FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 11 dec 2015, 01:51

Ma Sinanovi naslovi su ravni ovim...

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 dec 2015, 01:54

braco je napisao/la:Ma Sinanovi naslovi su ravni ovim...

slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 dec 2015, 01:59

Prijelazni rok na Grbavici: Puni li Memija klupsku kasu?
10. 12. 2015 - 13:36 \\ Domaći fudbal \ Z. ĆOROVIĆ \ Foto: Sportsport.ba
Definitivno iza plavih je turbulentna polusezona. Čak tri trenera su vodili ekipu u prvom dijelu sezone, što svakako nije za pohvalu. Dolaskom Edisa Mulalića, mnoge stvari su došle na svoje. Pogotovo, nakon pobjede nad Sarajevom. Ipak, Željo je u ovom trenutku daleko od borbe za naslov prvaka, a navijači žele samo trofeje. Ipak, kada se stvar pogleda realno, teško je bilo očekivati da se plavi bore za naslov prvaka nakon što su ljetos ostali bez dva najbolja igrača Riada Bajića i Josipa Kvesića, a usput su tim još napustili Čolić, Hasanović, Bučan, Stanić...

Pojačanja nisu opravdala taj epitet. Zato je struka Želje najavila da će ove zime biti radikalnih promjena u klubu. Prometno će biti, ali postavlja se pitanje, kakvog su kvaliteta igrači koji su već potpisali za Željezničar. Oni za sada imaju status samo prinove.

S druge strane ono što najviše brine armiju navijača kluba sa Grbavice, jeste činjenica da bi Željo u ovom prijelaznom roku mogao ostati opet bez par standardnih prvotimaca.

Navodno je golman Marijan Antolović, nakon utakmice sa Vitezom spakovao kofere i otišao kući. Iako ima ugovor sa plavima do ljeta naredne godine, on bi trebao ove zime promjeniti sredinu. Osim njega ponuda ima i Aleksandar Kosorić, bez dileme najbolji stoper Premijer lige.

Već duže vrijeme ljudi koji vode brigu o Damiru Sadikoviću, traže klub za njega u inostranstvo. Jedno vrijeme je bio aktuelan njegov odlazak u Švicarsku. Veliki znak pitanja se postavlja nad imenom Kerima Memije. Radi se o igraču koji je već duže vrijeme interesantan klubovima iz Evrope.

Ako Memija treba otići, onda je krajnje vrijeme da to bude u zimskom prijelaznom roku. Mladi reprezentativac naše zemlje je već davno prevazišao našu ligu. Bolje je sada da Željo napuni kasu na njegovom transferu, a ne naljeto, kada plavi budu pravili tim za Ligu 12.

I sam Memija ne izlazi u javnosti često. O pojačanjima je uvijek teško pričati. Nikome nije jasno zašto se već godinama u našoj ligi dovode "polovni" ili istrošeni igrači iz inostranstva. Željo ima najbolju omladinsku školu u BiH. Treba se oslanjati na igrače koji su njihov proizvod.

Uostalom, Željo je najbolje igrao i pružao rezultate kada su kostur prvog tima činili igrači ponikli na Grbavici.

Također, navijači podržavaju praksu da najtalelentovaniji kadeti potpišu ugovore, te se polako pripremaju za nastupe u seniorskoj konkurenciji.

O Hadžiahmetoviću

Već duže vrijeme su igre Amira Hadžiahmetovića pod lupom skauta i menadžera iz cijele Evrope. Nije tajna da su njegovi agenti Hadis Zubanović i Nedim Hrapović već razgovarali sa pojedinim klubovima. Prije svih sa turskim Istanbulom BB i Dinamom. Ne tako davno Amir je trenirao sa turskom ekipom. Ne bi bilo iznenađenje da oni ove zime pošalju i zvaničnu ponudu na Grbavicu.

Tacno se vidi da u Sarajevu ne postoji fakultet za sportsko novinarstvo..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 11 dec 2015, 02:02

Ne **** me da je ovo članak iz novina! :shock:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 dec 2015, 02:10

To on preduhitrio sinana ba....al bi te sinan mogo zvati za nasljednika definitivno
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 dec 2015, 02:14

IvanOsim je napisao/la:To on preduhitrio sinana ba....al bi te sinan mogo zvati za nasljednika definitivno
Odes na stranicu i nadjes text ako si vec ovo meni uputio... Ako si autoru texta onda se slazem ;)
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 dec 2015, 02:32

Sto se tice ovog portala SS.ba, nekad je meni bio ubjedljivi najbolji i najobjektivniji, kako Sarajevo dobi lovu, tako se lagano okrecu stvari, postaju pristrani, sve za lovu, a najsvjezije primjere citamo u zadnje vrijeme:
- Transfere izmisljaju za nas, ofirne tekstove pisu
- Toliko ofirno dizu cijene igracima Sarajeva u ova zadnja dva teksta, tako da covjek nista drugo ne moze pomisliti nego da za Benku i Velkovskog imaju ponude sa svih 7 kontinenata na kojima se igra i ne igra ova plemenita igra
- Kad su pisali o turniru za rahmetli Katanu navede u naslovu :Sarajevo, Zeljeznicar i Andrleht, tako da djeca ako ne procitaju cijeli tekst mogu pomisliti da je legenda igrao u Sarajevu
-A u trenutku kad na naslovu treba pisati: BHT Premier liga NE PAMTI 3 MLADJA STRIJELCA PONIKLA U VLASTITOJ SKOLI NOGOMETA NA JEDNOJ UTAKMICI, kod njih pise: Ko je kriv za krah transfer politike u Zelji, maksimalno skrecuci oci od troduplo vece krah politike kod komsija zbog visestruko ulozenog novca..

A ja moram dodati na sve: MEDIJI NE TRPE SPOROST, HAMO PIPA OSTALA EKIPA
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 dec 2015, 02:35

Minjore je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:To on preduhitrio sinana ba....al bi te sinan mogo zvati za nasljednika definitivno
Odes na stranicu i nadjes text ako si vec ovo meni uputio... Ako si autoru texta onda se slazem ;)
Uputio sam autoru teksta, a mislio sam da si ti autor istog..
Vidim u zadnje vrijeme se uveliko sprdas, pa reko tvoje ruku djelo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 dec 2015, 08:54

IvanOsim je napisao/la:Sto se tice ovog portala SS.ba, nekad je meni bio ubjedljivi najbolji i najobjektivniji, kako Sarajevo dobi lovu, tako se lagano okrecu stvari, postaju pristrani, sve za lovu, a najsvjezije primjere citamo u zadnje vrijeme:
- Transfere izmisljaju za nas, ofirne tekstove pisu
- Toliko ofirno dizu cijene igracima Sarajeva u ova zadnja dva teksta, tako da covjek nista drugo ne moze pomisliti nego da za Benku i Velkovskog imaju ponude sa svih 7 kontinenata na kojima se igra i ne igra ova plemenita igra
- Kad su pisali o turniru za rahmetli Katanu navede u naslovu :Sarajevo, Zeljeznicar i Andrleht, tako da djeca ako ne procitaju cijeli tekst mogu pomisliti da je legenda igrao u Sarajevu
-A u trenutku kad na naslovu treba pisati: BHT Premier liga NE PAMTI 3 MLADJA STRIJELCA PONIKLA U VLASTITOJ SKOLI NOGOMETA NA JEDNOJ UTAKMICI, kod njih pise: Ko je kriv za krah transfer politike u Zelji, maksimalno skrecuci oci od troduplo vece krah politike kod komsija zbog visestruko ulozenog novca..

A ja moram dodati na sve: MEDIJI NE TRPE SPOROST, HAMO PIPA OSTALA EKIPA
A da ne govorimo na početku sezone najavu da smo najveći favoriti za osvajanje titule.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 dec 2015, 08:56

portal je takav medij prof'sore, mora to brže...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 dec 2015, 09:20

Mislim da je IvanOsim ovo lijepo analizirao. S tim sto bih trenutak 'promjene' prije povezao sa losijim sportskim rezultatima Zelje.

Dok je Zeljo uzimao duple krune i razvaljivao, a Sarajevo grcalo u problemima, tada smo bili plavi, aco je haman bio osimov polubrat, pitari su nas mrzili i bojkotovali, parole protiv nas dizalo, mi tada radili samo za Zelju, na ovom forumu objektivno, na onom bordo potkupljeno i pokvareno.

Kako rezultati lagano pocese izostajati, tako se i nasa objektvnost pocela gubiti, a ugled kod komsija poceo nam je rasti. Aco iz porodice Osim postade familija Ibrakovic, a mi postadosmo neprijatelji i placenici druge strane.

Nemam nista protiv, diskutujte, trazite krivca ako zelite i u medijima (nemojte nikog vrijedjati, naravno), ali znajte da se tabela generise matematicki i ne moze se kupiti, a obicno se poklapa sa nivoom zadovoljstva o objektivnosti portala, mi smo na to vec navikli.

Takodjer, navikli smo i da su na forumu registrovani i clanovi uprava ili prijatelja i bordo i plavog, a i drugih klubova i da neko mora biti kriv za sadrzaj napisanog. Ako nisu oni, naravno da smo to mi. Samo vi pletite po SS.ba, nadam se da ce to donijeti vise pobjeda na proljece nego sto ih je bilo tokom jeseni.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 dec 2015, 09:31

jel potpisao ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 11 dec 2015, 09:35

:lol: :lol: :lol:

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 11 dec 2015, 09:36

@admin
Mi smo sesti a oni peti tako da ti, bar trenutno, tabela nije opravdanje za necije favoriziranje.. Pisete o nasim transfer krahovima i predstavljate ih negativnim a njihove jos vece te iste krahove na svaki nacin pokusavate uljepsati.. Vas je medij i imate pravo da krojite kako zelite ali prepravljati objavljene clanke nije bas nesto za pohvaliti.. Shvatam ja kako mediji i novinari moraju raditi na danasnjem vaktu da bi prezivili i da bi bili uspjesni ali isto tako mislim da imamo pravo da nam se ne svidi nacin na koji predstavljate neke situacije..
BUDI ŽELJO !!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 dec 2015, 09:38

Admine jos da si objektivan kao sto nisi, vidio bi da u ovom sto je Ivan napisao ima dosta istine. Pa Beganovic se krio sa Zahovicem po kukuruzu, putovo sa Amarom bla bla, da bi kada je Tan dosao iako FKS nije bilo prvak postao Ibrakovicev satelit pun afirmacije. Vi ste senzaciolisticki medij, objavljujete sve i svasta za koji klik sto je i normalno jer zivite od toga, npr koliko ste ozibljni pokazuje tekst od neki dan sto je Skoric napisao za Hajrovica, pa covjek umjesto da nazove reprezentativca ne samo njega nego i Besica i uradi intervju da znamo zasto ne igra, koji su problemi, ljudi kupe informacije sa foruma i iznose na portalu.
Vidjet cemo ko je u pravu i za Ibricica i za Benku za kojim ludi 6 kontinata, a mozda ga i na Grenlandu traze za zimski dio pingvinske lige.
Sto se tice tabele, Zeljo jeste 6 za 3,4 puta manje ulozenih sredstava, a da ne spominjem Radnik koji je po parama i ispod Zelje a po rezultatima ispred FK Tanajevo, pa ne vidjeh nista ni o njima ni o SIrokom ni o Zrinji, ni sa treninga ni iz kluba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 dec 2015, 09:43

Hadzijalagic je napisao/la:@admin
Mi smo sesti a oni peti tako da ti, bar trenutno, tabela nije opravdanje za necije favoriziranje.. Pisete o nasim transfer krahovima i predstavljate ih negativnim a njihove jos vece te iste krahove na svaki nacin pokusavate uljepsati.. Vas je medij i imate pravo da krojite kako zelite ali prepravljati objavljene clanke nije bas nesto za pohvaliti.. Shvatam ja kako mediji i novinari moraju raditi na danasnjem vaktu da bi prezivili i da bi bili uspjesni ali isto tako mislim da imamo pravo da nam se ne svidi nacin na koji predstavljate neke situacije..
Taman tako. Pratim ja malo i durge sportove. Tako je npr NUrkić heroj i sve se njegovo objavljuje, a o ligi mladih, projektu koji je trebao biti lijepo propraćen ništa, jer kao navodno nije zvanično takmičenje, a suština je da bi to bio plus Harunu i DIni pa neće. Sad recimo možeš vidjeti intervjue sa igračima i trenerima Sparsa, Slobode i Burcha, dok ostalih ekipa prve i druge lige nema nikako itd itd itd. Shvatam, mora se negdje i uzeti.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 11 dec 2015, 09:48

Ne znam za vas, ali meni fali onih tekstova o Irini Shajk :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 11 dec 2015, 09:50

Hadzijalagic je napisao/la:@admin
Nemoj tako...Krah je ofulati sa Diattom, LIvajom, Mladenovićem a nije krah dovesti 100 igrača u 2-3 godine i 95 ih otjerati... :mrgreen:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 dec 2015, 09:56

:D a hajrovic i besic su inace jako spremni za intervjue, pogotovo kad ne razvaljuju u svojim klubovima.

Zaboravih dodati i to da nam se objektivnost obicno sroza u trenutku kad dodje do nekih izbora, borbi za prevlast u klubu isl.

Evo nista se o tom neobljavljuje, pa recite vi meni je li neprijatelj ili prijatelja kluba onaj ko analizira demokraticnost izbora clanova skupstine. UO ce po neobjavljenim kriterijima izabrati tijelo kojem je jedina uloga da bira UO i to za cetverogodisnji period u kojem je jedan od ciljeva ulazak investitora, prodaja zemljista oko stadiona isl. Smije li se o tome pisati? Ili treba biti objektivan kao mi do sad, pa sutiti.

Ps. Strpio bih se sa komentiranjem favoriziranja Sarajeva, nisam siguran da do kraja sezone necemo postati njihov glavni neprijatelj i da pisanje o Benki nece biti tjeranje najboljeg igraca, a ono o ibricicu velicanje Zelje da mu se digne ugled u prelaznom roku. Mislim da smo ove godine objektivno na plati Azmira Husica, on ipak ima najvise love trenutno.

Blago vama ako su vam mediji glavni problem - psi (mediji) laju, karavane prolaze.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 11 dec 2015, 10:07

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.