ti pokušavaš uprljati Amarove ruke, ali daj nešto konkretno.
Ma joj to je sporedno pitanje moj virtual. Ima još tu prljavih ruku koje bi trebale biti iza rešetka i kod vas i kod nas al takva nam država. Nemam ništa protiv Amara čak šta više. Ali amnestirati nekog pod izgovorom da on nije imao uvid. Ako vas tako voli što je dozvolio da idete u ambis.

Vaš dug je 4.2 miliona. To matematiku ko zna može sabrati.

A ovom momku gore, protiv ovih sad niko normalan vam neće ništa ružno reći. Oni rade koliko mogu i šta mogu i dobro im ide. Prihodi rekordni haman. Da ne pričamo dalje.

A ovom dole za investiranje imovine mogu se nasmijati, možda kad prođe svjetlosna godina možete naći nekog ko će zbog zemlje vrijedne 5 miliona dat vam stadion od 30. To je baš glupost.

Brate vi ste svoju imovinu dali na upravljanje 4 čovjeka oni sad odlučuju o tom i ljudi koje izaberu. Ako im toliko vjerujete svaka čast. Oni nemaju tijelo koje ih može smijeniti ili kazniti. Mogu šta požele. Iako mislim da neće al nikad ne znaš. Ozbiljni klubovi ne bi dali toliko imovine u ruke četvorici ljudi ili u vašem slučaju jednom čovjeku.
Nisi u pravu vezano za 4 covjeka. To naprosto nije tacno. Oni ce od 90 ljudi KOJE NISU ONI BIRALI izabrati 54,to stoji. Ali onda imas 54 covjeka a nikako 4.
Nije tacno da zemja koja je u vlasnistvu kluba vrijedi 5 mil. Niko ne zna koliko vrijedi. Njena vrijednost ce se znati tek kad se promjeni regulacioni plan i kad se bude znalo sta i koliko ce se moci izgraditi na toj zemlji. Ako se na njoj bude moglo graditi ono sto je prezentirno(cca 100 000 m2 poslovnog i stambenog prostora)onda ce vrijednost te zemlje biti ogromna i pokrice izgradnju stadiona sasvim sigurno.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 18 dec 2015, 23:58

jurisicduska je napisao/la:Vi imate 4,2 miliona duga već 15 godina.

A iznad nas ste jedino po dugovima. Nažalost. Trofej dva ništa ne znače nije razlika u 23 trofeja pa da je to nešto nedostižno.
pa nije ti baš ovo tačno
ne znam koliko smo imali dug(ov)a od rata tačno, samo znam da je ova garnitura u klubu vratila 1,8 te "vratila" na račun zateznih kamata poreskoj 1,4 miliona
tako da se može reći da je vraćeno 3,2 miliona i da je u najcrnjoj varijanti ostalo još 4,2
u postotcima 45% (+-) vraćeno, ostalo 55%
i to sve samo ova garnitura tako da i priču o 15 godina duga i vraćanju istog možeš okačiti mačku o rep

od ovih 4,2 miliona (1,4 sigurna + 2,8 potencijalnih) na rate će da ide 3/4 ili ti ga 3,1 milion a "odma" 1,1
ovo odma se može vratiti od jedne europe, prodaje džeke, prodaje memije/amira
to je ta razlika, mi kad igrača prodamo pare su naše, vi kad prodate pare su tanove :D

a za trofeje ... ne bih ja rekao da ništa ne znače jer se na kraju sve vrti oko toga ko ih podigne...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 dec 2015, 23:59

GoodisonPark je napisao/la:
T

Vi ste raspustili skupštinu po dolasku Tana i izabrali novu, to ćemo i mi uraditi vrlo brzo. Statut je promjenjen iz razloga što je prošli bio star, ne učinkovit i na osnovu njega se nisu mogle osigurati pretpostavke za normalno funkcionisanje kluba.
Tan je kesirao lovu da bi mogao birati ko ce u skupstinu ko u UO.
Misimovic dobi iste ovlasti kao Tan a marke nije dao. To je ono sto se pokusava reci. Svjestan si sigurno ako znas sabrati 2 i 2.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2015, 00:01

FKZ1921 je napisao/la:Nije tacno da zemja koja je u vlasnistvu kluba vrijedi 5 mil. Niko ne zna koliko vrijedi. Njena vrijednost ce se znati tek kad se promjeni regulacioni plan i kad se bude znalo sta i koliko ce se moci izgraditi na toj zemlji. Ako se na njoj bude moglo graditi ono sto je prezentirno(cca 100 000 m2 poslovnog i stambenog prostora)onda ce vrijednost te zemlje biti ogromna i pokrice izgradnju stadiona sasvim sigurno.
:!:

Ovo treba boldirati i ako treba objasniti riječ po riječ svakome ko ne razumije. Cijena stadiona će biti smiješna u odnosu na to koliko će da vrijedi sve ono što se može izgraditi na zemljištu. Imperija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 19 dec 2015, 00:01

Lakoste je napisao/la:Pa izadji, samo dublje tones. Pricas kako smo se mi prodali Tanu. Ok, Tan je dao lovu da bi njegova bila zadnja.
Misimovic je sve to dobio a da nije dao marke kako treba. Misimovic sa svojim ljudima 30 januara bira ko ce u skupstinu, a ta skupstina bira UO. To se popularno moze nazvati privatizacija- :) :) :)

Jos i ono sto je unio u klub vodi se kao pozajmica, ako sutra ode i digne mu se neka stvar to ce postati dug. Jos ako je zaracuno kamate dug je jos veci. :)
Nisi shvatio ono o cemu sam pisao a vezano je za skupštinu,tako da ne vidim neki razlog da ti dodatno objašnjavam.. :)
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 dec 2015, 00:02

Brkoo je napisao/la:@jurisicduska, trojcu od te cetvorice si na prethodnoj strani nahvalio žestoko, kakvi te to prijenosi pucaju :facepalm:
Nahvalio sam njihov rad, nisam slijep i neko ko će izokrenuti istinu. Al ne možeš reči da je ok da ti 4 čovjeka donose odluke, to je privatni klub. Zna se kako se donose odluke. Kod nas isto jedan čovjek donosi odluke a evo i kod vas. Još se zaštitio statutom. Pa možda je to dobro ne kažem, samo kažem da nije normalno.

Neću osporavati nečiji rad koji je evidentno dobar. Prodali dva igrača, Europa, vratili dugova, da vam ovaj nije isplivao bili bi blizu rješenja. Misimović izgleda oprostio svoj dio od 500 hiljada KM i više, jer se to nigdje ne spominje. Sve govori da imaju dobre namjere. Nisam dušman da kažem da nemaju. Nit mogu. Bi ja jarane da mogu al realno dobri su ljudi.

A 15 godina ste potpisali reprogram ili 10 na to sam mislio. Dakle bez duga možete bit jedino za 10-15 godina. Ili da ga vratite nekad. Kamata će se otpisati tek kad se vrati u predviđenom roku majstore. Nije se još otpisala tako da nisu ni vratili ni "vratili".

Ako si prodao dva igrača za 1,4 miliona imaš od džeke pola i europe milion = 3 m normalno je da vratiš 1.8 nije naučna fantastika, da su vam svi tako vraćali bili bi ste Dinamo, jer ste prodali mnogo igrača i procenata i svega a opet dug. Zato kažem amnestirate mnoge ja bi ih krivično gonio.

To što se može izgraditi na zemljištu ne čini vrijednost zemljišta većom koliko vi kontate. Može se svašta izgraditi i na po dunuma da vrijedi po milijarde. Kakve to ima veze dobri moj virtual. Ko će to izgraditi? šta vi imate od tog? To je i poenta sad može misimović da hoće to dat nekom za pola marke da gradi jer on ima ključ u svojim rukama. Vi dobijate stadion to bi bilo super.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 19 dec 2015, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 19 dec 2015, 00:04

MCMXLVI je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Nevezano skroz za temu ali pite se fale Tanom a čovjek im prodade igrače, najbolje i dovedoše levate sa kojima evo drže odličnu petu poziciju na tabeli :D
i sa ulaganjima kakva imaju svi timovi ispred njih skupa...

ukoliko bi mi nastavili naredne godine u ovom pravcu, ostao bi samo dug prema poreskoj (30,000 KM mjesečno narednih još 8 godina) što bi automatski značilo da smo opet na istom (haman doduše :D) sa pitama, ni ekipe nebi trebale biti velike razlike. s tim da mi opet imamo nešto svoje, kakvo-takvo a oni će kao imati...
Kako god okrenes mi smo korak ispred vas. Vi ako ne izborite Evropu na kraju sezone, crno vam se pise da vas ni Amar "velicanstvani" ne moze spasiti. :lol:
ovo ću shvatiti kao provokaciju ali evo ipak da te priupitam po čemu si ti zaključio da nam se crno piše ?
budžet je usvojen, veći nego ove sezone (ako treba lahko ćemo i o postotcima), dug se vraća
jedino šta ja lično mislim da je crno ako i ne izborimo europu je to da ovaj dug od 500.000 KM (i potencijalni od dodatnih 600.000 KM) će biti stopirano njegovo vraćanje u najgorem slučaju ili usporeno
samo to
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 19 dec 2015, 00:06

Lakoste je napisao/la:Pa izadji, samo dublje tones. Pricas kako smo se mi prodali Tanu. Ok, Tan je dao lovu da bi njegova bila zadnja.
Misimovic je sve to dobio a da nije dao marke kako treba. Misimovic sa svojim ljudima 30 januara bira ko ce u skupstinu, a ta skupstina bira UO. To se popularno moze nazvati privatizacija- :) :) :)

Jos i ono sto je unio u klub vodi se kao pozajmica, ako sutra ode i digne mu se neka stvar to ce postati dug. Jos ako je zaracuno kamate dug je jos veci. :)
7% kamate, cak bi da je u banci polozio taj novoc dobijao od banke 3%. Ovako ima sigurnih 7% jer ulaze u udruzenje gradjana. Da ne idemo bas na siroko.
Bas mi je zao Dzele Muharemovica, pokusali ga optuziti da je on kriv za sve i covjek rekao da ce prosvirati o svemu sto zna i ovi se usutili.

Selo veselo.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 dec 2015, 00:08

majko moja rece da vrijedi 5 miliona? :facepalm: jel me oci varaju ili? :rol: :rol:

nevjerovatno pa yebote cuj 5 miliona :rol: :rol:

al su okupirali temu, pokusavaju okrenut naopako situaciju al im ne ide :rol:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 dec 2015, 00:09

JoseMourinho je napisao/la:majko moja rece da vrijedi 5 miliona? :facepalm: jel me oci varaju ili? :rol: :rol:

nevjerovatno pa yebote cuj 5 miliona :rol: :rol:

al su okupirali temu, pokusavaju okrenut naopako situaciju al im ne ide :rol:
Koliko vrijedi dobri moj Jose. Znaš li ti reći? 200 miliona? I to kontate dati za stadion od 30 miliona?
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 19 dec 2015, 00:11

Joj placenika sto upiru i elaborate pisu...zalosno
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 19 dec 2015, 00:11

Lakoste je napisao/la:
T

Tan je kesirao lovu da bi mogao birati ko ce u skupstinu ko u UO.
Misimovic dobi iste ovlasti kao Tan a marke nije dao. To je ono sto se pokusava reci. Svjestan si sigurno ako znas sabrati 2 i 2.
Šta nije jasno, 4 čovjeka "operativca" biraju podobne ljude u skupštinu i samim tim nogiraju sve one koji su se samo na papiru brojali kao članovi. To će biti ljudi koji su na istoj talasnoj dužini kao i ljudi koji su trenutno na čelu kluba i koji će imati mnogo veće obaveze i doprinos od dosadašnjih lezihljebovića. Vi ste isto ovo uradili i to je po vama bio ključni korak u stabilizaciji vašeg kluba i istorijska odluka, a kada mi to radimo ispada da to nevalja ništa!?

Umjesto Tana, kod nas mnogo više ljudi finansijski i na svaki drugi način pomaže u radu kluba.

Pitari, pitari :mrgreen:
povratak otpisanih!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 dec 2015, 00:14

Značil to da ste se privatizovali? Jer ta četvorica sve odlučuju u vašem slučaju jedan.

Gdje jedan čovjek odlučuje o svemu kako se to zove? Udruženje građana? Ili Privatni klub? DJl ? Ne razumijem.

Kad je odlučivalo više ljudi niste bili privatizovani sad jedan odlučuje pa kako to nazivate. Mislim ja znam al eto da vidim jel vama to dobro? Odmah da pitam da ne bude poslije da se niste složili s tim.

Podobni po čijem kriteriju? Jednog čovjeka? Misimović kaže ko je podoban ko nije. To ti je jara ko i kod nas. A mi se prodali.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 19 dec 2015, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 19 dec 2015, 00:15

Šta nije jasno, 4 čovjeka "operativca" biraju podobne ljude u skupštinu i samim tim nogiraju sve one koji su se samo na papiru brojali kao članovi. To će biti ljudi koji su na istoj talasnoj dužini kao i ljudi koji su trenutno na čelu kluba i koji će imati mnogo veće obaveze i doprinos od dosadašnjih lezihljebovića. Vi ste isto ovo uradili i to je po vama bio ključni korak u stabilizaciji vašeg kluba i istorijska odluka, a kada mi to radimo ispada da to nevalja ništa!?

Umjesto Tana, kod nas mnogo više ljudi finansijski i na svaki drugi način pomaže u radu kluba.

Meni je sve jasno. 4 covjeka biraju podobne ljude u skupstinu. Izvanredno receno.
Mi smo to uradili kao sto ti kazes, i to je istina. Ali da bi neko dobio tolike ovlasti kao sto je biranje ko ce u skupstinu, ko ce u UO morao je da se isprsi, jer nema djabe ni u stare babe. Od te love sto je dao Tan da bi mogao imati neke ovlasti mi smo vratili dugove.

Misimovic je dobio iste ovlasti kao Tan a nije dao marke. To pricam evo sat vremena i konacno da se slozis sa mnom. :salut:
Nas je Tan kupio da bi imao neke ovlasti, dao za to kes. Vas je Misimovic dobio djaba, ima ovlasti iste kao covjek koji je kesirao lovu.
Ziv i zdrav bio. :)

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 dec 2015, 00:17

Lakoste je napisao/la:

Meni je sve jasno. 4 covjeka biraju podobne ljude u skupstinu. Izvanredno receno.
Mi smo to uradili kao sto ti kazes, i to je istina. Ali da bi neko dobio tolike ovlasti kao sto je biranje ko ce u skupstinu, ko ce u UO morao je da se isprsi, jer nema djabe ni u stare babe. Od te love sto je dao Tan da bi mogao imati neke ovlasti mi smo vratili dugove.

Misimovic je dobio iste ovlasti kao Tan a nije dao marke. To pricam evo sat vremena i konacno da se slozis sa mnom. :salut:
Nas je Tan kupio da bi imao neke ovlasti, dao za to kes. Vas je Misimovic dobio djaba, ima ovlasti iste kao covjek koji je kesirao lovu.
Ziv i zdrav bio. :)
To je to, ukratko!
Bahati, bahati Željkan!
1946

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 19 dec 2015, 00:17

salle86 je napisao/la:
ovo ću shvatiti kao provokaciju ali evo ipak da te priupitam po čemu si ti zaključio da nam se crno piše ?
budžet je usvojen, veći nego ove sezone (ako treba lahko ćemo i o postotcima), dug se vraća
jedino šta ja lično mislim da je crno ako i ne izborimo europu je to da ovaj dug od 500.000 KM (i potencijalni od dodatnih 600.000 KM) će biti stopirano njegovo vraćanje u najgorem slučaju ili usporeno
samo to
Nije provokacija Sale, vec jedna realna cinjenica. Sta mislis ti licno kako cete proci u "Ligi 12" ako ne izborite Evropu na kraju sezone?
Nemate glavnog sponzora da pokrije taj gubitak, onda se ide na prodaju najboljih igraca, a konkurenti se pojacavaju.
Sve ima svoje posljedice.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 19 dec 2015, 00:18

Ja se nikad ne bih mogao ovoliko raspravljati o njihovom klubu, ne bih mogao zdravlja mi....
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2015, 00:20

jurisicduska je napisao/la:To što se može izgraditi na zemljištu ne čini vrijednost zemljišta većom koliko vi kontate. Može se svašta izgraditi i na po dunuma da vrijedi po milijarde. Kakve to ima veze dobri moj virtual. Ko će to izgraditi? šta vi imate od tog?
Naravno da čini vrijednost zemljišta većim. Da pojednostavimo, koliko vrijedi sto hiljada kvadrata stambeno/poslovnog prostora na onoj lokaciji? Zemljište se visokim koeficijentom izgrađenosti je uvijek vrijednije od onoga sa manjim. U svijetu nekretnina to malo drugačije funkcioniše. Vlasnik zemljišta obično traži procenat od kvadrature, uzećemo da je za onu lokaciju taj procenat 30%, što Želji daje 30.000 kvadrata, pomnoži to sa prosječnom cijenom metra kvadratnog i dobićeš pravu vrijednost zemljišta. To je malo više od tvojih pet miliona.

Zemljišta na takvim lokacijama se ne prodaju, jer nikad ne možeš dobiti onoliko koliko vrijedi, zato su pametni ljudi izmislili zajedničku gradnju gdje su zadovoljeni interesi vlasnika i investitora.

Investitori su ludi za takvim stvarima, ali tek onda kad im serviraš čistu situaciju, a naša je daleko od čiste.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bvsic, mma_hz, TheTruth34, Zeko87 i 44 gosta.