FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

luca toni 9
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la luca toni 9 » 16 dec 2015, 19:28

Pa i ne mora biti 'smak svijeta' ako Pep ode - novi trener sigurno nece mijenjati taktiku iz temelja..male korekcije su sasvim dovoljne. Sve to iz razloga sto je ekipa jaka, ali treba nesto novo uvesti (minimalne promjene), cisto da se igraci ne zasite.
Kad je nasljednik u pitanju, ja bi volio vidjeti Carla tri godine; cini se kao dobar izbor, kao neko ko nece uzjeb*ti ovo sto je Pep napravio. Kao njegova alternativa, trenutno nema niko slobodan..mozda i bude neko na ljeto.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 16 dec 2015, 19:33

Pep ako ode u Man City, nek se svi popišaju po meni. Taj čovjek neće nikad otići u klub koji je "nestabilan". Što se tiče Engleske (jer će vjerovatno tamo), United mi je najizglednija opcija i njima dajem 75% šanse za njegovo dovođenje, a ovih 25% dajem Chelseau, mada sam mišljenja da ostaje u Bayernu još godinu dana čim ovako "rano" (za njega) donosi odluku (u Barci je znao tek u februaru produžiti).
Mes Que Un Club

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 dec 2015, 20:24

hule_barca je napisao/la:Pep ako ode u Man City, nek se svi popišaju po meni. Taj čovjek neće nikad otići u klub koji je "nestabilan". Što se tiče Engleske (jer će vjerovatno tamo), United mi je najizglednija opcija i njima dajem 75% šanse za njegovo dovođenje, a ovih 25% dajem Chelseau, mada sam mišljenja da ostaje u Bayernu još godinu dana čim ovako "rano" (za njega) donosi odluku (u Barci je znao tek u februaru produžiti).
Hrabar si. Previse je price oko MC da nema nekakve istine.

Mene samo buni to sta se ceka do iduce sedmice, mislim sta se inace cekalo ovoliko ako je sve vec odluceno. Mozda se neka od strana necka u vezi nekih uslova pa se mozda odlaze do tog nekog dana ultimatuma.

anelbavarac
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 16 dec 2015, 20:47

hule_barca je napisao/la:Pep ako ode u Man City, nek se svi popišaju po meni. Taj čovjek neće nikad otići u klub koji je "nestabilan". Što se tiče Engleske (jer će vjerovatno tamo), United mi je najizglednija opcija i njima dajem 75% šanse za njegovo dovođenje, a ovih 25% dajem Chelseau, mada sam mišljenja da ostaje u Bayernu još godinu dana čim ovako "rano" (za njega) donosi odluku (u Barci je znao tek u februaru produžiti).
Daj bože da bude tako...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 16 dec 2015, 21:51

Nije nikakva novost ako kažem da Pep ne voli miješanje u posao, traži vremena i mir da izgradi i ugradi filozofiju u svoj tim, a to u MC teško da će postići. To je "vještački" klub nastao preko noći i koji u dogledno vrijeme neće igrati značajniju ulogu u Europi bez obzira na silne novce. Ako Uprava Bayerna želi da Pep ostane, siguran sam da ostaje barem još ovu godinu, a mislim da je najveći razlog što želi zaokružiti epizodu u Bayernu sa LP za koju mislim da ove godine imate najveće šanse jer nema šanse da se onakve povrede ponove.
Mes Que Un Club

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 dec 2015, 23:36

Bohum u gostima, još jedno odmaranje igrača.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 16 dec 2015, 23:36

Da li Pep ide ili ostaje, to nije toliko bitno, barem meni. Bayern ostaje Bayern ko god da bude pod kormilom. Don Jupp, kao predstavnik stare škole, nam je zaliječio stare rane sa nekim novim vanzemaljskim sistemom igre i trebalo mu je 2 godine da uspostavi svoj sistem. Poslije njega je došao Pep, predstavnik nove škole fudbala, i koji još nije posložio sve kockice ni u trećoj godini, mada ja napredak vidljiv. Da li je Pep trener koji može samo u Barceloni raditi sa uspjehom, vidjećemo ako ode iz Bayerna i zaputi se u neki novi izazov. Malo je takvih (don Carlo, mali Mou, donekle Van Gaal) koji su to uspješno odradili, no da li da to pripisujemo njegovoj svojeglavosti, povređenim igračima koji remete planove, lošom organizacijom ili da krivimo crnu mačku koju je pregazio Bayernov bus... O tome se da unedogled rasprava voditi i koplja nabadati. Ono što se traži su rezultati i takvih u Europi nemamo. Dakle, ostao ili ne, bitno je da se pokažu rezultati u Europi.
Sent from my Philips Smart TV.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 dec 2015, 23:41

dr.adnan je napisao/la:Da li Pep ide ili ostaje, to nije toliko bitno, barem meni. Bayern ostaje Bayern ko god da bude pod kormilom. Don Jupp, kao predstavnik stare škole, nam je zaliječio stare rane sa nekim novim vanzemaljskim sistemom igre i trebalo mu je 2 godine da uspostavi svoj sistem. Poslije njega je došao Pep, predstavnik nove škole fudbala, i koji još nije posložio sve kockice ni u trećoj godini, mada ja napredak vidljiv. Da li je Pep trener koji može samo u Barceloni raditi sa uspjehom, vidjećemo ako ode iz Bayerna i zaputi se u neki novi izazov. Malo je takvih (don Carlo, mali Mou, donekle Van Gaal) koji su to uspješno odradili, no da li da to pripisujemo njegovoj svojeglavosti, povređenim igračima koji remete planove, lošom organizacijom ili da krivimo crnu mačku koju je pregazio Bayernov bus... O tome se da unedogled rasprava voditi i koplja nabadati. Ono što se traži su rezultati i takvih u Europi nemamo. Dakle, ostao ili ne, bitno je da se pokažu rezultati u Europi.
Prema TZu Bayern izgleda razmatra trenera ko priča njemački pa prosudi ko bi to mogao biti, tj ko ostaje, i da li ćemo s takvim trenerom pokazati rezultate u evropi. Da ne nabrajam potencijalna imena. Sve ide u smjeru koji meni ne miriše na dobro.

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 16 dec 2015, 23:52

Zadovoljan protivnikom u Kupu. :kafa:

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 17 dec 2015, 00:01

biće prijateljska atmosfera pošto nam je Bochum prijateljski klub, što večeras na utakmici između Bochuma i Munchena 1860 nimalo nije bio slučaj logično, mada sam ja više bio za to da pobijedi Munchen 1860 pa da jednom gledam taj pravi pravcati derbi, a da je od takmičarskog značaja :)
al kako igra ovaj Munchen dogodine ćemo gledat Bayern II u obračunima sa njima :mrgreen:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 dec 2015, 00:16

Nisam stigao ranije pisati po pitanju LP. Drago mi je sto su to nase stalne musterije, zabari. Da ne zvucim prepotentno, ali ajmo reci da ce talijani, nakon ovog kola ostati bez predstavnika u LP. Ogromna je razlika u ove dvije ekipe da bi nam oni bili ozbiljnija prijetnja.

Sto se tice Pepa, sve ukazuje na to da nas napusta. Prije samo nekoliko sedmica novinari su objavili da ce kao produziti ugovor, a sada ovo... Ne znam, iskreno bih volio da ostane dok se ne osvoji LP, a to je nesto sto ce se dogoditi ove il sl.sezone...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 17 dec 2015, 07:49

Izgleda uz Ancelottia, Low najozbiljniji kandidat za mjesto trenera.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 dec 2015, 09:47

Izgleda da je odlazak na kraju sezone sve izgledniji... Samo da Low ne dođe :crazy:

+++ BREAKING NEWS +++
Carlo Ancelotti wird ab der neuen Saison für 3 Jahre neuer Trainer des FC Bayern!

I da, Ribery-u produžena povreda na 8 sedmica :(

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 17 dec 2015, 10:12

thulkazal je napisao/la:Izgleda da je odlazak na kraju sezone sve izgledniji... Samo da Low ne dođe :crazy:

+++ BREAKING NEWS +++
Carlo Ancelotti wird ab der neuen Saison für 3 Jahre neuer Trainer des FC Bayern!

I da, Ribery-u produžena povreda na 8 sedmica :(
Sretan mu put za Mančester. Mislim da njegove trening metode imaju veliki utjecaj na ovoliki broj povreda u posljedene dvije sezone. Samo ne manekenu sa prstom u nosu na klupu. Valjda to bude Anceloti nema boljeg na tržistu ili povratak jedne od legendi Juppa ili Otmara

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 dec 2015, 10:17

Ni ja nisam za Lowa, to je wannabe Pep sa slabijim performansama. Sta bi dobili time, nista, ako vec mjenjamo daj onda nesto drugo. Nadam se Karlitosu...inace mrka kapa. Zeznuli smo se za Kloppa, Pep nas je nagu...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 dec 2015, 10:19

Bayern@heart je napisao/la:
Sretan mu put za Mančester. Mislim da njegove trening metode imaju veliki utjecaj na ovoliki broj povreda u posljedene dvije sezone. Samo ne manekenu sa prstom u nosu na klupu. Valjda to bude Anceloti nema boljeg na tržistu ili povratak jedne od legendi Juppa ili Otmara
Ne znam jer nisam fiziotarapeut i ne pratim njegove trening metode. Ipak činjenica je da se povećao broj povreda pod Pepom. Prema novinarima, navodno, zbog pogoršanja povrede kod Riberya Pep optužuje timskog doktora Volkera Brauna...

Nadam se Ancelotiju a Low što dalje od Bayerna.
muamerc je napisao/la:Ni ja nisam za Lowa, to je wannabe Pep sa slabijim performansama. Sta bi dobili time, nista, ako vec mjenjamo daj onda nesto drugo. Nadam se Karlitosu...inace mrka kapa. Zeznuli smo se za Kloppa, Pep nas je nagu...
+1

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 dec 2015, 10:28

Izgleda da se Pep poklao sa doktorima, a i oni s njim. Zadnje sto je prelilo casu je nova povreda Riberija od 2 mjeseca. Glasine su ali ima necega cini mi se.

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 17 dec 2015, 10:31

Istog sam mišljenja :thumbup:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 17 dec 2015, 10:33

thulkazal je napisao/la:I da, Ribery-u produžena povreda na 8 sedmica :(
Za ovu povredu je samo i jedino kriv Pep Guardiola. Pa kako on ne može shvatiti da je Ribery izbivao sa travnjaka 9 mjeseci i da tijelu treba postepeno povećavati napor? Kao i kod one povrede Robbena protiv Dortmunda kad se Arjen prebrzo vratio na teren pa odmah ponovno ozljeda.

Nisam stručnjak, nisam doktor ali smatram da je kod ove dvije povrede Pep morao povući ručnu i reći Riberyu sada i Robbenu onda ne možete igrati i točka. Kako god Ribery gorio od želje da zaigra i ponovno se vrati, nikako nije smio nakon tako duge povrede odmah počinjati utakmice i trener mu je trebao jednostavno zabraniti da igra i gotovo, a sve u cilju Bayerna da Ribery bude spreman za drugi mjesec pa nadalje.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 17 dec 2015, 10:51

Bochum znaaci, pa ajde fino, bas prijateljska utakmica u okvirima poznavanja historije i kluba, da ne kazem bratski :)

Znaci blizi se odlazak Pepa, jos prosle sezone se dalo uveliko primjetiti to stanje sa povredama, ja ne znam da smo ikad imali ovoliko povreda pod palicom nekog trrenera. Da li je to slucajnost ili ne, ne znam, ali sigurno je to da nakon Juppa i njegovog sistema zahvalan sam Pepu koliko toliko sto je uradio sa momcadi, ne gledam one blamaze protiv Reala i Barce vec neki nastavak vodjenja kluba, ali ako je vrijeme da ide, ili je u nekom ratu ili cemu vec sa ljudima u i oko kluba, onda bi trebao da ide.

Razumijem donekle i hule barca kada kaze da Pep voli da je po njegovom da on mora imati svoj mir , ali budimo realni toga vise nema u ovom svijetu, svako je dio nekog projekta, i ako Pep Guardiola pokusava biti madafaker u klubu, da bude veci od samog kluba, onda mi je drago da ide, i od onog dana kad je pocela neka prepirka i svadja sa glavnim doktorom vec tad mi je poceo padati u ocima, jer ocito glumi neku dominaciju a to nije nikako, mjesto da se zadovolji sa ogromnom svotom novca koju dobija od Bayerna, on ce vjerovatno kak vrijeme prolazi fatati sve vise i vise zaleta da dominira, a tu dominaciju mora pokazat kao trener odnosno kao manager koji vodi klub i da pokaze te rezultate protiv jednog Reala ili Barce..

Sve u svemu, volio bi da zavrsimo sezonu kako treba a onda neka ide ak mu se ide, ma da bolji klub nece naci
FC Bayern !!!!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Objektivac i 2 gosta.