Radošević: Volio bih ostati u Želji
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 24.05.10. 20:55.
Početkom zimskih priprema iz Hajduka je u redove Željezničara na šestomjesečnu pozajmicu došao golman Božidar Radošević.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Istina, u proljetnom dijelu sezone branio je samo u susretu sa Čelikom, no tada se vidjelo da se radi o dobrom golmanu koji u svakom momentu može zamijeniti kapitena Ibrahima Šehića.
"Nisam se mnogo dvoumio kada sam dobio ponudu iz Željezničara i evo, na kraju se ispostavilo da sam napravio dobar potez. Ovo je prva titula u mojoj kratkoj karijeri, a nadam se da će istih biti još mnogo", rekao je za SportSport.ba Božidar Radošević i dodao:
"Presretan sam nakon svega. Odigrali smo sjajno drugio dio sezone i mislim da smo zasluženo osvojili titulu. Sretan sam i što smo obradovali veliku armiju naših navijača i doista nikad neću zaboraviti vrijeme provedeno u Željezničaru."
Rezervni golman momčadi s Grbavice pohvalio je i navijače Željezničara.
"Ovo što su nama priređivali naši navijači u proljetnom dijelu sezone je fenomenalno. Mogu danima pričati o tome. Doista nisam vjerovao da se klub može toliko voliti. Mislim da su "Manijaci" i "Torcida" dvije najbolje navijačke skupine na prostorima bivše Jugoslavije", istakao je Radošević, te se osvrnuo na svoju budućnost.
"Meni ističe šestomjesečna posudba. Ovdje sam, iako nisam puno branio, doživio najljepše trenutke u svojoj karijeri. Razgovart ću sa Amarom Osimom i vidjeću kakvi su njegovi planovi. Iskreno, volio bih ostati u Željezničaru", zaključio je Radošević.
Taman sam htio da napisem da pocnemo trazit drugog golmana misleci da Radosevic nije zadovoljan minutazom,a realno perspektivan je kad on izjavljuje da je odusevljen Manijacima i svim ostalim stvarima.To je jos jedan dokaz o poboljsanju situacije ove sezone igraci koji su igrali 90 min. zele da ostanu