Bio je skoro onaj Black friday, jesi se prijavio?Unofficialpage je napisao/la:
Ove sam godine počeo, tek jedan mjesec učim. Uzeo sam Android Development. Za sad sam zadovoljan. Prof. su ljubazni, šta god da pitaš odgovorit će, jedino, što je i logično, ne možeš da pitat vezano za zadatke koji su zadani da se uradi koji ulaze u obzir za glavnu ocjenu.
Radi se po kursevima, jedan predmet jedan kurs. U jednom predmetu imaš nekoliko modula to jest nastavnih jedinica i u svakom modulu po nekoliko lekcija. I u tim lekcijama imaš testove napredovanja, koje radiš koliko hoćeš puta, na kraju svakog modula imaš test po modulu i njega radiš samo jednom i on ulazi u zbir ocjena. I u nekim modulima imaš assignmente ili taskove.
I 1-2 puta u sedmici imaš Live Class predavanja, to jest tad imaju nastavu učenici koji studiraju u učionici pa imaš prenos toga, možeš pitanja postavljat i kad bude pauza prof. pregleda i na početku drugog dijela odgovori. I ta predavanja traju oko 3 ipol sata, to jest 4 školska sata.
Ne znam šta bih ti još rekao. Za sad sam zadovoljan, može se naučit ako želiš da učiš i sve je dobro objašnjeno i ako nije opet nešto jasno, pitaš i za ne više od 24h dobiješ odgovor.
Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nisam. Trebao platit razliku oko 300 €, skupo i odustao.Ramsey16 je napisao/la:Bio je skoro onaj Black friday, jesi se prijavio?

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ja sam na php-u, pa jos razmisljam dal bi jos sta.Unofficialpage je napisao/la:Nisam. Trebao platit razliku oko 300 €, skupo i odustao.Ramsey16 je napisao/la:Bio je skoro onaj Black friday, jesi se prijavio?
Gledas li sad ovaj Google trening?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Znači ima nas još sa foruma.Ramsey16 je napisao/la:Ja sam na php-u, pa jos razmisljam dal bi jos sta.Unofficialpage je napisao/la:Nisam. Trebao platit razliku oko 300 €, skupo i odustao.Ramsey16 je napisao/la:Bio je skoro onaj Black friday, jesi se prijavio?
Gledas li sad ovaj Google trening?

Počeo jutros malo gledat i dosadilo, ne mislim to polagat.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Studenti poslije ispita

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Gledajte fizike i trahane :

Da ne zna netko slucajno za kurseve od nekog Gerija, ako sam dobro zapamtio
Prije par sedmica mi kolega pricao o tome, valjda su po 11 dolara kursevi, sad mi nesto to nampalo pa da pregledam sta ima, a kolega je toliko pametan da se ne sjeca sta je pricao prije dvadesetak dana
Kursevi su u vezi IT-a

Prvi kolovkijum iz fizike od 170 položilo 8, na drugom 6, a imaju još dva kolokvijuma.xinxee je napisao/la:Gledajte fizike i trahane :
Al frajer je od prije dvije sedmice dekan.
IDEMOOOO RADNIČKI LUKAVAC ! ! !
-
- Kontakt:
Sta studiras; gdje studiras ?xinxee je napisao/la:Gledajte fizike i trahane :

Re: RE: Re: Studiranje
garant nuklearnu fizikubavarian_bk je napisao/la:Sta studiras; gdje studiras ?xinxee je napisao/la:Gledajte fizike i trahane :
[img]http://i66.tinypic.com/b99543.png[/img]

Tamo gdje i ti,samo drugi odsjek ( ET )bavarian_bk je napisao/la:Sta studiras; gdje studiras ?xinxee je napisao/la:Gledajte fizike i trahane :

- schweinsteiger
- Kontakt:
Unofficialpage je napisao/la:Mene funkcije su skroz od tgo jezika odvratile, nikad ga nisam shvatio. Meni je java dosta lakša.QUARESMA 18<<< je napisao/la: pa ovi prije mene su dosad ucili javu, ja sam se nesto i pripremao za javu, tu i tamo prečešljavao šta kako, i odjednom kad ja treba da imam programirananje, ubaciše c++, i to koje njesra je c++, ja ga nikad nisam volio i uvjek sam ga izbjegavao
a na codeacademyu sam i učio nešto, gledao sam i preko lynde šta kako, jako dobra stvar, najviše bih volio kad bih se mogao iskljucivo ovome posvetiti
Odlična stranica, sad su i Javu ubacili pa i tu malo učim.
@ljiljane nije ni kod mene vratna kičma baš odlična, imao sam i operaciju na vratu ali što se mora nije teško
@muamerc kad se nauči razmišljat tako ali ako neki PJ ne voliš teško da ćeš išta naučit.
C++ je tata svim programskim jezicima.Mogucnosti su bukvalno neogranicene.
Cim kazes da su te funkcije odvratile,to znaci da nisi ni "zario" kako treba.Funkcije su nesto trivijalno.
Ono zbog cega vecini ljudi ne ide programiranje je sto nece da razmisljaju,svi hoce kakvu skriptu,zbircicu da se navjezba zadataka i to je to,a tako se programiranje ne uci. @Tuzlak1987 makar prizna da je tako

Moj najiskreniji savjet,ako ucite neki programski jezik,sto vise vjezbanja,ali ne trazenja zbirke neke na internetu,pa redom svaki bubati.Prvo trebate nauciti mogucnosti jezika,poglavlje po poglavlje i onda prevjezbati to poglavlje.Npr. naucis kako ide deklaracija funkcije,s kojim argumentima mozes pozvati funkciju,sta se desi ako pozivas s argumentom koji je razlicit od parametra koji prima,itd., onda sve to isprobas.Bezveze napravis funkciju i mijenjas parametre,argumente,povratni tip,a ono bubati nesto tipa da se napise funkcija koja racuna neke poreze,povrsine,integrale,to su ciste gluposti. Kad naucis mogucnosti,cim dobijes problem znas sta koristiti da ga rijesis.Ukratko,bitno je shvatiti logiku,a to se ne moze bubanjem.
#miasanmia
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije mi se nikako C++ sviđao, ne privlači me. Tu kad smo došli i zbog slabog objašnjenja sam totalno odustao od C++. Java mi se više sviđa, lakša mi je od C++, jest da ima i ovdje par stvari teških, klase, objekti, tokovi podataka...
Ja imam problem, kad trebam riješit neki zadatak ne ide, kad vidim riješenje potpuno ili 80-90% koda razumijem i znam što je tako napisano ali kad ja trebam ne može mi to naumpast da trebam napisat.
Glupi zadaci što se rade, površina, obim i to neće nigdje zatrebat, samo trebaš znati formulu i to je to.
Ja imam problem, kad trebam riješit neki zadatak ne ide, kad vidim riješenje potpuno ili 80-90% koda razumijem i znam što je tako napisano ali kad ja trebam ne može mi to naumpast da trebam napisat.
Glupi zadaci što se rade, površina, obim i to neće nigdje zatrebat, samo trebaš znati formulu i to je to.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- schweinsteiger
- Kontakt:
Svaki objektno-orijentisani jezik mora imati objekteUnofficialpage je napisao/la:Nije mi se nikako C++ sviđao, ne privlači me. Tu kad smo došli i zbog slabog objašnjenja sam totalno odustao od C++. Java mi se više sviđa, lakša mi je od C++, jest da ima i ovdje par stvari teških, klase, objekti, tokovi podataka...

Ne znam kako bas mislis da su objekti i tok podataka (ako mislis na data stream) teski,klase jesu dok ih ne savladas.
Ja sam takav isti bio,vjeruj mi da ti i ne razumijes napisani kod,samo mislis da razumijes.Radi ovako kako sam ti rekao i bice bolje.Meni je programiranje zanimljivo,po cijeli dan znam provesti ispred kompjutera i zaboravim na vrijeme,pogledam na sat proslo 6-7 sati.Sad,kad ti neko prica o tome,bombarduje te informacijama,to sve moras sam proci,nista ne uzimaj zdravo za gotovo.
#miasanmia
Re: RE: Re: Studiranje
Ako znas raditi zadatke iz matematike trebao bi znati sloziti u glavi koncept ili algoritam po kojrm bi rijesio problem u prograniranju. vjezbaj malo strukture, algoritme a najbolje je da vjezbas programoranje konkretno pocevsi od a+b zadataka pa dalje.Unofficialpage je napisao/la:Nije mi se nikako C++ sviđao, ne privlači me. Tu kad smo došli i zbog slabog objašnjenja sam totalno odustao od C++. Java mi se više sviđa, lakša mi je od C++, jest da ima i ovdje par stvari teških, klase, objekti, tokovi podataka...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
To jest, moraju.schweinsteiger je napisao/la:Svaki objektno-orijentisani jezik mora imati objekteUnofficialpage je napisao/la:Nije mi se nikako C++ sviđao, ne privlači me. Tu kad smo došli i zbog slabog objašnjenja sam totalno odustao od C++. Java mi se više sviđa, lakša mi je od C++, jest da ima i ovdje par stvari teških, klase, objekti, tokovi podataka...
Ne znam kako bas mislis da su objekti i tok podataka (ako mislis na data stream) teski,klase jesu dok ih ne savladas.
Ja sam takav isti bio,vjeruj mi da ti i ne razumijes napisani kod,samo mislis da razumijes.Radi ovako kako sam ti rekao i bice bolje.Meni je programiranje zanimljivo,po cijeli dan znam provesti ispred kompjutera i zaboravim na vrijeme,pogledam na sat proslo 6-7 sati.Sad,kad ti neko prica o tome,bombarduje te informacijama,to sve moras sam proci,nista ne uzimaj zdravo za gotovo.

Na tok podataka mislim na InputStrema, FileOutputStream, BufferedOutputSrtream... to nisam najbolje shvatio kad šta treba i zašto nam treba. Nisu klase toliko ni teške, bar u Javi već veći su problem kontruktori, metode, odnosno broj njih, kad mi treba koja metoda...
Kad vidim kod, znam zašto je napisan, znam šta koja linija koda znači ali kad sam trebam ne može mi naumpast da mi tačno to treba.

@muamerc znam onako riješavat, nije mi matematika nešto jača strana. Radim neke zadatke, ima ih puno na stranici znanje.org

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nisi onda naucio dobro jezik i funkcije.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja ne znam nista
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I nisam, tek učim nekih mjesec ipo dana ovo, teško da odmah mogu sve shvatit.muamerc je napisao/la:Nisi onda naucio dobro jezik i funkcije.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.