Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la _dreamer_ » 24 maj 2010, 13:12

NoName je napisao/la:
Bosanskohercegovački "stroj za postizanje golova" Edin Džeko jedan je od najtraženijih igrača ljetnog prelaznog roka. Inostrani mediji povezuju ga sa mnogim evropskim klubovima, a danas otočki mediji donose vijest koja govori da će menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson krenuti u lov na našeg reprezentativca.

Menadžer Crvenih vragova nezadovoljan je onim što je u ovoj sezoni pokazivao Dmitar Berbatov, pa će tako u ljetnom prelaznom roku sasvim sigurno pojačadi napad.
Otočki mediji navode da je Edin Džeko prva želja škotskog stručnjaka, no problem u eventualnom transferu mogla bi prema pisanju otočkih medija biti nešto lošija financijska situacija u Manchester Unitedu.

Kao što je već poznato cijena našeg reprezentativca je 40 miliona eura, a Manchester u ovom trenutku nije spreman toliko izdvojiti za Džeku.

Međutim, Ferguson će prema pisanju otočkih medija Wolfsburgu ponuditi 32 miliona eura i bugarskog internacionalca Dmitra Berbatova.
Pa Allahu, Isuse, Buda i ostali, koje su ovo gluposti! Koji otočki mediji? Nemaju para pa da daju igrača koji bi se za dan prodao za 15 miliona makar + 32 miliona = 47 miliona. Dakle, logiko moja, nemaju 40 miliona pa su spremni da daju 47. Tobejarabi.
znas u cemu je fazon? sto taj koji je pisao ocigledno nije dobro procitao orginalni tekst... ja sam se fakat odvalio smijati kad sam vidio kako je to na sportsport.ba napisano... evo vam orginalni link, postavio ga "nas covjek" na transfermakrtu

http://www.caughtoffside.com/2010/05/24 ... din-dzeko/

tu se u naslovu spominje cifra od 28 miliona funti ali je tako naslov formulisan da se covjek da zabuniti pa pomisliti da se daje 28 mil funti + berbatov... a ustvari uopste nije to napisano vec stoji da nudi igraca koji vrijedi 28 mil funti (berbatov) + novac (nije navedena suma) za dzeku... :lol:

no, i ovo je cista patka jer:

1. berbatov nece u bundesligu nazad
2. ferguson je vec vise puta izjavio da ce ga zadrzati, i cisto sumnjam da laze
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2010, 13:14

LFC_LAVOV je napisao/la:Dzeko u Realu to vam je vec 90% gotova stvar, tako da ove spekulacije koje se pisu nisu tacne. Znaci jos ljekarski pregled da uradi i to je to...Izvor info. ne bih da spominjem...sve ce se tacnije znat nakon ovih prijateljskih utakmica repke, mozda i prije
Jel' to Džeko šta bolestan? Jer ako su ostali samo ljekarski pregledi onda je to 100% već riješeno a ne 90%, jer ne bi on iz Zanzibara nego iz Njemačke išao za Real, što znači da je 100% zdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 maj 2010, 13:15

Ostanak u Wolfsburgu, Bayern ili Tottenham su po meni najizglednije opcije.
Ovo ostalo sto se pise su vecinom gluposti. Manchester da plati Wolfsburgu 32 miliona plus Berbatova, igraca kojeg su prosle godine platili 35 miliona mi je pravo nelogicno. Pa ne rastu ni njima pare na grani.... A ni Berbatov nema sansi da bi isao u Wolsburg kad moze lako naci puno bolji klub.

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 24 maj 2010, 13:16

Real Madrid Closing In On Wolfsburg Star Edin Dzeko - Report
Real Madrid are reportedly close to signing Wolfsburg striker Dzeko...

Bosnian international Edin Dzeko is continually being linked with a move away from Bundesliga side Wolfsburg and initially appeared to be on his way to Italian titans Milan.

However, Milan are reluctant to meet Wolfsburg's asking price and the prolific hitman could now join Real Madrid instead. The Blancos have supposedly told Wolfsburg that they're ready to match Dzeko's €40 million release clause.

According to a report in Wolfsburger Nachrichten, the 24-year-old attacker has already landed in Madrid to open contract negotiations with Real and Dzeko is supposedly eager to join the Spanish powerhouse.

Wolfsburg and Real Madrid haven't commented on the rumours yet, but Dzeko could agree personal terms with Real in the upcoming days if the report is to be believed.

Dzeko has been Wolfsburg's star player in the past couple of seasons. The highly rated attacker has scored 57 goals in 94 Bundesliga appearances for the Wolfe so far.

http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... eko-report

Ja nekako najvishe vjerujem goal.com :D

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2010, 13:18

Har3 je napisao/la:Real Madrid Closing In On Wolfsburg Star Edin Dzeko - Report
Real Madrid are reportedly close to signing Wolfsburg striker Dzeko...

Bosnian international Edin Dzeko is continually being linked with a move away from Bundesliga side Wolfsburg and initially appeared to be on his way to Italian titans Milan.

However, Milan are reluctant to meet Wolfsburg's asking price and the prolific hitman could now join Real Madrid instead. The Blancos have supposedly told Wolfsburg that they're ready to match Dzeko's €40 million release clause.

According to a report in Wolfsburger Nachrichten, the 24-year-old attacker has already landed in Madrid to open contract negotiations with Real and Dzeko is supposedly eager to join the Spanish powerhouse.

Wolfsburg and Real Madrid haven't commented on the rumours yet, but Dzeko could agree personal terms with Real in the upcoming days if the report is to be believed.

Dzeko has been Wolfsburg's star player in the past couple of seasons. The highly rated attacker has scored 57 goals in 94 Bundesliga appearances for the Wolfe so far.

http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... eko-report

Ja nekako najvishe vjerujem goal.com :D
I oni prenose Wolfsburger Nachrichten (According to a report in Wolfsburger Nachrichten) koji prenose naše medije. Ni ovo ništa ne znači, nikakva ovo nije potvrda.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 24 maj 2010, 13:19

ako se Džeko ne uspije prodati u ovom prelaznom roku onda me niko više neće moći ubjediti da mu menadžer nije nesposoban i da ga podhitno treba mjenjati .... Modrić se iz Dinama proda u Totenham , Dino Pašalić odradi transfer Baljiću iz Fenera u Real , a ovaj ne može da proda najboljeg igrača Bundes Lige uzastopno 2 godine ... :roll:
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 24 maj 2010, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 maj 2010, 13:19

@Har3

ovo postanje vec prelazi u spamanje teme!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 24 maj 2010, 13:28

_dreamer_ je napisao/la:@Har3

Ja uopste ne znam sta ti hoces da kazes, ovo je moj prvi post na ovoj temi, mozda zelis da budes zanimljiv, il' sta vec, ili si mozda glup pa ne razumijes sta ovo znaci, imas google-language tools pa prevedi, a mozda sam ja glup sto te nisam ignorisao... :| Naveo sam clanak goal.coma jer su oni do sad prenosili koliko toliko provjerene informacije.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 maj 2010, 13:34

Har3 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:@Har3

Ja uopste ne znam sta ti hoces da kazes, ovo je moj prvi post na ovoj temi, mozda zelis da budes zanimljiv, il' sta vec, ili si mozda glup pa ne razumijes sta ovo znaci, imas google-language tools pa prevedi, a mozda sam ja glup sto te nisam ignorisao... :| Naveo sam clanak goal.coma jer su oni do sad prenosili koliko toliko provjerene informacije.
za to glup bi mogao hmm... pripazi na rijecnik, nema potrebe da se vrijedjamo...

vidim da ti je prvi post na temi, a red i kultura pri postanju na forumu je valjda da se procitaju makar zadnje dvije stranice te iste teme. Cisto ono da znas da li se "ponavlja" po 5-6 put jedna te ista stvar.
Ako si procitao goal.com-ov clanak, onda vidis da se I ONI pozivaju na "wolfsburger nachrichten", znaci vijest je stara i vec ovdje prozvakana... znaci, nista novo... ne zelim da ti popujem, mozda sam arogantno napisao prvi post ali nema potrebe da se jedna te ista vijest posta 5-6 puta samo zato sto ju je neka druga novina "prepisala", a kamoli da se poziva na vjerodostojnost iste kad nije u pitanju neka autenticna vijest.

pozz

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 maj 2010, 13:38

NoName je napisao/la:
LFC_LAVOV je napisao/la:Dzeko u Realu to vam je vec 90% gotova stvar, tako da ove spekulacije koje se pisu nisu tacne. Znaci jos ljekarski pregled da uradi i to je to...Izvor info. ne bih da spominjem...sve ce se tacnije znat nakon ovih prijateljskih utakmica repke, mozda i prije
Jel' to Džeko šta bolestan? Jer ako su ostali samo ljekarski pregledi onda je to 100% već riješeno a ne 90%, jer ne bi on iz Zanzibara nego iz Njemačke išao za Real, što znači da je 100% zdrav.
Daj nam fino reci izvor pa da se i mi uvjerimo? Ovako bezze prodaješ patke, neko povjeruje, neko ne.
@odnosi se na LAVOV.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 maj 2010, 13:40

Sve su ovo nagadjanja za sada. Ovo danasnje mi je nekako najkonkretnije. S ovim bi svi bili zadovoljni

http://www.caughtoffside.com/2010/05/24 ... din-dzeko/
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 24 maj 2010, 13:43

Umro Mirza Bašić kapiten Radnika

Tragična vijest iz Njemačke odgodila je i pregovore oko Džekinog transfera. Kako piše njemački Bild, pregovori su stopirani na 48 sati

Mirza Bašić (19 godina), kapiten juniora FK Radnik iz Hadžića preminuo je u Manheimu, gdje je njegov klub igrao turnir. Ovu tragičnu vijest potvrdio je Irfan Redžepagić, menadžer Edina Džeke našeg fudbalskog A reprezentativca i alfa i omega hadžićkog Radnika.

„Svi smo u šoku. Ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo. Nakon utakmice otišao je na bazen koji se nalazi u blizini stadiona, skočio je u vodu i više nije izronio. Vjerovatno je u pitanju srce“, rekao je Redžepagić.

Tragična vijest iz Njemačke odgodila je i pregovore oko Džekinog transfera. Kako piše njemački Bild, pregovori su stopirani na 48 sati.

Neko mi je obrisao ovaj post, neznam zasto jel neko smatra da nema veze sa temom ili sta ali ako ovog mi ide ban neka ga evo opet.
R.I.P. VEOMA TUZNA VIJEST :(
--Pametnij popusta--

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2010, 13:45

Evo ga NoName, jedan komentar za tebe, rođak od moje tetke, od njenog daljeg rođaka, i ta sr.anja...
Just for your information, yesterday and today Liverpool representatives are here in Sarajevo negotiatig a deal with Dzeko and his manager. I got this info from a friend who is a relative of Dzeko’s manager. This might be more concrete information since it is likely that Loverpool are going to loose Torres. Regards from Sarajevo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 maj 2010, 13:47

Nek mu je vjecni rahmet.

Sto se tice ovog transfera Dzeke u United...Mozda se desi, ali ne na ovakav nacin. Cisto sumnjam da po Fergusonu Berbatov vrijedi samo 8 miliona (a platio je preko 30 za njega). A i Berbatov ce tesko htit otic u Wolfsburg.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 maj 2010, 13:49

armin90 je napisao/la:Umro Mirza Bašić kapiten Radnika

Tragična vijest iz Njemačke odgodila je i pregovore oko Džekinog transfera. Kako piše njemački Bild, pregovori su stopirani na 48 sati

Mirza Bašić (19 godina), kapiten juniora FK Radnik iz Hadžića preminuo je u Manheimu, gdje je njegov klub igrao turnir. Ovu tragičnu vijest potvrdio je Irfan Redžepagić, menadžer Edina Džeke našeg fudbalskog A reprezentativca i alfa i omega hadžićkog Radnika.

„Svi smo u šoku. Ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo. Nakon utakmice otišao je na bazen koji se nalazi u blizini stadiona, skočio je u vodu i više nije izronio. Vjerovatno je u pitanju srce“, rekao je Redžepagić.

Tragična vijest iz Njemačke odgodila je i pregovore oko Džekinog transfera. Kako piše njemački Bild, pregovori su stopirani na 48 sati.

Neko mi je obrisao ovaj post, neznam zasto jel neko smatra da nema veze sa temom ili sta ali ako ovog mi ide ban neka ga evo opet.
info?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2010, 13:55

Rahmet Mirzi, svaki ugašeni mladi život je jedna velika tragedija. Samo mi nije jasno kakve on ima veze sa Irfanom pa se zbog toga odgađaju pregovori.

Zašto redakcija sportsport.ba ne nazove Edina lično da nam da malo više informacija oko svega ovoga, šta se konkretno dešava. Ipak smo mi ovdje najjača sportska zajednica u BiH, najviše navijača je ovdje a i sam sportsport je dovoljno respektabilan medij da bi mogao da nam donese neku ekskluzivu. Ova nagađanja nas samo čine nervoznim, svakih sat vremena se pojavljuje neki drugi klub.

Man UTD bi bio puno bolja opcija nego Real, mene je pravo strah tog Reala jer su tamo šanse 50/50, ili si kralj ili si niko i ništa. Man UTD treba igrača poput Edina, imao bi praktično osigurano mjesto u prvom timu, vrlo malo igrača je propalo pod palicom Sir Alexa a i nekako bi mi puno lakše bilo da počnem navijati za Man UTD nego Real. :mrgreen:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 maj 2010, 14:06

Ja da se pitam, Džeko bi u Mančester :mrgreen: Kakav Real, kad svi dobro znamo da će grijati klupu, i ode momku sezona, da ne kažem karijera. Može on biti i bolji od Higuaina i Benzeme, al' su njihova imena "zvučnija", i to je nažalost presudni faktor.
U Mančesteru bi mu bilo idealno, s Rooneyem u napadu, 'ta će Berbatov? Spetlja se na 5m s loptom :roll:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 24 maj 2010, 14:16

aBd Dzeko ce u Real,Mancester ili Bayern! mislim da su jedino ta tri kluba umogucnosti dati 40 miliona eura za prvog strijelca bundeslige! Real i Mancester su plafon,najbolji svjetski klubovi svih vremena i daj Boze da predje u jednog od njih,to bi za jednu malu drzavu BIH bilo zaista ogromno!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 maj 2010, 14:29

armin90 je napisao/la:Umro Mirza Bašić kapiten Radnika

Neka mu je rahmet duši, i neka mu Allah dž.š podari lijep Džennet.

Gdje danas seli Džeko u Real, United, Bayern, Liverpool, ili se i Inter uključio, ili Milan opet našli para :roll:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 24 maj 2010, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 24 maj 2010, 14:39

24.05.2010.Berbatov i 32 miliona eura za Džeku
21.05.2010."Chelsea će dovesti dva pojačanja" (Džeko)
19.05.2010.Cesc u Barcu, Džeko u Arsenal?
19.05.2010.Dovođenjem Robbena i Džeke vratiti ambicije
16.05.2010.Juve do kraja mjeseca šalje ponudu? Video
14.05.2010.Redknapp: Prodajom igrača dovesti Džeku
14.05.2010.Želje Pijetlova su Džeko, Cole i Carrick
07.05.2010.Kraljevi žele Džeku!
06.05.2010.City iz prikrajka vreba Džeku
06.05.2010.Na Stamford Bridgeu se traži napadač (Džeko)
03.05.2010.Džeko je preskup, ali Stara dama ne odustaje

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.