FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavimomak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavimomak » 24 maj 2010, 23:14

realno gledajuci da napravimo nesta u evropi, a pod tim podrazumjevam u najmanju ruku 3 pretkolo mislim da nam treba nekoliko iskusnih igraca Muratovic bi nam svojim znanjem i iskustvom imao dosta toga za ponudit,s moje tacke gledista najslabiji smo na mjestu centrafora i fali nam neko dobar u vezi ako ode bekric u sredini nece moc Culum i Svraka nista.Mislim da bi nam Muratovic,Dzafic,Zeba odlicno dosli
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 24 maj 2010, 23:14

Muratovic bi nas pojaco samo tako!
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 24 maj 2010, 23:16

Naš prvak protivnika će saznati 21. lipnja kada je u Nyonu na programu ždrijeb 1. i 2. pretkola, a s obzirom da će Željezničar biti u krugu sedamnaest nepostavljenih klubova, svi njegovi potencijalni protivnici u 2. pretkolu već su poznati.

Radi se o prvacima Izraela (Hapoel Tel-Aviv), Češke (Sparta), Norveške (Rosenborg), Austrije (Red Bull), Bugarske (Litex), Hrvatske (Dinamo), Srbije (Partizan), Bjelorusije (BATE), Poljske (Lech), Slovačke (Žilina), Moldavije (Sheriff), Mađarske (Debrecen), Cipra (Omonia), Švedske (AIK), Republike Irske (Bohemians), Litve (Ekranes) i Kazahstana (Aktobe).

Eventualnim prolaskom dalje Željezničar bi osigurao minimalno još četiri europske utakmice, budući da eliminacija iz trećeg pretkola ne znači i oproštaj od Europe. Naime, deset eliminiranih klubova natjecanje će nastaviti u play-offu za Europsku ligu.
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 maj 2010, 23:23

Sada kada se sezona zavrsila,red je da prodiskutujemo ovu sampionsku ekipu,onako prema ucinku ili kako smo mi vidjeli pojedince,posto mi je sad mrsko govoriti o svakom pojedinacno pokusacu sumirati onako za sebe.Po meni igrac sezone je Ibro,donio je na proljece bruku bodova posebno sa strane,dogurao do repke (zasluzeno),znaci Seha najbolji kad se sve uzme u obzir a prema poluusezona ma rekao bih da je prvu obiljezio Mesanovic a drugu Svraka,Alen jer je zabio najvaznije golove na jesen,a Svraka jer je napravio najveci pomak kod Amara ai odigrao je konstantno dobro,jucer je bio najbolji,vidim veina Selimovica potencira kao neku ekstraklasu,slazem se bio je dobar u onim utakmicama sto je odigrao (debitovao protiv Slavije),ali opet Svraka mi se mnogo vise sviđa jer je prema naprijed jaci i kreativniji.Doduse sasvim ne bitno razlike u kvalitetu igraca su minimalne odskacu Seha i bekric ostalo u pet deka,za Europu ce nam trebati 4-5 igraca koji odmah mogu igrati u prvih 11...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 24 maj 2010, 23:24

e cuj muratović nije dobar....

:o :o :o :o

svasta...

on bi nam bio pojačanje samo tako...
Por que ? Por que somos los mejores...

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 24 maj 2010, 23:29

Ali ja bih da se zahvalim Radošćeviću na ovom intervijuu. Jer je pohvalio klub i nas manijake, ali ne ono kao sto regularno rade nego covjek fino iz srca rekao da nije znao da se tako moze voliti klub : D
BOŽIDARE OD SRCA HVALA!
G A Z I
Željo sve do pobjede

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 24 maj 2010, 23:34

Po meni Visca najbolji u ovoj polusezoni i opcenito od Stile perspektivniji igrac nije bio na Grbavici.Od ostali mi djeluje puno konkretnije,Beslija odlican,Svraka takodjer puno napredovao.Bolji nego u prvom djelu su:Sehic,Bekric i Bucan.Za Alena steta sto se povrijedio dosad bi imao 20 golova sigurno.
AMAR OSIM!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 maj 2010, 23:45

Nisam sluzbeno cestitao, otkad je teoretski potvrdjeno, pa prema tome, cestitke Zeljeznicaru na zasluzenoj tituli prvaka, po meni, ipak su imali najveci voljni moment i bili najspremnija momcad u drugom dijelu. Vidio sam nas na toj poziciji u konacnici, no prekasno se budimo, sami smo izgubili prvenstvo doma (sto opet doduse govori o velicini kluba i uvjetima na Pecari, bolji si - pobjedi) s toliko prosutih bodova, a Zeljeznicar je bio najuvjerljiviji i zasluzeno je prvak. Sretno u LP.
...Život za Široki...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 24 maj 2010, 23:46

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 24 maj 2010, 23:47

Mislim da se pojacanja mogu traziti prvenstveno u slabije plasiranim klubovima PL-a, tipa Zvijezda, Laktasi, Slavija, ali i u nekim entitetskim prvoligasima. To nas dodje cak i jeftinije nego uvoz iz Srbije, a moze se probrat makar 2-3 da valja. Jako je bitno i ko ce se sve prodati od postojeceg kadra i koliko ce ti transferi donjeti love, te da li Uprava ima u planu nastaviti na ovom kursu, ili poceti dizati lovu.

Jos kontaktirati i Dialibu da nam posalje kakvog zemljaka njegovog kalibra, ili Spanca koji od malih nogu ima zelju da zaigra za Zelju. :D

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 24 maj 2010, 23:50

Mislim da je Bekrić najviše obilježio ove sezonu u Želji.
Momak je bio najkonstatniji igrac u klubu (naravno,imao je i lošijih partija) prvi strijelac i prvi asistent...po meni,najjaci i najkorisniji igrac naše lige....eto juce je u utakmici za titulu zabio prva dva gola i olakšao posao.
Bekrić je kljucni igrac Želje i mnogo toga na terenu zavisi upravo od njega...Amar mu je vjerovao i kad ga nije išlo, dao mu je slobodu na sredini terena i ovaj mu je vratio na najbolji moguci nacin - uzvratio je svojim igrama povjerenje koje mu je Šef dao.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Post Postao/la Avatar » 24 maj 2010, 23:53

Jednostavno receno 2 dio polusezone obiljezili su :
1.Ibrahim sehic
2.Edin Visca
3.Samir Bekric

Dok prvi dio sezone:
1.Alen mesanovic
2.Culum Milan
3.Radovanovic

;)

tuborg_na_mozgu
Kontakt:

Post Postao/la tuborg_na_mozgu » 24 maj 2010, 23:54

po meni najbolji igrac sezone je bio bekric sa 19 asistencija i 13 golova, poslije njega ide sehic koji nas je u par utakmica vadio i skidao zicere, zatim ide visca koji je pokazao kvalitet protiv laktasa.za evropu bi trebala 3-4 ciljana pojacanja:ješe,dzafic i mozda jos koji dobar provjeren igrac sa iskustvom.zaboravio sam i milana ćuluma koji je citavu sezonu odigrao predobro, samo je kiksao u kup utakmici, a to mu se oprasta...
SARAJEVO JADNA LI VAM SUDBA, JADNE VAS STVORI UDBA!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 maj 2010, 23:55

Avatar je napisao/la:Jednostavno receno 2 dio polusezone obiljezili su :
1.Ibrahim sehic
2.Edin Visca
3.Samir Bekric

Dok prvi dio sezone:
1.Alen mesanovic
2.Culum Milan
3.Radovanovic

;)
ali sve to bez bosanskog Murinja nebi bilo moguće:))

po meni je Amar najzaslužniji,pa onda svi ostali.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 24 maj 2010, 23:58

-Mislim da nam je najpotrebniji napadac, Alen je igro na foru i na iskustvo tesko je od njega ocekivati da bude glavni napadac i da igra svaku utakmicu s obzirom na godine i povrede, Popovicu se treba zahvaliti, Bajro nije ni igro nikako tako da...., Rovcanin je zavrsio svoje u Zelji... tako da trebaju 2 napadaca klasna
-Bekovi:Lijevi bek i pod hitno, sreca pa se radovanovic nije povredjivo..., a i na desnom skripi, ako Amar ne racuna na Colu, s obzirom da su vecinom igrali oni koji nisu bekovi(Sime i Bucan)
-Stoperi:Mesic extra odigro cijelu sezonu, Bogicevic kiksa ali mislim da sljedece moze biti bolji s obzirom da ce proci pripreme
-Krila:najjaci dio tima definitivno, nezna se ko je bolji Beslija, Visca, Bucan, a i Stanic i H.Beslija
-Veza:u defanzivi standardni Svraka i Culum
-Jos nam fali jedan majstor za plejmejkera, mahalac neki da igra iza napadaca, pogotovo ako Bekric ode, a i ako ne ode, jer nije bekric taj paker

Treba se zahvaliti onome Kovacevicu, serdarevicu i kompaniji

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 24 maj 2010, 23:59

Ponovo prvaciii...Kkao je super osjceaj navijati i biti dio ZELJE...
samo da vam kazem danas sam prolazio kraj Koseva i trenutno su neki radovi...rade toalete :) izgleda da cemo ipak u sarajevu gledati LP :)
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 maj 2010, 00:07

Uspješno implementiran projekat ''ŽELJO IMA SRCE''
http://fkzeljeznicar.com/plavo-bijeli-k ... a-srce.php
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 25 maj 2010, 00:30

Željovac je napisao/la:Ako izbacimo jednog protivnika u ovom drugom pretkolu LP i fasujemo u trećem, nastavljamo u play-off rundi(4. pretkolo) Europe Lige. Pobjednici tog play off-a idu u grupnu fazu.

Isto tako, ako u ovom drugom pretkolu izbacimo Hapoel Tel Aviv, Sparta Prague, Rosenborg, Red Bull Salzburg, Litex Lovech, Dinamo Zagreb ili Partizan, bićemo nositelji u trećem pretkolu.

Tako da bismo, uz pobjednike nad ovim slabijim iz drugog pretkola, u trećem mogli dobiti Celtic, Unirea Urziceni, PAOK, Young Boys i Gent. Umjesto Zenit St. Petersburg, Ajax, Fenerbahçe, Dynamo Kyiv i Braga plus pobjednike nad nositeljima drugog pretkola.
Pišete gluposti. Željo NE MOŽE igrati protiv Seltika, Unirea, PAOK-a, Ajaxa, bla, bla.

Postoje DVA KVALIFIKACIONA PUTA za LŠ. Jedan je za šampione a drugi za ove ostale.

Sa ovog našeg, ŠAMPIONSKOG, puta :mrgreen: ukupno 5 ekipa ulazi u LŠ po slijedećem principu:

Nosioci u drugom pretkolu. Ako ispadnemo u drugom pretkolu, vozdra. Nema više utakmica.
Radi se o prvacima Izraela (Hapoel Tel-Aviv), Češke (Sparta), Norveške (Rosenborg), Austrije (Red Bull), Bugarske (Litex), Hrvatske (Dinamo), Srbije (Partizan), Bjelorusije (BATE), Poljske (Lech), Slovačke (Žilina), Moldavije (Sheriff), Mađarske (Debrecen), Cipra (Omonia), Švedske (AIK), Republike Irske (Bohemians), Litve (Ekranes) i Kazahstana (Aktobe).
Nosioci u trećem pretkolu. Samo tri ekipe nas tamo čekaju: Bazel, Andrleht i Kopenhagen pored ovih što počinju kvalifikacije u drugom pretkolu. Ako ispadnemo u trećem pretkolu automatski igramo play off za Eufa Ligu.
FC Basel Sui 48.675
Anderlecht Bel 42.580
FC København Den 34.470
Hapoel Tel-Aviv ** Isr 27.775
Sparta Praha ** Cze 27.395
Rosenborg BK ** Nor 23.980
FC Salzburg ** Aut 19.915
Litex Lovech ** Bul 15.900
Dinamo Zagreb ** Cro 14.466
Partizan Belgrade ** Srb 13.800
Eventualni nosioci u play ofu za LŠ. Ako ovdje ispadnemo imamo automatski osigurano igranje grupne faze Eufa Lige.
FC Basel *3 Sui 48.675
Anderlecht *3 Bel 42.580
FC København *3 Den 34.470
Odjednom se izvlače parovi drugog i trećeg pretkola kvalifikacija za LŠ. Što će reći da nije tačno da ćemo biti nosioci ako izbacimo BILO kojeg nosioca. Ako izbacimo nekog od SEDAM najboljih nosilaca u drugom pretkolu mi automatski postajemo nosioci u trećem pretkolu.

Rosenborg BK ** Nor 23.980
FC Salzburg ** Aut 19.915
Litex Lovech ** Bul 15.900
Dinamo Zagreb ** Cro 14.466
Partizan Belgrade ** Srb 13.800

Nemote lupati glupoosti i bezveze pisati. Čuj možemo igrati sa Seltikom :lol:

Evo i linka

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... l2010.html
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ZeljoHercegovina
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoHercegovina » 25 maj 2010, 00:47

Caoo:D Nov sam na forumu ovdje, samo da pitam da li iko zna hoce li Kosevo biti spremno do pretkola lige prvaka? U slucaju da jeste, hoce li Zeljo tu igrati svoje evropske tekme? Vidio sam da cu biti u BiH kad se te utakmice igraju, i bilo bi prelijepo viditi voljeni tim uzivo:D Pozz iz Norveske
FK Zeljeznicar ---- BiH Reprezentacija

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 25 maj 2010, 00:50

Da konačno više razriješimo dilemu oko žrijeba...

Prema najnovijoj klupskoj rang listi UEFA, odnosno na osnovu koeficijenta bodova u posljednjih pet sezona međunarodnih takmičenja BiH je tek na 34. mjestu.
To znači da Željezničar u drugom kolu pretkvalifikacija Lige evropskih šampiona, najvjerovatnije, kako sada stvari stoje, neće biti nositelj u žrijebu.

Naš predstavnik bit će u inferiornom položaju i zbog lošijeg klupskog koeficijenta u zadnjih pet sezona, jer Željo nije izlazio u Evropu. Konkretno, za protivnika dobit će tim iz bolje rangiranog nacionalnog šampionata ili u određenom slučaju lošijeg, ali po klupskom rejtingu boljeg zbog konstantnog igranja na ino sceni.

Trenutno mogući protivnici Želje u drugom pretkolu naredne sezone Lige prvaka su: Rosenborg (Norveška), Litex (Bugarska), Omonia (Kipar), AIK (Švedska), Žilina (Slovačka), Dinamo (Hrvatska), Ekranas (Litvanija), Bohemians (Republika Irska), BATE (Bjelorusija), Sheriff Tiraspol (Moldavija), šampion Izraela, šampion Češke, šampion Austrije, šampion Srbije ili šampion Poljske.

Ukoliko bi naš predstavnik u drugom pretkolu igrao protiv Rosenborga, Dinama, Litexa, prvaka Austrije, Češke Republike ili Izraela, u slučaju prolaska u narednu rundu takmičenja bio bi nositelj u žrijebu trećeg pretkola.

Prema najnovijim propozicijama UEFA, igrat će se dvije grupe trećeg pretkola, te potom i dvije grupe play – offa za ulazak u grupnu fazu takmičenja. Podijeljene su na šampione i nešampione država. Onaj koji nas zanima je svakako kostur takmičenja za šampione zemalja.

Dvije grupe trećeg pretkola i play - offa

Naime, 15 pobjednika parova drugog pretkola plus dva bolja iz duela iste faze takmičenja u tzv. grupi „nepoznatih nositelja“ među kojima su Helsinki (Finska) i prvak Mađarske a koji će igrati protiv Aktobea (Kazahstan) ili prvaka Azerbejdžana, u trećem će nastupiti uz prvaka Švicarske i šampione Belgije (Anderlecht) i Danske (Copenhagen).

U trećem pretkolu deset pobjednika plasirat će se u play – off. Pet boljih iz dvomeča play – offa bit će učesnici grupne faze Lige prvaka.
Nove propozicije UEFA idu na ruku šampionima manje razvijenih fudbalskih zemalja, to jeste daju im veću mogućnost da se plasiraju u grupnu fazu. Na putu ka ostvarenju sna više se ne mogu sastati sa nekim od divova iz „liga petice“, a koji su nacionalni šampionat završili kao trećeplasirani ili četvrtoplasirani.

Termini utakmica
Utakmice prvog pretkola naredne sezone Lige prvaka igrat će se 29. i 30. juna, a revanši su 6. i 7. jula. Drugo pretkolo na rasporedu je 13. i 14. jula, dok su uzvratni mečevi 20. i 21. dana u istom mjesecu. Prvi susreti trećeg pretkola u obje grupe su 27. i 28. jula. Revanši su 3. i 4. avgusta. Play – off za grupnu fazu u obje grupe igra se 17. i 18. avgusta, a revanši su sedam dana kasnije.
Prvo kolo grupne faze Lige prvaka počinje 14. septembra. Finale je 28. maja 2011. godine na stadionu Wembley u Londonu.

Žrijeba u Nionu i Monaku
Žrijeb za prvo i drugo pretkolo Lige prvaka održat će se 21. juna u Nionu sa početkom u 12 sati. Za treće pretkolo bit će u istom gradu 16. jula u 12 sati. Žrijebanje parova za play off, takođe, bit će obavljeno u sjedištu UEFA. Zakazano je za 6. avgusta (12 sati).
Žrijeb za grupnu fazu takmičenja je u Monacu 26. avgusta u 18 sati.

Samo četiri tima u prvom pretkolu
Zanimljivo, u prvom pretkolu Lige prvaka igrat će samo četiri tima, među kojima i šampion nama susjedne Crne Gore. Uz njega priliku za nastavak takmičenja tražit će Santa Coloma (Andora), Birkirkara (Malta), te šampion San Marina.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, denimen99, Hansestadt, Hrasno15, Rauber33 i 37 gostiju.