FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

milanribar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la milanribar » 09 dec 2015, 14:02

Istina. Daj Boze da rijese nesuglasice pa bar na tribinama bude bolje. Ali zna se kako ide, kako uprava radi takva je tribina. Ne mozes ti dobro raditi a da ti je prazan stadion. Vide to ljudi, kakav je to cirkus.
Kad budu bolje radili, bice navijaca.
Da osvojimo kup promjenit cemo10 igraca ahhhhaah. Isto ko sto je Zaimovic rekao idemo u ligu prvaka i jako sam zadovoljan.

Imam i ja cilj da odem.u Dubai i jako sam zadovoljan.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 09 dec 2015, 14:09

milanribar je napisao/la:Istina. Daj Boze da rijese nesuglasice pa bar na tribinama bude bolje. Ali zna se kako ide, kako uprava radi takva je tribina. Ne mozes ti dobro raditi a da ti je prazan stadion. Vide to ljudi, kakav je to cirkus.
Milane , navijaci su bili u uz klub i u gorim situacijama medjutim sad je problem iskljucivo medju navijacima taman da smo prvi sumnjam da bih situacija na jugu bila bolja...helem nejse
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 09 dec 2015, 14:12

Merhaba je napisao/la:
milanribar je napisao/la:Istina. Daj Boze da rijese nesuglasice pa bar na tribinama bude bolje. Ali zna se kako ide, kako uprava radi takva je tribina. Ne mozes ti dobro raditi a da ti je prazan stadion. Vide to ljudi, kakav je to cirkus.
Milane , navijaci su bili u uz klub i u gorim situacijama medjutim sad je problem iskljucivo medju navijacima taman da smo prvi sumnjam da bih situacija na jugu bila bolja...helem nejse
To nije tacno. Ja sam tad bio na utakmicama i bilo je 50 ljudi. Zato su to otrcane fraze. Mozda si mlad pa ne znas kako je bilo.

Samo sto su prije kritiriji igranja u ligi i licenciranja bili smijesni pa su samo.sebi klepali. A sad je malo drugacije neke obaveze moraju uraditi a oni to minimalno urade i pred kraj godine kad je dur guzi.ci objave nova 2 mil duga,a ostalo klepaj rodjeni ko ga hebe. Postavit cemo sina od ovoga, tetka od onoga, mog druga i tako ...
Zadnja izmjena: milanribar, dana/u 09 dec 2015, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 09 dec 2015, 14:15

Stvarno ovaj Milan nije dobar...svi ga trolaju ja pokusavam normalno pricati s njim..pa Manijaci najjaci bili onih godina kad smo sanjali o evropi..ali necu vise da pisem o navijacima
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 09 dec 2015, 14:16

Merhaba je napisao/la:Stvarno ovaj Milan nije dobar...svi ga trolaju ja pokusavam normalno pricati s njim..pa Manijaci najjaci bili onih godina kad smo sanjali o evropi..ali necu vise da pisem o navijacima
Ti trolas jer nemas pojma koliko je bilo.manijaka na tribinama.Kad u gostima nismo mogli bod uzet, islo na utakmice 200 ljudi, 50 na gostovanja.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 09 dec 2015, 14:21

Milaneeee **** masu

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 09 dec 2015, 14:21

Merhaba je napisao/la:Stvarno ovaj Milan nije dobar...svi ga trolaju ja pokusavam normalno pricati s njim..pa Manijaci najjaci bili onih godina kad smo sanjali o evropi..ali necu vise da pisem o navijacima
Tako je brate, tih par sezona mozda 2 sezone smo odradili tako dobro da se nece ponoviti jos dugoooo vremena.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 09 dec 2015, 14:22

Milane ima li sta na belegiju.....

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 dec 2015, 14:24

Merhaba je napisao/la:Meni licno izgleda kao da forumi tjeraju igrace..
Na koga smo se god zalili ovdje dobili su odmah tarabu vecina je to i zasluzila ali se mora znati da je navijacima mjesto na tribini i da se ne trebaju puno mjesati u rad uprave i ljudi oko naseg kluba
Sada nam slijedi mjesec dana mahalanja ko dolazi itd itd..
Ma kakv crni forum samo ljudi vide i ne mozes ih slagati. Mozes jednom eventualno dva puta onda se vidi ko je simulator ko moze izdrzati poluvrijeme nesto malo jaceg ritma. Kokot je igrac taman za slavije i takvih je manira i ponasanja a i takvih karakteristika. Ja u svom zivotu nisam vidio da neko simulira da trci do njega...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 dec 2015, 14:28

Koliko vidim veliki broj ljudi sve zasluge gola protiv Ferencvarosa pripisuju isključivo Zoranu, dok se zanemaruje prvi mladić koji nam je golom u Budimpešti otvorio vrata narednog kruga a potom i drugi mladić koji je svojom lucidnošću i fudbalskom vizijom namjestio prvi gol u Sarajevu. Naravno da Zoran ima zasluga kao realizator ali šanse poput one se ne smiju ni promašiti ukoliko uopšte imaš namjeru proći u slijedeći krug.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 09 dec 2015, 14:32

Vidim većina prezadovoljna ovim što se dešava, ja Boga mi nisam. Iza nas je teška polusezona, mnogo lijepih i ružnih trenutaka, od Evrope pa do ovog kraha, mnogo promjena, mnogo nepravde, vlastitih gluposti i baksuzluka. Al' ovo je sramota za jedan klub kakav je Željezničar. Ne mogu igrači biti krivi zato što ih je neko doveo i u po' frke skontao da ne valjaju. Razmijem da imaš problem sa jednim-dvojicom igrača, al' da ti ne odgovara 70% ekipe i da im ne možeš nametnuti svoju filozofiju, to mi ne ide u glavu. I na kraju niko nije odgovoran za to.
Ako si trener, menadžer, trebaš da imaš sposobnost upravljanja ljudima, da izgradiš odnos s njima, da nađeš zajednički jezik, a ne da igrač upravlja tobom. Jer što se tiče kvaliteta, znamo da ne možemo dovesti puno bolje od ovoga što smo otjerali. A inatom, terslukom, patetisanjem, time se ne može mnogo postići. Za ovaj posao je potrebno znanje i vještina. Mene iskreno nervira više ta Edisova patetika iz utakmice u utakmicu, hajd' na početku je to bilo i simpatično, al' ne možeš stalno igrati na tu kartu. I ne znam čime nas je on to zadužio toliko da gledamo sad u njega kao u nekog sveca, spasitelja, koji će nas izvući iz ove situacije pa da mu dozvolimo da radi šta hoće i divimo mu se. Ne kritikujem, samo kažem da mi se ne sviđa ovakav način rada. Ja se nadam da griješim zbog ovolikog pesimizma, al' isto tako se nadam i da ćete vi biti tu da kritikujete ako se ne ispuni obećano, isto kao što sad podržavate.
Meni je iskreno najviše krivo zbog Kokota. Sumnjam da je toliko problematičan, a za klupe je i više nego dobar, i zaslužio je makar toliko. Nisam upućena u detalje oko plata i ugovora, ali i Mladenović je mogao biti solidno rješenje za klupu. Eto nek' nam je dobar Sadiković, znam da sam dosadna s njim, al' stvarno mi teško bude svaki put kad shvatim kakvi pojedinci igraju za Želju, a on je očito zaštićen k'o bijeli medvjed. Diatta, shvatam da je on promašaj, al' opet mislim da nije dobio pravu priliku i da se moglo više izvući iz njega. Pljuvao se i Hodžurda, glavna meta za ismijavanje, iako nije bio skupio ni pola sata nastupa. Stokić, ako se već toliko očekivalo od njega, pa daj mu 4-5 utakmica nek' odigra od početka, ako ne proradi završio si s njim. Svakako nismo imali neka bolja rješenja. Nervira me što su neki igrači otpisani prije kraja, jedva se čekalo da budu otjerani, umjesto da se potrudiš da izvučeš ono najbolje iz njih dok su tu. Stalne promjene ništa ne donose, eto vidjeli smo, od trenera, preko igrača, i uprava da se promijeni niko ne garantuje da će biti bolje, nego treba sjesti i raditi s tim što imaš na raspolaganju. Daj Bože da procvjetamo na proljeće i da se pokaže da sam bez razloga zabrinuta, al' ja stvarno ne vidim kuda ovo vodi.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 dec 2015, 14:32

Meni je Kokot dobar igrac za klupe ali ako ima problema sa ponasanjem onda treba da ide.. Edis ga sigurno ne bi otjerao bez razloga..
BUDI ŽELJO !!!

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 09 dec 2015, 14:34

Sjeca li se neko 2006 god bio je kod nas jedan brazilac nesto Da Silva, ne mogu da nadem nikako. Ako neko zna, nek baci link.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 09 dec 2015, 14:51

milanribar je napisao/la:Sjeca li se neko 2006 god bio je kod nas jedan brazilac nesto Da Silva, ne mogu da nadem nikako. Ako neko zna, nek baci link.
Ima li sta na belegiju.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 dec 2015, 14:53

pride_of_merseyside je napisao/la:Vidim većina prezadovoljna ovim što se dešava, ja Boga mi nisam. Iza nas je teška polusezona, mnogo lijepih i ružnih trenutaka, od Evrope pa do ovog kraha, mnogo promjena, mnogo nepravde, vlastitih gluposti i baksuzluka. Al' ovo je sramota za jedan klub kakav je Željezničar. Ne mogu igrači biti krivi zato što ih je neko doveo i u po' frke skontao da ne valjaju. Razmijem da imaš problem sa jednim-dvojicom igrača, al' da ti ne odgovara 70% ekipe i da im ne možeš nametnuti svoju filozofiju, to mi ne ide u glavu. I na kraju niko nije odgovoran za to.
Ako si trener, menadžer, trebaš da imaš sposobnost upravljanja ljudima, da izgradiš odnos s njima, da nađeš zajednički jezik, a ne da igrač upravlja tobom. Jer što se tiče kvaliteta, znamo da ne možemo dovesti puno bolje od ovoga što smo otjerali. A inatom, terslukom, patetisanjem, time se ne može mnogo postići. Za ovaj posao je potrebno znanje i vještina. Mene iskreno nervira više ta Edisova patetika iz utakmice u utakmicu, hajd' na početku je to bilo i simpatično, al' ne možeš stalno igrati na tu kartu. I ne znam čime nas je on to zadužio toliko da gledamo sad u njega kao u nekog sveca, spasitelja, koji će nas izvući iz ove situacije pa da mu dozvolimo da radi šta hoće i divimo mu se. Ne kritikujem, samo kažem da mi se ne sviđa ovakav način rada. Ja se nadam da griješim zbog ovolikog pesimizma, al' isto tako se nadam i da ćete vi biti tu da kritikujete ako se ne ispuni obećano, isto kao što sad podržavate.
Meni je iskreno najviše krivo zbog Kokota. Sumnjam da je toliko problematičan, a za klupe je i više nego dobar, i zaslužio je makar toliko. Nisam upućena u detalje oko plata i ugovora, ali i Mladenović je mogao biti solidno rješenje za klupu. Eto nek' nam je dobar Sadiković, znam da sam dosadna s njim, al' stvarno mi teško bude svaki put kad shvatim kakvi pojedinci igraju za Želju, a on je očito zaštićen k'o bijeli medvjed. Diatta, shvatam da je on promašaj, al' opet mislim da nije dobio pravu priliku i da se moglo više izvući iz njega. Pljuvao se i Hodžurda, glavna meta za ismijavanje, iako nije bio skupio ni pola sata nastupa. Stokić, ako se već toliko očekivalo od njega, pa daj mu 4-5 utakmica nek' odigra od početka, ako ne proradi završio si s njim. Svakako nismo imali neka bolja rješenja. Nervira me što su neki igrači otpisani prije kraja, jedva se čekalo da budu otjerani, umjesto da se potrudiš da izvučeš ono najbolje iz njih dok su tu. Stalne promjene ništa ne donose, eto vidjeli smo, od trenera, preko igrača, i uprava da se promijeni niko ne garantuje da će biti bolje, nego treba sjesti i raditi s tim što imaš na raspolaganju. Daj Bože da procvjetamo na proljeće i da se pokaže da sam bez razloga zabrinuta, al' ja stvarno ne vidim kuda ovo vodi.
Vidim da si jedina nadošla na ono što ja pričam cijelo vrijeme a to je da ni Edis nije iskoristio potencijale igrača koje je imao u rosteru. I Edis je morao imati bolje rezultate sa ovim kadrom. Međutim, ja mislim da neke od njih Edis nije otjerao (ružna riječ jer nije baš tako) zbog toga što ih nije mogao kontrolisati nego što misli da nisu kvalitet (Mladenovića je npr mogao kontrolisati ali nije igrao dobro). Pratio sam Edisove reakcije protiv VIteza. bar pet puta se hvatao za glavu kod loših pasova Mladenovića, a ovaj je igrao korektno. Nije se vidio neki bojkot kod njega. Nadam se da će Edis držati bar neki princip u vezi toga kakve ličnosti i kakav kvalitet može igrati u Želji. Ne može to svako. I ne samo Edis nego svi budući treneri. Dobar je ovo početak, ali hoće li Edis biti dovoljno dobar trener da to sve iskombinuje taktički vidjet ćemo. Sad zasad ima i dosta pozitivnih, ali i vidljivih nedostataka za nekog ko bi mogao biti uspješan trener.

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 09 dec 2015, 14:53

DANAN je napisao/la:
milanribar je napisao/la:Sjeca li se neko 2006 god bio je kod nas jedan brazilac nesto Da Silva, ne mogu da nadem nikako. Ako neko zna, nek baci link.
Oliveira cini mi se

MATORI
Kontakt:

Post Postao/la MATORI » 09 dec 2015, 14:56

Negdje oko 1985. godine Nikola ("Guto") bio na klupi, jedno vrijeme - bio je pao u Švabinu nemilost. Helem nejse, u toku neke utakmice se zagrijavao hej hej koliko minuta a cijeli JUG ga traži da uđe. Kad je on rekao Švabi da ga traže ovaj mu je odgovorio "Pa ako te traže idi gore kod njih". :bow:
Ovo sam negdje davno čuo od Nikole u nekom TV intervjuu.
PS primijeniti na slučaj Kokot :salut:

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 dec 2015, 14:57

fanaticZeljin je napisao/la:
DANAN je napisao/la:
Oliveira cini mi se
http://www.worldfootball.net/player_sum ... a-silva_2/
BUDI ŽELJO !!!

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 09 dec 2015, 15:06

zaboljisportuBiH je napisao/la: Vidim da si jedina nadošla na ono što ja pričam cijelo vrijeme a to je da ni Edis nije iskoristio potencijale igrača koje je imao u rosteru. I Edis je morao imati bolje rezultate sa ovim kadrom. Međutim, ja mislim da neke od njih Edis nije otjerao (ružna riječ jer nije baš tako) zbog toga što ih nije mogao kontrolisati nego što misli da nisu kvalitet (Mladenovića je npr mogao kontrolisati ali nije igrao dobro). Pratio sam Edisove reakcije protiv VIteza. bar pet puta se hvatao za glavu kod loših pasova Mladenovića, a ovaj je igrao korektno. Nije se vidio neki bojkot kod njega. Nadam se da će Edis držati bar neki princip u vezi toga kakve ličnosti i kakav kvalitet može igrati u Želji. Ne može to svako. I ne samo Edis nego svi budući treneri. Dobar je ovo početak, ali hoće li Edis biti dovoljno dobar trener da to sve iskombinuje taktički vidjet ćemo. Sad zasad ima i dosta pozitivnih, ali i vidljivih nedostataka za nekog ko bi mogao biti uspješan trener.
Nadam se da će imati iste kriterije i kod tih koje će dovesti, i kod ovih koji su ostali, kao što je imao do sad. Najviše me nerviraju dupli standardi. Znači ne kritikujem ga, al' pred njim je ozbiljan zadatak. Treba popuniti dosta rupa u najjačem sastavu, a pitanje je i klupa kako će izgledati. Zato mislim da se moglo iskoristiti nešto od ovoga što smo imali, al' eto, to je već prošlost. Sretno nam. :salut:

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 09 dec 2015, 15:10

Hadzijalagic je napisao/la:
fanaticZeljin je napisao/la:
Oliveira cini mi se
http://www.worldfootball.net/player_sum ... a-silva_2/
E ovaj. Hvala

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur, Levin i 57 gostiju.