gavran je napisao/la:Mora neko Jocu zamijenitiMerhaba je napisao/la:Opet Kajkut haha pa dokle vise...mozda nappkon potpise xd

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
gavran je napisao/la:Mora neko Jocu zamijenitiMerhaba je napisao/la:Opet Kajkut haha pa dokle vise...mozda nappkon potpise xd
Čekaj malo, šta ti smatraš seljački? To što uprava kaže "Ne trebaš nam više, želimo raskid ugovora"?milanribar je napisao/la:Bio bi zadovoljan da smo u proljetni dio ušli sa istom ekipom sa kojom završili ovaj jesenji dio?[/quoteFaraonTM je napisao/la:milanribar je napisao/la:Nista ovdje sistemski, nego je ovo seljacki. Isto kao sto si otjerao Odu seljacki, isto tjeras igrace. Ko to sistemski radi na polusezoni, a prosle tri godine. Prica za malu djecu...
Ja bih najvise volio da smo mi sad vrhu tabele, da imamo solidnu ekipu, ali nemamo nista.
Treba otjerati neke igrace ali mi to radimo seljacki. Smijali se pitarima do neki dan, a mi sad isto radimo. Mijenjamo trenere ko carape, radimo sistemski vec treca godina, prodavanja muda. Neki satro Ibricic, pokusavaju preko novina da ispadnu da rade, a obrukat ce se kao svaki put do sad.
Dovode neke igrace iz brazila, nigerije, kao 2006 kad nismo mogli pobjediti nikoga.
Niko sretniji od mene ne bi bio da sve sto kazem bude naopako, i da sve izade na dobro. Ali ..ovo je pokazatalj kakva je seljacina Kokot, a kakve su tek seljacine u upravi...
i?Ipee je napisao/la:Ako neko ne zna koga da delegira može mi se javiti na pm.
napisao sam sta ocekujem i mislim da nije puno. ako nisi shvatio, procitaj ponovo moj post, zadnji pasus.JoseMourinho je napisao/la:ne kontam sta bi ti tacno zelio? evo i ovo su omogucili da clanovi et proguraju neke clanove u skupstinu, sta bi ti kao glasanje jedan dan sa glasakim listicima pa zaokruzuj? pa doslo bi max maximuma 500 ljudi i za mjesto bi ti trebalo 10 glasova, et nek stave i 20 samo mjesta tako an raspolaganje to je pisljivih 25 glasova koji se uvijek mogu zloupotrijebiti
nek sjedi tamo ko moze doprijeniti, ja koliko god bi volio to uraditi jednostavno nit imam veze niti neko znanje osim nekih ideja za pomoc, a ovako nek ljudi predlazu pa i taj broj prijeloga ce igrati ulogu, a i da ne igra opet "ucestvovali" ste eto u biranju skupstine
zasto onda iznositi i prijedloge? nek sastave skupstinu i gotova prica.kenan_tm87 je napisao/la:Samo bi najveci retard mogao donijeti odluku da clanovi kluba direktno biraju clanove skupstine prostim nadglasavanjem. Malo razmislite kakav bi to bio nonsens i cirkus na kraju.
OK! nek si me izveo na pravi put i ukazao mi na zablude sa kojim zivjeh do sada, neizmjerno ti hvala. lahka ti noc, odoh spavat. valja sutra na posao, ponovo.kenan_tm87 je napisao/la:De ba ukljuci malo mozak, nisi dijete
De ba odjavi se, smori s glupostima. Pravis se pametan a gluposti pises konstatno.kenan_tm87 je napisao/la:De ba ukljuci malo mozak, nisi dijete
I o tome sam pričao i slažem se. Ne znam jesi li pratio moje postove jer su duži i raji pomalo dosadni za čitati. Pisao sam i to da nemamo adekvatnih igrača za bunkera tj nemamo puno igrača tog profila, ali isto tako sam kritikovao Edisa jer nije koristio najbolje i ono što ima. Reimo govorio sam da je često počinjao sa TIagom u vrhu napada na tekmama u kojima nam igraju bunker, a logično je da takav igrač u takvim tekmama ima više prostora na krilu. To se pokazalo tačnim jer je Željo uvijek proigrao kad je u sre tekme prebacio Tiaga na krilo. Samo navodim primjer a navodio sam ih više. Recimo pozitivna stvar je što je skontao svoju grešku pa je ispravljao u toku tekme, ali je loše jer je tu istu grešku ponovio na nekoliko tekmi zaredom. Pa govorio sam i o Enisu na lijevom beku gdje je momak recimo protiv Slavije tu igrao a mnogo bolje bi bilo da je Uzelac igrao tu. i zbog visine u skoku jer su često prekidi kad ekipa igra bunker a i prodorniji je. VIdjelo se kad je ušao da je nekoliko puta napravio višak i našao se u šansi. Sa Enisom na toj poziciji to nije bilo moguće. Treće, Uzelac je mnogo prilagodljiviji tškom terenu zbog fizičkih predispozicija. Suditi Edisu možemo nakon pousezone pa sam zato i rekao da mije pokazao i pozitivnih i negativnih stvari, ali da ćemo tek vidjeti ima li potencijala. Primjetio sam isto tako da je nakon početne furke i emotivnih nastupa gdje se puno prosipao sa nepovezanim rečenicama tipa ovaj onaj i sl, sad već počep mnogo ljepše i smislenije pričati. Pozitvno je što trpi kritiku i pokušava se korigovati.sergejevic je napisao/la:A i nije bas to tako jednostavno. Ima tu mnogo istine sto vi pisete, ali treba znati da svaki covjek nosi nesto drugacije u sebi. Tako isto i s trenerskim poslom, ja sam ranije pisao, i prije ove cistke u ekipi, da ne znamo sta hocemo. Zelimo igrati odredjeni sistem, a za to nemamo igrace, i desi nam se mnogo utkamica u kojima smo bukvalno skupina indijanaca na terenu koja ne zna sta treba raditi, a onda u sljedecoj utakmici odigramo savrseno jer nam odgovara postavka na terenu. Edis ima svoju viziju i to je pokazao ovim potezima, mozda to ne izadje na dobro, ali je veoma vazno da on zna kuda zeli ici. Prica konstantno o rudarskom poslu, a uz recimo Kokota i Stokica nije moguce igrati na taj nacin. Ja ocekujem 11 spremnih i motivisanih igraca koji ce trcati i boriti se za svaku loptu. Doveo je Kramarica i Mailsona koji pokravaju cijelu lijevu stranu, a na desnoj ocekujem Stanica i Memiju koji takodjer pokrivaju bocne pozicije. To ima smisla i ocekujem konstantno trcanje i pritisak na protivnika. Ovim potezima je pokazao da ima neku viziju i da ima plan. Vidjecemo gdje ce nas odvesti, ali tek od drugog djela sezone treba suditi Edisu i raspravljati o njegovim nedostacima i eventualnim greskama. Oda je imao sasvim drugi plan i Edis je samo cekao da nekako zavrsi polusezona da nametne svoj nacin igre i pristupa.zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim da si jedina nadošla na ono što ja pričam cijelo vrijeme a to je da ni Edis nije iskoristio potencijale igrača koje je imao u rosteru. I Edis je morao imati bolje rezultate sa ovim kadrom. Međutim, ja mislim da neke od njih Edis nije otjerao (ružna riječ jer nije baš tako) zbog toga što ih nije mogao kontrolisati nego što misli da nisu kvalitet (Mladenovića je npr mogao kontrolisati ali nije igrao dobro). Pratio sam Edisove reakcije protiv VIteza. bar pet puta se hvatao za glavu kod loših pasova Mladenovića, a ovaj je igrao korektno. Nije se vidio neki bojkot kod njega. Nadam se da će Edis držati bar neki princip u vezi toga kakve ličnosti i kakav kvalitet može igrati u Želji. Ne može to svako. I ne samo Edis nego svi budući treneri. Dobar je ovo početak, ali hoće li Edis biti dovoljno dobar trener da to sve iskombinuje taktički vidjet ćemo. Sad zasad ima i dosta pozitivnih, ali i vidljivih nedostataka za nekog ko bi mogao biti uspješan trener.pride_of_merseyside je napisao/la:Vidim većina prezadovoljna ovim što se dešava, ja Boga mi nisam. Iza nas je teška polusezona, mnogo lijepih i ružnih trenutaka, od Evrope pa do ovog kraha, mnogo promjena, mnogo nepravde, vlastitih gluposti i baksuzluka. Al' ovo je sramota za jedan klub kakav je Željezničar. Ne mogu igrači biti krivi zato što ih je neko doveo i u po' frke skontao da ne valjaju. Razmijem da imaš problem sa jednim-dvojicom igrača, al' da ti ne odgovara 70% ekipe i da im ne možeš nametnuti svoju filozofiju, to mi ne ide u glavu. I na kraju niko nije odgovoran za to.
Ako si trener, menadžer, trebaš da imaš sposobnost upravljanja ljudima, da izgradiš odnos s njima, da nađeš zajednički jezik, a ne da igrač upravlja tobom. Jer što se tiče kvaliteta, znamo da ne možemo dovesti puno bolje od ovoga što smo otjerali. A inatom, terslukom, patetisanjem, time se ne može mnogo postići. Za ovaj posao je potrebno znanje i vještina. Mene iskreno nervira više ta Edisova patetika iz utakmice u utakmicu, hajd' na početku je to bilo i simpatično, al' ne možeš stalno igrati na tu kartu. I ne znam čime nas je on to zadužio toliko da gledamo sad u njega kao u nekog sveca, spasitelja, koji će nas izvući iz ove situacije pa da mu dozvolimo da radi šta hoće i divimo mu se. Ne kritikujem, samo kažem da mi se ne sviđa ovakav način rada. Ja se nadam da griješim zbog ovolikog pesimizma, al' isto tako se nadam i da ćete vi biti tu da kritikujete ako se ne ispuni obećano, isto kao što sad podržavate.
Meni je iskreno najviše krivo zbog Kokota. Sumnjam da je toliko problematičan, a za klupe je i više nego dobar, i zaslužio je makar toliko. Nisam upućena u detalje oko plata i ugovora, ali i Mladenović je mogao biti solidno rješenje za klupu. Eto nek' nam je dobar Sadiković, znam da sam dosadna s njim, al' stvarno mi teško bude svaki put kad shvatim kakvi pojedinci igraju za Želju, a on je očito zaštićen k'o bijeli medvjed. Diatta, shvatam da je on promašaj, al' opet mislim da nije dobio pravu priliku i da se moglo više izvući iz njega. Pljuvao se i Hodžurda, glavna meta za ismijavanje, iako nije bio skupio ni pola sata nastupa. Stokić, ako se već toliko očekivalo od njega, pa daj mu 4-5 utakmica nek' odigra od početka, ako ne proradi završio si s njim. Svakako nismo imali neka bolja rješenja. Nervira me što su neki igrači otpisani prije kraja, jedva se čekalo da budu otjerani, umjesto da se potrudiš da izvučeš ono najbolje iz njih dok su tu. Stalne promjene ništa ne donose, eto vidjeli smo, od trenera, preko igrača, i uprava da se promijeni niko ne garantuje da će biti bolje, nego treba sjesti i raditi s tim što imaš na raspolaganju. Daj Bože da procvjetamo na proljeće i da se pokaže da sam bez razloga zabrinuta, al' ja stvarno ne vidim kuda ovo vodi.
Treba obratiti paznju na malog i pozvati ga mozda na kamp.BLU SKY je napisao/la:http://****/clanak/12952/smajic ... ljeznicaru
Ovo il je placen clanak, il je mali toliko vrijedan pažnje pa se ovi sjetili napisati članak. Pozvati ga da odradi treninge s kadetima pa vidjeti šta dalje. Doduše svi smo mi na ovoj temi imali taj san...dell21 je napisao/la:Treba obratiti paznju na malog i pozvati ga mozda na kamp.BLU SKY je napisao/la:http://****/clanak/12952/smajic ... ljeznicaru
Odmah ga treba potpisati extra igrac i odmah ga staviti na desno krilo umjesto Djelmica a Memiju vratiti na beka.jaludovolimte je napisao/la:Ovo il je placen clanak, il je mali toliko vrijedan pažnje pa se ovi sjetili napisati članak. Pozvati ga da odradi treninge s kadetima pa vidjeti šta dalje. Doduše svi smo mi na ovoj temi imali taj san...dell21 je napisao/la:Treba obratiti paznju na malog i pozvati ga mozda na kamp.BLU SKY je napisao/la:http://****/clanak/12952/smajic ... ljeznicaru
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Orvel, Paromlinac i 16 gostiju.