FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jednostavno, Marinovic je iskoristio Mehino kockanje sa sastavom, euforiju, nasamarao ga posteno takticki i to je to.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
I onaj njihov igrac ko golman na gol liniji...ma bilo sudjeno jbgBesic je napisao/la:Ja se ne mogu oteti dojmu da nas je onda pored naših igrača syebao i onaj snijeg , 100 dana pauze i otresemo Zvijezdu 3:0 i ono jedva čekaš subotu da pometemo Borac i zagruha 3 metra i dalje znamo šta je bilo ...RedEvil je napisao/la:I meni jos knedla u grlu stoji od tih utakmica,i ispadanja iz Kup-a,I onaj trans ,,djaba vam turski avioni,malezijski milioni,kad vas hebu ...... sampioni''

grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ja msm da bi ih u Bijeljini vrlo rado dočekali jer su to njima pojačanja,pogotovo ako malo dignu formu sa čelom.
A sto se tice prodaje ja msm kad se prodaje igrač onda taj drugi klub mora ispostaviti trenutnu platu ili dati veću,jedino moze manja ako se igrači slažu. Ja koliko znm tako je,ako neko bolje zna nek ispravi.
A sto se tice prodaje ja msm kad se prodaje igrač onda taj drugi klub mora ispostaviti trenutnu platu ili dati veću,jedino moze manja ako se igrači slažu. Ja koliko znm tako je,ako neko bolje zna nek ispravi.
Sabrine mi moje!
Oni mogu pojačat jednio Borac i to sad ovakav , onaj od prošle zime već ne bi mogli .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- Burberry46
- Kontakt:
Evolution87 je napisao/la:jurisicduska je napisao/la:Počnite navijati za klub ne za igrače.

1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- kenanbrajic
- Kontakt:
Kad pogledamo malo u nazad, i stvari složimo u glavi, FKS je napravilo strašan iskorak naprijed. Međutim, tek smo udarili temelje. Upravu i SS čeka ogroman posao, da bi se ostvarili planovi u bližoj budućnosti.
Mislim da je Kusta, u jednom intervju, rekao da je plan grupna faza nekog Evropskog takmičenja u periodu dvije godine. Realno, sa igračkim kadrom koji imamo, to nije izvodivo. Tu dolazimo do beskonačne petlje: Da igraš grupu, trebaju ti puno kvalitetniji igrači nego sada, a da ih dovedeš, pored para, igranje grupe evrope je jedan od stimulansa. Plus, trebaš nagovoriti nekoga da sezonu igra na našim krompirištima. Ješić i njegov štab, ako riješe ovu petlju, odradili su svoj posao. Ibraković je to pokušao sa igračima tipa Ikande i Meša, međutim, definitivno nije to taj put.
Npr: Partizan ima duplo skuplji igrački kadar nego FKS, igrali su grupu, ali su u prvenstvu haman 20 i kusur bodova ispod CZ. Ko od nas smije reći „daj da igramo grupu ( i ispadnemo) , a da budemo 20 bodova ispod Želje“...
Uprava iako je na finansijskom planu odradila dobar posao, još uvijek pokazuje početničke greške. Slučaj „Sesarov poster“ je glupost, ali dovoljan primjer. Koji klinac će Sesarova faca na stadionskoj reklami, u „AURA“ dresu 2015 godine??? Time daješ tom istom Sesaru neku ulogu, koju jedva čekaju novinari i od toga se pravi „ekskluzivna vijest“. Sesar je ovde bio za pare, radio svoj posao za koji je bio plaćen, otišao i to je sve što je bitno.
S druge strane, napravljen je kamp. Kamp koji se koristi, koji je dobio PRO licencu. Čitavo vrijeme razmišljam: ok, napravljen je kamp, akademija radi...ljudi valja to plaćati. Održavanje kampa, akademije...sve to košta. Kad to uzme čovjek u obzir, i razumljive su neke greške. Titula ove godine, po meni i nije prioritet. Mi ćemo igrati kvalifikacije za EL, u to sam siguran, a titula ako se potrefi, dobro i jeste. Zato, strpljenja ljudi, pustimo SS i Upravu da rade svoj posao. Za sada ga rade korektno.
Mislim da je Kusta, u jednom intervju, rekao da je plan grupna faza nekog Evropskog takmičenja u periodu dvije godine. Realno, sa igračkim kadrom koji imamo, to nije izvodivo. Tu dolazimo do beskonačne petlje: Da igraš grupu, trebaju ti puno kvalitetniji igrači nego sada, a da ih dovedeš, pored para, igranje grupe evrope je jedan od stimulansa. Plus, trebaš nagovoriti nekoga da sezonu igra na našim krompirištima. Ješić i njegov štab, ako riješe ovu petlju, odradili su svoj posao. Ibraković je to pokušao sa igračima tipa Ikande i Meša, međutim, definitivno nije to taj put.
Npr: Partizan ima duplo skuplji igrački kadar nego FKS, igrali su grupu, ali su u prvenstvu haman 20 i kusur bodova ispod CZ. Ko od nas smije reći „daj da igramo grupu ( i ispadnemo) , a da budemo 20 bodova ispod Želje“...
Uprava iako je na finansijskom planu odradila dobar posao, još uvijek pokazuje početničke greške. Slučaj „Sesarov poster“ je glupost, ali dovoljan primjer. Koji klinac će Sesarova faca na stadionskoj reklami, u „AURA“ dresu 2015 godine??? Time daješ tom istom Sesaru neku ulogu, koju jedva čekaju novinari i od toga se pravi „ekskluzivna vijest“. Sesar je ovde bio za pare, radio svoj posao za koji je bio plaćen, otišao i to je sve što je bitno.
S druge strane, napravljen je kamp. Kamp koji se koristi, koji je dobio PRO licencu. Čitavo vrijeme razmišljam: ok, napravljen je kamp, akademija radi...ljudi valja to plaćati. Održavanje kampa, akademije...sve to košta. Kad to uzme čovjek u obzir, i razumljive su neke greške. Titula ove godine, po meni i nije prioritet. Mi ćemo igrati kvalifikacije za EL, u to sam siguran, a titula ako se potrefi, dobro i jeste. Zato, strpljenja ljudi, pustimo SS i Upravu da rade svoj posao. Za sada ga rade korektno.
Mi kada budemo u mogucnosti da otkupimo ugovore nekih igraca, znaci kada budemo dovodili igrace koji su barem standardni u svojim ekipama tada cemo se i moci nadati nekom iskoraku. Mislim na otkup ugovora izvan BH, i da je to barem 100-200KM, il cak eura.
Ovako dovodjenje igraca koji imaju iskljucivo slobodne papire, tu je vrlo tesko sklopiti ekipu koja bi mogla upasti u grupnu fazu.
Sada smo trenutno u nekoj prelazmoj fazi. Igrace smo poceli prodavati za 1-2 miliona KM, imamo vec puno bolje novcane ponude za 2-3 igraca, jedna cak oko 4miliona itd. Znaci ovo je prelazna faza. Drugi korak. Ako ovo apsolviramo dobro, ako za nase igrace bude normala da ih prodajemo za 3-4-5 miliona KM, e tada ce vrlo lako dolaziti kod nas igraci i solidne reputacije jer ce se nadati takvim transferima. A zbog takvih transfera moci ces nesto i uloziti u otkup kvalitetnih igraca....i to je sve povezano.
Ovako dovodjenje igraca koji imaju iskljucivo slobodne papire, tu je vrlo tesko sklopiti ekipu koja bi mogla upasti u grupnu fazu.
Sada smo trenutno u nekoj prelazmoj fazi. Igrace smo poceli prodavati za 1-2 miliona KM, imamo vec puno bolje novcane ponude za 2-3 igraca, jedna cak oko 4miliona itd. Znaci ovo je prelazna faza. Drugi korak. Ako ovo apsolviramo dobro, ako za nase igrace bude normala da ih prodajemo za 3-4-5 miliona KM, e tada ce vrlo lako dolaziti kod nas igraci i solidne reputacije jer ce se nadati takvim transferima. A zbog takvih transfera moci ces nesto i uloziti u otkup kvalitetnih igraca....i to je sve povezano.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Sada Tatomirovic i Puzigaca su 0 od igrača,a do jučer su bili okosnica sampionskog tima,a sada priča kako ne mogu ni jedan tim u ligi pojačati,daj uozbiljite se malo i budite realni.
Sabrine mi moje!
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Budi ti realan, 90% nas ovdje na forumu nikad ih nije svrstavalo među okosnicu tima. Puzigaca nikad nije bio za neke ozbiljne ciljeve, dok se za Tatka jedino govorilo da bi mogao biti dobar back-up ali i to je bilo pod znakom pitanja jer imas boljeg, mladjeg i perspektivnijeg Mihojevica..BosnianKingdom je napisao/la:Sada Tatomirovic i Puzigaca su 0 od igrača,a do jučer su bili okosnica sampionskog tima,a sada priča kako ne mogu ni jedan tim u ligi pojačati,daj uozbiljite se malo i budite realni.
ZZ
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Taj igrac je cisto reagovao na golu i nije dirao loptu rukom. Nema potrebe da se prave urbne legende oko toga.RedEvil je napisao/la:I onaj njihov igrac ko golman na gol liniji...ma bilo sudjeno jbgBesic je napisao/la:Ja se ne mogu oteti dojmu da nas je onda pored naših igrača syebao i onaj snijeg , 100 dana pauze i otresemo Zvijezdu 3:0 i ono jedva čekaš subotu da pometemo Borac i zagruha 3 metra i dalje znamo šta je bilo ...RedEvil je napisao/la:I meni jos knedla u grlu stoji od tih utakmica,i ispadanja iz Kup-a,I onaj trans ,,djaba vam turski avioni,malezijski milioni,kad vas hebu ...... sampioni''
Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Malo se sprdamo po Tuzli, sta ono kazu, ne smiju Bekici u Tuzlu.

- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Gledaj im šljiva po licu jbte, samo će Heller gore proći od Bekića kad ga solinaš razapne... A i nešto mi je Amer zažmirio na ovo lijevo oko, garant ga klošari tu udarali...
1946
- PitarBordo
- Kontakt:
On voli Sarajevo, pravi je hordas, Tom Novy jedan je od nas. 

- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Svaka cast kralju. Cuj ovoga nije ih niko ubrajao u okosnicu a ljudi bili standardni dvije godine i duze.BosnianKingdom je napisao/la:Sada Tatomirovic i Puzigaca su 0 od igrača,a do jučer su bili okosnica sampionskog tima,a sada priča kako ne mogu ni jedan tim u ligi pojačati,daj uozbiljite se malo i budite realni.

Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
-
- Kontakt:
To da su Tatomirovic i Puzigaca bili standardni, nekad i kljucni igraci (npr golovi Puzigace), a sad nisu ni u rosteru je jasan pokazatelj da i u sportskom segmentu idemo naprijed. Ne onom dinamikom kojom bi zeljeli navijaci ali idemo. Tezak je to i trnovit put, ali sabura braco. Svi nekad reagujemo impulsivno, ja prvi, ali kad se scooliram, i pogledam realno, mi razloga za brigu nemamo.
Sportski segment zavisi od niza faktora, nije sve crno i bijelo. Evo primjer Celzija. Prekucase ligu, ove sezone meda ne mogu. Jbg kad ne ide, ne ide... Moramo shvatiti da i nas nekad ne ide, da nece lopta u go, da je protivnik bolji taj dan itd itd. U sportu je to tako.
Halalite na duzem postu...
Sportski segment zavisi od niza faktora, nije sve crno i bijelo. Evo primjer Celzija. Prekucase ligu, ove sezone meda ne mogu. Jbg kad ne ide, ne ide... Moramo shvatiti da i nas nekad ne ide, da nece lopta u go, da je protivnik bolji taj dan itd itd. U sportu je to tako.
Halalite na duzem postu...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- Burberry46
- Kontakt:
Sta ce nam stoper?Burberry46 je napisao/la:Evo jedan novi sto se spominjeValerica Gaman
Zamjena za Stepa ako je istina za Vojvodinu .... ? svidja mi se ova tisina oko pojacanja .... nista se nezna, sama nagadjanja, a ona BUUUMMMEvander je napisao/la:Sta ce nam stoper?Burberry46 je napisao/la:Evo jedan novi sto se spominjeValerica Gaman

Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Haksss, napoleon72, perodeformero, Posejdon, Proximic, rimljanin90, svabonja i 58 gostiju.