FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DR.HOUSE
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DR.HOUSE » 17 dec 2015, 15:18

Post je postao/la milanribar, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
ahhh joj jel to ljigavi dosao :lol: :lol: :lol: :lol: jel te pogodio odgovor ljigo ???

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 17 dec 2015, 15:19

Ma danas se konkretno govorilo samo oko dugova i nacina poslovanja.. Sve ostalo je umotavano.. Stadion koji sanjamo cemo i dalje sanjati a oko sportskog dijela cemo dobiti odgovore u naredna dva mjeseca.. Vjerujem da uprava ima dobre namjere ali jedno je imati ih a drugo realizirati sve zamisljeno.. Ja im zelim puno srece i da sto prije ispune ocekivanja..
BUDI ŽELJO !!!

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 17 dec 2015, 15:19

AlphonseKauders je napisao/la:Jedno je sigurno kod ove Uprave - radi se o izuzetno stručnim ljudima u svojoj oblasti (npr. Bajramović je advokat koji je skoro 10 godina radio u najvećoj advokatskoj kancelariji u BiH dok nije sa Miljkovićem otvorio sopstvenu advokatsku kancelariju, a Vukotić je partner u jednoj od 4 vodeće revizorske firme na svijetu, a ko je imalo upućen zna da je za takvo nešto potrebno krv propi.šati od posla), kojima pare ne trebaju jer su ih itekako zaradili svojim radom, a svi redom su fanatici za Željom tako da im nimalo ne osporavam najbolje namjere za klub.

Osnova razmišljanja je fantastična - raditi na "zdravoj" osnovi, bez dugova prema poreskoj, bez malverzacija, bez pozajmica, talova i sl. E, sad jedino čeka ga se čovjek može pribojavati su lokalni "vukovi" i stare taldžije koji će na sve načine pokušati da se ugrade u projekat ili u suprotnom da ga opstruiraju, ali nekako vjerujem da će uspjeti izaći s njima na kraj.

Strpljenja, dati im 2-3 godine, promovisati mlade igrače, pokušati ostvariti nešto oko ovog stadiona, ne znam šta nam drugo preostaje - sve ostalo je žabokrečina i vrćenje istog filma.
UPRAVO! Kljucno je dati podrsku ovim ljudima i POKAZATI to, a ne samo misliti tako, da bi sklonili u stranu te miseve tipa Ligate ili lokalne vukove i stare taldzije tipa Violine, Dzele, Muharemovici, Zuje, Koldze, itd. itd. spisak je beskonacan i primjenjiv na sve one koji su i sa 1KM ucestvovali u ukupnom dugu Zelje. Meni se trenutna postava uprave izuzetno svidja i vjerujem i da ce izabrana skupstina takodje biti ogledalo i uprave i kluba. :bih:

@A evo i Ligate ili jednog velikog **** sa licnim interesom nekog bivseg taldzije da osporava ove ljude. Fuj gnjido ljudska ;)
FORZA ZELJO

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 dec 2015, 15:31

Sad evo pregledah press konferenciju, nema se tu šta puno reći, ko zna osnovne matematičke radnje sve mu je jasno. Kada uporedimo stanje od januara 2015 i sada vidimo da je to potpuno druga situacija. Za stadion smo svi znali da to nije mačiji kašalj već izuzetno zahtjevan projekat koji je danas prezentovan detaljno barem ja tako mislim. Imali smo mi ove projekte i prije ali nikada nismo bili upućeni dalje od "slike". Danas smo dobili značajne informacije o tome dokle se došlo, šta je već urađeno. Ja se iskreno nadam da će se ta papirologija i dokumentacija što prije riješiti jer je to u našoj državi najveći problem nažalost. Raduje me također unaprijeđenje infrastrukture koje je planirano za omladinski pogon. Tu su ostvareni kontakti sa opštinom i za nadati se da će se i taj segment riješiti što ranije. Zaista što se tiče finansijskog, administrativnog dijela poslovanja Kluba ovoj se garnituri ljudi nema šta zamjeriti. Ko god se kreće u tim poslovnim vodama zna kako je to "vaditi nešto iz g*ovana" a bogme je Klub bio u golemim go*vnima početkom godine. Sve nas naravno interesuje sportski segment Kluba koji nije baš najbolje vođen u zadnje vrijeme, nadam se da će nam i u tom dijelu ova uprava začepiti usta i da konačno dolaze bolji dani za Klub u globalu. Pohvaliti treba kada zasluže kao što je to danas slučaj, kritikovati treba isto kada zasluže (ne pljuvati kao što većina radi ovdje nažalost), i ta kritika može unaprijediti rad kluba vjerujte. Naše opet ostaje da bodrimo Želju. Idemo dalje, VOLIM TE ŽELJO!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 17 dec 2015, 15:33

FOTO: Od de facto stečaja do pozitivnog poslovanja u jednoj godini

http://fkzeljeznicar.ba/foto-odrzana-ko ... car/17781/

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 17 dec 2015, 15:37

Ipe dali ce biti vas video.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 17 dec 2015, 15:40

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 dec 2015, 15:46

DooVe je napisao/la:Sad evo pregledah press konferenciju, nema se tu šta puno reći, ko zna osnovne matematičke radnje sve mu je jasno. Kada uporedimo stanje od januara 2015 i sada vidimo da je to potpuno druga situacija. Za stadion smo svi znali da to nije mačiji kašalj već izuzetno zahtjevan projekat koji je danas prezentovan detaljno barem ja tako mislim. Imali smo mi ove projekte i prije ali nikada nismo bili upućeni dalje od "slike". Danas smo dobili značajne informacije o tome dokle se došlo, šta je već urađeno. Ja se iskreno nadam da će se ta papirologija i dokumentacija što prije riješiti jer je to u našoj državi najveći problem nažalost. Raduje me također unaprijeđenje infrastrukture koje je planirano za omladinski pogon. Tu su ostvareni kontakti sa opštinom i za nadati se da će se i taj segment riješiti što ranije. Zaista što se tiče finansijskog, administrativnog dijela poslovanja Kluba ovoj se garnituri ljudi nema šta zamjeriti. Ko god se kreće u tim poslovnim vodama zna kako je to "vaditi nešto iz g*ovana" a bogme je Klub bio u golemim go*vnima početkom godine. Sve nas naravno interesuje sportski segment Kluba koji nije baš najbolje vođen u zadnje vrijeme, nadam se da će nam i u tom dijelu ova uprava začepiti usta i da konačno dolaze bolji dani za Klub u globalu. Pohvaliti treba kada zasluže kao što je to danas slučaj, kritikovati treba isto kada zasluže (ne pljuvati kao što većina radi ovdje nažalost), i ta kritika može unaprijediti rad kluba vjerujte. Naše opet ostaje da bodrimo Želju. Idemo dalje, VOLIM TE ŽELJO!
jako je bitno što ovakav pristup otvara put da se lijepo, javno prozove i svako ko bude nerazumno i zlonamjerno kočio. da bi se ovako nešto realizovalo, svako mora naći sebe. konačna realizacija je još vrlo daleko. ali ovako se bar donekle unaprijed razoružava neko od postavljanja zlonamjernih zahtjeva i kočnica.

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 17 dec 2015, 15:58

Ocel biti stambeni objekti u kulama :D Da uzmem stan :mrgreen:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 dec 2015, 15:59

evo smijenjen murinjo, dobiće 50 miliona odštetu - pare mu ne trebaju, nek' dođe da se edis uči uz njega... :mrgreen:

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 17 dec 2015, 16:02

dell21 je napisao/la:Ipe dali ce biti vas video.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 17 dec 2015, 16:12

Ipee je napisao/la:FOTO: Od de facto stečaja do pozitivnog poslovanja u jednoj godini

http://fkzeljeznicar.ba/foto-odrzana-ko ... car/17781/
Evo maltene slučajno sam izabrao post možda i najvrijednijeg forumaša.Zbog obaveza na poslu propustio sam neke utakmice i onda zahvaljujući njegovom trudu i blagodetima interneta ipak vidim ono najvažnije što sam propusto
Elem ja sam jedan od onih koji misli da treba stati iza ovog načina razmišljanja i ovakve uprave,Sam dragi Bog zna koliko je teško poslovati u ovoj i ovakvoj zemlji po pravilima.Izaći iz sive ekonomije i dogovora ispod stola ma kako oni nekad dobronamjerno izgledali i poslovati legalno je Sizifov posao najčešće,Uvoditi brod u mirne vode je dugotrajan proces i tražiće još dugo vremena i strpljenja,ali da je kurs dobar to je izvjesno
Sportski dio ćemo tek imati priliku analizirati.Ja bih se sada dotakao daljnjeg poboljšanja infrastrukture za omladince i obećanja o dizanju na viši nivo rada u mlađim selekcijama.Očito smo žrtvovali pomoćni da bi se mogući investitor "našao".E sad ono što meni nije jasno pod uslovom da se sda birokratija u opštini nekaaaako savlada kako se misli nadoknaditi taj pomoćni teren.Bez istog ćemo imati elementarno zagušenje u ptrenažnom procesu koji će se onda odraziti na rezultate.Ponavljam naklon naporima ove uparave ali mi ostaje dilema vezana za sportski dio funkcionisanja kluba

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 dec 2015, 16:17

Kao sto sam rekao, trenutni pomocni teren je poslovni poraz naseg kluba jer se nalazi u centru grada, a ne generira nikakav prihod. Tipa mogla se napraviti garaza ispod njega od 2 ili 3 sprata, napraviti neku malu tribinu pa iznajmljivati klubovima u Sarajevu da igraju na istom, itd... Nesto se jednostavno moralo sa njim uraditi, a ne da je vecinu vremena ne iskoristen osim za treninge prvog tima. Da se on nalazi u Hrasnici pa hajde nekako da stoji ne iskoristen no ovako je to propustena prilika.

No slazem se da je potrebno da klub pocne pronalaziti rjesenje za neki trening centar u slucaju da pomocni teren izgubimo upotpunosti radi realizacije ovog projekta za stadion.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 17 dec 2015, 16:22, ukupno mijenjano 2 puta.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 dec 2015, 16:20

Zadovoljan sam ovim što sam čuo na pressu.
Kao prvo, vidi se da sve ide u pravom smjeru, te da su ljudi na čelu kluba obrazovani, elokventni i tu zaista zbog Želje. Tako su se meni danas predstavili jer ja, recimo, do danas nisam imao priliku ni vidjeti ni čuti Bajramovića i Vukotića. Zaista sam pozitivno impresioniran.

Ono što spada u domen "kretanja u pravom smjeru" je sigurno transparentnost i ono što je rečeno na pressu, da je Željo prvi tim u regiji koji je zvanično izašao pred javnost i rekao kako stvari stoje po pitanju dugova, to je zaista istina i ovo što smo danas vidjeli je nešto unikatno na našim prostorima. Nakon toga imamo vraćanje dugova i tim sam segmentom jako zadovoljan, vraćen je jedan veliki dio dugova, kao i povećanje budžeta kluba i omladinskog pogona, procenti za koje su povećani budžeti su također impresivni. Načinom na koji se isplaćuju igrači i ljudi koji rade u klubu je također jedan primjer pravog evropskog kluba koji posluje transparentno i koji uplaćuje sve moguće doprinose državi.
Rekonstrukcija pomoćnog terena i gradnja reflektora na istom koji su planirani za ovu godinu su još jedna pozitivna stvar u nizu.

Što se stadiona tiče, to mi je lično tek na trećem mjestu, ne mogu reći da je nebitno, ali mogu da ima bitnijih stvari. Ono što mi se sviđa u svoj toj priči jeste da je rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa SD-om u toku i da se radi na tome. Gradnja stadiona više manje, neka ovo što sada imamo održavaju kako treba.
Samim planom izgradnje stadiona, načinom finansiranja i održavanja sam zadovoljan, onako površno gledano izgleda dosta realistično i u skladu sa našim mogućnosti.

E sad da ne bude sve bajno i sjano, jer to onda ne bi bili mi ( :mrgreen: ) ima tu i nekih stvari koje ne izgledaju dobro. Najviše tu mislim na ovaj novi dug koji je nastao i koji je baš baš veliki, golem što bi Edis rekao. Znam da to još nije konačno i da postoje šanse da od tog duga ne bude ništa, ali sama činjenica da je moguće imati tako veliki dug u tako malom periodu je poražavajuća. Ali i tu tome vidim jednu pozitivnu stvar, a to je mogućnost da se, ukoliko se dug ispostavi toliki, krivično gone članovi uprave koju su direktni krivci za dug.

Kako god, ja krivcima za taj dug ne smatram ljude koji se u ovom trenutku nalaze na čelu kluba i ljude koji će u klub ući u narednom periodu i mislim da su pravi ljudi za ovaj posao, te da su predani Želji i da rade u njegovom (i našem) interesu.

Onaj Ligatin istup je oličenje nekoga ko ne želi dobro Želji. Toliko zlobe u jednom pitanju može samo neko ko želi diskreditovati ljude kojima ga postavlja. Da ga je postavio nekom drugom prilikom možda ne bi zvučao tako, ali danas je to ispalo baš jadno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 17 dec 2015, 16:28

Ja vala na danasnjoj preskonferenciji nisam cuo da je nesto toliko bajno.. Bolje je nego sto je bilo i optimisticniji sam u vezi buducnosti ali da je bajno i nije bas..
BUDI ŽELJO !!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 dec 2015, 16:31

Završavam stanove u hotelu Ajfelova kula, poslijednji je rezervisan za mene, cijena kvadrata ovisi i o pogledu na teren.. Pa neće se valjda guzovače Zeljine tekme gledat :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 17 dec 2015, 16:38

Samo budalama ovdje moze biti nesto bajno. Zao mi par skolovanih momaka koji su tu, a ovo ostalo su lopovi prve klase. Naravno, s Gredicem na celu.

Sta je on nama sve obecavao, pricao, da bi na kraju bilo sve samo osim onog najavljenog.

Ovo samo moze biti ideja, a niko od ovih sto su sjedili danas nemaju interes biti u Zelji 10 godina, zato stadion mozes zaboraviti. Pojacanja? Ko ce dovesti pojacanja? Onaj Labud, jel on strucan? Mulalic? Daj ba, dosta vise ovih prica svake godine isto a na terenu zalost.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 dec 2015, 16:42

ljut nam ligeta pravo nakon konferencije danasnje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

ucenjak
Kontakt:

Post Postao/la ucenjak » 17 dec 2015, 16:43

milanribar je napisao/la:Samo budalama ovdje moze biti nesto bajno. Zao mi par skolovanih momaka koji su tu, a ovo ostalo su lopovi prve klase. Naravno, s Gredicem na celu.

Sta je on nama sve obecavao, pricao, da bi na kraju bilo sve samo osim onog najavljenog.

Ovo samo moze biti ideja, a niko od ovih sto su sjedili danas nemaju interes biti u Zelji 10 godina, zato stadion mozes zaboraviti. Pojacanja? Ko ce dovesti pojacanja? Onaj Labud, jel on strucan? Mulalic? Daj ba, dosta vise ovih prica svake godine isto a na terenu zalost.
sad da te pitam nesto normalno posto imam kolegu pitara i cita samnom ove gluposti sto pises......znaci tvoj kolega pitar pita sledece "koliko kosta dnevnica vas pojedinih da trolaju po tudjim temama i otvaraju oci navijacima fkz",momak je trenutno malo u finansijskom skripcu i zeli da dodatno zaradi....mozes mi poslati u pp kako da to uradi pa cu mu prenijeti...hvala unaprijed na pomoci..ipak ste vi divovi :guz:

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 17 dec 2015, 16:43

Ajzea je napisao/la:Završavam stanove u hotelu Ajfelova kula, poslijednji je rezervisan za mene, cijena kvadrata ovisi i o pogledu na teren.. Pa neće se valjda guzovače Zeljine tekme gledat :D
Vlasnicima stanova ces naplacivati pogled s prozora u toku utakmica, naravno cijena ovisi o tome je li pitanje o pogledu s kule s istočne ili zapadne tribine...
Životni saputnik! 1921

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 21 gost.